مقایسه تارا V4‌ با کی ام سی ایگل

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ مقایسه تارا V4‌ با کی ام سی ایگل

با توجه به افزایش قیمت خودروهای داخلی، اگر قصد خرید ماشین اتوماتیک اقتصادی داشته باشید؛ گزینه‌های نه‌چندان پرتعدادی از محصولات داخلی و مونتاژی چینی پیش رو خواهید داشت. البته به‌تازگی یک چینی ایرانیزه‌شده به نام کی ام سی ایگل هم به این گزینه‌ها اضافه شده است. نکته جالب این‌جاست که یکی دیگر از گزینه‌های این رده هم یک فرانسوی ایرانیزه شده،‌ یعنی تارا V4 است. به همین بهانه به سراغ مقایسه تارا V4 با کی ام سی ایگل (Eagle) رفته و این خودروهای دورگه اقتصادی را مقابل هم قرار داده‌ایم.

معرفی کی ام سی ایگل و تارا V4

البته قبل از پرداختن به مقایسه KMC Eagle‌ با تارا V4 بهتر است یک معرفی مختصر از این خودروها داشته باشیم. ریشه کی ام سی ایگل به جک J4 برمی‌گردد که از سال ۱۳۹۷ روی خط مونتاژ کرمان موتور آمد. در آن سال‌ها کرمان موتور قصد داشت همکاری خود با JAC را در قالب تأسیس شرکت مشترک (جوینت ونچر) ادامه دهد، اما تحریم‌ها این موضوع را منتفی کرد.

بعد از این اتفاق،‌ کرمان موتور تصمیم گرفت تا با خرید یک پلتفرم از jac همکاری خود با این خودروساز چینی را وارد فاز جدیدی کند. در نتیجه کرمان موتور پلت فرم خودرو جک J4 و دانش فنی مربوطه را از طرف چینی خرید و آن را پلتفرم ps1‌ نامید.

قرار است کرمان موتور محصولات متنوعی را روی پلتفرم مذکور توسعه دهد که کی ام سی ایگل نخستین محصول است. کی ام سی ایگل اولین بار در نمایشگاه تحول صنعت خودرو سال ۱۴۰۱ و در قالب یک ماکت معرفی شد، اما معرفی نسخه نهایی آن در سال ۱۴۰۲ و در جریان نمایشگاه خودرو تهران صورت گرفت.

هرچند kmc‌ ایگل در واقع نسخه فیس‌لیفت از جک j4 محسوب می‌شود، اما نخستین محصول ملی یک خودروساز بخش خصوصی است و از این جهت می‌توانیم آن را خودرویی مهم در بازار کشورمان بدانیم.

در سمت دیگر تارا ایران خودرو را داریم که سرنوشتی تقریبا مشابه با کی ام سی ایگل دارد. چراکه اصل و نسب آن به پژو ۳۰۱ برمی‌گردد که در زمان برجام به صورت محدود وارد بازار کشورمان شد و قرار بود در ایران خودرو مونتاژ شود. اما خروج آمریکا از برجام این قضیه را منتفی کرد و ایران خودرو که حالا به پلتفرم پژو 301 (پلت فرم pf1 پژو) دست پیدا کرده بود تصمیم گرفت محصولی ملی را روی پلت فرم مذکور توسعه دهد.

این پروژه بومی سازی،‌ پروژه k132 نام گرفت و نمونه اولیه آن اواخر سال ۱۳۹۸ رونمایی شد اما محصول نهایی که تارا نام گرفته بود،‌ اواخر سال ۱۳۹۹ و با مدل ۱۴۰۰ به دست خریداران رسید. تارا v4 که نسخه فول و اتوماتیک این خودرو محسوب می‌شود هم از پاییز ۱۴۰۲ به بازار آمد. آپشن‌های بیش‌تر باعث شده است تا قیمت تارا V4‌ گران‌تر از سایر تیپ‌های تارا باشد.

مقایسه طراحی ظاهری تارا V4‌ با کی ام سی ایگل

نمای جلو تارا v4 به نسبت ساده و باوقار طراحی شده است و طراحان سعی کرده‌اند با استفاده از خطوط شکسته،‌ از یکنواختی بیش از حد ظاهری بکاهند. اما نمای جلو کی ام سی ایگل کمی شلوغ‌تر است و المان‌هایی مثل پس زمینه مشکی چراغ‌ها،‌ خط کرومی بالای جلوپنجره و سوراخ‌های خط‌چین مانند روی سپر،‌ کمی چهره خودرو را اغراق آمیز کرده‌اند.

طراحی تارا V4 اتومات

طراحی نمای جانبی هر دو خودرو ساده است. با این تفاوت که خطوط طراحی کی ام سی ایگل در این نما،‌ کمی عضلانی‌تر هستند، اما در مقابل،‌ رینگ‌های بزرگ‌تر تارا تناسب بهتری با پیکره کلی خودرو دارند.

نمای عقب تارا V4 اتومات

به نمای عقب دو خودرو می‌رسیم. جایی که تارا به لطف چراغ‌های به‌هم پیوسته،‌ هماهنگی بیش‌تری با مد روز دارد، اما کی ام سی ایگل با وجود طلق شفاف (یخی) چراغ‌ها و اسپویلر کوچک لبه درب صندوق بار،‌ اسپرت‌تر به نظر می‌رسد.

طراحی کی ام سی ایگل

در مجموع برای مقایسه تارا V4‌ با کی ام سی ایگل (Eagle) از نظر ظاهری باید بگوییم که هر خودرو سبکی متفاوت در طراحی دارد و انتخاب گزینه برتر به سلیقه خریدار وابسته است. افراد طرفدار طرح‌های متناسب و محافظه کارانه،‌ تارا را می‌پسندند اما طرفداران طرح‌های کمی اغراق شده و جوان پسندانه،‌ با کی ام سی ایگل ارتباط بهتری برقرار خواهند کرد.

نمای عقب کی ام سی ایگل

مقایسه طراحی داخلی تارا V4 با کی ام سی ایگل

درون کابین تارا V4‌ و کی ام سی ایگل داشبوردهایی ساده و با متریال پلاستیک خشک را می‌بینیم که البته از نظر ارگونومی نمره خوبی می‌گیرند و برای خودروهای اقتصادی قابل قبول هستند.

کابین تارا v4

در مقام مقایسه، طراحی غربیلک فرمان و استفاده از صفحه نشان دهنده‌‌های تمام دیجیتال در کی ام سی ایگل،‌ کمی رنگ و بوی اسپرت به این قسمت داده اما نحوه چیدمان اجزای داشبورد و تزئینات آن در تارا، تاحدودی لوکس‌تر است.از نظر فضای کابین هم هر دو خودرو قابل قبول هستند، اما تارا علاوه بر جادارتر بودن کابین، صندلی‌های راحت‌تری هم دارد.

کابین کی ام سی ایگل

مقایسه مشخصات فنی تارا V4 با کی ام سی ایگل

تارا V4 از پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی TU5‌ پلاس با حداکثر قدرت ۱۱۳ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۴۴ نیوتن متر،‌ در کنار یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک بهره می‌برد. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد رسمی این خودرو هم به ترتیب ۷.۳ لیتر در صد کیلومتر و ۱۳ ثانیه است.

موتور تارا

کی ام سی ایگل هم از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت ۱۰۴ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۳۷ نیوتن متر در کنار یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) بهره‌مند است. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد این محصول ملی کرمان موتور هم به ترتیب ۶.۸ لیتر در صد کیلومتر و ۱۲.۵ ثانیه است.

موتور کی ام سی ایگل

با مرور مشخصات فنی تارا V4‌ و کی ام سی ایگل متوجه خواهیم شد که با دو محصول اقتصادی سروکار داریم و برای دو خودروساز هزینه‌های نگهداری پایین و دوام بالا بسیار مهم‌تر از شتاب و لذت رانندگی بوده است.

البته تارا V4‌ و کی ام سی ایگل علی‌رغم نزدیکی توان پیشرانه‌ها،‌ تجربه رانندگی متفاوتی را ارائه می‌دهند که به تفاوت ساختار گیربکس‌ها برمی‌گردد. کی ام سی ایگل به دلیل بهره‌گیری از گیربکس CVT، رفتار اقتصادی‌تری دارد و ناخودآگاه راننده را به آرام‌تر راندن تشویق می‌کند، اما گیربکس تارا از نوع AT‌ است و به لطف حس و حال تعویض دنده واقعی،‌ لذت رانندگی بیش‌تری دارد.

مشخصات کلی

  تارا V4 اتومات کی ام سی ایگل 
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۶ لیتر ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶
تنفس موتور طبیعی طبیعی
قدرت ۱۱۳ اسب بخار ۱۰۴.۵ اسب بخار
گشتاور ۱۴۴ نیوتن.متر ۱۳۷ نیوتن.متر
گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک CVT
محور محرک جلو جلو
شتاب ۱۳ ثانیه ۱۲.۵ ثانیه
سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷.۳ لیتر در صد کیلومتر ۶.۸ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵
فرمان برقی برقی
بدنه سدان کامپکت سدان کامپکت
نوع رینگ آلومینیومی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت‌ها

  تارا V4  کی ام سی ایگل 
طول ۴۵۱۹ میلیمتر ۴۴۳۵ میلیمتر
عرض ۱۷۴۸ میلیمتر ۱۷۲۵ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۶۶ میلیمتر ۱۵۰۵ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۵۲ میلیمتر ۲۵۶۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۲۳۴ کیلوگرم ۱۱۶۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۶۴۰ لیتر ۵۵۰ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۰ لیتر ۴۵ لیتر
قطر رینگ ۱۶ اینچ ۱۵ اینچ

مقایسه آپشن های تارا V4 با کی ام سی ایگل

در بخش آپشن مقایسه تارا V4‌ با کی ام سی ایگل (Eagle)، تارا برنده قطعی است. چراکه آپشن‌هایی مثل تنظیم برقی صندلی‌های جلو،‌ گرم‌کن صندلی‌های جلو،‌ درب صندوق بار برقی،‌ سانروف، دوربین دید عقب،‌ سنسور باران، استارت دکمه‌ای و ایربگ‌های جانبی را دارد که در کی ام سی ایگل دیده نمی‌شوند. تنها آپشن kmc ایگل هم که در تارا V4 وجود ندارد، صفحه کیلومتر تمام‌دیجیتال است.

از آپشن‌های مشترک تارا V4‌ و کی ام سی ایگل هم می‌توانیم به مواردی مثل کروز کنترل،‌ سنسور نور، سنسور پارک عقب، سیستم مالتی مدیا با ۶ بلندگو، تهویه مطبوع دستی، دی‌لایت، سنسور فشار باد لاستیک‌ها (TPMS) و کنترل پایداری الکترونیکی (ESC) اشاره کنیم.

  تارا V4 کی ام سی ایگل
کروز کنترل دارد دارد
کروز کنترل هوشمند
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد دارد
سنسور جلو
سنسور عقب دارد دارد
سنسور باران دارد
سنسور فشار باد تایر دارد دارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز پارک برقی
اتولایت دارد دارد
دی لایت دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ‍‍‍۷ اینچ ۸ اینچ
سیستم صوتی ۶ اسپیکر ۶ اسپیکر
ناوبری
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه
کیسه هوا ۴ عدد ۲ عدد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد
گرمکن صندلی جلو دارد
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما
سانروف دارد

خرید تارا V4 یا کی ام سی ایگل

در پایان مقایسه تارا V4‌ با کی ام سی ایگل (Eagle) باید بگوییم که تارا در پارامترهای فضای کابین، آپشن و لذت رانندگی خودرو برتر مقایسه است. در مقابل کی ام سی ایگل هم در مصرف سوخت و کیفیت مونتاژ برتر از رقیب ایران خودرویی خود ظاهر می‌شود.

با مراجعه به قیمت روز خودرو هم متوجه خواهیم شد که قیمت کی ام سی ایگل حدود 10 درصد ارزان‌تر از تارا V4‌ است. بنابراین اگر چندان در قید و بند آپشن نیستید و یک سدان اقتصادی اتوماتیک برای ترددهای روزمره می‌خواهید،‌ کی ام سی ایگل را انتخاب کنید. اما اگر خودرویی دو منظوره برای ترددهای روزمره و مسافرت‌ها نیاز دارید و البته سطح آپشن هم برایتان اهمیت دارد، خرید تارا V4 شما را به هدفتان نزدیک‌تر خواهد کرد.

نویسنده: امیر خادمی پور

فروش فوری خودرو