بررسی مشخصات فنی ونوسیا D60 EV پلاس

۲۰ شهریور ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی ونوسیا D60 EV پلاس

وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت رویکردهای جدیدی نسبت به بازار خودرو دارد. علی‌آبادی همزمان با تحولات صنعت خودروی جهان، ایده تولید و عرضه اتومبیل‌های برقی را دنبال می‌کند و شرکت‌های مختلف داخلی را به سمت این ماشین‌ها سوق می‌دهد. در راستای تحقق این هدف، شرکت مکث موتور چند خودروی برقی چینی را برای عرضه انتخاب کرده که یکی از آنها ونوسیاD60 EV پلاس است. برند ونوسیا جزو زیرمجموعه‌های دانگ فنگ محسوب می‌شود و محصولات خود را روی پلتفرم مشترکی با برخی از مدل‌های شرکت نیسان تولید می‌کند. سدان کامپکت ونوسیا D60 EV PLUS از پلتفرم نیسان سیلفی سود می‌برد و از مشخصات فنی مطلوبی برخوردار است.

مزایا و معایب

+ طراحی نسبتا مدرن و بروز

+ کابین جادار

+ بهره‌مندی از پلتفرم نیسان

– تنظیم دستی صندلی‌ها

– پیشرانه نه‌چندان قدرتمند

مشخصات فنی

نیروی مورد نیاز ونوسیا D60 EV پلاس توسط یک موتور سنکرون دائم تامین می‌شود. این موتور توانایی تولید ۱۶۱ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن.متر گشتاور را دارد و چرخ‌های جلو نیروی آن را دریافت می‌کنند. سدان برقی گروه دانگ فنگ با دو پک باتری ۴۸ و ۵۸ کیلووات ساعتی راهی بازار می‌شود. با اتکا به این دو باتری امکان پیمایش ۴۲۰ و ۴۸۰ کیلومتر مسافت وجود دارد. شایان ذکر است برای برد حرکتی این خودرو، در مراجع مختلف ارقام متفاوتی درج شده و همچنین با توجه به ظرفیت باتری، امکان تحقق چنین رکوردهایی در رانندگی روزمره، بعید به‌نظر می‌رسد.

در رابطه با شتاب ونوسیا D60 EV پلاس، اطلاعات موثقی در دست نیست، اما حداکثر سرعت آن ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت اعلام شده است. شارژ باتری این خودرو با برق استاندارد شهری چیزی در حدود ۷ ساعت زمان می‌برد. در صورت اتصال به پورت پرسرعت، در عرض نیم‌ساعت شارژ باتری از ۳۰ به ۸۰ درصد خواهد رسید.

سیستم تعلیق ونوسیا D60 EV پلاس در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع میله پیچشی است. خوشبختانه هر چهار چرخ این خودرو به ترمز دیسکی مجهز هستند.

مشخصات کلی

نوع موتور یک موتور برقی

 

ظرفیت باتری ۴۸ کیلووات ساعت

۵۸ کیلووات ساعت

قدرت ۱۶۱ اسب بخار
گشتاور ۲۵۰ نیوتن.متر
گیربکس تک سرعته اتوماتیک
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب —–
سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت
بُرد خودرو ۴۲۰ کیلومتر

۴۸۰ کیلومتر

استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
نوع بدنه سدان
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۷۷۴ میلیمتر
عرض ۱۸۰۳ میلیمتر
ارتفاع ۱۵۰۵ میلیمتر
فاصله محورها ۲۷۰۱ میلیمتر
وزن خالص —–
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۵۲۵ لیتر
قطر رینگ ۱۶ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور ندارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری ندارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت ندارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده ندارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرمکن صندلی جلو ندارد
سردکن صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل ندارد
پانوراما ندارد
سانروف ندارد

طراحی ظاهری

طراحی ونوسیا D60 EV پلاس

ونوسیا D60 EV پلاس از نظر طراحی شباهت زیادی به برادر بنزینی خود دارد. در نمای روبرو این خودرو بسیار شبیه به نسخه قبل از فیس‌لیفت D60 بنزینی است، اما در نمای عقب ونوسیا ترجیح داده از سبک طراحی نسخه فیس‌لیفت مدل بنزینی الگوبرداری کند. با توجه به برقی شدن پیشرانه، جلوپنجره D60 EV پلاس مشبک نیست و یک پنل براق جای آن را گرفته است. لوگوی ونوسیا روی این پنل آبی رنگ قرار دارد و با کنار رفتن آن پورت مخصوص شارژ باتری نمایان می‌شود.

در دو طرف جلوپنجره، چراغ‌های بزرگ جا خوش کرده‌اند. برخلاف اکثر مدل‌های برقی، سپر ونوسیا D60 EV پلاس سطحی صاف و یکدست ندارد و ورودی‌های هوای حجیمی روی آن به‌چشم می‌خورد. این سپر از فیس‌لیفت مدل بنزینی که در سال ۲۰۱۹ معرفی شد، امانت گرفته شده است و ورودی‌های هوای آن حاشیه کرومی دارند. گفتنی است این ورودی‌ها تزئینی است.

در نمای جانبی قوس زیبای سقف، ستون C ضخیم و خط تیز روی درها از المان‌های شاخص ونوسیا D60 EV پلاس محسوب می‌شود. این ویژگی‌ها باعث شده‌اند سدان برقی چینی‌ها، استیل نسبتا پویا و اسپرتی داشته باشد. نکته منفی در این نما اینکه رینگ‌های ۱۶ اینچی با ابعاد خودرو تناسب ندارند و جذابیت بصری را تحت تاثیر قرار داده‌اند. در عوض، این رینگ‌ها ساختاری آیرودینامیک دارند. در حالت استاندارد این خودرو با تایرهایی به ابعاد ۱۶/۱۹۵ خط تولید را ترک می‌کند.

ونوسیا D60 EV پلاس نمای عقب زیبایی دارد. چراغ‌های موجود در این بخش سرتاسری هستند و از طریق یک نوار باریک به یکدیگر متصل شده‌اند. در زیر این نوار یک قطعه تزئینی مشکی رنگ وجود دارد که نام ونوسیا روی آن درج شده است. سپر عقب فرم ساده‌ای دارد و خبری از حجم‌پردازی یا المان‌های پیچیده نیست.

طراحی داخلی

کابین ونوسیا D60 EV پلاس

ونوسیا D60 EV پلاس در داخل کابین نیز بسیار شبیه به مدل بنزینی است.

سیستم اطلاعات و سرگرمی این سدان برقی توسط یک نمایشگر LCD که اندازه‌ای برابر با ۱۰ اینچ دارد، مدیریت می‌شود. زیر این نمایشگر چند دکمه لمسی برای کنترل برخی امکانات دیده می‌شود. این نمایشگر به مسیریاب مجهز است و از اتصال بلوتوث پشتیبانی می‌کند. در حالی که بسیاری از خودروهای جدید به نمایشگر دیجیتال در پشت فرمان مجهز هستند، ونوسیا D60 EV پلاس اطلاعات مورد نیاز راننده را از طریق آمپرهای آنالوگ نشان می‌دهد. غربیلک این خودرو D شکل طراحی شده است تا راننده حسی مشابه نشستن پشت فرمان یک ماشین اسپرت را پیدا کند.

انتخاب وضعیت حرکت، از طریق یک اهرم مخصوص روی کنسول میانی انجام می‌شود. این اهرم درون قابی که بافتی شبیه فیبرکربن دارد، جای گرفته است. به‌طور کلی کابین ونوسیا D60 EV پلاس را می‌توان جوان‌پسند و تا حدودی اسپرت توصیف کرد.

بسته به تیپ خودرو، پوشش صندلی‌ها از پارچه یا چرم است. صندلی‌های جلویی ونوسیا D60 EV پلاس بسیار نرم و راحت هستند و سرنشینان را به خوبی در بر می‌گیرند. نکته تامل‌برانگیز اینکه صندلی‌ها را باید به صورت دستی تنظیم کرد و خبری از دکمه‌های تنظیم برقی نیست.

شرکت ونوسیا اپلیکیشن موبایلی برای این خودرو تولید کرده که با کمک آن راننده قادر است برخی امکانات را کنترل و در صورت نیاز مکان‌یابی کند.

بد نیست اشاره کنیم فاصله محوری ونوسیا D60 EV پلاس به ۲۷۰۱ میلیمتر می‌رسد. به لطف این فاصله محوری نسبتا طولانی، کابین D60 EV پلاس جادار است و تمامی سرنشینان از فضایی کافی برخوردار هستند.

قیمت ونوسیا D60 EV پلاس در بازار

نمای عقب ونوسیا D60 EV پلاس

ونوسیا D60 EV پلاس در چین قیمتی بین ۱۳۸ الی ۱۵۴ هزار یوان دارد. این ارقام معادل ۱۹ تا ۲۱ هزار دلار یا ۹۵۰ تا ۱ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان است. با توجه به تعرفه‌ها، هزینه‌های جانبی موجود و شرایط بازار، این سدان برقی در بازار ایران احتمالا بین ۱.۳ الی ۱.۵ میلیارد تومان قیمت خواهد داشت.

فروش فوری خودرو

نویسنده: سعید علیپور