دوربین‌های مختلف خودرو چه کاربردی دارند؟

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ دوربین‌های مختلف خودرو چه کاربردی دارند؟

پیشرفت تکنولوژی سبب شده است که خودروها با مدل‌های قدیمی خود تفاوت بسیاری داشته باشند. اضافه شدن برخی آپشن‌ها مانند دوربین به خودرو ایمنی و امنیت آن را بالا برده و کار راننده را آسانتر کرده است. اما این دوربین‌ها چه کاربردی دارند و چگونه به راننده کمک می‌کند؟

دوربین خودرو چیست؟

dash cam یا دوربین خودرو از یک یا دو لنز تشکیل شده است و قابلیت نصب در بخش‌های خودرو را دارد. برخی خودروها ممکن است از زمان تولید دوربین‌های مختلف را به عنوان آپشن داشته باشند. برخی دیگر از دوربین‌ها نیز توسط مالکان خودرو روی آن نصب می‌شود. هر یک از دوربین‌های خودرو کارایی خاص خود را دارند اما به طور کلی تمامی دوربین‌ها وظیفه فیلم‌برداری از بیرون و داخل کابین خودرو را به عهده دارند. با استفاده از دوربین‌های خودرو می‌توان وقایع مختلف را به صورت صوتی و تصویری ضبط کرد که در تامین امنیت خودرو و سرنشینان نقش مهمی ایفا می‌کند.

انواع مختلف دوربین خودرو

هر یک از دوربین‌های خودرو برای کاربرد خاصی ساخته و طراحی شده‌اند. دوربین‌های خودرو از نظر شکل ظاهری، فضای ذخیره سازی، کارایی و محل نصب با یک دیگر تفاوت دارند. برخی از دوربین‌ها در بیرون از کابین خودرو نصب می‌شوند و برخی دیگر در داخل کابین خودرو قابل نصب هستند. بسیاری از دوربین‌ها امروزه به عنوان آپشن روی خودروها نصب است و در دسته آپشن‌های ضروری قرار دارد و برخی دیگر نیز توسط مالک خودرو روی ماشین نصب می‌شود که انواع آن عبارتند از:

  • دوربین عقب
  • دوربین مدار بسته
  • دوربین ثبت وقایع
  • دوربین جلو
  • دوربین ۳۶۰ درجه

دوربین عقب خودرو چه کاربردی دارد؟

دوربین دید عقب که به دوربین دنده عقب نیز معروف است یکی از اولین دوربین‌هایی است که سال‌ها از نصب آن روی خودروها می‌گذرد. این دروبین زیر پلاک عقب یا روی سپر عقب خودرو نصب می‌شود. دوربین دید عقب فضای پشت ماشین را به راننده نمایش می‌‌دهد تا امکان آگاهی از وجود اجسام را برای راننده فراهم کند. تصاویری که این دروبین ضبط می‌کند روی صفحه نمایشگر خودرو به نمایش درمی‌آید و در صورت عدم وجود نمایشگر، تصاویر عقب خودرو روی آینه جلو قابل نمایش است.

دوربین دیده عقب برق لازم را از دنده عقب تغذیه می‌کند و با فعال شدن دنده عقب این دوربین به صورت خودکار فعال شده و تصاویر عقب خودرو را به نمایش می‌گذارد. برخی از دوربین‌های عقب با خطوط داینامیک تنظیم می‌شوند و در پارک کردن خودرو کاربرد بسیاری دارند. این دوربین‌ها به طور معمول به جی پی اس و وای فای مجهز نیستند.

دوربین دنده عقب خودرو

کاربرد دوربین مدار بسته خودرو

دوربین مدار بسته به دوربین مخفی و ضد سرقت نیز معروف است و در ایمنی خودرو نقش پر رنگی دارد همچنین این دوربین برای جلوگیری از سرقت‌های احتمالی کاربرد دارد. دوربین مدار بسته بیش از یک لنز دارد و اندازه آن بسیار کوچک است. لنزهای دوربین مدار بسته در درون و بیرون کابین نصب می‌شود. این دوربین بسیار کم در بین آپشن‌های خودرو دیده می‌شود و معمولا توسط مالک روی خودرو نصب می‌شود. دوربین ضد سرقت خودرو قابلیت کنترل از راه دور را دارد و به جی پی اس، وای فای و حافظه داخلی مجهز است.

دوربین ثبت وقایع خودرو چیست؟

با استفاده از دوربین ثبت وقایع، تمام اتفاقاتی که در خودرو رخ می‌دهد، قابل ثبت است. این دوربین تمام اتفاقات را ضبط می‌کند که در تصادفات می‌تواند گزارش مستندی از وضعیت باشد و اطلاعات لازم را در اختیار پلیس و بیمه قرار دهد. این دوربین‌های ظریف و کاربردی معمولا روی آینه خودرو نصب می‌شوند و با نام دوربین‌های آینه‌ای نیز شناخته می‌شوند. این دوربین‌های سیم کارت خور به وای فای و جی پی اس مجهز هستند و با زوایه دید ۱۷۰ درجه، تصاویر جلوی خودرو را ضبط می‌کنند. دوربین آینه‌ای برای ضبط تصاویر نیاز به حافظه داخلی دارد و هرچه حافظه داخلی آن بیشتر باشد، کارایی بیشتری خواهد داشت. استفاده از این نوع دوربین چندان عمومیت ندارد.

دوربین ثبت وقایع خودرو

کاربرد دوربین جلو خودرو

این دوربین معمولا روی سپر خودرو نصب می‌شود و از دوربین‌های پرطرفدار خودرویی است. این دوربین در بسیاری از خودروهای امروزی برای کمک به سیستم اتوپارک مورد استفاده قرار می‌گیرد و از تجهیزات ثابت خودرو به شمار می‌رود. دوربین جلو خودرو قابلیت نصب روی انواع خودرو را دارد. از مزایای این دوربین می‌توان به ایجاد تسلط کامل به جلو خودرو در هنگام پارک و رانندگی اشاره کرد. این دروبین‌ها با توجه به کاربرد، محبوبیت بسیار زیادی در بین رانندگان دارد. دوربین جلو خودرو معمولا به جی پی اس و امکانات مشابه آن مجهز نیست اما می‌توان دوربین‌های جلو با امکانات مشابه را پیدا کرد. لنز این دوربین‌ها قابلیت دید در شب را برای راننده فراهم می‌کنند که این امکان کارایی دوربین جلو را افزایش می‌دهد.

دوربین ۳۶۰ درجه خودرو

این دوربین در بسیاری از خودروها به عنوان آپشن در نظر گرفته می‌شود و ایمنی خودرو را افزایش می‌دهد. دوربین ۳۶۰ درجه چهار لنز دارد که این لنزها زیر آینه‌های بغل خودرو و روی سپرهای عقب و جلو نصب می‌شود. این لنزها تصاویر مختلف از زوایای مختلف را ضبط می‌کنند و در نهایت تصویری کامل و جامع از اطراف خودرو ارائه می‌دهند. این تصاویر به راننده در مسیر‌های پر پیچ و خم و سخت کمک می‌کند تا رانندگی ایمن تری داشته باشد. این دوربین قابلیت ثبت و ضبط تصاویر را به طور همزمان دارد. بیشتر دوربین‌های ۳۶۰ درجه به وای فای و جی پی اس مجهز هستند و به عنوان چشم سومی برای راننده عمل می‌کنند.

دوربین خودرو چه قابلیت‌هایی دارد؟

Parking Mode

دوربین‌های مجهز به سنسور پارکینگ مود، زمانی که خودرو در حالت پارک قرار دارد، تصاویر ۱۵ ثانیه‌ای را ضبط می‌کنند اگر در این زمان حرکت و حادثه خاصی توسط سنسور احساس نشود، فیلم جدید ضبط و جایگزین فیلم قبلی می‌شود. در صورتی که لرزش و حادثه‌ای احساس شود، فیلم برداری ادامه پیدا می‌کند و تصاویر ضبط می‌شود.

ثبت وقایع جاده‌ای

همانطور که گفته شد بسیاری از دوربین‌ها قابلیت ضبط وقایع و تصاویر را در حین رانندگی دارند. ثبت و ضبط این تصاویر سبب می‌شود که راننده مستندی از تصاویر داشته باشد و در صورت بروز حوادث آن را به بیمه و یا پلیس ارائه دهد.

ثبت خاطرات سفر

بسیاری از رانندگان از دوربین ثبت وقایع خودرو برای ثبت خاطرات سفر خود استفاده می‌کنند تا تصاویر کاملی را به یادگار داشته باشند. استفاده از دوربین خودرو برای ثبت خاطرات این امکان را به راننده می‌دهد که از تمام صحنه‌های اطراف خود تصویر داشته باشد.

G-Sensor

این سنسور در صورت احساس ضربه و فعال شدن ترمز اضطراری ضبط را آغاز می‌کند. این سنسور در هنگام تصادف و زمانی که خودرو پارک است کاربرد بسیاری دارد. بیشتر دوربین‌های خودرویی به این سنسور مجهز هستند. تصاویری که توسط این سنسور آغاز به ضبط شدن می‌کند به طور خودکار حذف نمی‌شود.

امکان تصویر برداری در شب

LED های مادون قرمز در اطراف دوربین نصب می‌شود تا زمانی که هوا تاریک می‌شود، کیفیت فیلم‌های ضبط شده پایین نیاید. این LED ها نور را به محیط اطراف دوربین می‌رسانند تا دوربین قابلیت دید در شب را داشته باشد.

دوربین‌های خودرو از چه منبعی تغذیه می‌کنند؟

دوربین‌های خودرو به صورت مستقل یک باتری دارند که این باتری‌ها می‌توانند به صورت مداوم دوربین را روشن نگه دارند و تصاویر را ضبط کنند. اما این باتری به تنهایی جوابگوی یک روز کامل نیست. به همین سبب دوربین‌ها از برق خودرو نیز تغذیه می‌کنند و زمانی که خودرو خاموش است از باتری خود استفاده می‌کنند. بیشتر دوربین‌ها امکان اتصال به شارژر فندکی خودرو را دارند.

نکات مهم خرید دوربین خودرو

  • دارا بودن قابلیت پارکینگ مد
  • حافظه بالای دوربین
  • مجهز به سیم کارت
  • دقت بالای لنزها

 

نویسنده: شقایق صفی خانی

فروش فوری خودرو کارکرده