بررسی مشخصات تارا ایران خودرو

۱۵ آذر ۱۴۰۰ بررسی مشخصات تارا ایران خودرو

بعد از امضای قرارداد برجام، همکاری خودروسازان خارجی با تولیدکنندگان داخلی از سر گرفته شد. بر این اساس، پژو و ایران خودرو شرکتی را با نام ایکاپ تاسیس کردند تا در فاز اول پژو ۲۰۰۸، پژو ۲۰۸ و پژو ۳۰۱ تولید شود. اما به دنبال خروج آمریکا از برجام، همکاری ایرانی‌ها و فرانسوی‌ها لغو شد و پروژه‌های مشترک روی زمین ماند. بعد از آن، ایران خودرو پلتفرم PF1 پژو سیتروئن را ارتقا داد و پلتفرم IKP1 را مخصوص خودش ساخت و همچنین با تغییراتی روی پژو ۳۰۱، خودرو تارا را طراحی و تولید کرد.

تارا که با نام K132 شناخته می‌شد، از سال ۱۳۹۹ با جعبه دنده دستی روی خط تولید قرار گرفت و از طریق طرح‌های پیش فروش ایران خودرو به متقاضیان فروخته شد. تولید تارا اتوماتیک در سال ۱۴۰۰ آغاز شده و به زودی به بازار عرضه می‌شود.

مزایا و معایب

+ آپشن‌های قابل قبول

+ ایمنی مناسب

+ کابین جادار

+ صندوق عقب بزرگ

طراحی بدنه ناهماهنگ

مشخصات فنی

تارا فیس لیفت پژو ۳۰۱ محسوب می‌شود و روی پلتفرم IKP1 ساخته شده که ایرانی‌ها بر اساس پلتفرم PF1 پژو سیتروئن طراحی کرده‌اند. به همین خاطر، مشخصات فنی خودرو ایرانی با همتای فرانسوی‌اش تقریبا یکسان است.

سدان جدید ایران خودرو دارای پیشرانه TU5P با حجم ۱.۶ لیتر، قدرت ۱۱۳ اسب بخار و گشتاور ۱۴۴ نیوتن متر است که در فرانسه با نام EC5 شناخته می‌شود. قدرت موتور تارا دنده‌ای از طریق یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود و تارا اتوماتیک دارای گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک است.

بر اساس اطلاعاتی که ایران خودرو منتشر کرده، ۰ تا ۱۰۰ تارا با جعبه دنده دستی ۱۲.۵ ثانیه است و حداکثر سرعتش به ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. همچنین تارا دنده‌ای در هر ۱۰۰ کیلومتر ۷ لیتر بنزین مصرف می‌کند و از این نظر در دسته خودروهای خوش‌مصرف قرار می‌گیرد. ایران خودرو هنوز شتاب و مصرف سوخت تارا اتوماتیک را اعلام نکرده است.

مشخصات کلی

نوع موتور

خطی بنزینی

حجم موتور

۱.۶ لیتر

سیلندر / سوپاپ

۴ / ۱۶

تنفس موتور

طبیعی

حداکثر قدرت

۱۱۳ اسب بخار

حداکثر گشتاور

۱۴۴ نیوتن متر

گیربکس

۵ سرعته دستی

۶ سرعته اتوماتیک

محور محرک

دیفرانسیل جلو

شتاب

۱۲.۵ ثانیه

حداکثر سرعت

۱۹۰ کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت

۷ لیتر در صد کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو ۵

سیستم فرمان

برقی

نوع بدنه

سدان

نوع رینگ

فولادی

آلومینیومی

نوع شاسی

یکپارچه

ترمز جلو

دیسکی خنک‌شونده

ترمز عقب

دیسکی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۵۱۹ میلیمتر

عرض

۱۷۴۸ میلیمتر

ارتفاع

۱۴۶۶ میلیمتر

فاصله بین محور جلو و عقب

۲۶۵۲ میلیمتر

وزن خالص

۱۱۷۰ کیلوگرم

۱۱۹۰ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۵ نفر

ظرفیت صندوق عقب

۶۴۰ لیتر

حجم مخزن سوخت

۵۰ لیتر

قطر رینگ

۱۵ اینچ

۱۶ اینچ

چرخ جلو و عقب

—–

طراحی ظاهری

طراحی تارا

در همان ابتدای رونمایی از پروژه تارا k132 توسط ایران خودرو، ظاهر این محصول که در قسمت جلو و پشت نسبت به پژو ۳۰۱ کاملا متحول شده بود، مورد انتقاد کارشناسان و علاقه‌مندان دنیای شد. چرا که استفاده از خطوط تند و تیز و اشکال هندسی هجومی در ظاهر یک سدان کوچک خانوادگی با فرم بدنه ملایم، چندان زیبا جلوه نکرده و به نظر می‌رسد کج‌سلیقگی‌هایی در طراحی این محصول ایران خودرو رخ داده باشد.

البته شاید محدودیت‌های اقتصادی در فرآیند تولید بخش‌هایی همچون سپر، چراغ‌ها و جلوپنجره سبب شده تا دست طراحان در ترسیم نمای چهره و ناحیه پشت خودرو تارا چندان باز نباشد و به همین دلیل مجبور به استفاده نامناسب از اشکال هندسی نسبتا ساده با حداقل انحنا شده باشند.

به هر حال این فیس‌لیفت اگرچه حالتی خشن و اسپرت دارد اما از لحاظ هماهنگی با پروفیل جانبی چندان مطلوب به نظر نمی‌رسد. با این وجود تارا در قیاس با تولیدات قدیمی موجود در بازار ایران همچون انواع مشتقات تندر ۹۰، سمند و پژو پارس، بسیار مدرن است و می‌تواند نیازهای مشتریان ایرانی را که در یک بازار کم‌تنوع مجبور به انتخاب خودرو هستند، به نحوی قابل‌ قبول پاسخ دهد؛ اما در مقایسه با تولیدات روز دنیا باید گفت تارا چندان دلچسب و خوشایند طراحی نشده است.

ترسیم چراغ‌های به‌هم‌پیوسته عقب نیز با کمترین دقت و ظرافت انجام شده و برخلاف نمونه‌های مشابه خارجی همچون چراغ‌های سراسری پورشه و یا حتی برخی از محصولات جدید چینی، آن میزان دلربایی که انتظار می‌رود را از خود به نمایش نمی‌گذارد.

اما همان‌ طور که اعلام شد در قیاس با تولیدات قدیمی فعلی شرکت‌های ایران خودرو و سایپا می‌توان نمره قبولی به ظاهر تارا داد.

هر چند تارا بر اساس پژو ۳۰۱ ساخته شده اما از همتای فرانسوی‌اش ۷۷ میلیمتر کشیده‌تر و ۲۰ میلیمتر کوتاه‌تر است.

طراحی داخلی

کابین تارا

با وجود اینکه طراحان ایران خودرو تغییرات زیادی را روی بدنه تارا اعمال کرده‌اند تا به کل از پژو ۳۰۱ متمایز باشد، اما در طراحی داخلی این اتفاق نیفتاده و همه چیز دقیقا همان است که در کابین سدان فرانسوی دیده می‌شود.

هر چند این کپی‌برداری باعث شده تا حس متفاوت بودن تارا از بین برود، اما در عوض استفاده از یک کابین امتحان پس‌داده که ارگونومیک خوبی دارد، می‌تواند موجب رضایت رانندگان و سرنشینان شود.

همچنین با توجه به فاصله ۲۶۵۲ میلی‌متری میان محورهای جلو و عقب تارا، کابینی نسبتا جادار و مناسب برای چهار- پنج سرنشین شاهد هستیم. از دیگر نکات مثبت تارا می‌توان به صندوق عقب بسیار جادار ۶۴۰ لیتری اشاره کرد که به راحتی می‌تواند نیازهای مسافرتی خانواده‌ها را برآورده سازد.

آپشن ‌ها و امکانات

تارا جدیدترین محصول ایران خودرو است و به همین خاطر به آپشن‌ها و امکانات قابل قبولی مجهز شده است. ترمز کمکی، ایستایی در سربالایی، سیستم پایداری الکترونیکی، سیستم کشش، نمایشگر لمسی، سنسور عقب، پایش فشار باد تایر و کروز کنترل آپشن‌هایی هستند که در هر دو مدل تارا دنده‌ای و اتوماتیک وجود دارند.

اما تارا اتوماتیک آپشن‌های بیشتر و به‌روزتری از مدل دنده‌ای دارد که عبارتند از کیسه هوای جانبی، دسته دنده و فرمان چرمی، دوربین عقب، صندلی برقی راننده و سرنشین جلو، سنسور نور و باران، ورود و استارت بدون کلید، سانروف و ریموت در صندوق عقب.

کروز کنترل

دارد

کروز کنترل هوشمند

ندارد

کنترل ایستایی در سربالایی

دارد

کنترل سرعت در سرازیری

ندارد

کنترل کشش

دارد

کنترل پایداری

دارد

اتو پارک

ندارد

سنسور جلو

ندارد

سنسور عقب

دارد

سنسور فشار باد تایر

دارد

سنسور باران

دارد

رادار نقطه کور

ندارد

رادار تغییر لاین

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد

رادار تصادف عقب

ندارد

هشدار توجه راننده

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد

توزیع نیروی ترمز

دارد

ترمز کمکی

دارد

ترمز اضطراری

ندارد

ترمز پارک برقی

ندارد

اتولایت

دارد

چراغ روز

دارد

نور بالا خودکار

ندارد

چراغ بدرقه

دارد

مه‌شکن جلو

دارد

مه‌شکن عقب

دارد

چراغ چرخشی

ندارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد

گرم‌کن فرمان

ندارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد

بلوتوث

ندارد

وای فای

ندارد

شارژ USB موبایل

ندارد

شارژر بی‌سیم

ندارد

ناوبری

ندارد

نمایشگر هدآپ

ندارد

دوربین عقب

دارد

دوربین جانبی

ندارد

دوربین ۳۶۰ درجه

ندارد

کیسه هوا

دارد

ورود بدون کلید

دارد

استارت بدون کلید

دارد

تهویه اتوماتیک

دارد

صندلی برقی راننده

دارد

صندلی برقی سرنشین جلو

دارد

گرم‌کن صندلی جلو

ندارد

سردکن صندلی جلو

ندارد

ماساژور صندلی

ندارد

مموری صندلی

ندارد

صندلی برقی عقب

ندارد

در برقی صندوق

دارد

خروجی ۱۲ ولت

دارد

کامپیوتر سفری

دارد

ایزوفیکس

دارد

کول باکس

ندارد

آینه بغل برقی

دارد

گرم‌کن آینه بغل

ندارد

پانوراما

ندارد

سانروف

دارد

تفاوت تارا دنده‌ای و تارا اتوماتیک

تارا دنده‌ای و تارا اتوماتیک از نظر مشخصات فنی و طراحی ظاهری هیچ تفاوتی با هم ندارند. فقط مدل اتوماتیک یک ثانیه کندتر است و ۰.۵ لیتر بنزین بیشتری مصرف می‌کند.

بیشتر تفاوت‌های تارا دنده‌ای با مدل اتوماتیک به آپشن‌ها و امکانات برمی‌گردد. تارا اتوماتیک دارای سانروف، دوربین عقب، کیسه هوای جانبی، صندلی ۴ حالته برقی راننده‌ و ۲ حالته برقی سرنشین جلو، سانروف و ورود و استارت بدون کلید است.

همچنین تارا دنده‌ای رینگ ۱۵ اینچی فولادی دارد، در صورتی که تارا اتوماتیک دارای رینگ ۱۶ اینچی آلومینیومی است.

قیمت رسمی تارا اتوماتیک

گروه صنعتی ایران خودرو قیمت نهایی تارا اتوماتیک را مشخص کرد. قیمت رسمی این خودرو ۴۱۵ میلیون تومان است. پیش‌تر گروه صنعتی ایران‌ خودرو اولین ثبت ‌نام برای پیش‌فروش محصول ایرانی و جدید خود را در دو مدل اتوماتیک و دستی، با مبلغ علی‌الحساب ۱۹۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، برگزار کرده بود. موعد تحویل این محصول داخلی جدید ۲۸ آذر ۱۴۰۰ اعلام شده است.

رونمایی از تارا برقی

پیش‌تر اعلام شده بود تولید نسخه آزمایشی خودرو تارا برقی تابستان ۱۴۰۰ آغاز شده و تا پایان سال (بهمن ۱۴۰۰) نیز رونمایی خواهد شد.

  • خودرو تارا برقی در هر مرتبه شارژ می‌تواند ۳۰۰ کیلومتر مسافت را طی کند.
  • حداکثر سرعت تارا برقی ۱۴۰ کیلومتر است.
  • شتاب صفر تا صد تارا نیز ۱۴ ثانیه برآورد شده است.

علاوه بر این، طراحی داخلی K125، محصول جدید ایران خودرو هم توسط شرکت جتکو انجام می‌شود و همچنین طراحی داخلی تارا نیز مورد بازبینی و اصلاح قرار می‌گیرد.

تارا؛ فیس‌ لیفت ایرانی پژو ۳۰۱

نمای عقب تارا

تولید تارا دنده‌ای در سال ۱۳۹۹ شروع شد و در اواخر همان سال با قیمت ۲۹۰ میلیون تومان جزو خودروهای طرح پیش فروش ایران خودرو قرار گرفت. اولین تارا در مرداد ۱۴۰۰ تحویل مشتریان شد. تولید تارا اتوماتیک هم در سال جاری آغاز شده و با قیمت ۴۱۵ میلیون تومان از طریق قرعه‌کشی به مشتریان واگذار می‌شود. با توجه به قیمت مدل دنده‌ای، تارا اتوماتیک احتمالا در بازار قیمتی نزدیک به ۶۰۰ میلیون توان خواهد داشت.

تارا اولین محصولی است که روی پلتفرم جدید ایران خودرو ساخته شده و شروع دوران جدیدی برای ایران خودرو خواهد بود که با کراس‌اوور K125 ادامه پیدا می‌کند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: میلاد قزللو