معرفی محصولات گروه بهمن

۱۵ خرداد ۱۴۰۰ معرفی محصولات گروه بهمن

گروه بهمن به عنوان یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های خودروسازی در ایران توانسته است طی ۷۰ سال فعالیت صنعتی در ایران به مونتاژ خودروهای کلاس سدان، وانت و شاسی بلند بپردازد. اکنون گروه بهمن جدیدترین خودروهای روز چینی را به بازار ایران عرضه می‌کند.

آشنایی ایرانی‌ها با خودرو به اواخر قرن سیزدهم و دو دستگاه رنویی برمی‌گردد که مظفرالدین شاه وارد کشور کرد. اما استارت صنعت خودروسازی از دهه ۳۰ شمسی و با راه‌اندازی شرکت جیپ خورد که بعدها به پارس خودرو تغییر نام داد.

حالا صنعت خودروسازی ایران وارد هشتمین دهه فعالیتش شده و شرکت‌های دولتی و خصوصی اتومبیل‌های مختلفی را تولید و مونتاژ می‌کنند. از گروه خودروسازی ایران خودرو و گروه خودروسازی سایپا به عنوان بزرگ‌ترین خودروسازان ایرانی گرفته تا شرکت‌های خصوصی مثل کرمان موتور و مدیران خودرو.

گروه بهمن یکی از خودروسازان داخلی است که فعالیت خود را از دهه ۳۰ خورشیدی و در صنعت دیگری آغاز کرده و هم اکنون خودروهای مختلفی با بدنه‌های شاسی بلند، سدان و وانت را مونتاژ و به بازار داخلی عرضه می‌کند.

گروه بهمن، از ترابری دریایی تا خودروسازی

گروه بهمن از ۱۶ بهمن ماه سال ۱۳۳۱ فعالیت خود را در زمینه ترابری دریایی با نام ایران خلیج کو آغاز کرد. ۷ سال بعد و در سال ۱۳۳۸، اولین وسیله نقلیه این شرکت که وانت سه چرخ مزدا بود به بازار آمد و از آن به بعد به نام کارخانه خودروسازی مزدا شناخته می‌شد.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، اسم شرکت دوباره عوض شد و ایران وانت در سال ۶۳ شروع به تولید وانت مزدا ۱۶۰۰ کرد. در سال ۱۳۷۸، عنوان شرکت به «گروه بهمن» تغییر نام پیدا کرد و اولین محصول این دوران، خودرو سدان مزدا ۳۲۳ بود.

شرکت بهمن دیزل، زیر مجموعه گروه بهمن که خودروهای تجاری سنگین تولید می‌کند، در سال ۱۳۸۳ راه‌اندازی شد. میتسوبیشی برند ژاپنی بعدی بود که با مونتاژ شاسی بلند پاجرو در گروه بهمن به ایرانی‌ها معرفی شد.

در ابتدا دهه ۹۰، مدل دیگری از شریک قدیمی بهمن، مزدا ۲ به بازار ایران آمد و همچنین همکاری خودروساز ایرانی با تولیدکننده چینی FAW آغاز شد و دو خودرو بسترن B50 و B50F زیر پای رانندگان قرار گرفت.

در سال ۱۳۹۵، بخش خصوصی مدیریت گروه بهمن و زیرمجموعه‌هایش شامل ایران دوچرخ، بهمن موتور، سیبا موتور و بهمن دیزل را برعهده گرفت. بسترن B30، هاوال H2 و H9، دیگنیتی و فیدلیتی از محصولات دوره جدید گروه بهمن هستند.

در حال حاضر، دیگنیتی، فیدلیتی، بسترن B30، کاپرا ۲ و وانت کارا خودروهایی هستند که روی خط تولید گروه بهمن قرار دارند و تولید مزدا ۳ جدید، بسترن B50F، هاوال H2، هاوال H9 و ایسوزو دی مکس متوقف شده است.

فیدلیتی، جدیدترین شاسی بلند چینی گروه بهمن

فیدلیتی

فیدلیتی جدیدترین خودرویی است که قرار است به زودی توسط گروه بهمن مونتاژ و روانه بازار شود. این شاسی بلند محصول خودروسازی چری چین است که البته با برند دیگری در بازار ایران عرضه می‌شود.

اسم اصلی شاسی بلند جدید گروه بهمن، جتور X70 است که با نام فیدلیتی به دست مشتریان ایرانی خواهد رسید. فیدلیتی در دو نوع ۵ نفره و ۷ نفره قابل سفارش است و با توجه به امکاناتی مثل پارک برقی، سیستم انحراف از خط، هشدار نقطه کور، صندلی برقی دارای گرم‌کن، نمایشگر لمسی و شارژر وایرلس از خودروهای فول آپشن بازار محسوب می‌شود.

فیدلیتی برای عرضه در ایران به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ مجهز شده که می‌تواند ۱۵۵ اسب بخار نیرو تولید کند و گیربکس ۶ سرعته DCT قدرت را به چرخ‌ها منتقل می‌کند.

دیگنیتی، کراس اوور کوپه اهل چین

دیگنیتی

دیگنیتی نامی است که مدیران گروه بهمن برای دانگ فنگ ix5 انتخاب کرده و در سال ۱۴۰۰ به دست مشتریان داخلی رسیده است. این خودرو در رده کراس اوور کوپه قرار می‌گیرد که یکی از کلاس‌های مهجور و ناشناخته بازار خودرو ایران است.

دیگنیتی هم مثل فیدلیتی یکی از شاسی بلندهای فول آپشن بازار است و از امکاناتی مثل دوربین ۳۶۰ درجه، ترمز پارک برقی، سیستم پیشگیری از تصادف و… استفاده می‌کند. دیگنیتی هم مثل فیدلیتی دارای پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ اما با قدرت کمتر است. موتور این کراس اوور کوپه ۱۴۸ اسب بخار قدرت تولید می‌کند و برای انتقال قدرت به چرخ‌ها از جعبه دنده CVT استفاده می‌شود.

هاوال H2، چینی جمع و جور شهری

هاوال H2

شاسی بلند محصول گروه خودروسازی گریت وال چین است که تولیدش از سال ۹۶ در کارخانه گروه بهمن آغاز شده و از سال ۹۷ زیر پای رانندگان ایرانی قرار گرفته است. تولید این خودرو تا سال ۹۸ ادامه داشت و در حال حاضر از خط تولید گروه بهمن خارج شده است.

این کراس اوور شهری دارای یک پیشرانه توربوشارژ ۱.۵ لیتری است و هر چند آپشن‌های بهتری از خودروهای داخلی دارد اما از نظر قیافه به پای شاسی بلندهای جدیدتر گروه بهمن نمی‌رسد.

هم بدنه و هم کابین هاوال H2 ساده طراحی شده و می‌تواند همه سلیقه‌ها را راضی کند. دوربین عقب، دوربین جانبی، ترمز کمکی، ترم پارک برقی، چراغ روشنایی روز، اتولایت و اتوهلد از امکانات این خودرو است.

مطالب مرتبط:

هاوال H9، برادر بزرگ‌تر هاوال H2

هاوال H9

هاوال H9 در کنار کراس اوور شهری H2 یکی دیگر از محصولات گروه خودروسازی گریت وال چین است که توسط گروه بهمن مونتاژ و به بازار داخلی عرضه می‌شود. این شاسی بلند چینی علاوه بر اینکه مثل برادر کوچک‌ترش یک خودرو شهری محسوب می‌شود، همانند تویوتا پرادو و میتسوبیشی پاجرو قابلیت آفرود را دارد.

پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ هاوال H9 می‌تواند ۲۴۱ اسب بخار قدرت تولید کند و همراه با دو دیفرانسیل هوشمند، این امکان را فراهم کند تا بتوان با شاسی بلند چینی در هر مسیری رانندگی کرد. ابعاد بزرگ این خودرو اجازه می‌دهد ۵ تا ۷ سرنشین به راحتی در فضای داخلی آن جا شوند.

این آفرودر چینی می‌توانست با آپشن‌هایی مثل پارک اتوماتیک، اتوهلد، چراغ روز، چراغ خودکار، دوربین جانبی، دوربین عقب، صندلی جلو برقی با ماساژور و ترمز پارک برقی جای خالی خودروهایی همچون تویوتا پرادو و لندکروز را پر کند که به دلیل تحریم‌ها و عدم عرضه گسترده، این امکان فراهم نشد.

مطالب مرتبط:

بسترن B30، ساخته شده بر اساس سدان فولکس واگن

بسترن B30

بسترن B30 تنها خودرو صندوقداری است که در کنار ماشین‌های شاسی بلند و وانت روی خط تولید گروه بهمن قرار دارد. مونتاژ این خودرو بعد از عرضه سدان‌های B50 و B50F آغاز شد و توانست مشتریان بیشتری نسبت به مدل‌های قبلی جذب کند و فروش بهتری داشته باشد.

بسترن B30 محصول FAW چین است و روی پلتفرم فولکس واگن ساخته شده و از یک موتور ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری استفاده می‌کند. قدرت ۱۰۷ اسب بخاری صندوقدار بهمن از طریق یک گیربکس اتوماتیک به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

این سدان چینی در بازار ایران رقبایی همچون دنا پلاس دارد و به ترمز کمکی، چراغ روز، چراغ خودکار، کروز کنترل، سیستم کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل کشش و سنسور پارک عقب مجهز است.

ایسوزو دیمکس، وانت جذاب در بازار ایران

ایسوزو دی مکس

ایسوزو دیمکس تنها خودرو سبک خودروساز ژاپنی در ایران است. گروه بهمن از سال‌ها پیش کامیون‌ها، کامیونت‌ها و مینی‌بوس‌های ایسوزو را مونتاژ می‌کرد و در سال ۹۴ به سراغ خودروهای سبک این شرکت ژاپنی رفت. نسل اول ایسوزو دیمکس که محصول سال ۲۰۰۲ است، روی خط تولید گروه بهمن قرار گرفت.

ایسوزوD-MAX  دارای یک پیشرانه چهار سیلندر خطی توربو دیزل است و این موتور ۳ لیتری سوخت گازوییل مصرف می‌کند و به یک جعبه دنده پنج سرعته دستی مجهز است که قدرت ۱۶۳ اسب بخار پیشرانه را به دو دیفرانسیل منتقل می‌کند.

این وانت دو کابین دو دیفرانسیل قدرتمند دوام چندانی روی خط تولید گروه بهمن نداشت و خیلی زود از مجموعه محصولات بهمن حذف شد.

مزدا ۳ جدید، آخرین مزدا گروه بهمن

مزدا ۳ جدید

مزدا ۳ جدید، نسل دوم این سدان ژاپنی است که برای عرضه در بازار داخلی توسط گروه بهمن مونتاژ شد. شراکت و همکاری مزدا و بهمن موتور با مونتاژ وانت سه چرخ در سال ۱۳۳۸ شروع شد و با تعطیلی خط تولید مزدا ۳ جدید در سال ۱۳۹۸ به پایان رسید.

مزدا ۳ در سال ۱۳۸۶ به بازار ایران معرفی شد و در سال ۱۳۸۹ نسل جدیدش به دست مشتریان ایرانی رسید. مزدا ۳ جدید با دو بدنه سدان و هاچبک به بازار آمد که بعد از مدتی تولید هاچبک متوقف شد. این خودرو دارای پیشرانه ۲ لیتری با ۱۴۸ اسب بخار قدرت است و از یک گیربکس ۵ سرعته تیپ ترونیک استفاده می‌کند.

ظاهر مزدا ۳ جدید نسبت به مدل قبلی به کل متفاوت شد و هم‌زمان طرفداران دوآتشه و منتقدان سرسختی پیدا کرد که نسل قبلی را بیشتر می‌پسندیدند.

گروه بهمن تولیدکننده محصولات متنوع

گروه بهمن از ابتدای راه‌اندازی خط تولید خودرو، محصولات متنوعی را روانه بازار ایران کرده است. از وانت سه چرخ مزدا گرفته تا شاسی بلند فیدلیتی. اما این گروه خودروسازی مجبور شده تا به دلایلی مثل تحریم تولید و مونتاژ بعضی از خودروها را متوقف کند و امکان عرضه خودروهای جدید مزدا را نداشته باشد.

در صورت برداشته شدن تحریم‌ها یا کاهش فشار آن‌ها بر صنعت خودروسازی، شاید بتوان شاهد عرضه محصولات باکیفیت‌تر، به‌روز و قابل اطمینان‌تر از سایر برندها به ویژه خودروهای پرطرفدار مزدا مثل مزدا ۳ (مدل ۲۰۲۱)، مزدا CX-30 و مزدا CX-5 بود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: میلاد قزللو