اواخر زمستان هر سال، بازار خرید ماشین و فروش خودرو رونق میگیرد و افراد سعی میکنند تا ماشین زیر پایشان را عوض کنند و مدل جدیدتری را بخرند. اما در حال حاضر به دلیل شرایط اقتصادی کشور و افزایش شدید قیمت خودرو در چند سال اخیر، حضور خریداران و فروشندگان کمتر است. با توجه به اخباری که مذاکرات احیای برجام منتشر شده و نشاندهنده توافق اولیه است، نرخ دلار کاهش یافته و به دنبال آن قیمت روز ماشین نیز در یکی دو هفته اخیر کمتر شده است. حالا همه منتظر توافق کامل برای احیای برجام هستند تا قیمتها بیشتر از قبل کاهش پیدا کند.
ام وی ام ۳۱۵ پلاس
مدل ۱۳۹۹ – ۴۴۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان
مدل ۱۴۰۰ – ۴۷۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان
ام وی ام ۳۱۵ پلاس اسمی است که برای فروش چری A13 در ایران انتخاب شده است. هاچبک چینی در تابستان ۹۹ توسط مدیران خودرو عرضه شد و سومین فیسلیفت این خودرو است. طراحی ام وی ام ۳۱۵ به طور کامل عوض شده و فقط قسمت عقب دستنخورده باقی مانده است. علاوه بر بدنه، کابین ۳۱۵ نیز بهروز شده است. این خودرو دارای جعبه دنده اتوماتیک ۴ سرعته است و از امکانات جدید مانند کروز کنترل، سنسور فشار باد تایر، نمایشگر ۸ اینچی، فرمان برقی و آینه بغل دارای گرمکن بهره میبرد.
ام وی ام X22 (دندهای اسپرت اکسلنت)
مدل ۱۳۹۹ – ۴۶۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان
مدل ۱۴۰۰ – ۴۷۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان
ام وی ام X22 اسمی است که مدیران خودرو برای عرضه شاسی بلند چری تیگو ۲ در ایران انتخاب کرده است. این خودرو را در اصل باید مدل کراساوور ام وی ام ۳۱۵ دانست. این کراساوور چینی در سال ۹۶ با جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک به دست مشتریان ایرانی رسید. ام وی ام X22 در ۴ تیپ لاکچری، اسپرت، اکسلنت و اسپرت اکسلنت عرضه میشود که هر کدام تفاوتهای جزیی با هم دارند. تیپ اسپرت اکسلنت ترکیبی از دو تیپ اسپرت و اکسلنت است و ویژگیهای هر دو تیپ را دارد که شامل سقف مشکی، حالت رانندگی اسپرت، گارد و رکاب است.
پژو پارس (اتوماتیک)
مدل ۱۳۹۹ – ۴۴۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان
پژو پارس که در ابتدا با نام پرشیا شناخته میشد، در سال ۱۳۷۹ به دست خریداران ایرانی رسید. این خودرو شبیه به ۴۰۵ اما با چهرهای جدیدتر و با الهام از پژو ۴۰۶ طراحی و تولید شده است. موتور پارس همان موتور ۱.۸ لیتری است که روی پژو ۴۰۵ GLX قرار دارد. پژو پارس در ۴ مدل اتومات، LX، دوگانهسوز و ساده عرضه میشود که گرانترین آنها، پارس اتوماتیک است.
جک J4
مدل ۱۴۰۰ – ۴۷۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان
جک J4 در سال ۲۰۱۳ میلادی (۱۳۹۲ خورشیدی) به مشتریان چینی معرفی شد و سال ۱۳۹۷ به بازار ایران رسید. این خودرو سدان ارزانترین محصول جک است و شباهتهایی به مدل جک J3 دارد. این خودرو به گیربکس CVT مجهز شده و با مصرف سوخت ۶.۲ لیتر در صد کیلومتر، جزو کممصرفهای بازار است.
دنا پلاس
اتوماتیک توربو – مدل ۱۳۹۹ – ۴۷۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان
دندهای توربو – مدل ۱۳۹۹ – ۴۶۲،۰۰۰،۰۰۰ تومان
دنا پلاس دو سال بعد از عرضه دنا، در سال ۹۶ به بازار آمد. در حقیقت این خودرو مدل اسپرت دنا است که تغییراتی در طراحی ظاهری داشته است. دنا پلاس توربو در سال ۹۷ به دست مشتریان رسید و تفاوتش با مدل ساده دندهای، فقط افزوده شدن توربو به پیشرانه بود و البته ظاهر اسپرتتری پیدا کرد. دنا پلاس در ابتدا امکانات و آپشنهای متنوعی داشت، اما از سال ۹۷ بعضی از این آپشنها مثل سانروف، کیسه هوا جانبی و نویگیشن حذف شد.
رنو پارس تندر
مدل ۱۳۹۸ – ۴۵۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان
پارس تندر همان داچیا لوگان است که با نام ال ۹۰ در ایران معرفی و رونمایی شد. این سدان جمع و جوری، در کارخانه پارس خودرو تولید میشود و فقط از نظر ظاهری با تندر۹۰ ایران خودرو متفاوت است. پارس تندر از سال ۹۱ به بازار ایران عرضه و از اواسط دهه ۹۰ به جعبه دنده JHQ و مالتی مدیا مجهز شد.
رنو تندر۹۰
مدل ۱۳۹۸ – ۴۴۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان
رنو تندر۹۰ در ابتدا با نام ال ۹۰ معرفی و رونمایی شد و از سال ۸۶ روی خط تولید ایران خودرو قرار گرفت. مدل اولیه با کد E0 شناخته میشود که بعدها با رفع نواقص به مدلهای E1 و E2 تبدیل شد. در حال حاضر فقط تندر۹۰ E2 به بازار میآید و مثل پارس تندر از جعبه دنده JHQ استفاده میکند.
نویسنده: میلاد قزللو