هر چه بیشتر پیش میرویم، اتومبیلها در مرتبهای سازگارتر با طبیعت قرار میگیرند. پر بیراه نیست اگر بگوییم مرسدس EQC از این دست اتومبیلها است. اتومبیلی راحت و عاری از هرگونه مواد الکتروشیمیایی. بله درست شنیدهاید! الکتروشیمیایی. بسیاری از خودروهایی که تولید میشوند بعد از اسقاط شدن تبدیل به یکی از مخربترین زائدههای طبیعی میشوند. اما این مرسدس بنز و دیگر مرسدسهای تازه تولید شده مانند مرسدس بنز EQA 2021 همگی با این هدف تولید شدهاند که تا حد بالایی سازگار با محیط زیست باشند. از میان مرسدسهای تازه تولید شده، امروز به بررسی مرسدس بنز EQC خواهیم پرداخت.
شباهت و تغییرات قابل توجه EQC
تا به حال سوار شدن بر SUV های مرسدس بنز را تجربه کردهاید؟ زمانی که در مرسدس بنز EQC قرار میگیرید همان حسی را خواهید داشت که در اس یو ویهای تولید شده مرسدس بنز داشتهاید. البته این شباهت همراه با تفاوتهایی است. به عنوان مثال، بی صدا بودن و قدرت الکتریکی که در مویرگهای فنی این خودرو جریان دارد حسی متفاوت را به سرنشینان خود القا میکند. از موتور احتراق گرفته تا اگزوز و مخزن و سیستم سوخت رسانی و البته انتقال قدرت در مرسدس بنز EQC متفاوت از دیگر خودروها است. شاید با خود بگویید که این تغییرات تنها شامل حال قسمت فنی خودرو میشود. اما همین تغییرات را میتوان در طراحی ظاهری خودرو نیز احساس کرد. مرسدس بنز ترجیح میدهد که در اعمال تغییرات در یک مدل خاص مانند EQC طراحی داخلی و طراحی خارجی را با هم تغییر دهد و یکپارچگی را در تمام شاخصههای خودرو حفظ کند.
نمای واضح از الکتریسیته
یکی از ویژگیهای اصلی مرسدس بنز EQC این است که در طراحی ظاهری آن میتوان به وضوح فهمید که این خودرو تابع قواعد الکتریکی است و مانند دیگر خودروهای تازه تولید شده وارد عصر جدید الکتریسیته شده است. اگر به قسمت جلو این خودرو نگاه کنیم متوجه یک نوار ممتد نوری در مرز کاپوت با جلو پنجره میشویم که عرض خودرو را پوشش داده است. این نوار نوری حرکت مویرگی الکتریسیته در تمام اجزای این خودرو را برای ما به نمایش درمیآورد. کاپوت کشیده با تورفتگیها و برآمدگیهای بهجا و درست یکی دیگر از زیباییهای ظاهری این خودرو است. شکل کلی بدنه EQC شبیه به SUVهای این برند معروف است اما با جهشی قابل توجه و ظریفکاریهای چشم نواز. جلو پنجره این اتومبیل از بافت لانه زنبوری معمول پیروی نمیکند و بیشتر نمای پلاستیکی براق را به نمایش میگذارد. پا رکابیهای آلومینیومی در دو طرف خودرو میتواند نمادی از آماده به حرکت بودن این خودرو باشد. قسمت عقب خودرو نیز از همان شکل و شمایل قسمت جلو پیروی میکند. چراغهای عقب شکلی نواری دارد و در نوع خود منحصر به فرد است.
حس رانندگی
در مرسدس بنز EQC کند بودن دور موتور اصلاً معنا ندارد. هر قسمتی از این خودرو با در نظر گرفتن بالاترین عملکرد طراحی و ساخته شده است. در زمان رانندگی به هیچ وجه خبری از شنیدن صدای لاستیکها نیست و به همین خاطر، بسیاری از خودرو سواران در تجربههای اول رانندگی با این اتومبیل احساس ترس میکنند.
بسیاری از مجلات خودرو در جهان از تجربه رانندگی با EQC از عبارت “سوار بر بال رؤیا” استفاده کردهاند. دست انداز یکی از ویژگیهای هر جادهای است اما این خودرو با سیستم تعلیق پیشرفتهای که دارد باعث میشود تکانهای شدید در زمان رد شدن از روی دست انداز از حافظه هر خودروسواری پاک شود. جالب است بدانیم که این خودرو 2.5 تن وزن دارد. حالا حرکت مداوم و آرام یک جسم دو و نیم تنی را تصور کنید که هیچ تکانهای را جدی نمیگیرد و یکدست حرکت میکند.
بی شک میتوان همان احساس شوالیهای را داشت که در داستانهای فانتزی سوار بر اژدهایی به پرواز در میآید. در پیچ و خم جاده راحت باشید. این خودرو به اندازه کافی منعطف هست که بتواند از سختترین جادههای کوهستانی پاورچین و بی سر و صدا اما تند رد شود و شما را به مقصد برساند.
داخل کابین مرسدس بنز EQC
کابین مرسدس بنز EQC فارغ از پیچیدگی است و از یک طراحی کلاسیک پیروی میکند. یکی از ویژگیهای جالب توجه این خودرو، پارچههای لاستیکی آن است که جلوهای پیشرفته به داشبورد آن میدهد. صندلیها علاوه بر راحتی مثال زدنی از یک بافت طبیعی برای پوشش بهره بردهاند. فلزی که در داخل ماشین به کار رفته است از جنس مس است و استفاده از این فلز بی دلیل نیست. رنگ مس و بوی محسوس آن علاوه بر زیبایی باعث آرامش مداوم سرنشینان و راننده در طول مسیر میشود. صندلیهای این خودرو مانند نمونههایی از SUVهای شرکت مرسدس بنز در ارتفاع قرار گرفتهاند. ناگفته نماند که به خاطر فاصله کم بین دو محور، سرنشینان عقب کمی از کمبود جا ناراضی هستند. صندوق عقب جادار EQC بر خلاف رقبایش هیچ پرتی ندارد و در طراحی از تمام فضاهای موجود برای صندوق عقب بهره گرفته شده است.
به صرفه و اقتصادی
یکی از اهداف اصلی که تبدیل به بهانهای برای ساخت خودروهای الکتریکی از طرف شرکتهای خودروسازی معروف مانند بنز و تسلا و آئودی شده است به صرفه بودن استفاده از این نوع انرژی تجدید پذیر است. برای شارژ موتور مرسدس بنز EQC تنها لازم است که یک شارژر DC به همراه داشته باشید تا ظرف مدت ۴۰ دقیقه، توربوشارژر این خودرو را تا ۸۰ درصد شارژ کنید. جدا از این امکان، مرسدس بنز برنامهای را در این خودرو تعبیه کرده است که میتوانید به کمک آن از شبکههای رومینگ برای پیدا کردن کابینهای شارژر که در مسیرتان قرار دارند باخبر شوید و از آنها استفاده کنید.
نام نویسنده: احسان والیان
آلمانی ها که جای خود دارند اما درعجبم که چگونه کره ای ها که در روزگاران قدیم حسرت خط تولید ایران ناسیونال را درسر داشتند الان چگونه بااختلاف خیلی زیاد از ما که روزگاران قدیم حرفی حداقل برای مونتاژ داشتیم جلوافتاده اند وماهنوز فکر میکنیم خیلی پیشرفت کرده ایم که کراس اور آریا طراحی میکنیم آنهم با ۲ ایربگ ومانیتوری که دربد ترین جای ممکن قرارش داده اند که علاوه بر حواس پرتی راننده موقع نگاه کردن به صفحه این مانیتور درحال رانندگی راننده باید سرخودرا کاملا بطرف پایین بیاورد براستی این طراحی مربوط به سال ۲۰۰۰ میباشد مانیتور باید دربالاترین سطح جلو داشبورد قرار گیرد ودریچه های هوا درکناره مانیتورباشد یا زیر مانیتور قرار داده شود لازم است شرکتهای خودروسازی ایران یک سرطراح بنام خارجی استخدام کنند تا لااقل باقیمتی که روی خودروهای جدید خود میگذارند تطبیق داشته باشد