تویوتا هایلوکس یکی از پرطرفدارترین محصولات خودروساز ژاپنی در بازارهای جهانی، به خصوص کشورهای جهان سوم و در حال توسعه است و نسلهای مختلف آن در جادههای صعبالعبور و ناهموار این کشورها مشغول جابهجایی بار و افراد است. اگرچه از نظر مدیران تویوتا، آینده خودرو فقط در ماشینهای تمام برقی خلاصه نمیشود، اما خودروساز ژاپنی سال پیش ۱۶ خودرو الکتریکی را معرفی کرد و چند روز قبل هم توسط آکیو تویودا، مدیرعامل شرکت، تویوتا هایلوکس روو BEV را همراه با پیکاپ IMV 0 کانسپت در تایلند رونمایی کرد. بازار هدف نسخه برقی هایلوکس مثل مدلهای بنزینی آن، کشورهای جنوب شرق آسیا و استرالیا است و در آینده بادوامترین وانت برقی جهان خواهد بود.
مشخصات فنی
تویوتا هیچ اطلاعاتی از مشخصات فنی تویوتا هایلوکس برقی ارائه نداده است و آکیو تویودا هم چیزی از پیشرانه این خودرو و نحوه عملکرد آن در مراسم رونمایی اعلام نکرد.
هایلوکس بنزینی دارای محور محرک دو دیفرانسیل است و اهالی کشورهای در حال توسعه از آن برای حمل و نقل بار، کشاورزی و کار در معدن استفاده میکنند. از این رو، طبیعی است که تویوتا هایلوکس Revo BEV دارای دو موتور برقی برای هر کدام از محورهای جلو و عقب باشد، تا بتواند از پس کارهایی که خودرو بنزینی انجام میدهد، بربیاید.
نکته مهم دیگری که خودروساز ژاپنی حتما به آن توجه داشته است، بسته باتری خودرو برقی است. بُرد خودروهای برقی جدید به طور میانگین بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر در شرایط عادی است و رانندگی در جادههای ناهموار و حمل بار میتواند مسافت قابل رانندگی را کاهش دهد.
از آنجا که تویوتا هایلوکس برقی برای بازارهای جنوب شرق آسیا طراحی شده و قرار است برای حمل بار استفاده شود، احتمالا دارای پکیجهای باتری بزرگتری از دیگر محصولات برقی تویوتا خواهد بود.
یکی از آپشنهایی که میتواند روی تویوتا هایلوکس برقی قرار بگیرد، امکان استفاده از آن به عنوان منبع تغذیه برای دیگر وسایل برقی و حتی تامین برقی خانهها و منازل در مواقع اضطراری است. خودروساز ژاپنی قبلا این آپشن را در تویوتا C+pod به کار برده است که میتواند برق یک خانه را به مدت ۱۰ ساعت تامین کند.
طراحی ظاهری
مدلی که تویوتا از هایلوکس برقی در تایلند رونمایی کرد، از نوع تک کابین است و از نظر ابعاد و اندازه تقریبا با پیکاپ بنزینی فعلی یکسان است.
وانت برقی همچنان همان حالت خشن و تهاجمی نسخههای بنزینی را حفظ کرده است. چراغها دارای شکل و شمایل یکسانی با تویوتا هایلوکس بنزینی هستند، اما مثل بقیه خودروهای برقی، دیگر خبری از جلوپنجره معمول با خطوط افقی نیست و یک پنل تقریبا یکدست چهره خودرو را پوشانده است و مهشکنها درون قابی مشکی رنگ دو طرف سپر دیده میشود.
نمای جانبی و عقب وانت برقی تویوتا همانی است که در چند سال اخیر با هایلوکسهای بنزینی دیدهایم، چون بدنه خودروهای پیکاپ معمولا به طراحان اجازه خلاقیت زیادی را در این بخشها نمیدهد. تنها تفاوت هایلوکس برقی با بنزینی در کنارهها، دریچه شارژ خودرو است که بالای گلگیر جلوی سمت چپ دیده میشود.
پکیج باتری زیر بدنه جاساز شده است و از این رو هایلوکس روو BEV احتمالا کمی بلند از مدل بنزینی باشد.
طراحی داخلی
تویوتا تصویری از طراحی داخلی تویوتا هایلوکس روو BEV منتشر نکرده است، اما با توجه به طراحی ظاهری که تفاوت خیلی زیادی با مدلهای فعلی هایلوکس ندارد، کابین هم از طرح مشابهی استفاده خواهد کرد. البته حذف اهرم تعویض دنده، فضای بیشتری را برای ابزار و وسایل ریز در اختیار راننده و سرنشین قرار میدهد و کیلومترشمار هم دیجیتالی خواهد بود.
پیکاپ برقی و بادوام هایلوکس
تویوتا هایلوکس به دوام و استحکامش معروف است و همین دو ویژگی باعث شده تا نسلها و مدلهای مختلف آن طرفدارانی را در بازار کشورهای مختلف از استرالیا و جنوب شرق آسیا گرفته تا خاورمیانه و آفریقا و آمریکای جنوبی داشته باشد. تویوتا هایلوکس روو BEV، با دو پیشرانه برقی به مناسبت شصتمین سال حضور خودروساز ژاپنی در تایلند معرفی شد و قرار است راه مدلهای بنزینی را ادامه دهد. هنوز زمان و قیمتی برای خرید خودرو جدید تویوتا اعلام نشده است.
نویسنده: میلاد قزللو