بررسی مشخصات فنی ونوسیا D60 پلاس

۱۵ خرداد ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی ونوسیا D60 پلاس

خودروسازی دانگ فنگ در سال ۲۰۱۲ به منظور تولید محصولاتی مبتنی بر پلتفرم و تکنولوژی کمپانی ژاپنی نیسان، برند ونوسیا را تاسیس کرد. در سال ۲۰۱۷ ونوسیا D60 از سوی این جوینت ونچر چینی ژاپنی به بازار آمد تا به عنوان یک سدان خانوادگی کامپکت در دسترس خریداران قرار گیرد.

در سال ۲۰۲۱، دومین فیس‌لیفت این خودرو تحت عنوان ونوسیا D60 پلاس روانه بازارهای بین‌المللی شد. این ماشین قرار است به صورت وارداتی توسط مکث موتور به بازار ایران راه پیدا کند.

مزایا و معایب

+ کابین جادار و صندوق عقب بزرگ

+ برخورداری از پلتفرم نیسان

+ موتور تنفس طبیعی باکیفیت نیسان

+ استهلاک فنی و هزینه نگهداری پایین موتور

+ دوام فنی بالا

 

– ظاهر قدیمی و نه‌چندان دلچسب

– توان خروجی پایین‌تر در مقایسه با ماشین‌های توربو

مشخصات فنی

ونوسیا D60 پلاس روی پلتفرم نیسان سوار شده و بنابراین جای تعجب ندارد که از موتور ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی نیسان نیز استفاده کند. این پیشرانه ۴ سیلندر می‌تواند قدرتی معادل ۱۲۷ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۵۴ نیوتن.متر را به چرخ‌های جلو انتقال دهد. این کار به واسطه یک گیربکس CVT انجام می‌شود.

همچنین نسخه مجهز به گیربکس دستی ۵ سرعته دستی نیز در بازار چین موجود بوده، اما به احتمال بسیار زیاد این مدل از سوی شرکت مکث موتور در ایران عرضه نخواهد شد.

میانگین مصرف سوخت ونوسیا D60 پلاس در مدل دستی حدود ۶ لیتر در هر صد کیلومتر است و در نسخه اتوماتیک نیز به ۶.۴ لیتر در صد کیلومتر افزایش پیدا می‌کند. حداکثر سرعت این خودرو به ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و شتاب صفر تا ۱۰۰ ونوسیا D60 پلاس در مدل اتوماتیک نزدیک به ۱۲ ثانیه برآورد شده است.

سیستم تعلیق عقب این خودرو از نوع مالتی لینک نیست و به صورت میله پیچشی یکپارچه طراحی شده است. بنابراین انتظار می‌رود سطح هندلینگ ونوسیا دی ۶۰ پلاس در سرعت‌های بالا اندکی کمتر از محصولات مشابه با سیستم تعلیق عقب مستقل باشد. با این وجود بعید است که مشکل خاصی در پایداری خودرو هنگام حرکت با سرعت‌های عادی مشاهده شود.

البته در سرعت‌های بالا و هنگام مانور‌های ناگهانی، احتمال بیش فرمانی و در رفتن انتهای عقبی خودرو تا حدودی وجود دارد. هرچند که به دلیل قدرت نه‌چندان بالای موتور این اتفاق نیز آزاردهنده نخواهد بود.

باک سوخت ۴۸ لیتری، ترمزهای چهارچرخ دیسکی، سیستم تعلیق جلو مک فرسون مستقل، رینگ‌های ۱۶ اینچی آلومینیومی و وزن ۱۲۲۸ کیلوگرمی از دیگر مشخصات این سدان خانوادگی به حساب می‌آید.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۶ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور طبیعی
قدرت ۱۲۷ اسب بخار
گشتاور ۱۵۴ نیوتن.متر
گیربکس CVT
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۲ ثانیه
سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۶.۴ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵
فرمان برقی
بدنه سدان کامپکت
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

طول ۴۷۶۵ میلیمتر
عرض ۱۸۰۳ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۸۷ میلیمتر
فاصله محورها ۲۷۰۰ میلیمتر
وزن خالص  ۱۲۲۸ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۵۳۵ لیتر
حجم مخزن سوخت ۴۸ لیتر
قطر رینگ ۱۶ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور ندارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری ندارد
ترمز پارک برقی دارد
اتوهلد دارد
پدال شیفتر ندارد
اتولایت ندارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرم‌کن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما ندارد
سانروف دارد

طراحی ظاهری

طراحی ونوسیا D60 پلاس

یکی از اصلی‌ترین انتقادات وارده به ونوسیا D60 پلاس، نمای ظاهری و استایل قدیمی آن نسبت به تولیدات روز است، زیرا این خودرو در سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ و بر اساس مُد ۶-۷ سال پیش طراحی شده است. اما امروزه اگر نگاهی به محصولات مدرن به ویژه سدان‌های جمع‌وجور چینی ساخت ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ بیندازید، متوجه می‌شوید که استایل ونوسیا D60 چندان نو و تازه نیست و اگر با قیمت گران در بازار عرضه شود، با انتقاد جدی خریداران و مشتریان روبه‌رو خواهد شد.

به عنوان مثال محصولاتی همچون چانگان UNI-V از لحاظ ظاهری از این خودرو سرآمدتر است و در صورت حضور در بازار ایران موفقیت و فروش بیشتری را تجربه می‌کند. این در حالی است که از لحاظ قیمتی این دو اختلاف چندانی ندارند و می‌توان گفت که مدل‌ فول آپشن ونوسیا D60 پلاس با نسخه‌های کم‌آپشن چانگان UNI-V هم‌قیمت است.

بنابراین نمای ظاهری ونوسیا دی ۶۰ پلاس علی‌رغم فیس‌لیفت در سال ۲۰۲۱، کماکان در مقایسه با محصولات مشابه جذابیت کمتری دارد و اگر قرار باشد با قیمت غیررقابتی فروخته شود، نمی‌تواند رقیب سرسختی برای دیگر خودروهای وارداتی یا حتی مونتاژی مانند بهمن ریسپکت باشد.

طراحی داخلی

کابین ونوسیا D60 پلاس

طراحی داخلی D60 پلاس خیلی مدرن و دلچسب به نظر نمی‌رسد و همان رنگ و بوی کهنگی ۶-۷ سال پیش در کابین آن قابل مشاهده است. این سبک طراحی تا حدودی شبیه نمای داخل بسترن B30 به نظر می‌رسد و المان و ویژگی هیجان‌انگیزی در آن به چشم نمی‌آید.

با این حال طرح نمایشگر بزرگ مالتی‌مدیا در میانه داشبرد و همچنین فرم خوش‌دست و جذاب غربیلک فرمان، از معدود نکات مثبت طراحی داخلی ونوسیا D60 پلاس محسوب می‌شود.

نکته مثبت دیگر کابین این خودرو فضای جادار صندلی‌های ردیف عقب است که چه از ناحیه پا و چه از نظر فضای سر محیطی راحت برای سرنشینان فراهم می‌کند. همچنین صندوق عقب بزرگ ۵۲۵ لیتری ونوسیا D60 پلاس نیز کار را برای خانواده‌هایی که زیاد به مسافرت می‌روند، راحت‌تر کرده است.

قیمت ونوسیا D60 پلاس در ایران

نمای عقب ونوسیا D60 پلاس

ونوسیا D60 پلاس در بازارهای جهانی با قیمت ۱۲ تا ۱۶ هزار دلار عرضه می‌شود. اگر فرض کنیم مکث موتور نسخه فول آپشن این سدان خانوادگی را در فهرست محصولات خود قرار دهد، آن وقت با فرض نرخ دلار ۵۰ هزار تومان باید قیمتی نزدیک به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان یا بالاتر را برای این خودرو در بازار ایران شاهد باشیم. این قیمت نرخ خریدار اولیه یا همان قیمت مصوب است و احتمالا ونوسیا D60 پلاس در بازار آزاد مقداری گران‌تر خواهد بود.

البته با توجه به طراحی ظاهری نه‌چندان دلچسب و توان فنی پایین‌تر از ماشین‌های توربوشارژ، انتظار نمی‌رود بازار این خودرو به اندازه برخی دیگر محصولات وارداتی و مونتاژی داغ و پرحرارت باشد.

در حال حاضر محصولاتی مثل ریسپکت، کیا پگاس و کیا سراتو می‌توانند رقبای D60 پلاس از لحاظ سگمنت بدنه و محدوده قیمتی باشند.

بنابراین ونوسیا دی ۶۰ پلاس در بازار ایران کار راحتی پیش رو نخواهد داشت، با این حال اگر با قیمت رقابتی‌تری به دست مشتری ایرانی برسد، با توجه به بهره‌مندی از پلتفرم و قوای فنی متعلق به نیسان می‌تواند تا حدودی اعتماد مشتریان را جلب کرده و بازار خریدوفروش متعادلی را برای خود رقم بزند.

در مورد زمان عرضه این ماشین چینی ژاپنی در بازار ایران تاکنون خبر رسمی منتشر نشده، اما به احتمال زیاد تا پایان نیمه اول ۱۴۰۲ نمونه‌های وارداتی در بازار ایران عرضه خواهند شد. گفته می‌شود در مرحله احتمال مونتاژ ونوسیا D60 پلاس توسط مکث موتور وجود دارد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور