فونیکس تیگو ۷ پرو مکس در برابر فونیکس تیگو ۸ پرو مکس

۶ دی ۱۴۰۲ فونیکس تیگو ۷ پرو مکس در برابر فونیکس تیگو ۸ پرو مکس

بازار کراس‌اوورهای لوکس امروز ایران در دستان صنعت خودروسازی چین است. در این بین شرکت مدیران خودرو با عرضه سری محصولات لوکس شرکت چری (Chery) تحت نام داخلی فونیکس (Fownix) تا حد زیادی یکه‌تازی می‌کند.

دو برگ برنده این شرکت شامل فونیکس تیگو ۷ پرو مکس و فونیکس تیگو ۸ پرو مکس را می‌توان لوکس‌ترین کراس‌اوورهای چینی بازار فعلی ایران دانست که از دیدگاه حجم فروش و سطح امکانات رفاهی و ایمنی بی‌رقیب هستند.

مشخصات فنی

تمایز فنی اصلی میان این دو خودرو در پیشرانه آن‌ها نهفته است. اگرچه هر دو از پیشرانه‌های ۴ سیلندر توربوشارژ مجهز به سیستم پاشش مستقیم سوخت (به‌صورت مختصر T-GDI) بهره می‌گیرند، اما فونیکس تیگو ۷ پرو مکس از حجم ۱.۶ لیتر و فونیکس تیگو ۸ پرو مکس از حجم ۲ لیتر برخوردار است. در نتیجه توان و گشتاور نهایی این دو پیشرانه تا مقدار قابل توجهی با یکدیگر تفاوت دارند. تیگو ۸ پرومکس با تکیه به حجم موتور مناسب به‌عنوان فاکتوری موثر، یکی از قدرتمندترین پیشرانه‌ها را در میان خودروهای چینی موجود در بازار امروز کشور دارد.

در پس پیشرانه مدرن هر دو خودرو، گیربکس اتوماتیک دوکلاچه ۷ سرعت تر (7 W-DCT) وظیفه انتقال نیرو را بر عهده دارد، اما گشتاور تولیدی در تیگو ۷ پرومکس به محور جلو و در تیگو ۸ پرو مکس به هر دو محور به روش AWD انتقال می‌یابد. این دومین تمایز مهم میان دو خودرو است.

در جایگاه تمایز سوم، باید به اختلاف وزن و ابعاد میان دو کراس اوور اشاره کرد. فونیکس تیگو ۷ پرومکس با داشتن ابعاد نهایی کوچک‌تر و ساختار انتقال نیروی سبک‌تر، در حدود ۱۶۷ کیلوگرم سبک‌تر از فونیکس تیگو ۸ پرومکس است. این رقم با وزن دو فرد بالغ و سنگین برابری می‌کند که در نوع خود اختلافی درخور توجه و در نهایت موثر در عملکرد نهایی خودرو، مخصوصا در زمینه مصرف سوخت است.

مشخصات کلی

  فونیکس تیگو ۷ پرو مکس فونیکس تیگو ۸ پرو مکس
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۶ لیتر ۲ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربوشارژر توربوشارژر
قدرت ۱۹۷ اسب بخار ۲۵۴ اسب بخار
گشتاور ۲۹۰ نیوتن.متر ۳۷۵ نیوتن.متر
گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک DCT ۷ سرعته اتوماتیک DCT
محور محرک دیفرانسیل جلو دو دیفرانسیل
شتاب ۹.۳ ثانیه ۷.۲ ثانیه
سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷.۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر ۷.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶ یورو ۶
فرمان برقی برقی
بدنه کراس اوور سایز کوچک کراس‌اوور سایز متوسط
نوع رینگ آلومینیومی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

  تیگو ۷ پرو مکس تیگو ۸ پرو مکس
طول ۴۵۰۱ میلیمتر ۴۷۲۲ میلیمتر
عرض ۱۸۴۲ میلیمتر ۱۸۶۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۷۴۶ میلیمتر ۱۷۰۵ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۷۰ میلیمتر ۲۷۱۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۵۴۵ کیلوگرم ۱۷۱۲ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۷ نفر
ظرفیت صندوق ۴۷۵ لیتر ۸۸۹ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۱ لیتر ۵۱ لیتر
قطر رینگ ۱۸ اینچ ۱۹ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی تیگو ۷ پرو مکس

طراحی تیگو ۸ پرو مکس

فونیکس تیگو ۷ و ۸ پرو مکس هر دو از آخرین و جدیدترین محصولات شرکت مدیران خودرو در بازار خودرو ایران به حساب می‌آیند. از این رو از دیدگاه طراحی، حامل آخرین المان‌های انحصاری برند چری هستند. فونیکس تیگو ۸ پرو مکس در مقایسه با نسخه پرو، شامل بهبودهای ظاهری جزئی است که شاید به چشمان افراد معمولی گیرا نباشد. فونیکس تیگو ۷ پرو مکس نسخه فیس لیفت شده پرو است که در بخش جلو از تریم تزئیناتی جدید به همراه جلوپنجره متفاوت و طراحی جدید چراغ‌های عقب بهره می‌گیرد. اما آنچه در طراحی تیگو ۷ پرو مکس اتفاق افتاد مربوط به نمای دگرگون‌شده داخل اتاق است.

هر دو خودرو در بخش جلو از جلوپنجره سه‌بعدی با طراحی کهکشانی بهره می‌گیرند و جانمایی سیستم روشنایی با اتصال به جلوپنجره در کنار سبک طراحی زیرسپرها، نه‌تنها در هر دو خودرو دارای جسارت و خشونت است، بلکه هویت برند مادر و استفاده از زبان طراحی مشترک را لو می‌دهد. آنچه در قیاس رودرروی دو خودرو با شدت بیشتری به چشم می‌آید، داشتن ابعاد بزرگ‌تر و ظاهر عضلانی‌تر تیگو ۸ Pro Max است که از بررسی اعداد و ارقام مربوط طول و فاصله محورها نیز قابل درک است.

از بارزترین المان‌های بصری به‌کاررفته در نمای خارجی هر دو کراس‌اوور مورد بررسی، باید به کاهش چشم‌گیر نقش و نگارهای فضایی و خطوط شکسته و پیچیده اشاره کرد که تا همین پنج سال پیش در میان خودروسازان چینی بسیار رایج بود. گویا چری نیز دریافته است که لوکس‌تر شدن کلاس خودرو در عین حال نیازمند نوعی میانه‌روی برای تامین سلیقه طیف گسترده‌تری از مشتری‌ها و همچنین ارائه تصویری پخته و جاافتاده از برند است. از این رو شاید نمای خارجی دو کراس‌اوور تیگو ۷ پرومکس و ۸ پرومکس زیبا خطاب نشود، اما بدون تردید جلوه‌ای شیک، ساده و سنگین ارائه می‌دهند که معمولا با سلیقه لوکس‌پسندان بازار جهانی منطبق است.

طراحی داخلی

کابین تیگو ۷ پرو مکس

کابین تیگو ۸ پرو مکس

نمای داخلی تیگو ۸ پرو در همان زمان عرضه نیز گیرا، نوین و منطبق بر استانداردهای روز صنعت خودروسازی جهان بود. فونیکس تیگو ۸ پرو مکس نیز از این مهم مستثنا نشد. اما مسئله بسیار مهم برای مشتریان فونیکس تیگو ۷ پرو مکس یکسان بودن طراحی فضای داخلی، داشبرد و ویژگی‌های کلی کابین خودرو با تیگو ۸ پرو مکس است. این مهم در مقایسه با طراحی نمای داخلی پیشین که در تیگو ۷ پرو شاهد بودیم، برای این کراس‌اوور یک جهش بسیار بزرگ به حساب می‌آید. چرا که فضای داخلی کابین تیگو ۷ پرو با ام وی ام X55 پرو یکسان بود و این مهم به هیچ عنوان به مذاق مشتری یک خودرو از برند فونیکس جور در نمی‌آمد.

اما تمایز اصلی فضای داخلی کابین این دو کراس‌اوور در فاصله محورها است. به دلیل بزرگ‌تر بودن طول و فاصله‌ محورهای تیگو ۸ پرو مکس، این خودرو دارای ردیف سوم نشیمن و قادر به حمل ۷ سرنشین است. اگرچه با توجه به کلاس سایز متوسط این کراس‌اوور، ردیف سوم برای افراد بالغ و رانندگی‌های طولانی‌مدت چندان مناسب نیست، اما با این وجود برای استفاده درون‌شهری، قابلیت حمل ۲ سرنشین بیشتر از تیگو ۷ پرو مکس دارد و آن را به گزینه مناسب‌تر برای خانواده‌های پرجمعیت بدل می‌کند. این ویژگی همچنین به دلیل قابلیت خوابیدن ردیف سوم صندلی‌ها، فضای صندوق بسیار بزرگ‌تری را در مقایسه با فونیکس تیگو ۷ پرومکس به ارمغان می‌آورد.

آپشن ها و امکانات

آپشن‌های به‌کاررفته در این دو کراس اوور لوکس بدون شک از اصلی‌ترین فاکتورهای افزاینده قیمت آن‌ها در بازار است. البته آن کسی که در این کلاس به دنبال یک کراس‌اوور می‌آید، بدون تردید باید دست پر به خانه برود. از این رو دو نسخه پرو مکس تیگو ۷ و تیگو ۸ در این زمینه تقریبا کمبودی ندارند.

استفاده از دو نمایشگر بزرگ پیوسته ۱۲.۳ اینچی در قالب افقی (Landscape)، یکی برای سیستم مولتی مدیا و کنترل ادوات داخل کابین و دیگری به‌عنوان مجموعه کلاستر دیجیتال، اولین بار در تیگو ۸ پرو در بازار ایران معرفی شد. حالا تیگو ۷ پرو مکس نیز دقیقا از همین طراحی بهره می‌گیرد.

استفاده از سیستم نورپردازی انتزاعی با قابلیت انتخاب رنگ نور، تریم فلزی مات (در ۷ پرو مکس) و پیانویی براق (در ۸ پرو مکس)، تریم روکش دو رنگ داشبرد، رودری‌ها و صندلی‌ها، کیفیت قابل توجه مونتاژ و متریال به کار رفته، کابین بسیار ساکت با عایق عالی، سیستم صوتی برند سونی، سیستم ایمنی کمک راننده سطح ۲ (ADAS 2) شامل سیستم کنترل حرکت خودرو بین خطوط، رادار نقطه کور، کروز کنترل هوشمند تطبیقی، سیستم کمکی تغییر لاین، سیستم تهویه مطبوع دو منطقه در کنار برخی تجهیزات رایج و استاندارد روز نظیر نظارت بر فشار باد تایر (TPMS)، اتوهولد، ترمز پارک برقی، سیستم روشنایی و برف پاک‌کن اتوماتیک، سیستم روشنایی در روز (DRL)، صندلی‌های جلو با تنظیم برقی و دارای گرم‌کن و ریموت انجین (استارت پیشرانه از روی ریموت) این دو کراس‌اوور را از دیدگاه سطح امانات رفاهی سیراب کرده است.

البته فونیکس تیگو ۸ پرو مکس با تریم IE نیز در بازار عرضه می‌شود که در مقایسه با نسخه اکسلنت، در برخی ویژگی‌های رفاهی مضاعف نظیر گرم‌کن صندلی‌های ردیف دوم، دوربین ثبت وقایع و گرم‌کن فرمان کمی تکمیل‌تر است.

  تیگو ۷ پرو مکس تیگو ۸ پرو مکس
کروز کنترل دارد دارد
کروز کنترل هوشمند دارد دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد دارد
کنترل کشش دارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد
اتو پارک ندارد ندارد
سنسور جلو دارد دارد
سنسور عقب دارد دارد
رادار نقطه کور دارد دارد
رادار تغییر لاین دارد دارد
رادار تصادف جلو دارد دارد
رادار تصادف عقب دارد دارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
ترمز اضطراری دارد دارد
ترمز پارک برقی دارد دارد
پدال شیفتر ندارد دارد
اتولایت دارد دارد
چراغ روز دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
گرم‌کن فرمان ندارد دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد دارد
ناوبری دارد دارد
نمایشگر هدآپ ندارد ندارد
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد دارد
کیسه هوا دارد دارد
ورود بدون کلید دارد دارد
استارت بدون کلید دارد دارد
تهویه اتوماتیک دارد دارد
صندلی برقی راننده دارد دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد دارد
گرمکن صندلی جلو دارد دارد
سردکن صندلی جلو ندارد ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد ندارد
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد دارد
پانوراما دارد دارد
سانروف دارد دارد

تیگو ۷ پرو مکس یا تیگو ۸ پرو مکس

نمای عقب تیگو ۷ پرو مکس

نمای عقب تیگو ۸ پرو مکس

برای انتخاب یکی از دو گزینه پیش رو، باید چند فاکتور بسیار مهم را بررسی کرد. اول بازه قیمت، دوم تمایزهای فنی و سوم کاربری.

آن گروه از افراد که در زمینه مسائل مالی آب در دلشان تکان نمی‌خورد، معمولا به سراغ خودرو گران‌قیمت و لوکس چینی نمی‌آیند، چرا که خودروهای دست دوم باکیفیت‌تر، بادوام‌تر و نسبتا لوکس قدیمی از برندهای مطرح را ترجیح می‌دهند. اما آن دسته از مشتریان که پس از تامین بخش مالی ماجرا در دوراهی و مقایسه فونیکس تیگو ۷ پرو مکس و فونیکس تیگو ۸ پرو مکس مانده‌اند باید بدانند که اختلاف قیمت میان این دو چندان کم نیست.

اما این اختلاف قیمت از چهار حوزه برتر برای تیگو ۸ پرو مکس سرچشمه می‌گیرد که شامل داشتن پیشرانه قدرتمندتر، سیستم انتقال نیروی بهتر (AWD)، فضای جادارتر و سطح آپشن‌های بیشتر (مخصوصا در تریم IE) است.

اما اگر از دیدگاه کاربری به این برتری‌ها نگاه کنیم، تیگو ۸ پرومکس با سیستم انتقال نیروی دو دیفرانسیل خود با پایداری و فرمان‌پذیری بیشتر بر سطوح لغزنده همراه است. به این معنا که این خودرو به هیچ عنوان توان بیراهه نوردی ندارد. هرچند شاید بتوان با پذیرش ریسک آسیب‌دیدگی احتمالی از برخی مسیرهای سنگلاخ سبک عبور کرد، اما نه تیگو ۸ پرو مکس یک شاسی بلند آفرودی است و نه تیگو ۷ پرومکس.

از دیدگاه آپشن‌ها هر دو خودرو بسیار به یکدیگر نزدیک هستند و شاید بسیاری از مشتریان به دلیل اختلاف قیمت قابل‌توجه به‌سادگی از خیر چند ویژگی رفاهی برتر فونیکس تیگو ۸ پرو مکس صرف نظر کنند.

در نتیجه برتری اصلی تیگو ۸ پرو مکس در واقع محدود به توان فنی بالاتر پیشرانه و فضای جادارتر کابین آن محدود می‌شود. حالا باید دید که آیا این دو فاکتور برای مشتری احتمالی ارزش پرداخت مبلغ مضاعف برای یک کراس‌اوور لوکس درون شهری چون تیگو ۸ پرو مکس را دارد یا ابعاد کوچک‌تر و رفتار اهلی‌تر فونیکس تیگو ۷ پرو مکس پاسخگوی نیاز خواهد بود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی