بررسی مشخصات فنی اشکودا اسکالا ۲۰۲۳

۸ مرداد ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی اشکودا اسکالا ۲۰۲۳

اشکودا با پنج محصول به بازار وارداتی‌های جدید ایران سلام می‌کند. پس از مدل اکتاویا به عنوان یکی از محبوب‌ترین و مشهورترین ساخته‌های مدرن اشکودا، هاچبک پنج در اشکودا اسکالا (Scala) را باید خودرو جذابی برای بازار ایران توصیف کرد.

حقیقت این موضوع که با توجه به بار ترافیک کلانشهرهای ایران وجود خودروهای سایز کوچک برای ایرانیان بسیار مهم است، بر هیجان حضور اشکودا اسکالا می‌افزاید. این خودرو در سبد محصولات این برند اروپایی از دیدگاه ابعاد جایی میان اکتاویا استیشن واگن و هاچبک فابیا قرار می‌گیرد.

مزایا و معایب

+ ابعاد جمع و جور در کلاس هاچبک

+ اعتبار برند

+ تکیه بر تکنولوژی آلمانی

+ طراحی به‌روز

– نامشخص بودن قیمت، مشخصات و آپشن‌های نهایی

– بازه قیمت احتمالی بالا

– محبوبیت احتمالی اشکودا کامیک به اسکالا

مشخصات فنی

همان‌طور که در مقاله معرفی مشخصات فنی اشکودا اکتاویا بیان شد، خانواده محصولات اشکودا تحت مدیریت مستقیم گروه خودروسازی فولکس واگن، از مجموعه فنی و پلتفرم مشترک با خودروهای این برند آلمانی بهره می‌گیرد. از این رو اشکودا اسکالا نیز روی پلتفرم MQB A0 خانواده فولکس واگن سوار است که باعث هم‌خانواده شدن اسکالا با خودروهای دیگری چون فولکس واگن پولو MK6، سئات آرونا و اشکودا کامیک می‌شود. این خودرو اولین بار در سال ۲۰۱۹ روانه بازار شد تا جانشین نسخه هاچبک رپید (Rapid Spaceback) باشد و از این رو تولید نسل اول خود را تجربه می‌کند.

در مورد مشخصات فنی اشکودا اسکالا نیز در روز رونمایی هیچ اطلاعاتی به خبرنگاران حوزه خودرو داده نشد، چرا که احتمالا مشخصات فنی مورد انتخاب شرکت پارس ساتر هوشمند (واردکننده محصولات برند اشکودا به ایران) هنوز نهایی نشده است. با این وجود پیشرانه ۴ سیلندر تزریق مستقیم ۱.۵ لیتری توربو به توان ۱۴۸ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتون.متر به عنوان قدرتمندترین پیشرانه بنزینی در ترکیب با گیربکس ۷ سرعته DSG (دو کلاچ)، مجموعه‌ای بی‌رقیب از اشکودا اسکالا ارائه خواهد داد.

اما انتخاب نسخه ۳ سیلندر تزریق مستقیم ۱ لیتری توربو به منظور حفظ قیمت نهایی خودرو در بازه معقول، انتخاب محتمل‌تری به نظر می‌رسد. البته این پیشرانه در دو ستاپ ارائه می‌شود که انتخاب نسخه قدرتمندتر آن در کنار گیربکس دو کلاچ اتوماتیک ۷ سرعته، تا حد بسیار زیادی ضعف حجم کم پیشرانه را مخفی و اشکودا اسکالا را به کلاس هات ‌هچ (Hot Hatch / هاچبک اسپرت) نزدیک‌تر می‌کند.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۱ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۳ / ۱۲
تنفس موتور توربو
قدرت ۱۱۳ اسب بخار
گشتاور ۲۰۰ نیوتن.متر
گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچ
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۹.۸ ثانیه
سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
بدنه هاچبک کوچک
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۳۶۲ میلیمتر
عرض ۱۷۹۳ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۷۱ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۴۹ میلیمتر
وزن خالص ۱۲۴۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۶۷ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۰ لیتر
قطر رینگ ۱۶ تا ۱۸ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی
کنترل سرعت در سرازیری
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور ندارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی
ترمز اضطراری
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده
صندلی برقی سرنشین جلو
گرم‌کن صندلی جلو
سردکن صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما
سانروف

طراحی ظاهری

طراحی اشکودا اسکالا ۲۰۲۳

از دیدگاه ابعاد خارجی، اشکودا اسکالا در حد و اندازه رنو اسکالا، پژو ۲۰۰۸ و فولکس واگن گلف است. در نتیجه با تصور رایج ایرانیان از خودروهای هاچبک نظیر پژو ۲۰۷ متفاوت و اندکی بزرگ‌تر است.

زبان طراحی نمای خارجی اسکالا درست همانند هم خانواده‌های برند اشکودا، المان‌هایی از اعضای خانواده فولکس واگن به ارث برده است. کلیت نمای خارجی بسیار شبیه به ساختار نهایی آئودی A3 است که این شباهت حتی در سبک طراحی چراغ‌های جلو نیز به راحتی دیده می‌شود. اما استفاده از جلوپنجره تیغه‌دار عمودی به عنوان امضای انحصاری اشکودا، همچنان ماهیت برند را در نمای خارجی حفظ می‌کند.

طراحی داخلی

کابین اشکودا اسکالا ۲۰۲۳

پلتفرم به‌کاررفته در اشکودا اسکالا همان نمونه مشترک با اکتاویا، اما یک سر و گردن کوچک‌تر است. بیان این حقیقت که فضای صندوق اسکالا برابر با ۴۶۷ لیتر است و با خواباندن صندلی ردیف دوم سرنشینان این حجم به ۱۴۱۰ لیتر می‌رسد، نشان می‌دهد که مهندسان اشکودا تلاش داشتند تا فضای نشیمن سرنشینان خودرو را در حد و اندازه یکسان با اکتاویا حفظ کنند و ابعاد کوچک‌تر اسکالا را در بخش صندوق و فضای حمل بار بروز دهند. از آنجایی که خودروهای هاچبک در رفت و آمدهای روزمره درون شهری کاربرد بیشتری دارد، این کاهش حجم صندوق به هیچ عنوان آزاردهنده نخواهد بود.

طراحی فضای داخلی این خودرو همانند اکتاویا تلاش در ارائه تصویری باکیفیت و مدرن دارد که به کمک مجموعه نشانگرهای تمام دیجیتال پشت فرمان و نمایشگر لمسی سیستم مولتی مدیا با ابعاد ۶.۵ تا ۹.۲ اینچ (بر اساس نوع آپشن سفارشی)، در کنار سیستم نورپردازی انتزاعی و تریم رنگ متضاد روی داشبورد، کنسول و رودری‌ها محقق می‌شود.

قیمت اشکودا اسکالا در بازار

نمای عقب اشکودا اسکالا ۲۰۲۳

سلیقه بازار خودرو ایران چه در بخش مونتاژ و چه در بخش واردات همانند بازار جهانی به کلاس کراس‌اوورهای کوچک شهری خو پیدا کرده است. از این رو انتظار می‌رود استقبال از اشکودا کامیک (Kamiq) در جایگاه یک کراس‌اوور کوچک سوار بر پلتفرم مشترک با اسکالا، استقبال بیشتری را تجربه کند. اما برای آن دسته از افراد که از سواری‌های شاسی‌بلندنما خسته شده‌اند، اشکودا اسکالا به عنوان یک هاچبک جمع و جور شهری گزینه جذاب‌تری است.

البته در نهایت این بازه قیمت نهایی، شیوه قیمت‌گذاری و فروش خودرو و سطح آپشن‌های رفاهی شرکت واردکننده است که انتخاب اشکودا اسکالا یا کامیک را برای خریدار توجیه می‌کند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی