مقایسه تویوتا هایلوکس با سانگ یانگ موسو گرند خان

۲۳ دی ۱۴۰۳ مقایسه تویوتا هایلوکس با سانگ یانگ موسو گرند خان

بازار پیکاپ‌های دو کابین دو دیفرانسیل بازار ایران در دهه گذشته با رشد در تنوع و تعدد مدل‌های بسیار متنوع مواجه شد. گویی فرهنگ تراک‌سواری به سبک آمریکایی به ناگه به رگ ایرانیان تزریق شد و حالا همه در پی یک پیکاپ آفرودی دو کابین جادار و خوش‌قیمت بودند.

تویوتا هایلوکس به عنوان یکی از قلدرهای قدیمی سگمنت دو کابین‌های دو دیفرانسیل سایز متوسط، سال‌ها در بازار ایران حضور داشت اما حالا گزینه جدید کره‌ای با نام موسو گرند خان از برند KGM (سانگ یانگ سابق) روانه بازار ایران شده است تا معادلات را از ابتدا رقم بزند. در نتیجه مقایسه تویوتا هایلوکس با موسو گرند خان می‌تواند موضوعی بسیار چالشی باشد.

مشخصات فنی

هایلوکس نامی آشنا از برند تویوتا در بازار ایران است. خودرویی که حداقل در نسل هفتم و هشتم (ویگو و ریوو) به صورت وارداتی از سوی ایرتویا، حضور پررنگ و بازار فروش بسیار داغی داشت که شعله‌های آن تا بازار نسخه‌های کارکرده و دست دوم نیز رسیده است.

این خودرو پرادعا در بازار ایران به عنوان یکی از اسطوره‌های آفرود شناخته می‌شود و طرفداران پر و پا قرصی دارد. اما بدون عیب و ایراد هم نیست. به عنوان مثال، پیشرانه ۲.۷ لیتری ۴ سیلندر تنفس طبیعی هایلوکس در دو نسل گذشته تغییر خاصی به خود ندیده است. نه‌چندان قدرتمندتر شده است و نه بهبودهای فنی چشم‌گیری به همراه داشته است. در حقیقت، تویوتا در دو دهه گذشته صنعت خودروسازی بارها مورد انتقاد قرار گرفته است که چرا محصولات خود را مخصوصا از دیدگاه طراحی ظاهری و فنی بهبود نمی‌دهد.

در نتیجه بهترین نسخه ممکن از هایلوکس در بازار ایران، نسخه ریوو (Revo) است که تنها در مدل سال ۲۰۱۶ روانه بازار کشور شده است. خوشبختانه این نسل با بهبود جزئی در توان و گشتاور خروجی پیشرانه و تغییر گیربکس اتوماتیک ۵ سرعت به نسخه ۶ سرعت همراه بوده است، اما نسخه‌های قدرتمندتر V6 آن به دلیل محدودیت‌های واردات خودروهای دارای پیشرانه‌های حجیم‌تر از ۲۵۰۰ سی‌سی، به بازار ایران راه نیافت. بنابراین تویوتا هایلوکس با داشتن توانایی قابل توجه در عبور از بیراهه‌ها، از دیدگاه شتاب‌گیری و عملکرد اسپرت، خودروی درخور توجه و مناسب برای مانورهای سرعتی نیست.

بازار امروز ایران شاهد حضور اولین پیکاپ دو کابین دو دیفرانسیل سایز متوسط کره‌ای آن هم از نوع مونتاژی با نام سانگ یانگ موسو گرند خان است که از سوی صنایع خودروسازی ایلیا به بازار عرضه خواهد شد. این خودرو از تازه‌ترین ساخته‌های گروه KGM است که بر پلتفرم شاسی بلند رکستون G4 توسعه یافت. یعنی پلتفرم موسو گرند خان به دلیل تعلق به طراحی یک خودرو شاسی بلند، از دیدگاه لذت و آسایش سواری تفاوت‌های بارز و مشهودی با هایلوکس دارد.

این خودرو از پیشرانه ۲ لیتری توربو تزریق مستقیم (T-GDI) و گیربکس ۶ سرعت اتوماتیک بهره می‌گیرد. به این معنا که موسو گرند خان نه‌تنها دارای استاندارد آلایندگی یورو ۶ (یک سطح بالاتر از پیشرانه هایلوکس) است، بلکه از دیدگاه توان و گشتاور تولیدی نیز از هایلوکس ۲۰۱۶ به شکل کاملا محسوسی توانمندتر و چالاک‌تر عمل می‌کند. همچنین وجود ترمز کاسه‌ای در محور عقب هایلوکس در مقابل ترمز‌های دیسکی موسو گرند خان، به خوبی قدمت دیرینه تویوتا هایلوکس و تعلق آن به گذشته را برملا می‌کند.

از آن گذشته، سیستم تعلیق موسو گرند خان با تعلق به شاسی بلند آفرودی رکستون G4، در محور جلو با هایلوکس مشترک (جناغی دوبل)، اما در محور عقب از نوع یکپارچه چند نقطه اتصال (مولتی لینک نوع ۵ لینک) است که از نظر کیفیت و آسایش سواری قابل قیاس با سیستم تعلیق قدیمی یکپارچه فنر شمش هایلوکس نیست. این مهم نه‌فقط در استفاده روزمره، بلکه در بیراهه‌ها خودنمایی بارز‌تری خواهد داشت. در عوض سیستم تعلیق هایلوکس در استفاده باربری دوام بیشتر و هزینه نگهداری کمتری ارائه می‌کند.

باید تاکید کرد که موسو گرند خان در دو تیپ مختلف سیگنیچر و ساهارا به تولید می‌رسد. تیپ سیگنیچر نسخه لوکس و فول آپشن و نمونه ساهارا نسخه آفرودی و ارزان‌تر این خودرو است.

مشخصات کلی

موسو گرند خان تویوتا هایلوکس ریوو
نوع موتور خودرو ۴ سیلندر بنزینی
حجم موتور ۲ لیتر ۲.۷ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربوشارژر طبیعی
قدرت ۲۲۵ اسب بخار ۱۶۴ اسب بخار
گشتاور ۳۵۰ نیوتن.متر ۲۴۵ نیوتون.متر
گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک
محور محرک دو دیفرانسیل (4WD)
شتاب ۱۰.۵ ثانیه ۱۲ ثانیه
سرعت ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت ۱۶۵ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۱۱.۶ لیتر در صد کیلومتر ۱۱.۳ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶ یورو ۵
فرمان هیدرولیک
بدنه پیکاپ دو کابین سایز متوسط
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

موسو گرند خان تویوتا هایلوکس ریوو
طول ۵۴۰۵ میلیمتر ۵۳۳۵ میلیمتر
عرض ۱۹۵۰ میلیمتر ۱۸۵۵ میلیمتر
ارتفاع ۱۸۵۵ میلیمتر ۱۸۱۵ میلیمتر
فاصله محورها ۳۲۱۰ میلیمتر ۳۰۸۵ میلیمتر
وزن خالص ۲۱۹۰ کیلوگرم ۱۹۰۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت باربری ۱۰۱۰ کیلوگرم ۱۰۴۵ کیلوگرم
حجم مخزن سوخت ۷۵ لیتر ۸۰ لیتر
قطر رینگ ۱۸ و ۲۰ اینچ (بر حسب تریم) ۱۷ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی تویوتا هایلوکس ۲۰۱۶

طراحی سانگ یانگ موسو گرند خان

اگر انصاف را رعایت کنیم، طراحی نسل هشتم هایلوکس را باید یک انقلاب واقعی در سبد خانواده تویوتا بدانیم. هایلوکس در نسل هشتم از زبان طراحی متمایز برند در آن دوران بهره گرفت. ظاهری اسپرت‌تر، پوزه کشیده با جلوپنجره و چراغ‌های باریک پیوسته، گلگیرهای برجسته و خطوط منحنی خارج از اغراق که با وجود داشتن ظاهری اسپرت، همچنان از افراد میان سال نیز به خوبی دل می‌برد.

بدون تردید مهم‌ترین المان نمای خارجی تویوتا هایلوکس، انسجام هندسی میان خطوط و زوایای به‌کاررفته در خودرو است. یعنی همان المان‌هایی که در خودروهایی چون پریوس یا محصولات پیش از ۲۰۱۰ برند دیده نمی‌شود.

در مقابل، موسو گرند خان طراحی عجیب و غریبی دارد. هم معاصر است و هم تلاش می‌کند خاص و متمایز جلوه کند. البته این مهم موضوع جدیدی نیست. محصولات سانگ یانگ شهرت بی‌نظیری در ارائه طراحی کاملا متمایز و منحصربه‌فرد دارند. در نتیجه زمانی که به ظاهر درهم‌تنیده و نامشخص موسو گرند خان نگاه کردید، به جای متعجب شدن، طراحی مدل‌های قدیمی‌تر برند نظیر اکتیون، رکستون و حتی رودیوس را به یاد آورید.

البته باید اعتراف کرد که گرند خان با گلگیرهای برجسته و عضلاتی بیرون‌زده، در کنار طراحی چراغ‌های چندزاویه، جلوپنجره عمودی بسیار بزرگ کرومی، سیستم روشنایی در روز عمودی در گوشه‌های سپر، الهامی قوی و مستحکم از رکستون G4 (برادر شاسی بلند خود) گرفته است. اگر سانگ یانگ موسو گرند خان را از نمای عقب نگاه کنید، تعجب شما تکمیل خواهد شد. تقریبا هیچ یک از اجزای بدنه از دیدگاه زاویه و انحنا با یکدیگر در تناسب نیست. در نتیجه اگر ظاهر موسو خان را بپسندید، کار تمام است و اگر نپسندید، باید خود را قانع کنید تا با آن کنار بیایید.

در مقایسه تویوتا هایلوکس با موسو گرند خان، زیبایی یک موضوع سلیقه‌ای است. اما می‌توان به سادگی ادعا کرد که تویوتا هایلوکس بدون شک خودرو زیباتری است تا موسو گرند خان. در عوض موسو، خاص‌تر و اگزاتیک‌تر از هایلوکس جلوه کرده و بدون شک سر بینندگان را به سوی خود بازمی‌گرداند.

طراحی داخلی

کابین تویوتا هایلوکس ۲۰۱۶

کابین سانگ یانگ موسو گرند خان

در مقایسه موسو گرند خان با تویوتا هایلوکس از نظر سبک طراحی نمای داخلی، غیر ممکن است بتوانید قدمت تاریخی هایلوکس را نادیده بگیرید. کیفیت مونتاژ قطعات کابین بسیار عالی است، اما متریال به‌کاررفته در تولید قطعات داشبرد و رودری‌ها، حس اقتصادی بودن را به سرعت منتقل می‌کنند. در نمونه‌های دارای تریم دورنگ، تضاد رنگی تریم تزئیناتی داشبرد و روکش صندلی‌ها، جلوه بصری جذاب‌تری را به نمایش می‌گذارد.

نمای داخلی موسو گرند خان با وجود تعلق طراحی به سال‌های اخیر، بسیار ساده و میانه‌رو است. اما اگر هایلوکس را به صورت همزمان با موسو گرند خان مقایسه کنید، خواهید دید که فضای کابین این خودرو بلافاصله جلوه مدرن و طراحی منطبق بر اصول طراحی امروزی را بروز می‌هد. مونتاژ بسیار خوب قطعات، متریال رده‌بالاتر و مدرن امروزی با حسی متمایز، سیستم روشنایی انتزاعی کابین، نمایشگر مولتی‌مدیا بزرگ و کلاستر تمام‌دیجیتال و پنل کنترل سیستم تهویه مطبوع، همگی حس نزدیکی بیشتری با مشتری امروزی برقرار خواهند کرد که در هایلوکس یافت نمی‌شود.

آپشن ها و امکانات

قیاس خودروهای ژاپنی و کره‌ای با مقایسه تویوتا هایلوکس با موسو گرند خان بار دیگر آغاز شد. اما این بار جدال بر سر یک سامورایی قدیمی و یک کرگدن مدرن است. پس اختلاف نیز به همین اندازه فاحش خواهد بود.

تویوتا هایلوکس در بهترین حالت با امکاناتی چون سیستم نظارت بر فشار باد تایرها، نمایشگر ۷ اینچی سیستم مولتی مدیا با دوربین دنده عقب سفارشی، کنترل ایستایی در سربالایی، سیستم روشنایی بدرقه، تهویه مطبوع دیجیتال، روکش چرمی سفارشی صندلی‌ها، ۲ کیسه ایمنی هوا و کول باکس به دست مشتریان رسید.

اما سانگ یانگ موسو گرند خان نه‌تنها یک خودرو مدرن است، بلکه به عنوان یک محصول کره‌ای، دست بازی در ارائه امکانات رفاهی متنوع دارد. سنسور نور و باران، پوشش چرمی صندلی‌ها، اهرم دنده و فرمان، گرم‌کن صندلی‌ها، سردکن صندلی‌های ردیف جلو، سانروف برقی، سیستم نورپردازی انتزاعی، دوربین دید ۳۶۰ درجه، نمایشگر مولتی مدیا و کلاستر دیجیتال هر یک به ابعاد قابل توجه ۱۲.۳ اینچ، ۶ کیسه ایمنی هوا، ورود و استارت بدون کلید، نظارت بر فشار باد تایرها، کنترل حرکت در سرازیری و سربالایی، سنسور پارک جلو و عقب، رادارهای کمک راننده شامل هشدار عبور ترافیک عقب، هشدار خروج از خط، هشدار خروج امن سرنشینان، ریم‌های آلیاژی ۱۸ و ۲۰ اینچ (بر حسب تریم سفارشی) و ارائه در ۸ رنگ مختلف، بخشی از مهم‌ترین ویژگی‌های مهم موسو گرند خان است.

 

موسو گرند خان (سیگنیچر)

تویوتا هایلوکس ریوو

کروز کنترل

دارد

کروز کنترل هوشمند

ندارد

کنترل ایستایی در سربالایی

دارد

کنترل سرعت در سرازیری

دارد

ندارد

کنترل کشش

دارد

کنترل پایداری

دارد

ضد واژگونی

اتو پارک

ندارد

سنسور جلو

دارد

ندارد

سنسور عقب

دارد

ندارد

سنسور باران

دارد

ندارد

سنسور فشار باد تایر

دارد

رادار نقطه کور

رادار تغییر لاین

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد

رادار تصادف عقب

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد

توزیع نیروی ترمز

دارد

ترمز کمکی

دارد

ترمز اضطراری خودکار

ندارد

ترمز پارک برقی

ندارد

اتولایت

دارد

ندارد

دی لایت

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد

گرمکن فرمان

ندارد

پدال شیفتر

ندارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

۱۲.۳ اینچ

۷ اینچ

سیستم صوتی

دارد

ناوبری

دارد

نمایشگر هداپ

ندارد

دوربین عقب

دارد

دوربین ۳۶۰ درجه

دارد

ندارد

کیسه هوا

۶ عدد

۲ عدد

ورود بدون کلید

دارد

استارت بدون کلید

دارد

ندارد

تهویه اتوماتیک

دارد

ندارد

صندلی برقی راننده

دارد

ندارد

صندلی برقی سرنشین جلو

دارد

ندارد

گرمکن صندلی جلو

دارد

ندارد

سردکن صندلی جلو

دارد

ندارد

ماساژور صندلی جلو

ندارد

آینه بغل برقی

دارد

گرم‌کن آینه بغل

دارد

پانوراما

ندارد

سانروف دارد

ندارد

خرید تویوتا هایلوکس یا موسو گرند خان

نمای عقب تویوتا هایلوکس ۲۰۱۶

نمای عقب سانگ یانگ موسو گرند خان

موضوع مقایسه هایلوکس با گرند خان به هیچ عنوان معرفی یک گزینه برتر نیست. کسی نمی‌تواند ادعای پیوسته تویوتا را در جایگاه یکی از خوش‌ساخت‌ترین پیکاپ‌های روز جهان انکار کند، اما تجربه بازار همیشه نشان داده است که ورود گزینه‌های روز کره‌ای به بازار ایران، کار را برای رقبای ژاپنی گران‌قیمت بسیار دشوار می‌سازد.

تویوتا هایلوکس ۲۰۱۶ امروزه تنها در نسخه دست دوم در بازار موجود است که قیمت خودرو هم فراتر از ۵ میلیارد تومان است. حال آن که خودرویی چون موسو گرند خان به عنوان یک گزینه صفر کیلومتر مونتاژی با پیشرانه‌ای قدرتمندتر و سطح امکانات رفاهی و ایمنی قابل توجه، در دو تیپ سیگنیچر و ساهارا، به ترتیب قیمتی برابر با حدود ۲ میلیارد و ۷۰۰ و ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دارد.

هر دو خودرو در بازار انحصاری خود پیشتاز خواهند بود، اما اختلاف بسیار کم میان قیمت خودرو خارجی موسو گرند خان کره‌ای و رقبای چینی آن در بازار، به این باور ریشه می‌زند که این رقیب کره‌ای، احتمالا پیروز آینده در بازار ناعادلانه خودرو ایران خواهد بود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی / عکاس: شهاب انیسی