تاریخچه هیوندای

۱۰ آذر ۱۴۰۳ تاریخچه هیوندای

فهرست مطالب

هیوندای که امروزه با کیا شراکت دارد، یکی از پنج شرکت برتر خودروسازی در دنیاست که محصولات آن، فروش بالایی در کشورهای منطقه آمریکای شمالی، بخش‌هایی از اروپا و آسیا دارد. تاریخچه هیوندای را می‌توان به عنوان یکی از درس‌های مدیریت در سطح جهانی و نگاه مدبرانه به آینده در دانشگاه‌ها تدریس کرد. شرکتی که روزگاری با مونتاژ محصولات دیگر خودروسازان وارد کار شد، حالا از آنها نیز جلوتر ایستاده است.

تاریخچه هیوندای از تاسیس تا اولین محصول

تاریخچه هیوندای از تاسیس

ریشه کمپانی خودروسازی هیوندای به سال ۱۹۴۷ برمی‌گردد. زمانی که چونگ یو یانگ، کمپانی ساختمانی و مهندسی هیوندای را تاسیس کرد. ۲۰ سال بعد یعنی سال ۱۹۶۷ میلادی، کمپانی خودروسازی هیوندای تاسیس شد و یک سال بعد، اولین محصول این شرکت به نام کورتینا با همکاری فورد از خط تولید بیرون آمد.

دومین همکاری با فورد

دومین محصول مشترک هیوندای و فورد به نام 20M در سال ۱۹۶۹ روی خط تولید رفت. از ابتدای تاسیس هیوندای، این شرکت تمرکز زیادی روی قیمت خودرو و شرایط آسان برای خرید ماشین داشت. این خودرو به عنوان یک سدان خانوادگی و اقتصادی شناخته می‌شد و در سایت تولیدی شهر اولسان که امروزه بزرگ‌ترین سایت تولیدی خودرو در دنیاست، ساخته شد.

اولین خودرو مستقل هیوندای

اولین خودرو مستقل هیوندای

هیوندای خیلی زود به سمت تولید یک خودرو مستقل به اسم خودش افتاد و خودرویی هاچبک به نام Pony (پونی) را در نمایشگاه تورین ایتالیا در سال ۱۹۷۴ معرفی کرد. این خودرو نسخه وانت نیز داشت و در سال ۱۹۷۶ روی خط تولید رفت. در همین سال اولین بازار صادراتی هیوندای یعنی کشور اکوادور برای صادرات هیوندای پونی انتخاب شد. نسل دوم این خودرو نیز در ۱۹۸۲ معرفی شد و یک سال بعد به بازار کشور کانادا رسید.

اولین کامیونت هیوندای

اولین کامیونت هیوندای

در سال ۱۹۷۷، اولین کامیونت هیوندای با نام HD1000 معرفی شد. این خودرو بر اساس پلتفرم هیوندای پونی ساخته شد و از آنجایی که هیوندای به عنوان خودروساز مردمی کشور کره جنوبی معروف بود، برای کاربری حمل بار نیز به سمت ساخت این خودرو رفت تا علاقه‌مندان به هیوندای در زمان خرید ماشین‌های تجاری و باری نیز به سمت محصولات این شرکت متمایل شوند. البته کامیونت HD1000 در نسخه ون با کاربری مسافری نیز ساخته می‌شد. طراحی این خودرو شباهت زیادی به محصولات ژاپنی آن دوران از ساخته‌های مزدا، نیسان و تویوتا داشت اما، قیمت هیوندای کمتر از آنها بود.

سواری لوکس هیوندای

در تاریخچه هیوندای داستان همکاری با خودروساز آمریکایی ادامه دارد. همکاری فورد و هیوندای در سال‌های بعد نیز ادامه پیدا کرد تا یک خودرو لوکس بر پایه فورد گرانادا با نام هیوندای گرانادا و به منظور عرضه در بازار اروپا، توسط این دو خودروساز ساخته شود. گرانادا در سال ۱۹۷۷ ساخته شد و یک سدان دیفرانسیل عقب بود که در طراحی آن که توسط شعبه فورد آلمان انجام شده بود، عناصر و ویژگی‌های خودروهای اروپایی مدنظر قرار گرفت. همچنین طراحی داخلی این خودرو نیز لوکس بود و به نوعی نشان از بلندپروازی یک تازه‌کار به نام هیوندای برای حضور همه‌جانبه در بازار اروپا داشت.

دومین محصول مستقل هیوندای

هیوندای STELLA (استلا) در سال ۱۹۸۳ به عنوان دومین محصول مستقل هیوندای معرفی شد. این خودرو توسط استودیوی طراحی جوجارو طراحی شد و یک سدان اندازه متوسط بود.

پونی اکسل

پونی برای هیوندای اهمیت زیادی داشت و در تاریخچه هیوندا بارها نامش تکرار می‌شود. به همین خاطر نسل جدیدی از آن با طراحی به‌روز برای بازار آمریکا به نام پونی اکسل ساخته شد. قیمت خودرو پونی اکسل رقابتی بود و در زمان خرید ماشین، وسوسه‌کننده به نظر می رسید. این خودرو در سال ۱۹۸۶ توانست با فروش ۲۶ هزار دستگاه، موفقیت خوبی کسب کند و به عنوان پرفروش‌ترین ماشین وارداتی سال بازار آمریکا معرفی شود. این خودرو در مدل‌های هاچبک سه و پنج در و سدان تولید می‌شد.

تولد سوناتا

تولد سوناتا

در این نقطه از تاریخچه برند هیوندا با یک نام آشنا مواجه می‌شویم. سوناتا به عنوان یکی از خودروهای خوش‌فروش هیوندای در سال ۱۹۸۵ معرفی شد که تا امروز نیز روی خط تولید است. این خودرو یک سدان اقتصادی سایز متوسط بود که هیوندای با هدف فروش جهانی آن را عرضه کرد.

تولد آزرا

یک سال بعد از رونمایی از اولین نسل سوناتا، در سال ۱۹۸۶، آزرا به عنوان یک سدان فول سایز معرفی شد. هدف هیوندای، جذب مشتریان جوان و البته افرادی بود که در میانه‌های عمر خود بودند و نیاز به یک سدان لوکس داشتند. آزرا اولین سدان فول سایز هیوندای بود که در بازار آمریکا عرضه شد.

ون توربودیزل هیوندای

هیوندای در سال ۱۹۸۶، ون توربودیزل خود را به نام GRACE (گِرِیس) با موتور ۸۵ اسب بخاری معرفی کرد. این ون تا سال ۲۰۰۳ که روی خط تولید بود، فقط در دو نسل تولید شد و یکی از پراستفاده‌ترین کاربری‌های آن، آمبولانس بود. این خودرو در تعداد محدودی به صورت دودیفرانسیل نیز ساخته شد.

اکسل، خودرو ایمن هیوندای

اکسل، خودرو ایمن هیوندای

هیوندای اکسل به عنوان نسل جایگزین پونی اکسل در سال ۱۹۸۹ معرفی شد. این خودرو توانست امتیاز عالی از موسسه ایمنی بزرگراه‌های آمریکا کسب کند و در نتیجه جواز حضور در بازار این کشور را به دست آورد. این خودرو فقط در یک نسل و در دو نسخه سدان و هاچبک تولید شد.

اولین کوپه اسپرت در تاریخچه هیوندای

اولین کوپه اسپرت در تاریخچه هیوندای

با رسیدن دهه ۹۰ میلادی و اثبات توانایی‌های هیوندای، این شرکت به دنبال ساخت یک کوپه اسپرت رفت و هیوندای اسکوپ متولد شد. این خودرو در واقع پدر هیوندای تیبورون است که در سال‌های بعد معرفی شد و روی خط تولید رفت. اسکوپ تا سال ۱۹۹۵ روی خط تولید بود.

آغاز تولید النترا

النترا یکی از بهترین خودروهای ساخت هیوندای است که در نقش یک سدان خانوادگی و اقتصادی؛ به فروش بیش از ۱۵ میلیون دستگاه رسیده است. قیمت هیوندای الانترا همیشه رقابتی بوده و این خودرو که از سال ۱۹۹۰ در نسل‌های مختلف تا امروز نیز تولید می‌شود، همیشه نمایش‌دهنده توانایی‌ها و نوآوری‌های هیوندای بوده است. النترا در بعضی از بازارها به نام لانترا و آوانته نیز فروخته می‌شود.

همکاری با میتسوبیشی

در تاریخچه برند هیوندا، خودروساز کره‌ای از پیشرانه‌های ساخت میتسوبیشی در محصولاتش، استفاده‌های زیادی کرده است و حتی پایه و اساس موتورهای یک دهه قبل هیوندای، بر اساس یک سری از پیشرانه‌های میتسوبیشی بود. در سال ۱۹۹۱، هیوندای با کمی تغییرات در دماغه و داخل میتسوبیشی پاجرو، این خودرو را با نام گالوپر و به عنوان اولین SUV آفرودی خودش رونمایی کرد. گالوپر تا سال ۲۰۰۳ تولید شد و حتی نسخه‌های با کیت بدنه رالی مثل میتسوبیشی پاجرو نیز برای مشتریان در دسترس قرار داشت.

اکسنت، هیوندای خالص

هیوندای اکسنت

اکسنت که در بعضی از بازارها به نام ورنا نیز عرضه شده است، در سال ۱۹۹۴ معرفی شد. این خودرو از جمله محصولاتی است که تمام قطعات آن کاملا و ۱۰۰ درصد توسط هیوندای ساخته شده است. این سدان سایز کوچک که در نسخه کوپه نیز ساخته شد، در اکثر بازارهای دنیا از آمریکا تا بازارهای روبه‌رشدی مثل روسیه، هند، برزیل، چین و… حضور دارد.

کم فروغ مثل MARCIA

هیوندای MARCIA (مارسیا) از جمله خودروهای کم‌فروغ هیوندای بود که تنها دو سال روی خط تولید باقی ماند. این خودرو از جمله تلاش‌های هیوندای برای ورود به بازار خودروهای سدان لوکس اسپرت بود. اما در آن روزها، خریداران در زمان خرید ماشین‌های لوکس به برندهای نو و جدید چندان اعتمادی نداشتند.

حضور دوباره هیوندای در بازار مینی ون ها

هیوندای با SANTAMO (سانتامو) دوباره تصمیم گرفت تا وارد بازار مینی ون‌ها شود. این خودرو ظاهر خاصی داشت و شبیه به یک ترکیب از یک خودرو سدان و استیشن واگن بود که عناصر طراحی مینی ون‌ها را نیز به خود گرفته بود. هیوندای سانتامو از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۲ تولید شد.

همکاری با پورشه

همکاری هیوندای با پورشه

تیبورون به عنوان یک کوپه اسپرت که سیستم تعلیق آن با همکاری پورشه ساخته شد، از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ روی خط تولید بود و توانست نام هیوندای را به عنوان سازنده خودروهای اسپرت کوپه اقتصادی، مطرح کند. تیبورون بعدها جای خود را به هیوندای کوپه داد که البته این مدل نیز در بعضی از بازارها به نام تیبورون فروخته شد.

لیموزین هیوندای

در دورانی که ساخت لیموزین‌های ملی در دنیا زیاد شده بود و شرکت‌های خودروسازی قدیمی در آسیا به دنبال عرضه خودروهای لوکس برای استفاده‌های سازمانی بودند، هیوندای نیز یک محصول به نام DYNASTY (داینستی) عرضه کرد که نسخه لیموزین آن نیز قابل سفارش بود.

پدر i10

هیوندای آتوس در سال ۱۹۹۷ با هدف تولید یک خودرو کوچک سایز مینی برای مصارف شهری ساخته شد. این خودرو تا سال ۲۰۰۲ روی خط تولید بود و بعدها در سال ۲۰۰۷، شرکت کره‌ای نسل جدید این خودرو را با نام هیوندای i10 برای بازار اروپا و دیگر نقاط دنیا، تدارک دید.

ورود به بازار ون ها

هیوندای که تصمیم داشت به تمام کلاس‌های خودرویی وارد شود، در سال ۱۹۹۷ ون خود را با نام H1 که در بعضی از کشورها به نام استارکس نیز نامیده می‌شود، روانه بازار کرد. این ون بعد از سال ۲۰۰۷ به نام گرند استارکس فروخته می‌شود.

رکورد در بازار MPV

در تاریخچه برند هیوندا به یک MPV می‌رسیم که تراجت XG نام دارد. این خودرو در سال ۱۹۹۷ با هدف ورود به بازار MPV (مینی ون) ساخته شد و توانست همان سال رکورد فروش در روز اول عرضه را در کره جنوبی بشکند.

سدان فوق لوکس در تاریخچه هیوندای

هیوندای سنتنیال

کمپانی کره‌ای بارها خود را در بازار خودروهای لوکس محک زد تا اینکه در سال ۱۹۹۹ با هیوندای سنتنیال که در برخی از بازارها به نام EQUUS (اکوس) نیز شناخته می‌شد، حضور خود را در رده سدان های فول سایز لوکس اعلام کرد. از این خودرو در سال‌های بعد، نسخه بدنه کشیده آن هم عرضه شد و اکنون جنسیس G90 در واقع ادامه‌دهنده راه این خودرو است.

مینی بار جدید هیوندای

بر اساس پلت فرم استارکس یا همان ون H1، یک کامیون در سال‌های بعد ساخته شد که لیبرو نام گرفت. این خودرو تا سال ۲۰۰۷ تولید شد و یک کامیونت سبک‌وزن بود.

تولد سانتافه

سال ۲۰۰۰ سانتافه متولد شد. این خودرو از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین محصولات در تاریخچه هیوندای است و اولین شاسی بلند کاملا مستقلی است که در کشور کره ساخته شد. در طراحی آن از یک شاسی یکپارچه استفاده شد و بیشتر از آنکه قابلیت‌های خارج جاده داشته باشد، یک کراس‌اوور شهری است. سانتافه همچنان تولید می‌شود و از فروش بسیار خوبی برخوردار است.

همکاری دوباره با میتسوبیشی

همکاری هیوندای با میتسوبیشی

در سال ۲۰۰۱ هیوندای تراکان معرفی شد که در واقع همان میتسوبیشی پاجرو بود که حالا تغییراتی در دماغه و برخی قسمت‌ها داشت. تراکان یک SUV شاسی مستقل سایز متوسط بود که از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ تولید شد. البته تولید آن تا سال‌های بعد در چین همچنان ادامه داشت.

مینی ون کوچک هیوندای

ماتریکس یک مینی ون کوچک بود که در سال ۲۰۰۱ رونمایی شد. این خودرو را استودیوی معروف پینین فارینا طراحی کرده بود و در آخرین سال‌های تولیدش، دو بار نیز فیس لیفت شد.

حضور دوباره هیوندای در بازار کوپه های اسپرت

هیوندای کوپه که در واقع نسل جدید هیوندای تیبورون بود، در سال ۲۰۰۱ رونمایی شد و چون در بازی معروف آن دوران یعنی Need for Speed: Underground 2 نیز حضور داشت، توانست خیلی سریع خود را در بازار کوپه‌های اسپرت کوچک نشان دهد. بعدها نسل جدید این خودرو به نام جنسیس کوپه معرفی شد.

کوچولوی جدید هیوندای

در تاریخچه هیوندای، می‌توان خودروهای کوچک متعددی دید که هیوندای GETZ یکی از آنهاست. این خودرو که در کلاس سوپرمینی کارها قرار دارد، در سال ۲۰۰۲ معرفی شد و توانست موفقیت‌های زیادی در بازار فروش برخی کشورها مثل استرالیا به دست آورد. سپس با موفقیت در تست‌های ایمنی اروپا، راهی این منطقه شد و نسخه فیس لیفت آن در نمایشگاه فرانکفورت سال ۲۰۰۵ به نمایش درآمد.

پرفروش ترین خودرو هیوندای

پرفروش ترین خودرو هیوندای

با موفقیت‌هایی که این کمپانی با سانتافه کسب کرده بود، هیوندای توسان نیز به عنوان یک کراس‌اوور با ابعاد کوچک‌تر معرفی شد. این خودرو نیز یکی از بهترین خودروهای تاریخ هیوندای است و بیشترین فروش را در تاریخچه این برند در اختیار دارد. توسان در سال ۲۰۰۴ معرفی شد و از آنجایی که در این سال‌ها، کیا نیز با هیوندای شریک بود، کیا اسپورتیج نیز از روی این خودرو طراحی و ساخته شد.

کراس اوور فول سایز

بعد از موفقیت‌هایی که هیوندای با فروش سانتافه و توسان به دست آورد، یک کراس‌اوور فول سایز نیز روانه بازار کرد که IX-55 نام گرفت و در بعضی از کشورها نیز به نام وراکروز فروخته شد. هیوندای وراکروز از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۳ تولید شد و به دست مشتریانش رسید. بعدها یک نسخه با فاصله محوری بلندتر از سانتافه به عنوان جانشین این خودرو معرفی شد و در نهایت هم هیوندای پالیسید در سال ۲۰۱۸ دوباره کلاس کراس‌اوورهای فول سایز این شرکت را راه‌اندازی کرد.

اولین خودرو هیوندای با نام گذاری جدید

هیوندای i30

در تاریخچه هیوندای، حرف i کاربرد زیادی داشته و دارد. هیوندای i30 در سال ۲۰۰۷ معرفی شد و اولین محصولی بود که از روند نام‌گذاری جدید این شرکت بهره می‌برد.

عضو کوچک خانواده هیوندای

در سال ۲۰۰۷، هیوندای i10 متولد شد که از کوچک‌ترین اعصای خانواده هیوندای تا آن زمان محسوب می‌شود. این خودرو در اروپا طراحی و توسعه پیدا کرد و از محصولات محبوب در بازارهایی چون هند و اروپا است.

یک هاچبک جدید دیگر از هیوندای

هیوندای برای پرکردن فضای بین هاچبک کوچک i10 و هاچبک سایز بزرگ i30، یک هاچبک دیگر نیز طراحی کرد که هیوندای i20 نام گرفت. این خودرو طراحی زیباتر و به‌روزتری از دو برادر دیگر داشت و نسل دوم آن که در سال ۲۰۱۵ معرفی شد، توانست جوایز متعددی کسب کند. این خودرو یکی از پرفروش‌ترین محصولات هیوندای در بازار اروپاست.

تولد جنسیس

تولد جنسیس

هیوندای در سال ۲۰۰۸، زیرشاخه لوکس‌ساز خود را به عنوان یک برند جدا و مستقل به نام جنسیس معرفی کرد. اولین محصول یک سدان فول سایز بود که توانست جایزه خودرو سال ۲۰۰۹ آمریکای شمالی در نمایشگاه ژانویه آن سال را کسب کند. جنسیس کوپه محصول دوم این برند جدید بود.

حرکت به سمت خودرو برقی

بر اساس خودرو هاچبک کوچک هیوندای i10، اولین خودرو برقی از هیوندای با نام Blue On در سال ۲۰۰۹ معرفی شد. این خودرو قادر بود با یک بار شارژ کامل، در حدود ۱۴۰ کیلومتر را طی کند و بیشترین سرعت آن نیز به ۱۳۰ کیلومتر در ساعت می‌رسید.

ولوستر با طراحی خاص

هیوندای ولوستر در سال ۲۰۱۱ با یک طراحی خاص عرضه شد. هاچبکی که نه‌تنها طراحی خاصی داشت، بلکه با داشتن دو درب در سمت چپ و یک درب در سمت راست، متمایز از دیگر رقبایش بود. هیوندای این خودرو را با موتور توربوشارژ نیز عرضه کرد. ولوستر همچنین اولین محصول هیوندای بود که گیربکس دوکلاچه روی آن نصب شد و در سال ۲۰۱۳ با سیستم صوتی ساخت beats نیز عرضه شد تا بتواند مشتریان بیشتری را به سمت خود جذب کند.

اولین هیوندای هیبریدی

هیوندای بر طبق استراتژی Blue Drive، در سال ۲۰۱۱ اولین خودرو هیبریدی خود را که به نقاط مختلفی از دنیا صادر شد، رونمایی کرد. هیوندای برای سوناتا YF هیبرید از یک موتور ۲.۴ لیتری با یک موتور برقی ۳۴ کیلوواتی استفاده کرد.

کوچک ترین هیوندای

بازارهای روبه‌رشد و کشورهای درحال‌توسعه، همیشه یکی از اهداف مهم خودروسازان هستند. هیوندای هم در سال ۲۰۱۱ برای بازارهای خاصی مثل هند، هیوندای EON را معرفی کرد که کوچک‌ترین هیوندایی شناخته می‌شود که تا امروز تولید شده است.

هیوندای و خودروهای هیدروژنی

هیوندای و خودروهای هیدروژنی

هیوندای در دورانی که بحث خودروهای هیدروژنی و پیل سوختی بسیار داغ بود، ix35 پیل سوختی را در سال ۲۰۱۲ معرفی کرد. خودروهای هیدروژنی هم زمان شارژ کوتاهی دارند و هم در کنار پاک بودن، مسافت زیادی را می‌توانند طی کنند.

گرند سانتافه

هیوندای گرند سانتافه در سال ۲۰۱۳ به عنوان یک کراس‌اوور فول سایز با ویژگی‌های لوکس و بر اساس سانتافه، عرضه شد. این خودرو که در واقع نسخه LWB سانتافه بود و فاصله محوری بیشتری از این خودرو داشت، در بعضی از بازارها به نام مکس کروز و سانتافه و در بازارهایی مثل اروپا به نام گرند سانتافه فروخته شد.

هیوندای اصلان

هیوندای اصلان

اصلان در واقع نسخه به‌روزشده و فیس‌لیفت از نسل دوم گرنجور بود. در طراحی و به‌روزرسانی این خودرو، نهایت راحتی و ارگونومیک بودن مدنظر طراحان قرار داشت. هیوندای اصلان برای بازارهای خاصی بود و از گرنجور، لوکس‌تر طراحی شد.

ون خوش فروش هیوندای

ون هیوندای H350 که در مدل‌های باری و مسافری طراحی شده بود، در سال 2014 معرفی شد و تا امروز نیز روی خط تولید قرار دارد. این خودرو، انعطاف زیادی برای کاربری‌های باری و مسافری دارد و در واقع یک مینی‌بوس تمام‌عیار است.

سوناتا پلاگین هیبرید

بعد از سوناتا هیبرید در سال ۲۰۱۱ و گرنجور هیبرید که در سال ۲۰۱۲ معرفی شدند، هیوندای، سوناتا پلاگین هیبرید را نیز در سال ۲۰۱۴ رونمایی کرد که اولین خودرو پلاگین هیبرید این شرکت شناخته می‌شود.

سه گانه IONIQ

هیوندای آیونیک (IONIQ) در سال ۲۰۱۴ معرفی شد. این خودرو هم به صورت تمام برقی، هم هیبریدی بنزینی و هم پلاگین هیبرید ساخته شد و در واقع رقیبی برای تویوتا پریوس بود که اتفاقا در طراحی آن نیز می‌توان رگه‌هایی از طراحی پریوس را نیز دید.

کراس‌اوور سایز کوچک KONA

هیوندای برای پر کردن فضاهای خالی در بین محصولاتش، اقدام به معرفی یک کراس‌اوور سایز کوچک به نام KONA در سال ۲۰۱۷ کرد. هیوندای کونا طراحی خاصی دارد که طرح چراغ‌های جلو، برای آن دوران کمی عجیب و غریب بود. هیوندای KONA در نسل دوم نیز باز هم یک طراحی خاص و عجیب دارد.

خودروهای تقویت شده هیوندای

خودروهای تقویت شده هیوندای

هیوندای برای رقابت با خودروسازانی مثل تویوتا، فولکس واگن، مرسدس بنز، نیسان و… که یک سری از خودروهای خود را با پکیج‌های قدرتی و اسپرتی به بازار عرضه می‌کنند، رده و تیپ تجهیزاتی جدید خود را به نام N line معرفی کرد. این خودروها دارای پیشرانه و قوای محرکه قوی‌تر و همچنین ظاهری اسپرت و تهاجمی هستند و عملکرد بهتری در مقایسه با دیگر مدل‌های خود دارد. شروع این اتفاق در سال ۲۰۱۷ بود و هیوندای i30N به عنوان اولین محصول این رده از خط تولید خارج شد تا در برابر خودروهای مثل هوندا سیویک تایپ R، تویوتا کرولا هاچبک، فولکس واگن گلف و… قرار بگیرد.

کونا الکتریکی

هیوندای کونا الکتریکی در سال ۲۰۱۸ به عنوان اولین کراس‌اوور کامپکت و جمع‌وجور هیوندای معرفی شد. رانندگی راحت در کنار مصرف انرژی پایین، مهم‌ترین ویژگی در طراحی این خودرو بود.

خودرو هیدروژنی جدید هیوندای

خودرو هیدروژنی جدید هیوندای

هیوندای نکسو (Nexo) که نام خود را از کلمه Next گرفته است، بیانگر تکنولوژی‌ها و نگاه جدید هیوندای به آینده بوده و یک خودرو هیدروژنی با توان ۱۵۴ اسب بخار است. این خودرو در کلاس SUV های کوپه قرار دارد

هیوندای i30 فستبک

هیوندای بعد از موفقیت‌های i30، نسخه‌ای فست‌بک از این خودرو را روانه بازار کرد که برای آن، سری تقویت شده N را نیز در نظر گرفت. این خودرو در واقع یک سدان کوپه سایز کوچک است.

جانشینی برای وراکروز

هیوندای پالیسید

در تاریخچه هیوندای، شاسی بلندهای خوش‌فروشی دیده می‌شوند که یکی از آنها وراکروز بود. اما تولید این خودرو چندان ادامه نداشت تا اینکه در سال ۲۰۱۸، جانشین آن به نام هیوندای پالیسید رونمایی شد. این خودرو یک شاسی‌بلند فول‌سایز است که سعی شده تا حد امکان لوکس و البته به قیمت و رقابتی باشد.

تنها محصول هیوندای در سال ۲۰۱۹

هیوندای در سال ۲۰۱۹ تنها محصول جدیدی را که رونمایی کرد، VENUE نام داشت که یک کراس‌اوور سایز کوچک است. هیوندای ونیو برای جوانان و سلیقه‌های امروزی طراحی شده است و رنگ‌بندی‌های متنوعی دارد.

گروهانی به نام N

محصولات هیوندای سری N

در سال ۲۰۲۰، تنوع سبد محصولات سری N هیوندای بسیار بیشتر شد و سوناتا، الانترا، i20 و کونا در نسخه‌های N عرضه شدند.

خاص مثل IONIQ 5

در سال ۲۰۲۱، هیوندای خودرو برقی جدید خود به نام IONIQ 5 را معرفی کرد. هیوندای آیونیک ۵ توانست سه جایزه بهترین طراحی خودرو سال، بهترین خودرو برقی سال و بهترین خودرو سال ۲۰۲۲ را دریافت کند. در سال ۲۰۲۴، نسخه پرقدرت و اسپرت سری N از این خودرو نیز تولید شد.

ون جدید هیوندای

استاریا نام ون جدید هیوندای است که با موتورهای دیزل، بنزینی، گازسوز مایع و هیبریدی عرضه می‌شود. استاریا بر اساس زبان طراحی جدید هیوندای شکل گرفته که قبلاً نیز سانتافه و IONIQ 5 نیز با همین طراحی عرضه شده بودند. وجود شیشه‌های بزرگ در سراسر این خودرو باعث دید رو به بیرون بسیار خوب برای سرنشینان خواهد شد.

سدان کوپه تمام الکتریکی

هیوندای آیونیک ۶

سری محصولات هیوندای که با نام IONIQ عرضه می‌شوند، خودروهای تمام برقی هستند که جدیدترین آنها به نام IONIQ 6، یک سدان کوپه است. هیوندای آیونیک ۶ در سال ۲۰۲۲ رونمایی شد.

مهم‌ترین محصولات هیوندای

در تاریخچه شرکت بزرگی چون هیوندای که محصولات متنوعی تولید کرده است، یک سری از تولیدات توانسته‌اند مهم‌تر از بقیه باشند یا آغازگر حرکت نوینی در تاریخ آن شرکت به شمار آیند. از مهم‌ترین محصولات هیوندای می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

سال تولید اسم خودرو
۱۹۶۷ کورتینا
۱۹۷۶ پونی
۱۹۸۶ پونی اکسل
۱۹۸۹ اکسل
۱۹۹۴ اکسنت نسل اول
۱۹۹۷ تراجت
۲۰۰۰ نسل اول سانتافه
۲۰۰۴ نسل اول توسان
۲۰۰۸ نسل اول جنسیس
۲۰۱۷ i30N

نتیجه گیری

همیشه وقتی صحبت از خودروهای بی‌کیفیت داخلی و قیمت فضایی آن‌ها می‌شود، کارشناسان بیان می‌کنند که هیوندای با ایران خودرو در یک زمان کار خود را آغاز کرده‌اند و حالا جایگاه آنها در دنیا قابل مقایسه با یکدیگر نیست. این مقایسه حقیقت دارد و وقتی به روند فعالیت و توسعه و مدیریت هیوندای نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که این شرکت با چه مدیریت و دقتی توانسته به جایگاهی برسد که امروز در لیست پنج خودروساز برتر دنیا قرار بگیرد. این در حالی است که ایران خودرو به عنوان بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین خودروساز ایران و حتی خاورمیانه، فقط در حال عقب‌گرد در برابر پیشرفت شرکت‌های خودروسازی مطرح دنیاست و محصولات تولیدی‌اش روزبه‌روز بی‌کیفیت‌تر می‌شود. شاید اگر قبلا گفته می‌شد که مدیریت تویوتا باید در دنیا تدریس شود، اکنون بتوان مدیریت هیوندای را هم شانه‌به‌شانه تویوتا قرار داد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: علیرضا داودی