بررسی مشخصات فنی مرسدس بنز GLE مدل ۲۰۲۴

۲۱ بهمن ۱۴۰۱ بررسی مشخصات فنی مرسدس بنز GLE مدل ۲۰۲۴

شرکت خودروسازی مرسدس بنز آلمان که کار شاسی‌بلند‌سازی را در پایان دهه ۱۹۷۰ میلادی و با مدل کلاس G آغاز کرد، به سرعت دریافت که برای رقابت در بازار شاسی‌بلندهای تجاری، نیازمند سبد محصول گسترده‌تری است. از این رو کلاس M را در پایان دهه ۱۹۹۰ روانه بازار کرد که با نام کلاس ML نیز شناخته می‌شود.

سری GLE در حقیقت همان کلاس ML است که در فرایند تولید نسل سوم ML و پس از ارائه نسخه فیس‌لیفت در سال ۲۰۱۵ به GLE تغییر نام داد. این تغییر نام به منظور همسان‌سازی و پیروی از قانون داخلی شرکت مبنی بر استفاده از اسامی یکسان انجام گرفت. این کلاس هم اکنون تولید چهارمین نسل خود را از سال ۲۰۱۹ تجربه می‌کند.

مزایا و معایب

+ جایگاه پایدار در بازار

+ ارائه در انواع تیپ‌ها و قوای فنی متنوع

+ تعلق به کلاس کراس‌اوورهای لوکس

– قیمت بسیار بالاتر از رقبای آمریکایی

– قابلیت آفرود بسیار کمتر در مقایسه با نسل اول و دوم

– کاربری متمایل به کراس‌اوور شهری اسپرت

مشخصات فنی

بر خلاف آنکه نسل اول ML به عنوان یک شاسی‌بلند نیمه آفرودی با ساختار اتاق جدا از شاسی (Body on Frame) ساخته شد، این خودرو با ورود به میانه دهه ۲۰۰۰ با تغییر ساختار به نوع مونوکوک (یونی بادی یا شاسی و اتاق پیوسته)، تمایل بیشتری برای حضور در بازار کراس‌اوورهای شهری غیر آفرودی نشان داد. همچنین مرسدس بنز با ارائه سری پیشرانه‌های عملکرد محور، ذات این کراس‌اوور سایز متوسط را به یک خودرو جادار شهری از کلاس اسپرت نزدیک‌تر کرد. در نتیجه GLE (ML سابق) دیگر توانایی و کاربری یک شاسی بلند نیمه آفرودی را نداشت.

نسل چهارم GLE که از سال ۲۰۱۹ روانه بازار شد، در سبد محصولات مرسدس بنز جایی بین کراس‌اوور سایز کوچک GLC و کراس‌اوور فول سایز GLS قرار می‌گیرد تا حق انتخاب مشتری نهایی در میان محصولات تولیدی این شرکت کامل شود.

سری ML مرسدس بنز زاده دوران همکاری دو گروه خودروسازی دایملر آلمان و کرایسلر آمریکا (جوینت ونچر دایملر-کرایسلر) است. این خودرو تا نسل سوم همچنان از پلتفرمی بهره می‌گرفت که به صورت مشترک از سوی مرسدس بنز و کرایسلر توسعه یافته بود. در نتیجه این پلتفرم نه تنها در محصولات مرسدس بنز بلکه در خانواده شاسی‌بلندهای سایز متوسط کرایسلر از جمله جیپ گرند چروکی WK2 و داج دورانگو نیز مشترک است، اما به دلیل جدایی دو شرکت از یکدیگر در میانه‌های دهه ۲۰۱۰، سیستم انتقال نیرو، طراحی داخلی و طراحی خارجی آن‌ها کاملا با یکدیگر متفاوت است.

این مدل در بازار اروپا به صورت استاندارد با سیستم دو دیفرانسیل طراحی شده شرکت مگنا اشتایر اتریش (شرکت طراح، سازنده و تولیدکننده سری G مرسدس بنز) با نام 4-Matic مجهز است، اما در بازار آمریکای شمالی به صورت تک دیفرانسیل (RWD/متحرک عقب) نیز قابل سفارش خواهد بود. وزن نهایی این کراس‌اوور سایز متوسط به دلیل تعلق به سگمنت خودروهای لوکس نسبتا قابل توجه است اما سیستم 4-Matic آن باعث می‌شود توان کشش بار تا ۳.۵ تن فراهم باشد. همچنین سیستم اسب‌کش این خودرو به صورت کاملا الکترونیکی و با اشاره یک کلید از پشت سپر خارج شده و پس از استفاده به جای اول خود باز می‌گردد. نکته جالب توجه برای آن دسته از افرادی که احتیاجی به سیستم اسب‌کش ندارند آن است که این مفصل قادر به تحمل وزن عمودی تا ۱۰۰ کیلوگرم است. در نتیجه می‌تواند به سادگی برای حمل انواع دوچرخه مخصوصا نمونه‌های الکتریکی سنگین وزن استفاده شود.

با حرکت جامعه جهانی خودروسازی به سوی ساختار الکتریکی، پیشرانه‌های نسل چهارم ML (همان GLE) از سال ۲۰۲۴ در تمامی مدل‌ها به دو صورت هیبرید ملایم یا هیبرید پلاگین به بازار عرضه خواهد شد. نسخه هیبرید ملایم GLE نسل چهارم بجای دینام و استارت از یک موتور-ژنراتور/استارتر (ISG) استفاده می‌کند که به تنهایی قادر به تولید ۳۷۵ اسب بخار و ۷۵۰ نیوتون.متر گشتاور است. این موتور-ژنراتور به صورت همزمان قابلیت شارژ باتری ۴۸ ولتی این خودرو است و با اتصال مستقیم به میلنگ خودرو، همزمان نقش موتور استارتر پیشرانه بنزینی و قوای محرکه تمام الکتریکی را نیز بازی می‌کند. نسخه هیبرید ملایم در حالت تمام الکتریکی قادر به طی مسافت قابل توجه ۱۱۰ کیلومتر در چرخه WLTP است که کمک شایانی به مصرف سوخت نهایی خودرو می‌کند.

مرسدس بنز برای نسخه پلاگین هیبرید GLE 2024 دو نوع شارژر شامل نمونه ۱۱ کیلووات برای مصارف معمولی خانگی (برق AC) و یک نسخه شارژ سری ۶۰ کیلوواتی برق DC ارائه می‌کند.

مرسدس بنز طبیعتا هیچ مدلی را بدون دخالت مستقیم شرکت تیونر رسمی یعنی همان AMG به تولید نمی‌رساند. در نتیجه قدرتمندترین نسخه GLE AMG با تکیه بر پیشرانه V8 تویین توربو ستاپ شده از سوی AMG در ترکیب با سیستم هیبرید ملایم ۴۸ ولتی روانه بازار می‌شود که سریع‌ترین و تیز‌ترین نسخه GLE نسل چهارم به حساب می‌آید.

مدل GLE در دو نسخه استاندارد و کوپه به تولید می‌رسد، اما فارغ از آن نسخه استاندارد نیز در دو مدل معمولی و محور بلند روانه بازار می‌شود که جدول مشخصات زیر ابعاد و اندازه‌های مدل معمولی (مشترک با نسخه کوپه) را مد نظر قرار داده است.

مشخصات کلی

نوع موتور

بنزینی انژکتوری تزریق مستقیم توربو + موتور-ژنراتور
حجم موتور

۴.۰ لیتر

سیلندر / سوپاپ

۸ / ۳۲
تنفس موتور

تویین توربو

قدرت

۶۰۳ اسب بخار
گشتاور

۸۵۰ نیوتون.متر

گیربکس

۹ سرعت اتوماتیک
محور محرک

دو دیفرانسیل

شتاب

۳.۸ ثانیه
سرعت

۲۸۰ کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت

حدود ۱۳.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو ۶

فرمان

برقی
نوع بدنه

کراس‌اوور لوکس سایز متوسط

نوع رینگ

آلیاژ آلومینیوم

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۹۲۴ میلی‌متر
عرض

۱۹۴۸ میلی‌متر

ارتفاع

۱۷۹۶ میلی‌متر
فاصله محورها

۲۹۹۵ میلی‌متر

وزن خالص

۲۱۳۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین

۵ نفر

ظرفیت صندوق

۹۴۲ لیتر

حجم مخزن سوخت

۸۵ لیتر
قطر رینگ

۱۹ تا ۲۲ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل

دارد
کروز کنترل هوشمند

دارد

کنترل ایستایی در سربالایی

دارد
کنترل سرعت در سرازیری

دارد

کنترل کشش

دارد
کنترل پایداری

دارد

اتو پارک

ندارد
سنسور جلو

دارد

سنسور عقب

دارد
رادار نقطه کور

دارد

رادار تغییر لاین

دارد
رادار تصادف جلو

دارد

رادار تصادف عقب

دارد
ترمز ضدقفل

دارد

ترمز کمکی

دارد
ترمز اضطراری

دارد

ترمز پارک برقی

دارد
اتولایت

دارد

چراغ روز

دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد

گرم‌کن فرمان

دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد

ناوبری

دارد
نمایشگر هدآپ

ندارد

دوربین عقب

دارد
دوربین جانبی

دارد

دوربین ۳۶۰ درجه

دارد
کیسه هوا

دارد

ورود بدون کلید

دارد
استارت بدون کلید

دارد

تهویه اتوماتیک

دارد
صندلی برقی راننده

دارد

صندلی برقی سرنشین جلو

دارد
گرم‌کن صندلی جلو

دارد

سردکن صندلی جلو

دارد
آینه بغل برقی

دارد

گرم‌کن آینه بغل

دارد
پانوراما

دارد

سانروف

ندارد

طراحی خارجی

نمای جلوی بنز GLE ۲۰۲۴

سبک طراحی GLE در نسل پیشین مستقیما از نسل جدید کلاس E آن دوران الهام گرفت. این رویه طراحی که برای نسل چهارم نیز انجام شد، برای مدل ۲۰۲۴ با فیس لیفت و بهبود‌های ظاهری همراه شده است تا ظاهر این خودرو با مدرنیته همراه باشد. در نتیجه دو گوشه زیرسپر با خطوط افقی تزئین شده است که به صورت بصری بر پهنای خودرو می‌افزاید. سیستم روشنایی در روز (DRL) در این مدل به نمونه دوبل (در بالا و پایین چراغ‌های اصلی) تغییر یافته است که از چهار بخش مجزا تشکیل می‌شوند. سیستم روشنایی اصلی خودرو همچنان همان نمونه پیشرفته تمام LED است. البته این تغییرات جزئی شامل حال چراغ‌های عقب در دو نسخه استاندارد و کوپه نیز می‌شود.

لازم به ذکر است که سری AMG این خودرو در هر دو مدل استاندارد و کوپه، دارای تریم‌های تزئیناتی مختص به خود هستند تا از نمونه‌های غیر AMG به سرعت تشخیص داده شوند. مهم‌ترین این المان‌ها تزئینات کرومی زیر سپر جلو و زیرسپر عقب به شکل دفیوزر است. دو سایز ریم ۱۹ و ۲۰ اینچ مختص به نمونه‌های معمولی و دو ریم ۲۱ و ۲۲ اینچ تنها ویژه مدل‌های AMG است.

طراحی داخلی

نمای داخلی بنز GLE ۲۰۲۴

نمای داخلی نسخه فیس لیفت GLE نسل چهارم المان‌هایی از مدل گران‌قیمت‌تر و لوکس‌تر GLS گرفته است. دریچه‌های سیستم تهویه مطبوع که در نسخه‌های پیشین به رنگ مشکی تزئین شده بودند حالا در نسخه فیس لیفت به روش گالوانیزه با فلز پوشیده شده‌اند تا دقیقا مشابه به تریم تزئیناتی به کار رفته در مرسدس-میباخ GLS باشند. دو تریم دو رنگ لوکس برای نمای داخلی قابل انتخاب است، اما تریم دو رنگ قرمز-مشکی کلاسیک مرسدس بنز تنها محدود به نمونه کوپه GLE و فقط برای تریم AMG آن است.

پوشش چرم ناپا برای تزئینات صندلی و رودری‌ها، تریم مشکی پیانویی و سیستم نورپردازی انتزاعی داخل کابین به صورت استاندارد عرضه می‌شود. ردیف دوم نشیمن دارای دو خروجی USB هر یک با توان ۱۰۰ وات است که توانایی شارژ سریع دستگاه‌های الکترونیکی را دارد. سیستم صوتی برند مشهور بورمستر (Burmester) با ۱۳ بلندگو و ۱۳ آمپیلی‌فایر مستقل مجهز به سیستم Dolby Atmos به توان کلی ۵۹۰ وات در کنار دو نمایشگر مجزا به ابعاد ۱۲.۳ اینچ (برای راننده و سرنشین)، خروجی سیستم مولتی مدیا خودرو را کامل می‌کند.

سخن نهایی

نمای عقب بنز GLE ۲۰۲۴

با توجه به برند و کلاس تولیدی GLE، این کراس‌اوور لوکس به هیچ عنوان ارزان نخواهد بود. قیمت نمونه پایه GLE برابر با حدود ۵۹ هزار دلار است که در صورت تجهیز به تمامی ویژگی‌های رفاهی و آپشن‌ها به رقم ۸۵ هزار دلار خواهد رسید. در صورت خرید خودرو در نسخه پایه با تریم AMG این رقم از ۷۸ هزار دلار آغاز و در نسخه فول (GLE AMG 63S) به ۱۱۸ هزار دلار می‌رسد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی