بررسی مشخصات سیتروئن C3 Aircross ۲۰۲۲

۳ مهر ۱۴۰۰ بررسی مشخصات سیتروئن C3 Aircross ۲۰۲۲

زمانی که فروش یک کلاس بخصوص از خودروها در بازار جهانی داغ باشد، منطقی‌ترین کار، تولید محصول بیشتر در آن محصول پرطرفدار به منظور تامین تقاضا است. در نتیجه زمانی که سیتروئن در سال ۲۰۱۶ نسل سوم و جدید سیتروئن C3 را به بازار عرضه کرد، جای هیچ تعجبی نبود که نسخه کراس‌اوور این محصول را نیز روانه بازار کند.

معمولا هر کلمه‌ای که در صنعت خودرو با کلمه کراس/Cross همراه شود، به تعلق آن خودرو به کلاس کراس‌اوورها و شاسی بلندها اشاره خواهد داشت. در خصوص C3 Aircross نیز داستان به همین ترتیب است. نسخه کراس‌اوور C3 که یک سال پس از نسخه سوپرمینی و در سال ۲۰۱۷ روانه بازار شد تا جایگزین خودرو چند منظوره (MPV) مدل C3 پیکاسو شود. چرا؟ چون کراس‌اوور ها فروش بهتری نسبت به MPVها دارند.

مشخصات فنی C3 Aircross ۲۰۲۲

مشخصات حجم / میزان / تعداد
محور محرک دیفرانسیل جلو
حجم موتور ۱.۲ لیتر
نوع موتور سه سیلندر خطی
تنفس موتور توربوشارژر
حداکثر قدرت ۱۱۰ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور ۲۰۵ نیوتون.متر در ۱۵۰۰ دور در دقیقه
شتاب ۱۰.۱ ثانیه
حداکثر سرعت ۱۸۲ کیلومتر بر ساعت
تعداد سیلندر ۳
تعداد سوپاپ ۱۲
انتقال قدرت ۶ سرعت اتوماتیک
مصرف سوخت ترکیبی ۶.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
سیستم فرمان برقی
سیستم تعلیق جلو مکفرسون استرات
سیستم تعلیق عقب میل پیچشی
نوع بدنه کراس‌اوور ساب کامپکت
نوع رینگ آلیاژ آلومینیومی
نوع شاسی یکپارچه
ترمز جلو دیسکی دو جداره هواخنک
ترمز عقب دیسکی هواخنک

 

مشخصات ابعاد و اندازه‌ها
طول ۴۱۶۰ میلی‌متر
عرض ۱۷۵۶میلی‌متر
ارتفاع ۱۶۳۷ میلی‌متر
فاصله بین محور جلو و عقب ۲۶۰۷ میلی‌متر
وزن خالص ۱۱۷۹ کیلوگرم
حجم مخزن سوخت ۴۵ لیتر
قطر رینگ ۱۶ و ۱۷ اینچ
چرخ جلو و عقب ۵۰/۲۱۵ (برای رینگ ۱۷)
حجم صندوق عقب ۴۱۰ لیتر
تعداد سرنشین ۵ نفر

طراحی C3 Aircross ۲۰۲۲

نمایی از طراحی بدنه C3 Aircross ۲۰۲۲

اِیرکراس پیش از آن که یک کراس‌اوور کوچک شهری باشد، در حقیقت یک خودرو چند منظوره (MPV/سگمنتی شبیه به ون‌های کوچک) بود که با نام پیکاسو (C3 Picasso) از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ تولید می‌شد. سیتروئن که فروش کراس‌اوورها را به مراتب بالاتر از MPVها دیده بود، به سرعت نسل دوم این خودرو را با نام C3 Aircross (به موازات نسخه پیکاسو) در سال ۲۰۱۷ و یک سال پس از ارائه نسل سوم C3، روانه بازار کرد.

در نتیجه نام اِیرکراس پسوندی شد برای خطاب کردن خودروهای کراس‌اوور از سوی سیتروئن. C3 Aircross برادری دارد با فاصله محورهای بزرگ‌تر ویژه بازار کشور چین که بانام C4 Aircross شناخته می‌شود.

با قرارگیری بر پلتفرم PSA PF1 شرکت پژو/سیتروئن (مشترک با C3 سوپرمینی)، نسخه کراس‌اوور C3، از دیدگاه فنی و ظاهری شباهت‌های بسیاری به پسر عمو‌های خود، پژو ۲۰۰۸ نسل آخر و اپل کراس‌لند دارد. اما بدون تردید در بخش ظاهری بیشترین شباهت میان C3 ایرکراس با نسخه سوپرمینی هاچ‌بک آن است.

نمای جلو بر اساس زبان طراحی جدید سیتروئن، از دو نوار باریک شامل چراغ‌های سیستم روشنایی و جلوپنجره تشکیل می‌شود. به این ترتیب که بر خلاف نسخه‌های پیش از فیس لیفت، محصولات جدید سیتروئن حالا به دو باریکه جلوپنجره مجهز هستند که از لوگو تجاری سیتروئن در مرکز جلوپنجره نشات گرفته و در ادامه با ادغام در جلوپنجره و چراغ‌ها، نمای جلو خودرو را تکمیل می‌کنند. در نتیجه در ظاهر جدید محصولات سیتروئن، چراغ‌های روشنایی اصلی خودرو دیگر به عنوان المان طراحی جداگانه به حساب نیامده و در سبک طراحی جدید در خط پایین جلوپنجره ترکیب شده است. این المان طراحی در راستای افق نمای جلو محصولات سیتروئن، ظاهری شبیه به حرف X ایجاد می‌کند که ضمن متفاوت بودن، از طراحی نسل‌های پیشین این خودروساز فرانسوی زیباتر است.

در مقوله طراحی محصولات جدید سیتروئن، بحث نوع و سبک طراحی موضوع دوم و میزان شخصی سازی اولین موضوعی است که این خودروساز روی آن تمرکز دارد. در نتیجه با افزودن چند رنگ جدید قابل انتخاب به نمای خارجی C3 ایرکراس، ترکیب انتخاب‌ها از سوی مشتری به ۷۰ احتمال کاملا متمایز رسیده است. جالب‌تر از آن این که یکی از این رنگ‌ها به نام Khaki Grey یا توسی خاکی بوده که صفت Khaki در آن مستقیما از کلمه خاک در زبان پارسی و اردو الهام گرفته است. تنوع دوگانه ریم‌های اسپرت ۱۶ و ۱۷ اینچی و چهار نوع طراحی داخلی متفاوت برای پوشش‌های تزئینی داخل اتاق، در شمارش آن ۷۰ احتمال نام برده شده، در نظر گرفته نشده است.

نمای داخلی در هماهنگی مناسبی با نمای خارجی، ضمن حفظ المان‌های استاندارد سیتروئن، شباهت خود به مدل C3 را به خوبی حفظ کرده است. در ساخت داشبرد و رودری‌های ایرکراس C3 از متریال با پوشش متفاوت استفاده شده است. تجهیزات در چیدمان عمودی قرار گرفته‌اند و زرق و برق آن در مقایسه با نسخه سوپرمینی بسیار کمتر و در شان یک خودرو از کلاس کراس‌اوور است.

با این حال دریچه‌های سیستم تهویه مطبوع، محل قرارگیری آن‌ها در کنار نمایشگر ۹ اینچی (هفت اینچی در C3 سوپرمینی) لمسی سیستم مولتی مدیا، نشانگرهای پشت فرمان و طراحی غربیلک فرمان با نمونه هاچ‌بک C3 مو نمی‌زند.

مجموعه‌ای از آپشن‌های رفاهی و ایمنی در این خودرو به کمک راننده خواهد آمد. مهم‌ترین آپشن‌های به کار گرفته شده در C3 ایرکراس شامل سیستم نمایش رنگی اطلاعات حیاتی بر پنل شیشه‌ای بالای داشبرد یا همان هدآپ دیسپلی (HUD)، سیستم کروز کنترل هوشمند تطبیق پذیر با قابلیت تشخیص تابلوهای سرعت، ترمز اضطراری، سیستم نور بالا اتوماتیک، ورود و استارت بدون کلید و دخالت دست، سیستم کمک پارک و دوربین دید عقب قرار گرفته در بخش بالای خودرو با دید بازتر و بهتر، می‌شود.

مزایا و معایب C3 Aircross ۲۰۲۲

نمایی از طراحی کابین C3 Aircross ۲۰۲۲

ایرکراس C3 همانند نسخه سوپرمینی هاچ‌بک C3، از سری پیشرانه‌های سه سیلندر بنزینی یا چهار سیلندر دیزل و سیستم‌های انتقال نیرو کاملا مشترک بهره می‌گیرد. با این تفاوت که ایرکراس به سیستم کمک حرکت در سرازیری مجهز است تا در صورت ورود به مسیرهای خاکی، گلی یا برفی، با کنترل مستقل سیستم ترمز ضد قفل و کنترل کشش، در حفظ تعادل خودرو در سرپایینی‌های تند و تیز به کمک راننده بیاید. با این‌ حال، C3 ایرکراس به هیچ عنوان یک خودرو شاسی بلند با توانایی‌های آفرود محسوب نمی‌شود، چرا که به سیستم انتقال نیرو دو دیفرانسیل (AWD) مجهز نیست؛ بنابراین در بهترین حالت می‌توان از آن در مسیرهای خاکی سبک بهره گرفت.

هدف از تولید نسخه کراس‌اوور C3، استفاده از آن به عنوان خودرو آفرودی نبوده و نیست. ایرکراس در برابر نسخه سوپرمینی C3 دارای ابعاد بزرگ‌تر و فاصله محورهای بیشتر است. در نتیجه فضای داخلی آن برای سرنشینان بزرگ‌تر و همچنین ظرفیت حمل بار آن معادل ۱۱۰ لیتر بیشتر است که شاید زیاد به نظر نیاید، اما برای دو خودرو مشابه با ظرفیت حمل پنج سرنشین، ارتقا از ۳۰۰ به ۴۱۰ لیتر فضای حمل بار، قدم بسیار بزرگی به حساب می‌آید.

نتیجه گیری

نمایی از بخش پشتی C3 Aircross ۲۰۲۲

سیتروئن در تولید محصولات اخیر خود در کنار توجه به گستردگی سبد محصولات، توجه بسیار ویژه‌ای به ویژگی‌های شخصی‌سازی و افزایش تنوع رنگ‌ها و آپشن‌‌های بصری داشته است. این موضوع مهم باعث می‌شود تا در خانواده‌ای مشابه از محصولات تولیدی دو برند پژو و سیتروئن (گروه خودروسازی PSA)، محصولات سیتروئن شخصیتی به مراتب زیباتر، اسپرت‌تر و جوان پسندانه‌تر داشته باشد.

در حالی که پای فرانسوی‌های نوین در سایه برجام به ایران باز شده بود، متاسفانه ناپایداری این توافق بین‌المللی باعث شد حضور این محصولات بسیار کوتاه مدت و کم تیراژ باشد. در غیر این صورت، C3 اِیرکراس می‌توانست یکی از برترین گزینه‌های مناسب برای بازار مونتاژی‌های کشور باشد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی