محصولات اشکودا در ایران

۲۵ تیر ۱۴۰۲ محصولات اشکودا در ایران

اشکودا، خودروساز معروف جمهوری چک سال‌ها است که در بازار کشورهای حوزه خلیج فارس حضور دارد و به دلیل کیفیت بالا و در عین حال قیمت اقتصادی توانسته مشتریانی را نیز در کشور پرجمعیت هند جذب کند. شرکت خودروسازی اشکودا سال ۱۹۲۵ تاسیس شد و سابقه‌ای طولانی در صنعت خودرو دارد. این کمپانی اروپایی این روزها یکی از زیرمجموعه‌های فولکس واگن محسوب می‌شود. با آزادسازی واردات خودرو به ایران، قرار است محصولات اشکودا در دسترس مشتریان داخلی قرار بگیرد. از این رو، پارس ساتر هوشمند، ۵ محصول خودروساز چک را در ایران رونمایی کرد.

لوگوی فارسی اشکودا

لوگوی فارسی اشکودا

لوگوی برندهای خودرویی بر اساس زبان کشور موسس طراحی می‌شود، اما شرکت‌ها معمولا برای عرضه محصولاتشان در دیگر بازارهای جهان، نسخه‌ای مبتنی بر زبان کشور مقصد ارائه می‌دهند.

به همین منظور شرکت واردکننده محصولات اشکودا هم نسخه فارسی از لوگوی این برند اروپایی را معرفی کرد. لوگوتایپ فارسی با استفاده از المان‌های نسخه لاتین طراحی شده و از نظر ابعاد و اندازه و زاویه حروف و خطوط با لوگوی اصلی هماهنگ است.

طراحی این لوگو برای بازاریابی محصولات اشکودا در ایران و برای مشتریان داخلی بسیار مفید است، چرا که بینندگان در یک نگاه می‌توانند به راحتی کلمه فارسی را بخوانند و راحت‌تر و سریع‌تر در حافظه‌شان نقش ببندد.

محصولات وارداتی اشکودا

اشکودا از سال ۱۹۲۵ کار خود را به عنوان سازنده خودرو شروع کرده و در این یک قرن، محصولات مختلف و متنوعی را به فروش رسانده است. در حال حاضر، نام ۱۱ خودرو در فهرست محصولات اشکودا دیده می‌شود که از بین آنها ۵ ماشین اسکالا، اکتاویا، کاروک، کامیک و کوشاک راهی بازار ایران می‌شود.

اشکودا اسکالا

اشکودا اسکالا

اشکودا اسکالا در قالب هاچبک جمع و جور وارد بازار شده تا با خودروهای خانوادگی کوچک در سگمنت C رقابت کند. این خودرو برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ معرفی شد و از نظر ابعاد و اندازه بین مدل‌های فابیا و اوکتاویا قرار می‌گیرد. اسکالا (scala) در زبان لاتین به معنی پله و نردبان است. اشکودا اسکالا در بازارهای جهانی با موتورهای بنزینی ۳ سیلندر ۱ لیتری و ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری به قدرت ۹۴، ۱۱۳ و ۱۴۸ اسب بخار به فروش می‌رسد. واردکننده ایرانی هنوز مشخصات فنی این خودرو را اعلام نکرده، اما به احتمال زیاد اسکالا با پیشرانه ۱ لیتری ۱۱۳ اسب بخاری و گیربکس اتوماتیک ۷ سرعته تحویل مشتریان ایرانی شود.

اشکودا اکتاویا

اشکودا اوکتاویا

اشکودا اکتاویا قدیمی‌ترین محصول خودروساز اروپایی به حساب می‌آید که همچنان روی خط تولید قرار دارد. این سدان خانوادگی جمع و جور با بدنه لیفت‌بک در سال ۱۹۹۶ معرفی شد و قرار است نسل چهارم آن در دسترس خریداران ایرانی قرار بگیرد. اکتاویا (octavia) پرفروش‌ترین محصول اشکودا به حساب می‌آید و ۴۰ درصد از ظرفیت تولید این شرکت را به خود اختصاص داده است. نسل چهارم سدان اشکودا در سال ۲۰۱۹ به بازارهای جهانی وارد شد و مدل ۲۰۲۳ آن به زودی تحویل خریداران داخل ایران می‌شود. مشتریان جهانی اشکودا اکتاویا لیفت‌بک را با پیشرانه‌های ۱ تا ۲ لیتری خریداری می‌کنند که ۱۱۰ تا ۲۴۵ اسب بخار قدرت دارد. حدس ما برای عرضه اکتاویا در بازار ایران، پیشرانه ۱.۴ یا ۱.۵ لیتری است که ۱۵۰ اسب بخار قدرت را از طریق گیربکس ۷ یا ۸ سرعته اتومات به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند.

اشکودا کاروک

اشکودا کاروک

اشکودا کاروک برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ به عنوان یک خودرو کراس اوور جمع و جور معرفی شد. این خودرو روی پلتفرم MQB گروه فولکس واگن ساخته شده است و ابعاد و اندازه‌ای کوچک‌تر از کامیک و بزرگ‌تر از کودیاک دارد. کاروک (Karoq) ترکیبی از واژگان kaa’raq به معنی خودرو و ruq به معنی تیر در زبان اسکیموهای آلیوت است. اشکودا کاروک مشخصات فنی یکسانی با اکتاویا  دارد و به نظر می‌رسد که در بازار ایران نیز با همان موتور ۱.۴ یا ۱.۵ لیتری و گیربکس اتومات ۷ یا ۸ سرعته مشابه با اکتاویا به مشتریان داخلی فروخته شود.

اشکودا کامیک

اشکودا کامیک

اشکودا کامیک یک کراس اوور کوچک اروپایی است که بازار خودرو برای نخستین بار در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۹ با آن آشنا شد. این خودرو، بعد از کاروک، انیاک و کودیاک کوچک‌ترین شاسی بلند اشکودا به حساب می‌آید. نام کامیک (kamiq) نیز مثل کاروک و کودیاک از زبان اسکیموها گرفته شده است. به دلیل ابعاد و اندازه کوچک این خودرو، مشخصات فنی آن با هاچبک اسکالا یکسان است و سه پیشرانه ۱ لیتری ۳ سیلندر به قدرت ۹۴، ۱۰۸ و ۱۱۳ اسب بخار و یک موتور ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر به قدرت ۱۴۸ اسب بخار برای آن در نظر گرفته شده است. به احتمال زیاد کامیک هم مثل اسکالا با موتور ۱۱۳ اسب بخاری و گیربکس ۷ سرعته اتومات به بازار ایران برسد.

اشکودا کوشاک

اشکودا کوشاک

اشکودا کوشاک کراس اوور کوچک دیگری است که خودروساز اروپایی طراحی کرده، اما فقط در کارخانه این شرکت در کشور هند تولید می‌شود. این خودرو شباهت زیادی به فولکس واگن T کراس دارد و دارای یک دوقلوی هند با نام فولکس واگن تایگون نیز است. کوشاک (kushaq) از واژه سانسکریت kushak گرفته شده و معنی شاه یا امپراتور می‌دهد. کراس اوور کوچک اشکودا با دو موتور ۱ لیتری ۳ سیلندر ۱۱۳ اسب بخاری و ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر ۱۴۸ اسب بخاری به مشتریان هندی و کشورهای حوزه خلیج فارس فروخته می‌شود. با توجه به شباهت کوشاک و کامیک از نظر ابعاد و اندازه، شاید یکی از این دو خودرو با موتور ۱۱۳ اسب بخاری عرضه شود و دیگری با پیشرانه ۱۴۸ اسب بخاری به فروش برسد.

آینده اشکودا در ایران

موفقیت یا عدم موفقیت اشکودا در بازار ایران بستگی به این دارد که فروش خودرو این برند با چه قیمتی به مشتریان داخلی انجام شود. با توجه به کیفیت بالای محصولات اشکودا که روی پلتفرم فولکس واگن ساخته شده، در صورتی که قیمت مناسبی برای آنها در نظر گرفته شود و همچنین خدمات پس از فروش مناسبی در اختیار خریداران قرار گیرد، می‌تواند نظر مثبت رانندگان ایرانی را جلب کند.

فروش فوری خودرو

گزارش و عکس: میلاد قزللو