رونمایی از اسمارت، اولین تراکتور خودران و تمام الکتریکی دنیا، محصولات پاک و بدون آلایندگی را به دنیای ماشینآلات کشاورزی معرفی کرد.
در دنیای امروز، به ویژه صنعت خودروسازی، تغییر ناگزیر است. به نقطهای رسیدهایم که اکثر برندها و کمپانیهای خودروسازیهای بزرگ، به سمت از رده خارج کردن پیشرانههای ناپاک پیش میروند؛ بنابراین تولید محصولات پاک و بدون آلایندگی تنها به بازار خودروهای سواری ختم نمیشود. اخیرا کمپانی مانارک (Monarch) اولین تراکتور تمام الکتریکی و خودران را به جهانیان معرفی کرده است. معرفی این محصول میتواند یک حرکت انقلابی در صنعت تولید و توسعه ماشینآلات کشاورزی باشد، چرا که این محصولات آلایندگی قابل توجهی تولید میکنند.
همانطور که از نامش پیداست، اسمارت اولین تراکتور هوشمندی است که توسط یک پیشرانه تمام الکتریکی کار میکند. این محصول میتواند به کمک کشاورزانی بشتابد که با تغییرات اقلیمی، مشکلات ایمنی و یا هزینههای گزاف برای تعمیر و نگهداری ماشینآلات کشاورزی دست و پنجه نرم میکنند. آن طور که مشخص است، این تراکتور که میتواند کمبود و بحران نیروی کار مفید را نیز برطرف کند، به زودی به بازار عرضه خواهد شد. اسمارت میتواند بار مقررات و قوانین دولتی سفت و سخت را از دوش کشاورزان بر دارد.
همانطور که پیشتر ذکر شد، این تراکتور الکتریکی به منظور حل مشکلات دست و پا گیر کشاورزان طراحی شده است. به نظر میرسد که کمپانی سازنده، یعنی مانارک، قصد دارد با عرضه محصولی الکتریکی، خودکار، خودران و مجهز به جدیدترین تکنولوژی روز دنیا، عملیات کشاورزی را بهبود و سرعت بخشد و تا حد بسیار زیادی از انتشار بیشتر گازهای گلخانهای که یکی از بزرگترین عوامل گرمایش زمین به حساب میآید، جلوگیری کند. در حال حاضر تراکتورهای معمول که اکثرا سوختشان گازوئیل است، ۱۴ برابر خودروهای شهری امروزی آلایندگی و آلودگی تولید میکنند. نقطه مقابل، اسمارت ۱۰۰ درصد برقی و پاک کمپانی مانارک ایستاده است.
تراکتوری بدون نیاز به راننده
نکته جالب اینجاست درست زمانی که بسیاری از خودروسازان هنوز با مشکلات و باگهای زیادی در زمینه تولید و توزیع محصولات خودران دست و پنجه نرم میکنند، این تراکتور به صورت خودران و بدون نیاز به دخالت راننده کار میکند. یکی دیگر از قابلیتهای مثبت این تراکتور هوشمند، قدرت ذخیره سازی انرژی است. در واقع تراکتور مانارک میتواند در زمینه تولید انرژی نیز کشاورزان را یاری کند.
اسمارت هنوز به مرحله تولید انبوه نرسیده است، اما در حال حاضر صد دستگاه از آن برای کشاورزان و متقاضیان به نمایش در آمده تا بتوانند نحوه کار با آن را ببینند. این تراکتور که دست کمی از یک ربات تمام عیار ندارد، میتواند ۴۰ اسب بخار به صورت پیوسته و ۷۰ اسب بخار در کوتاه مدت تولید کند.
نکته جالب توجه دیگر اسمارت، قابلیت برنامه ریزی وظایف برای آن است. کشاورزان میتوانند با استفاده از نرم افزارهایی خاص و جدیدترین تکنولوژی روز دنیا، دستورالعملهای مشخصی برای اسمارت برنامه ریزی کرده و وظایف زیادی را به آن محول کنند. اسمارت به دوربینهای ۳۶۰ درجه مجهز است و هرگز واژگون نمیشود.بنابراین بدون شک میتوان گفت در آینده نه چندان دور، این محصول به یکی از ایمنترین محصولات بازار ماشینآلات کشاورزی تبدیل خواهد شد.
کشاورزان میتوانند از طریق تلفنهای همراه هوشمند خود اسمارت را کنترل، وظایفش را مدیریت و اطلاعاتی همچون وضعیت آب و هوا، وضعیت عملکرد و… دریافت کنند.
نویسنده: پرستو مهدی قلیخان