بررسی مشخصات فنی ام جی ۳ مدل ۲۰۲۴

۱۴ فروردین ۱۴۰۳ بررسی مشخصات فنی ام جی ۳ مدل ۲۰۲۴

واردات محصولات شرکت خودروسازی MG انگلستان پس از تسلط شرکت چینی سایک موتور (SAIC) بر این خودروساز در بازار ایران محقق شد. اما برند ‌ام جی به دلیل قرارگیری در بازه‌ای منحصربه‌فرد نه در سطح خودروهای کره‌ای قرار گرفت و نه در ردیف خودروهای چینی نشست. برای همین، برند قدیمی و باسابقه در بازار ایران محجورتر از آن شد که لایقش بود.

حالا با آزادی واردات دوباره خودرو و افزایش چشمگیر احتمال واردات هاچبک ۵ در این برند از کلاس سوپرمینی با نام ام جی ۳، بار دیگر پای برند ام‌جی به بازار کشور باز می‌شود. مدلی که حالا با بهبودهای فنی و ظاهری اندک همراه شده است.

مزایا و معایب

+ کم مصرف‌تر و پربازده‌تر

+ ابعاد جمع و جور مناسب فضای شهری

+ جایگزینی گیربکس AMT‌ با نمونه AT

– سابقه خدشه‌دار برند در ارائه خدمات پس از فروش

– بازار دست دوم نامشخص و نه چندان محبوب

– تغییرات طراحی خارجی نه‌چندان جذاب

مشخصات فنی

نسل سوم MG 3 در نمایشگاه خودرو ژنو ۲۰۲۴ و به عنوان مدل ۲۰۲۵ به جهان معرفی شد. اما نسخه وارداتی بازار ایران در حقیقت دومین فیس لیفت از نسل دوم خواهد بود که در سال ۲۰۱۸ عرضه شد. اگرچه پیشرانه استاندارد این خودرو نمونه تنفس طبیعی ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر به حساب می‌آید، اما در بازارهای صادراتی از جمله ایران قرار است به صورت موازی و به همراه یک نمونه ۱.۳ لیتری نیز عرضه شود.

تفاوت میان این دو پیشرانه جدا از توان فنی، در نوع گیربکس است. به این ترتیب که نمونه قدرتمندتر ۱.۵ لیتری حالا با گیربکس اتوماتیک ۴ سرعت و نمونه ۱.۳ لیتری با گیربکس دستی ۵ سرعت دستی به بازار عرضه خواهد شد. خروجی فنی این دو پیشرانه به‌واقع چشمگیر نیست و در حد و مرز پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و ۶ قرار خواهد گرفت. اما باید در نظر داشت که این خودرو با تعلق به کلاس سوپرمینی (Super Mini)، یک هاچ‌بک ۵ در جمع و جور و کم‌مصرف شهری است که رانندگی استاندارد روزمره و مصرف سوخت پایین را در مرکز توجه خود دارد. اما مهم‌ترین بهبود فنی جایگزینی گیربکس اتوماتیک AMT منفور با نمونه AT است که از دیدگاه حس سواری، لذت بیشتری به همراه دارد. جدول زیر اطلاعات مربوط به نسخه رده بالا با پیشرانه قوی‌تر ۱.۵ لیتری را در بر می‌گیرد.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو بنزینی
حجم موتور ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴/۱۶
تنفس موتور طبیعی
قدرت ۱۱۵ اسب بخار
گشتاور ۱۵۰ نیوتن.متر
گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۱ ثانیه
سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۵.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان
بدنه هاچبک ۵ در سوپرمینی
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۰۵۵ میلیمتر
عرض ۱۷۲۹ میلیمتر
ارتفاع ۱۵۰۴ میلیمتر
فاصله محورها ۲۵۲۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۲۰۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۳۰۷ لیتر
حجم مخزن سوخت ۴۵ لیتر
قطر رینگ ۱۵ و ۱۶ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی ام جی ۳ ۲۰۲۴

فیس لیفت دوم عرضه‌شده برای ام جی ۳ یک فیس لیفت عمده (Major Face Lift) به حساب می‌آید، اما نمی‌توان این تغییر در طراحی نمای خارجی را الزاما یک قدم مثبت و مفید دانست. مدل ۳ نسل دوم و فیس لیفت اول آن (نمونه وارداتی قدیمی بازار ایران) با زبان طراحی اجراشده در خانواده محصولات MG بسیار هماهنگ‌تر بود.

در طراحی فیس لیفت دوم تقریبا تمامی المان‌های استاندارد این برند از ام جی 3 حذف شده است. به عنوان مثال گرافیک چراغ‌ها آن جذابیت پیشین را ندارد و جلوپنجره خودرو با آنچه از ام جی سابق می‌شناختیم، ارتباط خاصی ندارد. تغییرات اعمال‌شده در نمای جانبی و عقب خودرو نیز بسیار مینیمال و قابل چشم‌پوشی است.

اما اگر نگاهی به طراحی خاص، به‌روز و جدید نسل سوم تازه معرفی‌شده بیندازیم، به‌سادگی می‌توانیم جبران اشتباه فیس لیفت دوم نسل دوم ام جی۳ را درک کنیم، چرا که نسل سوم به مراتب زیباتر، جسورتر و هیجان‌انگیزتر است.

طراحی داخلی

کابین ام جی ۳ ۲۰۲۴

نمای داخلی ام جی ۳ تغییرات مثبتی به خود دیده است. این فضا از حالت پلاستیکی ارزان‌قیمت خود خارج شده و با استفاده از تناسبات هندسی بهتر و ترکیب متریال و تزئینات متنوع، جلوه‌ای بسیار مدرن‌تر یافته است. نه فقط استفاده از نمایشگر ۸ اینچ لمسی برای سیستم مولتی مدیا، بلکه تغییر در طراحی نامتفارن کلی داشبرد، تمایز و بهبود گرافیک دریچه‌های خروجی سیستم تهویه، نحوه اتصال کنسول میانی به داشبرد و حتی مجموعه کلاستر پشت فرمان و نشانگرهای آن نیز همگی  از اول طراحی شده‌اند. مخصوصا که حالا دیگر خبری از آن غربیلک فرمان زشت قدیمی نیست و یک نمونه با طراحی زیباتر جای آن را گرفته است.

فضای داخلی با توجه به کلاس بسیار جمع و جور MG3 از دیدگاه فضای پا و آسایش نشیمن قابل مقایسه با هاچ‌بک‌های عتیقه مونتاژ داخلی کشور نیست و فضای صندوق نیز همچنان قابل احترام و برای سفرهای درون شهری روزمره بسیار مناسب است. البته همچنان نباید روی کیفیت متریال به‌کاررفته در این فضا حساب چندانی باز کنید.

آپشن‌ها و امکانات

بدون تردید افزودن نمایشگر ۸ اینچی لمسی مولتی مدیا، بزرگ‌ترین دستاورد برای این سری از ام جی ۳ وارداتی است که از حال و هوای اقتصادی بودن آن می‌کاهد. هنوز اطلاعات دقیقی از سطح امکانات رفاهی نسخه‌های قابل عرضه در بازار ایران در دسترس نیست، اما بدون شک با خودرویی اقتصادی مواجه خواهیم بود که احتمالا تنها از ویژگی‌های پایه نظیر دوربین دنده عقب و سیستم روشنایی در روز بهره خواهد گرفت و خبری از امکانات فانتزی نظیر صندلی گرم‌کن‌دار با تنظیم برقی و روکش چرم مصنوعی نخواهد بود.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی ندارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو ندارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور ندارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری ندارد
ترمز پارک برقی ندارد
پدال شیفتر ندارد
اتولایت
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید
استارت بدون کلید
تهویه اتوماتیک ندارد
صندلی برقی راننده ندارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرمکن صندلی جلو ندارد
سردکن صندلی جلو ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما ندارد
سانروف ندارد

قیمت ام جی ۳ در بازار

نمای عقب ام جی ۳ ۲۰۲۴

ام جی 3 به ذات یک خودرو اقتصادی و ارزان‌قیمت درون‌شهری است که تنها تمرکز آن بر بهبود مصرف سوخت و کاهش آلایندگی برای هماهنگی با استاندارد یورو ۶ اروپا بوده است. در این میان با برخی تغییرات بیرونی نه‌چندان جذاب و همچنین بهبودهای جالب توجه در فضای داخلی همراه شده است.

با داشتن قیمت پایین‌تر از ۲۰ هزار دلار، ام جی ۳ در گروه نادر خودروهای وارداتی جدید قرار می‌گیرد که در واقعیت به توان مالی مشتریان بازار ایران به مراتب نزدیک‌تر است. از این رو باید انتظار استقبال قابل قبولی از این خودرو در بازار کشور داشت.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی