پژو ۲۰۷ در برابر دنا پلاس

۲۲ بهمن ۱۴۰۱ پژو ۲۰۷ در برابر دنا پلاس

در بازار کم تنوع و یا شاید هم بی‌تنوع خودرو ایران، به‌ویژه در کلاس محصولات میان‌قیمت و ارزان‌قیمت، تعدد انتخاب‌های پیش روی مشتریان به قدری کم شده است که یک هاچبک کوچک مثل پژو ۲۰۷ باید با یک خودرو سدان مانند دنا پلاس که از لحاظ کلاس بدنه شباهت و قرابتی به آن ندارد، رقابت کند.

پژو ۲۰۷ دنده ای و دنا پلاس معمولی تقریبا هم‌قیمت هستند و این سوال برای مشتری ایرانی پیش می‌آید که خرید پژو ۲۰۷ بهتر است یا دنا پلاس؟ باید بدانید پژو ۲۰۷ شتاب بهتری دارد اما دنا پلاس سواری نرم‌تری به سرنشینان عقب هدیه می‌دهد؛ از این دست اختلافات بین این دو محصول زیاد است که می‌تواند مشتری را در خرید آنها دچار شک کند.

مشخصات فنی

در ابتدای مقایسه ۲۰۷ با دنا پلاس به سراغ بخش فنی این خودروها می‌رویم، زیرا قطعا بسیاری از شما می‌خواهید بدانید ماشینی که قصد خرید آن را دارید، از نظر فنی چند مرده حلاج است و چقدر می‌تواند توقعات شما را برآورده کند. در این میان هم پژو ۲۰۷ دنده‌ای و هم دنا پلاس معمولی برای مصارف خانوادگی و عادی از توان کافی برخوردار هستند.

البته پژو ۲۰۷ کمی چاشنی هیجان را هم به رانندگی شما اضافه می‌کند و چابکی بهتری ارائه می‌دهد. دنا پلاس هم در این زمینه عملکرد قابل قبولی دارد اما به اندازه پژو ۲۰۷ چالاک نیست و بیشتر روی قابلیت‌های خانوادگی خود تاکید دارد.

موتور پژو ۲۰۷ و دنا پلاس تفاوت‌های زیادی با هم دارند. ۲۰۷ هاچبک برای به حرکت در آوردن خود از موتور ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ TU5 به قدرت ۱۰۵ اسب بخار و نهایت گشتاور ۱۴۲ نیوتن.متر استفاده می‌کند. چرخ‌های جلوی این خودرو به‌ وسیله یک گیربکس دستی ۵ سرعته با موتور ارتباط دارند و از این طریق به چرخش در می‌آیند.

در طرف دیگر دنا پلاس با موتور تنفس طبیعی  EF7یا همان موتور ملی حضور دارد. این پیشرانه ۱۶ سوپاپ ۱.۷ لیتری می‌تواند معادل ۱۱۳ اسب بخار قدرت و حدود ۱۵۵ نیوتن.متر گشتاور را از طریق گیربکس پنج دنده دستی به محور جلو انتقال دهد. بنابراین شاید روی کاغذ اختلاف توان موتور ۲۰۷ و دنا پلاس چندان زیاد نباشد؛ اما نکته‌ای که باعث شده پژو ۲۰۷ عملکرد حرکتی بهتری ارائه دهد و خودرو نسبتا چابک‌تری باشد، وزن کمتر آن نسبت به دنا پلاس است. البته که نباید ویژگی‌های آیرودینامیکی بهتر بدنه پژو ۲۰۷ را نیز نسبت به حریف نادیده گرفت.

طبق اعلام رسمی شرکت سازنده، شتاب صفر تا صد پژو ۲۰۷ دنده‌ای معادل ۱۱.۶ ثانیه و شتاب دنا پلاس معمولی نیز حدود ۱۲.۰۳ ثانیه اعلام شده است. البته در عمل باید گفت که شتاب دنا پلاس معمولی کمی بیشتر است و احتمالا به ۱۲.۰۶ ثانیه خواهد رسید.

اگر بخواهیم مقایسه پژو ۲۰۷ با دنا پلاس را به بحث تجربه رانندگی هم بکشانیم، باید بدانید که پژو ۲۰۷ در صندلی‌های ردیف اول خود سواری نسبتا نرم و دلنشینی ارائه می‌دهد اما سرنشینان ردیف دوم این خودرو از عملکرد سیستم تعلیق عقب در جذب ضربات چندان رضایت ندارند و این مورد می‌تواند در مسافرت‌های طولانی، به خصوص هنگامی که جاده کمی ناهموار باشد، بر میزان نارضایتی سرنشینان و اعضای خانواده اضافه کند.

اما دنا پلاس از این جهت وضعیت بهتری دارد و سرنشینان ردیف عقب این خودرو از عملکرد سیستم تعلیق و کیفیت سواری بیشتر خرسند خواهند بود.

همچنین اگر بخواهید مانورهای پرشتاب با پژو ۲۰۷ و دنا پلاس انجام دهید و یا از مسیرهای مارپیچ با سرعت بسیار بالا عبور کنید، باید بدانید که احتمال انحراف قسمت عقب پژو ۲۰۷ نسبت به حریف کمی بیشتر بوده و در اصطلاح امکان اسپین شدن پژو ۲۰۷ نسبت به رقیب بالاتر است. اما دنا پلاس از این جهت هندلینگ و پایداری بهتری ارائه می‌دهد.

فرمان پذیری هر دو خودرو مناسب است اما احتمالا از این حیث پژو ۲۰۷ رضایت بالاتری در شما ایجاد خواهد کرد. در مورد قدرت ترمزها نیز باید گفت که پژو ۲۰۷ و دنا پلاس به‌ویژه در نسخه‌های مجهز به ترمز دیسکی عقب، از ترمزهای نسبتا مناسبی سود می‌برند که می‌تواند اعتمادبه‌نفس بیشتری به راننده در سرعت‌های بالا انتقال دهد.

بنابراین مقایسه دنا پلاس و ۲۰۷ از نظر فنی تا حد زیادی به نفع محصول هاچبک یعنی پژو ۲۰۷ به پایان می‌رسد. ضمنا موتور TU5 پژو ۲۰۷ هم از نظر هزینه تعمیرات و قیمت قطعات یدکی و هم از نظر میزان مصرف سوخت نسبت به موتور EF7 دنا پلاس گزینه بهتر و مقرون‌به‌صرفه تری خواهد بود.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو

پژو ۲۰۷ دنده‌ای دنا پلاس معمولی
TU5

EF7

حجم موتور

۱.۶ لیتر ۱.۷ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴/۱۶

۴/۱۶

تنفس موتور

طبیعی طبیعی
قدرت ۱۰۵ اسب بخار

۱۱۳ اسب بخار

گشتاور

۱۴۲ نیوتن.متر

۱۵۵ نیوتن.متر
گیربکس ۵ دنده دستی

۵ دنده دستی

محور محرک

دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۱.۶ ثانیه

۱۲.۰۳ ثانیه

حداکثر سرعت

۱۹۰ کیلومتر بر ساعت ۱۸۹ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۶.۶ لیتر در کیلومتر

۷.۳۴ لیتر در کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو۵ یورو۵
فرمان هیدرولیک یا برقی

هیدرولیک

بدنه

هاچبک کوچک سدان جمع‌وجور
نوع رینگ آلومینیومی یا فولادی

آلومینیومی یا فولادی

ابعاد و ظرفیت ها

ابعاد دو خودرو

پژو ۲۰۷ دنا پلاس
طول ۳۸۷۲ میلی‌متر

۴۵۵۹ میلی‌متر

عرض

۱۶۶۹ میلی‌متر ۱۹۳۳ میلی‌متر
ارتفاع ۱۴۴۱ میلی‌متر

۱۴۶۰ میلی‌متر

فاصله محورها

۲۴۴۲ میلی‌متر ۲۶۷۱ میلی‌متر
وزن خالص ۱۰۸۷ کیلوگرم

۱۲۵۸ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۴ – ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۲۴۵ لیتر

۵۰۰ لیتر

حجم مخزن سوخت

۵۰ لیتر ۶۰ لیتر
قطر رینگ ۱۴ اینچ

۱۵ اینچ

آپشن ها و امکانات

آپشن‌ها

پژو ۲۰۷ دنده‌ای

دنا پلاس معمولی

کروز کنترل

دارد

دارد

کروز کنترل هوشمند

ندارد ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی ندارد

ندارد

کنترل سرعت در سرازیری

ندارد ندارد
کنترل کشش ندارد

ندارد

کنترل پایداری

ندارد ندارد
اتو پارک ندارد

ندارد

سنسور جلو

ندارد ندارد
سنسور عقب دارد

دارد

رادار نقطه کور

ندارد ندارد
رادار تغییر لاین ندارد

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد ندارد
رادار تصادف عقب ندارد

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد

دارد

ترمز کمکی

دارد ندارد
ترمز اضطراری ندارد

ندارد

ترمز پارک برقی

ندارد ندارد
پدال شیفتر ندارد

ندارد

اتولایت

ندارد ندارد
چراغ روز دارد

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد دارد
گرم‌کن فرمان ندارد

ندارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد دارد
ناوبری دارد

دارد

نمایشگر هدآپ

ندارد ندارد
دوربین عقب دارد

دارد

دوربین ۳۶۰ درجه

ندارد ندارد
کیسه هوا دارد

دارد

ورود بدون کلید

ندارد ندارد
استارت بدون کلید ندارد

ندارد

تهویه اتوماتیک

دارد دارد
صندلی برقی راننده ندارد

دارد

صندلی برقی سرنشین جلو

ندارد دارد
گرم‌کن صندلی جلو ندارد

ندارد

سردکن صندلی جلو

ندارد ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد

ندارد

آینه بغل برقی

دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل ندارد

ندارد

پانوراما

دارد ندارد
سانروف ندارد

دارد

طراحی ظاهری

نمای جلویی پژو ۲۰۷

مقایسه پژو ۲۰۷ با دنا پلاس در بخش طراحی ظاهری به ما نشان می‌دهد که با دو مورد از تولیدات تقریبا زیباتر ایران خودرو نسبت به دیگر دست‌پرورده‌های این شرکت روبه‌رو هستیم. البته که هم پژو ۲۰۷ و هم دنا پلاس اگر کنار یک رقیب همکلاس خارجی با مدل ۲۰۲۳ قرار بگیرند، خیلی نمی‌توانند به زیبایی خود بنازند و حرفی برای گفتن داشته باشند؛ با این وجود در بازار ایران فعلا خبری از محصولات روز دنیا به‌ویژه در رده تولیدات اقتصادی نیست و باید به امثال ۲۰۷ و دنا پلاس بسنده کرد.

به هر ترتیب اگر دنا پلاس و پژو ۲۰۷ را کنار هم بگذاریم، هم از لحاظ کارشناسی و هم از جنبه سلیقه عمومی، به نظر می‌رسد که پژو ۲۰۷ راحت‌تر می‌تواند با مخاطب ارتباط برقرار کند و خودش را زودتر از حریف در دل مشتری جا بدهد. خصوصا افرادی که سن و سال کمتری دارند و علاقه بالایی به کلاس هاچبک های داغ نشان می‌دهند، قطعا پژو ۲۰۷ را محصول زیباتری نسبت به حریف می‌دانند.

البته ما هم می‌دانیم که کاسه‌چراغ‌های جلوی پژو ۲۰۷ بسیار بزرگ است و تناسبی با نمای عقب این خودرو ندارد، اما با این وجود پژو ۲۰۷ توانسته به‌واسطه همین چراغ‌های بزرگ و چهره نسبتاً اسپرت، توجهات فراوانی را به سمت خود جلب کند.

نمای جلویی دنا پلاس

دنا پلاس هم نسبت به دیگر سدان‌های ایران خودرو جذابیت ظاهری بسیار بیشتری دارد و به عنوان یک محصول خانوادگی تقریبا اسپرت و جوان‌پسند در بازار شناخته می‌شود. خصوصاً طراحی مهیج‌تر نمای بغل این خودرو نسبت به دنا معمولی باعث می‌شود تا همچنان در نظر مشتریان ماشینی زیبا تلقی شود. با این حال ناهماهنگی‌های زیادی بین زوایای مختلف این خودرو مشاهده می‌شود که نمونه آن کمتر در ۲۰۷ دیده شده و در مجموع بدنه ۲۰۷ هماهنگ‌تر و زیباتر شناخته می‌شود.

با این حال، زیبایی امری تقریبا سلیقه‌ای است و شاید شمار زیادی مشتریان همچنان دنا پلاس را محصولی جذاب‌تر از پژو ۲۰۷ بدانند.

طراحی داخلی

کابین پژو۲۰۷

در ادامه مقایسه پژو ۲۰۷ و دنا پلاس بهتر است نگاهی هم به طراحی داخلی و سایر ویژگی‌های کابین این دو خودرو نسبت به همدیگر داشته باشیم. در نگاه اول می‌شود گفت که طراحی دنا پلاس کمی جدید و شکیل‌تر به نظر می‌رسد اما این زیبایی‌اش به نحوی است که شاید در گذر زمان چشم‌ها از دیدن آن خسته شود؛ این در حالی است که داشبرد پژو ۲۰۷ کمتر از این موضوع رنج می‌برد.

ضمن آن که می‌شود گفت متریال به کار رفته در داشبرد پژو ۲۰۷ کمی باکیفیت‌تر است و شاید بتواند رضایت خاطر بیشتری در شما ایجاد کند. اما به هر حال احتمالا اکثر افراد داشبرد دنا پلاس را زیبا و شکیل‌تر می‌دانند.

در مورد میزان فضای داخل کابین، مسلما از دنا پلاس به عنوان یک سدان خانوادگی انتظار بیشتری می‌رود. خصوصاً در صندلی‌های ردیف عقب دنا پلاس سرنشینان می‌توانند سواری راحت و دلچسب‌تری را بدون محدودیت‌های آزاردهنده در ناحیه پا و سر تجربه کنند.

کابین دنا پلاس

اما ردیف دوم پژو ۲۰۷ برای افراد بزرگسال خصوصا با قد بیشتر از ۱۷۵ سانتیمتر خیلی راحت نیست و نسبت به حریف بسیار تنگ‌تر به نظر می‌رسد.

با این وجود صندلی راننده پژو ۲۰۷ موقعیت راحتی را برای کاربران خود ایجاد می‌کند و ارگونومی بهتری ارائه می‌دهد. این در حالی است که مالکان دنا پلاس به‌ویژه افرادی که از لحاظ جثه دارای ابعاد درشت‌تری هستند، نسبت به محیط محدود و نسبتا ناراحت بخش مختص راننده دنا پلاس ابراز نارضایتی می‌کنند.

برای مسافرت هم قاعدتا وجود یک صندوق عقب با ظرفیت کافی جزو مهمترین ویژگی‌ها به شمار می‌رود. از این جهت دنا پلاس به عنوان یک سدان خانوادگی نسبت به پژو ۲۰۷ هاچبک کاملا برتر ظاهر می‌شود و صندوق عقبی با ظرفیت تقریبا دو برابری ارائه می‌دهد؛ چرا که گنجایش صندوق دنا پلاس معادل ۵۰۰ لیتر است و حجم صندوق پژو ۲۰۷ تنها برابر ۲۴۵ لیتر برآورد شده که بیشتر مناسب افراد مجرد یا زوج‌های جوان است تا آن که به درد مصارف مسافرتی خانوادگی بخورد.

بنابراین در مقایسه ۲۰۷ با دنا پلاس از لحاظ طراحی داخلی و سایر قابلیت‌های کابین، می‌توان نتیجه گرفت که محصول سدان ایران خودرو یعنی دنا پلاس امتیاز بیشتری نسبت به پژو ۲۰۷ هاچیک خصوصا در کاربردهای خانوادگی به دست خواهد آورد.

نتیجه‌ گیری

اگر بخواهیم به طور خلاصه به این سوال پاسخ دهیم که در نهایت پژو ۲۰۷ بخریم یا دنا پلاس، باید این‌طور بگوییم که خرید پژو ۲۰۷ بیشتر برای مشتریان جوان و یا افرادی که خانواده کم‌جمعیتی دارند، مناسب است. مالک پژو ۲۰۷ می‌تواند از چابکی بیشتر، هیجان رانندگی بالاتر، استهلاک فنی کمتر، هزینه تعمیرات نگهداری کمی پایین‌تر و مصرف سوخت بهینه‌تر بهره‌مند شود. با این حال از نظر میزان فضای کابین خصوصا صندلی‌های ردیف دوم و همچنین گنجایش صندوق، با محدودیت‌های زیادی مواجه خواهد بود.

اما در طرف دیگر خرید دنا پلاس بیشتر مناسب افرادی است که خانواده پرجمعیت‌تری داشته و نیاز به یک خودرو سدان با قابلیت‌های کاربردی بیشتر دارند. صندوق عقب بسیار بزرگتر، فضای کابین جادارتر، توان موتور کافی، امکانات رفاهی و ایمنی بهتر مثل سانروف و صندلی های برقی و ایربگ‌های جانبی در نسخه فول آپشن و سواری نرم‌تر در صندلی‌های ردیف عقب، از جمله مزیت‌های دنا پلاس معمولی نسبت به پژو ۲۰۷ دنده‌ای است که باعث می‌شود این خودرو گزینه بهتری برای خانواده‌ها باشد. هرچند که بخش راننده دنا پلاس برای افراد درشت جثه به اندازه کافی جادار و ارگونومیک نیست.

فروش فوری خودرو

نویسنده: تیم محتوا خودرو45