زمان زیادی نگذشته از وقتی که تنها نکته مثبت خودروهای برقی، برقی بودن آنها بود. باتریهای سنگین و موتورهای ضعیف باعث میشد تا خودروهای برقی سرعت و شتاب پایینی داشته باشند. با این وجود، پیشرفت تکنولوژی منجر به بهبود قدرت باتریها گشته و باعث شده تا خودروهای برقی از خودروهای بنزینی جلو بزنند.
آئودی ای-ترون GT
آئودی ای-ترون GT پلتفرم و باتری و پیشرانه مشترکی با پورشه تایکان توربو دارد و حتی صندلیهای برقی ۱۴ حالته آن با همتای آلمانی یکسان است. تفاوت این دو خودرو در ظاهرشان خلاصه میشود. حداکثر سرعت آئودی ای-ترون GT ۲۴۴ کیلومتر بر ساعت است و ۰ تا ۱۰۰ را در ۳.۹ ثانیه پر میکند. ای-ترون GT RS مدل قویتر و سریعتر این سدان برقی با قدرت ۶۳۷ اسب بخار، سرعت ۲۴۹ کیلومتر بر ساعت و شتاب ۳.۱ ثانیه است.
تسلا مدل Y
تسلا مدل Y سریعترین کراساوور برقی در بازار خودرو است. حداکثر سرعت این خودرو برقی به ۲۴۹ کیلومتر بر ساعت میرسد و شتاب ۰ تا ۱۰۰ آن فقط ۳.۵ ثانیه است. برعکس دیگر خودروها، کراساوور تسلا دکمه لانچ ندارد تا قدرت و سرعت معمول ماشین را افزایش دهد. قیمت تسلا مدل Y در بازارهای جهانی ۶۱ هزار دلار است و ۴۸۰ اسب بخار قدرت دارد.
تسلا مدل S پلید
جدیدترین محصول خودروساز برقی آمریکا، از ۱۰ ژوئن سال جاری وارد بازار شده است. تسلا مدل S پلید ۱۰۲۰ اسب بخار قدرت دارد و اولین خودرو برقی تولید انبوهی است که به سرعت بیش از ۳۲۲ کیلومتر بر ساعت رسیده است. طبق اعلام رسمی تسلا، این سدان لوکس در عرض ۱.۹ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد.
لوسید ایر دریم ادیشن
قرار بود لوسید ایر در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ به بازار بیاید اما این اتفاق تا نیمه دوم سال جاری به تعویق افتاد. دریم ادیشن اولین مدل این خودرو است که عرضه شده و البته قویترین تیپ هم به حساب میآید. با قدرت ۱۰۸۰ اسب بخار، ۰ تا ۱۰۰ را در ۲.۵ ثانیه پر میکند. بعد از رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر، فقط ۹.۹ ثانیه طول میکشد تا به نهایت سرعتش، یعنی ۲۷۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
جگوار iPace
اولین شاسیبلند برقی که توسط یکی از شرکتهای بزرگ خودروسازی ساخته شد. شتاب ۰ تا ۱۰۰ آی-پیس ۴.۵ ثانیه است که این جگوار را جزو سریعترین خودروهای برقی قرار میدهد.
پیشرانه این خودرو از یک جفت موتور الکتریکی تشکیل شده که ۳۹۴ اسب بخار نیرو تولید میکند و گشتاور ۶۹۴ نیوتن متر است. شتاب جگوار آی-پیس ناشی از سیستم تعلیق کالیبرهشده، گشتاور بالا و تقسیم وزن ۵۰/۵۰ است.
تسلا مدل ۳
با توجه به اینکه تسلا پیشرو تولید خودروهای برقی است، شاید عجیب نباشد که این برند نمایندگانی در لیست سریعترین خودروهای برقی داشته باشد. رقیب اصلی تسلا مدل ۳ خودروی آلمانی بیامو سری ۳ است. این خودرو چهار چرخ متحرک با ۴۴۹ اسب بخار قدرت، در عرض ۳.۱ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت میرسد. بهروزرسانیهای آینده این امکان را برای رانندگان فراهم میکند تا با یک دکمه سرعت بیشتری را به دست بیاورند.
لوتوس اویجا
لوتوس آمار ابرخودرو ۱۹۲۳ اسب بخاری خود را فاش کرد. طبق ادعای شرکت نورفولک شتاب ۰ تا ۱۰۰ این خودرو کمتر از ۳ ثانیه و حداکثر سرعت آن بیش از ۳۲۲ کیلومتر بر ساعت است. با این حال، به لطف محدودسازی وزن لوتوس اویجا در کمتر از ۱۷۰۰ کیلوگرم و حالتهای بهبود یافته رانندگی، اویجا احتمالا یکی از خودروهای برقی جذاب خواهد بود.
نیو ای پی۹
شرکت چینی نیو تاکنون ۱۶ دستگاه از مدل ایپی۹ را تولید کرده و به فروش رسانده است. این خودرو دارای چهار چرخ متحرک بوده و ۱۳۴۱ اسب بخار قدرت دارد. با این آمار، رکورد یک دور در پیست نوربرگرینگ با زمان ۶ دقیقه و ۴۵.۹ ثانیه در اختیار نیو ایپی۹ است. عملکرد این خودرو در پیست عالی است و مطابق با FIA LMP1 ساخته شده. نیو ایپی ۹ در عرض ۲.۷ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا میکند.
تسلا مدل ایکس
کمی خندهدار و عجیب به نظر میرسد که این مدل تسلا با هفت صندلی در عرض ۲.۶ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. در حقیقت، شتاب تسلا مدل ایکس برابر با پورشه تایکان است. تصور کنید که یک شاسیبلند ۲.۵ تنی، شتابی سریعتر از بیشتر ابرخودروها دارد. شتاب سریع این مدل تسلا ناشی از یک پیشرانه دو موتورهای است که روی مدل اس پرفورمنس نیز نصب شده است. این موضوع بدین معنی است که تسلا مدل ایکس با یک باتری ۱۰۰ کیلوواتی، ۷۷۸ اسب بخار قدرت دارد.
پورشه تایکان توربو اس
نمیتوان میزان اهمیت حضور پورشه تایکان را در فهرست سریعترین خودروهای برقی جهان را نادیده گرفت، خودرویی که توسط یکی از بزرگترین خودروسازان جهان تولید شده است. در حالی که قیمت بیشتر خودروهای برقی گران است، با این حال پورشه تایکان قیمتی هماندازه خودروهای بنزینی دارد. شتاب ۰ تا ۱۰۰ تایکان توربو اس ۲.۶ ثانیه است و حداکثر سرعتش به ۲۶۱ کیلومتر بر ساعت میرسد. فرمانپذیری عالی و طراحی زیبا پورشه تایکان را هم ردیف پورشه ۹۱۱ قرار میدهد.
فارادی فیوچر ff91
استارتاپ چینی فارادی مدعی است که برای تولید خودرو روش متفاوتی را اتخاذ کرده، روشی که توسط غول دنیای فناوری، شرکت اپل به کار میرود. فارادی به فیوچر افاف۹۱ به چشم پلتفرم فروش خدمات دیجیتال نگاه میکند، و از این رو به دادههای خودرو دسترسی کامل دارد.
موتورهای سهگانه این خودرو چینی ۱۰۳۵ اسب بخار قدرت دارند و شتاب ۰ تا ۱۰۰ فیوچر افاف ۹۱ فقط ۲.۲ ثانیه است. در حال حاضر هیچ برنامهای برای عرضه آن در بازار اروپا وجود ندارد اما قیمت این خودرو برقی در بازار آمریکا ۱۲۰،۴۲۹ دلار است.
پینین فارینا باتیستا
در زیر کاپوت فیبر کربنی باتیستا همان پیشرانه استفادهشده در ریماک سی تو قرار دارد. با چهار موتور و قدرت ۱۸۷۷ اسب بخار، عملکرد شگفتانگیزی دارد و هرچند هنوز آمار رسمی اعلام نشده اما شتاب ۰ تا ۱۰۰ آن روی کاغذ ۲ ثانیه محاسبه شده است. علیرغم ارتباط نزدیک با ریماک، فقط حدود ۵۰ درصد از قطعات این دو خودرو مشترک است و ۱۵۰ دستگاه از این خودرو با قیمت ۲.۶ میلیون دلار در اختیار خریداران قرار خواهد گرفت. بخشی از قیمت زیاد این خودرو صرف آموزش در اتومبیل فرمول ای است.
تسلا رودستر
عرضه نسل دوم تسلا رودستر با تاخیر زیاد و هیاهوی فراوانی همراه بوده است و حتی از استانداردهای تسلا هم بلندپروازانهتر است. این ابرخودرو چهار سرنشینه از یک باتری ۲۰۰ کیلووات بر ساعت استفاده میکند که به سه موتور برقی متصل بوده و ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت تولید میکند. برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت فقط به ۱.۹ ثانیه زمان نیاز دارد و حداکثر سرعت آن نیز ۴۰۲ کیلومتر بر ساعت است. بُرد این خودرو برقی ۹۹۸ کیلومتر و قیمت آن ۲۵۲،۹۰۰ دلار تعیین شده است و در سال ۲۰۲۲ به بازار میآید.
ریماک C2
ریماک از قدیمیهای بازار خودروهای برقی اسپرت است و سی تو دومین محصول این شرکت کرواسی محسوب میشود. این خودرو برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ رونمایی شد و در سال ۲۰۲۱ به دست خریداران خواهد رسید، شتاب ۰ تا ۱۰۰ این خودرو با بدنه فیبرکربن و ۱۹۱۴ اسب بخار قدرت، ۱.۸۵ ثانیه است و در عرض ۱۱.۸ ثانیه به حداکثر سرعت خود، ۲۹۹ کیلومتر بر ساعت میرسد. چرخهای برقی تمام قدرت موتور را در اختیار میگیرد و با استفاده از یک باتری ۱۲۰ کیلوواتی میتواند ۶۴۴ کیلومتر راه برود. قیمت ریماک سی تو حدود ۲.۶ میلیون دلار است.
آسپارک اول
شرکت تازه تاسیس ابرخودرو ژاپنی برای کسب عنوان «سریعترین خودرو برقی جهان» وقت را تلف نکرد. آسپارک اول از چهار موتور برقی با خروجی ۱۹۸۵ اسب بخار بهره میگیرد و میتواند در عرض ۱.۷۲ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. سازندگان این خودرو اعتقاد دارند که میتوانند باز هم شتاب آن را به میزان ده دهم ثانیه کمتر کنند. حداکثر سرعت اسپارک اول ۴۰۱ کیلومتر بر ساعت است و با استفاده از یک باتری تقویتشده ۶۴ کیلوواتی، ۴۵۱ کیلومتر حرکت کند. آسپارک قصد دارد که فقط ۵۰ دستگاه از مدل اول تولید و با قیمت ۳.۳ میلیون دلار به بازار عرضه کند.
نویسنده: میلاد قزللو