سایپا اطلس جایگزین پراید و تیبا

۳ مرداد ۱۴۰۰ سایپا اطلس جایگزین پراید و تیبا

سیدجواد سلیمانی، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت خبر از عرضه خودرو جدیدی با نام اطلس داد که قرار است جایگزین تیبا شود. این اتفاق در صورتی می‌افتد که تیبا صندوقدار در سال ۱۳۸۷ به عنوان جایگزین پراید معرفی شد و ۴ سال بعد، یعنی در سال ۱۳۹۱ مدل هاچبک آن به بازار آمد تا جای پراید ۱۱۱ هاچبک را بگیرد.

پراید، نماد قدیمی و کهنه سایپا

پراید در سال ۱۳۷۲ به بازار ایران رسید و توسط گروه خودروسازی سایپا تولید و عرضه شد. این خودرو جدید، ظاهری جدید داشت، کم‌مصرف بود و قیمت ارزانی داشت و توانست مشتریان زیادی را در بازار محدود و بسته ایران پیدا کند. پراید در دیگر کشورها با برند مزدا و شورولت عرضه می‌شد و کم‌کم از دور خارج شد اما حدود سه دهه روی خط تولید گروه خودروسازی سایپا باقی ماند و طبق آمار و ارقام رسمی، تبدیل به پرفروش‌ترین خودرو تاریخ ایران شد.

در این سی سال، سایپا مدل‌های مختلفی از پراید را عرضه کرد و چندین فیس لیفت از این صندوقدار و هاچبک کوچک ارائه داد. پراید آنقدر با سایپا گره خورده که تبدیل به نماد این شرکت شده است. به طوری که اگر یک نظرسنجی انجام شود، همه شرکت‌کنندگان به طور قطع با شنیدن نام پراید به یاد سایپا می‌افتند و بالعکس.

در سال ۱۳۸۷، اولین خودرو انحصاری و ملی سایپا با نام تیبا رونمایی و معرفی شد. این خودرو صندوقدار ابعاد و اندازه‌ای مثل پراید داشت و عملا جایگزین این خودرو قدیمی محسوب می‌شد. با معرفی تیبا ۲ (مدل هاچبک) در سال ۱۳۹۱، سایپا رسما کار پراید را تمام‌شده دانست. اما تولید پراید ۸ سال دیگر ادامه یافت.

از نظر سیدجواد سلیمانی مدیرعامل فعلی سایپا، پراید خودرویی قدیمی و کهنه است و به اعتبار برند این خودروساز لطمه می‌زند. البته پراید فقط برند و اعتبار سایپا را تحت تاثیر منفی قرار نمی‌دهد، بلکه طبق گفته‌های سلیمانی، تولید هر دستگاه پراید هزینه زیادی روی دست خودروساز ایرانی می‌گذارد و اگر تولید پراید در یک سال اخیر هم ادامه پیدا می‌کرد، ۲۳۰۰ میلیارد ریال به زیان گروه خودروسازی سایپا اضافه می‌شد.

مطالب مرتبط:

اطلس، جایگزین تیبا و پراید

مدیرعامل سایپا در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت اعلام کرد که اطلس دارای بدنه کراس است و بر روی پلتفرم X200 خودروهای ساینا و کوییک طراحی شده و بعد از عرضه به بازار جایگزین ماشین‌های جمع و جور شهری تیبا خواهد شد.

اطلس اولین خودرو تولید داخل خواهد بود که از فناوری Connected Drive استفاده می‌کند. با استفاده از این فناوری می‌توان تلفن همراه هوشمند یا اسمارت فون را به خودرو متصل کرد و از طریق سیستم اطلاعات و سرگرمی و نمایشگر لمسی از آن استفاده کرد. کراس جدید سایپا از نسل جدید پیشرانه تیبا، ساینا و کوییک استفاده می‌کند که با کد M15GSI شناخته می‌شود. قدرت این موتور جدید احتمالا بین ۸۸ تا ۹۰ اسب بخار است و ۵ تا ۸ درصد هم سوخت کمتری مصرف می‌کند.

حال باید دید که سایپا اطلس چه زمانی رونمایی می‌شود و به دست مشتریان می‌رسد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: میلاد قزللو