باکیفیت ترین برندها و خودروها در سال ۲۰۲۳

۴ مرداد ۱۴۰۲ باکیفیت ترین برندها و خودروها در سال ۲۰۲۳

جی دی پاور یک موسسه خصوصی آمریکایی است که در زمینه گردآوری داده، تحلیل بازار، ارزیابی کیفیت کالاها و رفتار مشتریانِ صنایع مختلف فعالیت می‌کند. این موسسه هر ساله تحقیقات و مطالعات مختلفی را در حوزه خودرو انجام می‌دهد که تحقیق کیفیت اولیه یا Initial Quality Study یکی از آنهاست که بر اساس آن می‌توان باکیفیت‌ترین برندها و خودروها را شناخت. در این تحقیق و بررسی میزان مشکلاتی که خریداران خودروهای صفر کیلومتر در سه‌ماهه ابتدایی تجربه می‌کنند، ملاک رتبه‌بندی برندها و مدل‌ها قرار می‌گیرد. تعداد مشکلات در قالب شاخصی به نام PP100 ارائه می‌شود که برگرفته از عبارت Problems Per 100 Vehicle است و شمار ایرادات در هر صد خودروی تولیدی را نشان می‌دهد. بدیهی است که هر چه عدد این شاخص بالاتر باشد، به‌معنای ایرادات بیشتر و در نتیجه کیفیت پایین‌تر خواهد بود.

شاخص های کیفیت خودرو

امسال سی و هفتمین دوره‌ای است که جی دی پاور تحقیق کیفیت اولیه (به‌اختصار IQS) را برای معرفی باکیفیت ترین برندها و خودروها انجام می‌دهد. جامعه آماری این دوره را ۹۳،۳۸۰ نفر از خریداران خودروهای صفر کیلومتر مدل ۲۰۲۳ تشکیل می‌دهد. در تحقیق کیفیت اولیه جی دی پاور، ۲۲۳ پارامتر در ۹ دسته مختلف بررسی می‌شود. این دسته‌ها عبارتند از:

  • سیستم اطلاعات و سرگرمی
  • تجهیزات، دکمه‌های کنترلی و نمایشگرها
  • بدنه
  • سیستم‌های کمک راننده
  • کابین
  • پیشرانه
  • صندلی‌ها
  • تجربه رانندگی
  • سیستم تهویه مطبوع

افت کیفی خودروهای جدید

میانگین شاخص PP100 در تحقیق امسال برابر با ۱۹۲ است. این امر نشان می‌دهد که در هر صد دستگاه خودروی صفر کیلومتر مدل ۲۰۲۳، مالکین ۱۹۲ ایراد را در ۹۰ روز اول کشف کرده‌اند. این فاکتور در تحقیق سال قبل برابر با ۱۸۰ و در تحقیق سال ۲۰۲۱ برابر با ۱۶۲ بود. با این حساب می‌توان نتیجه گرفت که کیفیت ساخت خودروهای نو در بازار آمریکا روندی نزولی دارد.

افزایش میانگین شاخص PP100، صدای فرانک هانلی، مدیر بخش تحقیقات خودرویی جی دی پاور را درآورده است. وی در این رابطه اظهار کرد که کاهش کیفیت خودرو اصلا قابل قبول نیست و مشتریان نسبت به آن اعتراض دارند. البته آقای هانلی به افزایش امکانات و تجهیزات خودروها نیز اشاره کرده و معتقد است مدل‌های جدید خیلی پیچیده‌تر شده‌اند.

آمار تحقیق سال ۲۰۲۳

بر اساس یافته‌های تحقیق کیفیت اولیه ۲۰۲۳، بیشترین نارضایتی مشتریان به طراحی دستگیره‌ در مربوط می‌شود. شاید بدانید در خودروهای جدید دستگیره‌ها از حالت سنتی فاصله گرفته‌ و با تکنولوژی‌های نوین ادغام شده‌اند. این موضوع، به‌خصوص در خودروهای برقی مشکلاتی را برای مالکان ایجاد کرده است و آنها از عملکرد این نوع دستگیره‌ها ناراضی هستند. جالب اینکه از هر ۱۰ خودروی برقی، مالکان ۷ مدل از عملکرد دستگیره گلایه دارند.

به‌غیر از دستگیره درها، سیستم‌های ایمنی نیز مالکان خودروهای جدید را به دردسر انداخته‌اند، به‌طوری که میانگین شاخص PP100 در این دسته، نسبت به تحقیق سال قبل ۱.۸ واحد افزایش پیدا کرده است. از میان سیستم‌های مختلف، مالکان بیشترین گلایه را از عملکرد سیستم رانندگی بین خطوط و سامانه هشدار خروج از مسیر داشته‌اند.

نکته بعدی اینکه هر چند تجهیز به سیستم عامل اندروید اتوموتیو (به‌اختصار AAOS)، اتفاق بسیار مثبتی به‌نظر می‌رسد، اما داده‌های جی دی پاور خلاف آن را ثابت می‌کند. میانگین شاخص PP100 برای سیستم اطلاعات و سرگرمی در خودروهای مجهز به اندروید اتوموتیو برابر با ۵۱.۱ محاسبه شده، حال آنکه در خودروهای فاقد این سیستم عامل، میانگین شاخص مذکور برابر با ۲۹.۶ است.

افزایش ایرادات مربوط به شارژر تلفن همراه، مورد دیگری است که تحقیق کیفیت اولیه امسال آشکار می‌کند. از میان ۲۲۳ مشکل قابل ثبت، میانگین شاخص PP100 برای درست کار نکردن شارژر تلفن همراه ۱.۱ واحد افزایش یافته است. مکان نامناسب، داغ شدن تلفن همراه هنگام شارژ و قطع و وصلی فرآیند شارژ مشکلاتی است که مالکان درباره این آپشن گزارش کرده‌اند.

اما حالا مالکان بیش از هر زمان دیگری نسبت به اپلیکیشن‌های خودرویی اظهار رضایت می‌کنند. در تحقیق IQS امسال، شاخص PP100 مربوط به ارزیابی اپلیکیشن تلفن همراه خودروسازان ۰.۴ بهبود یافته است. طبق داده‌های موجود، در حال حاضر ۶۸ درصد از مالکان خودروهای برقی، از اپلیکیشن‌ کمپانی سازنده برای کنترل پارامترهایی مثل میزان شارژ و برد حرکتی استفاده می‌کنند.

باکیفیت ترین برند ۲۰۲۳

باکیفیت ترین برند ۲۰۲۳

در تحقیق IQS امسال، برند آمریکایی داج با شاخص PP100 برابر با ۱۴۰ در صدر قرار دارد. برند رم با شاخص ۱۴۱ در رتبه دوم ایستاده و رتبه سوم با شاخص ۱۴۳ به آلفارومئو رسیده است. بیوک، شورولت، جی ام سی، پورشه، کادیلاک، کیا و لکسوس هم به‌ترتیب حائز رتبه‌های چهارم تا دهم شده‌اند.

نکته عجیب اینکه تویوتا همواره به کیفیت بالای محصولاتش معروف است. اما در ارزیابی امسال، این برند خوشنام ژاپنی با شاخص ۱۹۴ در نیمه دوم جدول و در جایگاهی پایین‌تر از میانگین حضور دارد. فورد و خودروسازان بزرگ دیگری مثل مرسدس بنز، لندرور و مزدا نیز در این بخش از جدول قرار گرفته‌اند. در تحقیق IQS 2023 نام ولوو در انتهای جدول دیده می‌شود. در هر ۱۰۰ دستگاه خودروی تولیدی توسط این برند لوکس، ۲۵۰ ایراد گزارش شده که بیشترین مقدار در بین تمامی خودروسازان سنتی است. کرایسلر، فولکس واگن، آئودی و اینفینیتی، ولوو را در انتهای جدول همراهی می‌کنند.

باکیفیت ترین خودرو ۲۰۲۳

باکیفیت ترین خودرو ۲۰۲۳

در بین تمامی خودروهای صفر کیلومتر موجود، نیسان ماکسیما کمترین ایراد را دارد. این سدان ژاپنی با شاخص ۱۰۶ عنوان باکیفیت‌ترین خودروی بازار آمریکا را از آن خود کرده است. محصول جذاب نیسان در تحقیق IQS سال ۲۰۲۱ نیز به این عنوان دست پیدا کرده بود. در تحقیق امسال، مورانو هم در کلاس شاسی‌بلندهای سایز متوسط، به عنوان باکیفیت‌ترین ماشین انتخاب شده است.

در بین باکیفیت‌ترین مدل‌های هر کلاس خودرویی، کمپانی بزرگ جنرال موتورز با ۷ نماینده بیشترین تعداد را در بین همه خودروسازان دارد. پس از جنرال موتورز، گروه هیوندای موتور با ۵ و گروه تویوتا موتور با ۴ نماینده در رده‌های دوم و سوم هستند. برندگان گروه هیوندای موتور عبارتند از جنسیس G80، کیا کارنیوال، کیا فورته (سراتو)، کیا ریو و کیا استینگر. برندگان گروه تویوتا موتور نیز عبارتند از لکسوس GX، لکسوس IS، تویوتا کمری و تویوتا 4Runner. گفتنی است در بین برندها، شورولت و کیا با ۴ نماینده برتر در کلاس‌های مختلف، بیشترین برنده را دارند.

ایرادات خودروهای برقی

سازندگان خودروهای برقی در برخی ایالت‌ها به جی دی پاور اجازه دسترسی و تحقیق از مشتریان خود را نمی‌دهند. به‌همین خاطر این موسسه آنها را به جدول رتبه‌بندی اصلی خود راه نداده است. به هر حال، طبق داده‌های گردآوری‌شده، در هر صد دستگاه خودروی تولیدی تسلا، مالکان ۲۵۷ مشکل گزارش کرده‌اند که در مقایسه با تحقیق سال قبل ۳۱ واحد بیشتر است. برند پولستار اکنون شاخص ۳۱۳ را دارد؛ لوسید موتورز و ریوین موتورز هم که برای اولین بار در تحقیق IQS مورد ارزیابی قرار می‌گیرند، به‌ترتیب دارای شاخص‌های ۳۴۰ و ۲۸۲ هستند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: سعید علیپور