10 ترند خودرویی که نیامده رفتند

۱۴ خرداد ۱۴۰۰ 10 ترند خودرویی که نیامده رفتند

عالم خودروسازی پر از محبوبیت‌ها و ترندهای خودرویی زود گذری است که با یک چشم به هم زدن از دل صنعت سر برآورده و با یک چشم به هم زدن دیگر، غیب می‌شوند. بعضی از آن‌ها کارآمد، برخی دست و پا گیر و برخی حتی احمقانه به نظر می‌رسند! با این حال این «مُدهای کم عمر» نیز در هر دوره هوادارانی داشته و فکر و ذکر تیونرها و خودروسازان مهمی را به خود درگیر کرده‌اند.

رنگ مات؛ ترندی از دل ارتش

نمایی از بی ام و M3 فروزن

اگر به خودروهای جنگی و ارتشی نگاه کنید، متوجه رنگ مات بدنه آن‌ها می‌شوید. سازندگان محصولات ارتشی از این روش برای استتار بهتر خودروها و کاهش جلب توجه آن‌ها استفاده می‌کنند. پس از مدتی پای این مد ارتشی به بازار داغ تیونرها و حتی کارخانه‌های خودروسازی باز و به محبوب دل کسانی تبدیل شد که از زرق و برق فراری هستند. البته نمی‌توان منکر شد که این رنگ‌ها عمر کوتاهی داشته و تمیز کردن آن باعث خرابی پوشش بدنه خواهد شد. از طرف دیگر، کثیفی و آلودگی باعث خرده شدن و زندگی این نوع رنگ‌ها می‌شود.

نام‌های آشنایی همچون فورد و بی ام و، اولین برندهایی بودند با استقبال و آغوشی گرم، این ترند زود گذر را پذیرفته و آن را روی محصولات خود اعمال کردند. به طور مثال می‌توان از نسخه ویژه نسل دوم فورد فوکس نام برد.

دوران اوج رینگ های اسپینر

نمایی از رینگ های اسپینر

شاید بهترین روش برای توصیف شکل ظاهری این رینگ‌ها، اشاره به اسباب بازی «اسپینر» باشد که چند سال پیش روی بورس بود. در نگاه اول، احساس می‌کنید که چرخ‌ها و خودرو در حال حرکت هستند، حتی اگر ایستاده باشند.

چیزی نگذشت که این مورد نیز مانند دیگر موارد لیست، به زباله‌دان تاریخ پیوست و با یک دیگر از ترندهای خودرویی این صنعت جایگزین شد. یکی از دلایل کوتاهی عمر چرخ‌های اسپینر، اعتراض «گروه‌های ایمنی» بود، چرا که رانندگان را به اشتباه می‌انداخت.

دهه 80؛ دوران طلایی درهای قیچی وار

نمایی از یک خودرو با درهای قیچی وار

در دهه 80 میلادی به هر نمایشگاهی که سر می‌زدید، با خودروهایی مواجه می‌شدید که درهای قیچی وار داشتند. این هم یکی دیگر از ترندهای زود گذر صنعت خودرو بود که هرکسی به محض خرید یک خودرو جدید آن را اعمال می‌کرد. هنوز هم کمپانی‌هایی پیدا می‌شوند که این نوع درها را به عنوان آپشن‌هایی جداگانه ارائه می‌دهند.

نمادهایی از جنس طلا

نمایی از لوگو طلایی لکسوس

همیشه افرادی هستند که دوست دارند خودروهایشان از دیگر خودروهای خیابان متمایز باشد. کمپانی‌های لوکس بازار هم سرشان برای این مشتریان درد می‌کند! دوره‌ای ظهور کرد که خودروهای لاکچری بازار و خیابان‌ها به لوگوهای طلا یا کاپوت‌های جواهر نشان مزین بودند. این کار نمادی بود برای انتقال پیامی مهم: «ما ثروتمند و شیک هستیم!»

مک لارن محبوب و مشهور، یکی از آن دسته خودروسازانی بود که با ارائه یک نماد از جنس طلا 18 قیراطی برای مدل اسپیدتیل (Speedtail)، آن را به خودرویی «لوکس‌تر» تبدیل کرد. برای کسانی که علاقه‌ای به لوگوی طلا نداشتند، نمادهایی تیتانیومی هم در نظر گرفته شده بود.

دُم هایی به شکل باله ماهی

نمایی از کادیلاک الدورادو

هارلی اِرل (Harley Earl)، طراح ارشد کمپانی آمریکایی جنرال موتورز کسی بود که این شکل باله خودرو را به عالم طراحی صنعتی معرفی کرد. نخستین بار، این نوآوری و خلاقیت در کادیلاک 1948 نمود ظاهری پیدا کرد، گرچه نمونه‌های اولیه این ترند زود گذر اما محبوب، بسیار کوچک بودند.

سپس نوبت به کادیلاک الدورادو رسید که با به نمایش گذاشتن باله‌های بزرگ‌تر، جهان صنعت خودروسازی را مجذوب و مبهوت خود کرد. زمانی که دهه 60 میلادی آغاز شد، باله‌ها نیز مجددا کوچک و تا حد زیادی به ذات آبا و اجدادی خود باز گشتند.

پنل های چوبی؛ ترند زود گذر دهه 50

نمایی از یک خودرو با پنل چوبی

دهه 50 میلادی یکی از برهه‌هایی از زمان است که مدهای و عجیب و غریب از سر و روی تاریخش می‌بارد. یکی از ترندهای خودرویی که در آن دوران طرفدارانی بی‌شمار داشت، استفاده از پنل‌های چوبی در بدنه خودروها بود. استیشن واگن‌هایی که به این آرایش مزین بودند، در آمریکا در گروه خودروهای لاکچری قرار می‌گرفتند. این ترند در دهه 80 میلادی مجددا اوج گرفت و به بخشی از بدنه ون‌های مسافربری تبدیل شد.

چراغ های نئونی؛ دوست خودروهای بازاری

نمایی از یک خودرو با چراغ های نئونی

شاید باورش سخت باشد، اما روزگاری چراغ‌های نئونی که در کف خودرو (رو به بیرون) کار گذاشته می‌شدند، حسابی محبوب بودند. عمر این ترند خودرویی زود گذر نیز مانند دیگر موارد دیری نپایید و مثل خود ِچراغ‌های نئونی پس از گذشت مدت زمان کوتاهی، محو شد.

دستانی برای ایجاد رعب و وحشت

نمایی از عروس دست انسان در صندوق عقب

استیکرهای عجیب و غریب و استفاده از عروسک‌های ترسناک در صندوق عقب خودرو، ایده‌ای بود که عده‌ای از طریق آن، برای دیگران در خیابان و در ترافیک، ایجاد رعب و وحشت می‌کردند. البته که این مزاح هم بسیار زود قدیمی شد و محبوبیت خود را از دست داد. با این حال برخی از این عروسک‌ها بسیار واقعی و وحشتناک بودند.

عروسک های گارفیلد در خودروها

نمایی از عروسک گارفیل پشت شیشه خودرو

از زمانی که انیمیشن جذاب و محبوب گارفیلد پخش شد، در هر خودرویی یک عروسک گارفیلد به چشم می‌خورد. برخی می‌گویند که ایده ساخت این عروسک‌های بانمک حتی از خود انیمیشن نیز پول‌سازتر بود چرا که با سودی 50 میلیون دلاری برای جیم دیویس، سازنده این کارتون همراه شد.

روکش های مهره دار، ناجی  روزهای داغ

نمایی از روکش مهره دار صندلی خودرو

با اینکه این روکش‌ یکی از کاربردی‌ترین مدهای این صنعت است، اما آن‌ نیز پس از گذشت مدتی به یکی ترندهای خودرویی فراموش شده تاریخ، تبدیل شد. حدودا اواسط دهه 60 میلادی بود که این ایده ظهور کرد و به ناجی راننده‌ تاکسی‌ها، خصوصا در بخش‌های گرمسیر آسیا بدل شد. به دلیل فاصله‌ای که این روکش‌ها بین صندلی و کمر راننده ایجاد می‌کردند، گرمای ناشی از نشستن‌های طولانی مدت تا حد زیادی کم‌تر و البته قابل تحمل می‌شد.

منبع: autocar

نویسنده و مترجم: پرستو مهدی قلیخان

فروش فوری خودرو کارکرده