عمر مفید خودرو و راه های افزایش آن

۱۲ مهر ۱۴۰۲ عمر مفید خودرو و راه های افزایش آن

در شرایط اقتصادی کنونی، بسیاری از افراد برای حفظ سرمایه خود تمایل به خرید و فروش ماشین دارند. ولی خودرو علاوه بر کالای سرمایه‌ای، یک کالای مصرفی است که با گذشت زمان و فرسودگی بخش‌های مختلف، کارایی خود را از دست می‌دهد و به یک کالای اسقاطی تبدیل می‌شود. خودرو پس از خروج از درب کارخانه، در یک بازه زمانی تقریبا مشخص از لحاظ فنی سالم است و هزینه چندانی برای مالک نمی‌تراشد. به این بازه زمانی خاص، طول عمر مفید خودرو می‌گوییم. زمانی که ماشین، طول عمر مفید خود را پشت سر بگذارد قطعات آن یکی پس از دیگری از کار افتاده و نیاز به تعویض دارند. ولی در نهایت، خودرو به سن فرسودگی رسیده و باید اسقاط شود.

تمام وسایل نقلیه طول عمر مشخصی دارند، ولی برخی عوامل باعث می‌شوند طول عمر یک خودرو بیشتر یا کمتر از همتای خود شود. در ادامه، به بررسی دقیق طول عمر مفید ماشین می‌پردازیم و چند راهکار ساده را برای افزایش طول عمر خودرو پیشنهاد می‌کنیم.

طول عمر مفید خودرو چیست؟

زمانی که خودرو از درب کارخانه خارج می‌شود، تمام قطعات آن نو و دست‌اول هستند. خودرو با نهایت قدرت و اثربخشی کار می‌کند و مالک آن تا مدت‌ها نیازی به مراجعه به تعمیرگاه ندارد. ولی با گذشت زمان، خودروی تازه‌نفس به تدریج کارایی خود را از دست داده و اصطلاحا به خرج می‌افتد. به حدفاصل خروج وسیله نقلیه از درب کارخانه و به ورود به مرحله خرج‌تراشی، طول عمر مفید خودرو گفته می‌شود.

عوامل متعددی در کاهش یا افزایش طول عمر خودرو دخیل هستند. نحوه رانندگی و نگهداری از خودرو یکی از این عوامل است. هرچه ماشین کارکرد بیشتری داشته باشد، استهلاک بیشتری پیدا کرده و زودتر خراب می‌شود. البته نگهداری طولانی‌مدت خودرو در پارکینگ منزل نیز مشکلات متعددی را برای آن به وجود می‌آورد.

باید با این واقعیت کنار آمد که خودرو و قطعات آن به عنوان یک کالای مصرفی، تاریخ انقضا دارد و پس از گذشت عمر مفید، باید اسقاط شود. در هنگام خرید خودروی کارکرده باید به طول عمر مفید آن توجه کرد. هر چه ماشین قدیمی‌تر باشد، یعنی به سن فرسودگی و اسقاط نزدیک‌تر می‌شود. در این صورت، حتی با استفاده از بهترین لوازم یدکی خودرو نیز نمی‌توان طول عمر مفید آن را افزایش داد. تنها لطفی که مالک می‌تواند در حق ماشین خود کند، نگهداری مناسب، توجه به هشدارها و سرویس دوره ای خودرو است. در این مقاله، راهکارهایی برای حفظ سلامت ماشین ارائه شده، ولی پیش از بررسی آن‌ها بد نیست از میانگین طول عمر مفید خودرو آگاه شوید.

میانگین طول عمر مفید خودرو

طول عمر مفید ماشین رابطه مستقیم با کیفیت ساخت ماشین، مسافت پیموده شده توسط خودرو و نحوه نگهداری از آن دارد. به طور کلی، عمر مفید خودروهای ایرانی بین ۸ الی ۱۰ سال است. از آنجا که متوسط کارکرد خودرو در هر سال حدود ۲۰ هزار کیلومتر در نظر گرفته می‌شود، می‌توان گفت یک ماشین پس از پیمایش ۱۵۰ کیلومتر، عمر مفید خود را از دست داده و به خرج می‌افتد.

خودرو، ماهیت مصرفی دارد و عدم استفاده از آن کمک چندانی به افزایش زمان سلامتی آن نمی‌کند. پس از گذشت ۸ سال، رنگ خودرو جلا و شفافیت خود را از دست می‌دهد، لاستیک خودرو می‌پوسد، باتری ماشین خراب می‌شود و مشکلات متعددی برای بخش‌های مختلف به وجود می‌آید، چه خودرو در پارکینگ به صورت دست‌نخورده باقی بماند و چه در جاده‌ها و مسیرهای مختلف بتازاند. تمام قطعات ماشین پس از گذشت زمان، اثربخشی خود را از دست می‌دهند و گریزی از این واقعیت نیست.

با این وجود، رعایت نکات مختلف حین رانندگی، نگهداری مناسب و انجام معاینه فنی خودرو می‌تواند تأثیر مثبتی در طول عمر مفید ماشین داشته باشد. گاهی مشاهده شده یک ماشین با گذشت ۲۰ یا حتی ۳۰ سال از تاریخ تولید، باز هم از سلامت قابل قبولی برخوردار بوده و به مالک خود خدمت می‌کند. در مقابل، عدم توجه به هشدارها، رانندگی در شرایط جوی نامساعد، اهمیت ندادن به خرابی قطعات هرچند جزئی ماشین و چشم‌پوشی از سرویس‌های دوره‌ای، باعث کوتاه شدن عمر مفید خودرو می‌شود.

ماشین‌های ایرانی به دلایل متعدد از جمله کیفیت پایین ساخت، کیفیت پایین بنزین، کیفیت پایین جاده‌های شهری و بین‌شهری، کیفیت پایین قطعات یدکی و… طول عمر مفید کمتری نسبت به خودروهای خارجی دارند. طول عمر مفید خودروهای خارجی متعلق به برندهای معتبر و مطرح جهانی، حداقل دو برابر ماشین‌های ایرانی است.

تأثیر پیشرفت تکنولوژی در عمر مفید خودرو

پیشرفت تکنولوژی در اکثر مواقع موجب بهبود اوضاع می‌شود. این موضوع به طور خاص برای صنعت خودروسازی صدق می‌کند. به دلیل پیشرفت تکنولوژی، کیفیت قطعات به‌کاررفته در خودروها افزایش یافته و همین امر منجر به افزایش طول عمر مفید ماشین شده است.

پیشرفت تکنولوژی همچنین باعث شده موتورهای کاربراتوری جای خود را به نسخه‌های انژکتوری دهند. موتورهای انژکتوری دقت بیشتری در مدیریت و نحوه پاشش سوخت در سیلندرها دارند. موتور خودرو از نوع انژکتوری نه تنها دیرتر خراب می‌شود، بلکه مصرف سوخت بهینه‌تری داشته و آلودگی کمتری را وارد محیط‌زیست می‌کند.

پیشرفت تکنولوژی نقش انکارناپذیری در بهبود کیفیت ساخت و مونتاژ ماشین‌ها دارد. با ورود ربات‌ها و فرایندهای خودکار به خط تولید خودرو، دیگر خبری از خطاهای انسانی نیست. محصولات، با حداکثر دقت ساخته شده و در دسترس مشتریان قرار می‌گیرند.

هر چه علم و فناوری پیشرفت بیشتری پیدا کند، کیفیت مواد مختلف مصرفی توسط خودروها مثل روغن‌های مختلف، بیشتر می‌شود. به عنوان مثال، کیفیت روغن موتورهای سنتتیک امروزی به هیچ‌وجه قابل مقایسه با روغن موتورهای قدیمی نیست که از نفت خام تهیه می‌شدند. روغن‌های قدیمی با ناخالصی‌های فراوان موجب آسیب به موتور خودرو شده و طول عمر مفید ماشین را کاهش می‌دادند. رد پای تکنولوژی در جایگزینی قطعات الکتریکی به جای قطعات مکانیکی (دکمه ترمز پارک برقی به جای ترمز دستی) و ایسیو ماشین نیز دیده می‌شود.

راهکارهای افزایش طول عمر مفید خودرو

روش افزایش طول عمر مفید خودرو

اگرچه خودرو دارای طول عمر محدودی است، اما راهکارهایی برای افزایش طول عمر مفید خودرو وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. با رعایت نکات و پیروی از روش‌های زیر می‌توانید زمان سلامت ماشین خود را طولانی‌تر کرده و ارزش آن را در صورت تمایل به فروش در آینده حفظ کنید. هرچه باشد، قیمت خودرو کارکرده را سلامت قطعات مختلف آن تعیین می‌کند.

انجام سرویس های دوره ای خودرو

همان‌طور که انسان نیاز به چکاپ دوره‌ای دارد، سلامت خودرو نیز باید در بازه‌های منظم مورد بررسی قرار گیرد. در سرویس دوره‌ای و منظم خودرو، مواردی همچون روغن موتور، فیلتر روغن موتور خودرو، روغن ترمز، پمپ ترمز، باتری، موتور، تسمه ها، صفحه کلاچ، لنت‌ها، کولر خودرو و … به دقت بازرسی شده و در صورت نیاز تعمیر یا تعویض می‌شوند. ممکن است در دفترچه راهنمای خودرو نکاتی در مورد زمان مناسب جهت تعویض برخی قطعات وجود داشته باشد. با این وجود، توصیه می‌شود به طور منظم، ماشین خود را برای انجام سرویس‌های دوره‌ای نزد افراد و تعمیرکاران متخصص و باتجربه ببرید. آن‌ها تمام قطعات ماشین را مورد بازرسی قرار داده و در صورت نیاز، اقدام به تعویض روغن موتور، تعویض صفحه کلاچ خودرو، تعویض لنت‌ها، تعویض شمع خودرو و … کرده و بدین ترتیب، علاوه بر جلوگیری از مشکلات احتمالی، طول عمر مفید خودرو را افزایش می‌دهند.

نگهداری از سیستم برق خودرو

سیستم برق خودرو، تأثیر بسیاری در کاهش یا افزایش طول عمر ماشین دارد. این بخش حساس باید به شیوه مناسب نگهداری شود، در غیر این صورت نباید انتظار عملکرد صحیح را از خودرو داشت. سیستم برق خودرو شامل باتری، سیم‌کشی، شمع‌ها، وایرها، دینام، ایسیو و … می‌شود. مراقبت از این بخش‌ها طول عمر ماشین را افزایش می‌دهد.

بنابراین توصیه می‌شود به طور مداوم بخش‌های مختلف سیستم برق خودرو را مورد بررسی قرار دهید. به عنوان مثال، روکش سیم‌ها و میزان آب باتری را چک کنید. در صورت شستن موتور، پیش از روشن کردن آن تمام سوکت‌ها، شمع‌ها و وایر شمع خودرو را خشک کنید. پیش از جداسازی سر باتری‌ها، حتما خودرو را خاموش کنید تا آسیبی به دینام و کامپیوتر خودرو وارد نشود. در ضمن، از سیستم برق خودرو بیش از حد معمول کار نکشید. اگر به سیستم صورتی پرقدرت یا پروژکتور نیاز دارید، حتما از یک باتری اضافی با آمپر بالا کمک بگیرید.

نگهداری از سیستم خنک کننده موتور خودرو

نگهداری از سیستم خنک کننده موتور خودرو

موتور، قلب وسیله نقلیه به حساب می‌آید و هرگونه نقص و آسیب در اجزای آن باعث از کار افتادن ماشین می‌شود. موتور عامل حرکت ماشین بوده و به سبب احتراق سوخت، دمای آن همیشه بالا است. اگر این دما به نحوی کنترل نشود، بخش‌های مختلف موتور دفرمه و خراب می‌شوند. سیستم خنک‌کننده، دمای موتور را کنترل کرده و در نتیجه سلامت آن را تضمین می‌کند. این سیستم شامل رادیاتور، پمپ آب ترموستات، مایع ضدیخ/ مایع خنک کننده و فن می‌شود و بروز نقص در هر یک، نتیجه‌ای به غیر از داغ شدن و در بدترین حالت انفجار موتور به همراه نخواهد داشت. یکی از نکات مهم برای نگهداری از سیستم خنک‌کننده موتور، توجه به تعویض مایع خنک‌کننده است. این ماده مصرفی معمولا پس از پیمودن ۴۰ الی ۵۰ کیلومتر (یا هر دو سال یک‌بار) باید عوض شود.

نگهداری از سیستم تهویه، بخاری و کولر

یکی دیگر از روش‌های افزایش طول عمر مفید خودرو توجه به عملکرد سیستم تهویه آن است. سیستم تهویه بر پایه سیال مبرد عمل می‌کند که وظیفه کاهش رطوبت و خنک‌سازی کابین را بر عهده‌دارد. سیال مبرد، یک مایع مصرفی نیست و خراب نمی‌شود، مگر اینکه به دلیل وجود نشتی یا اختلال در عملکرد قطعات موجود در سیستم، از میزان آن کاسته یا دچار ناخالصی شود. بهترین روش نگهداری از سیستم تهویه، روشن کردن کولر به طور ماهیانه به مدت ۵ دقیقه است، حتی در روزهای سرد زمستانی. با انجام این کار نه تنها سیال مبرد در سیستم به گردش افتاده و رسوب نمی‌کند، بلکه می‌توانید عملکرد کولر را بررسی کرده و متوجه عیوب یا اختلالات احتمالی آن شود.

نگهداری از لاستیک

لاستیک خودرو و سلامت آن، یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در افزایش طول عمر مفید خودرو به حساب می‌آید. هدایت مناسب ماشین و تسلط راننده روی جاده، منوط به بالانس بودن چرخ‌ها و سلامت لاستیک‌ها است. عدم بالانس چرخ‌ها و استفاده از لاستیک نامناسب، فشار بسیاری به جلوبندی خودرو وارد کرده و در نهایت هزینه سنگینی روی دست مالک خواهد گذاشت. توجه به عاج لاستیک‌ها، بررسی دوره‌ای قطعات جلوبندی، سیستم تعلیق و فرمان، توجه به بالانس بودن چرخ‌ها، تنظیم باد لاستیک‌ها، استفاده از شوینده‌های مناسب برای شستن لاستیک‌ها و همین‌طور کاربرد رینگ‌های استاندارد، نکات مهم جهت نگهداری از لاستیک و چرخ خودرو هستند و به نوبه خود، عمر مفید ماشین را افزایش می‌دهند.

توجه به چراغ های هشدار

خودرو به زبان خود و از طریق ایجاد لرزش، صدا، بو، دود اگزوز و … با راننده صحبت می‌کند. اما حتی اگر راننده تازه‌کاری هستید و آشنایی چندانی با زبان ماشین ندارید، کافی است به مجموعه چراغ هشدار خودرو توجه کنید. این چراغ‌ها اطلاعات حیاتی ماشین درباره دمای موتور، فشار روغن و … را به شما نشان می‌دهند. روشن شدن هر یک از چراغ‌های هشدار به معنی وجود نقص در ماشین است. بنابراین در صورت مشاهده چراغ هشدار روشن، در اسرع وقت ماشین خود را به یک تعمیرکار حرفه‌ای نشان داده تا از پرداخت هزینه‌های گزاف بابت تعمیرات اساسی در امان بمانید. این روش نگهداری از خودرو علاوه بر کاهش هزینه‌ها، برهه سلامت نسبی ماشین را طولانی‌تر می‌کند.

کاربرد قطعات یدکی اصل و باکیفیت

لوازم یدکی خودرو باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند تا به قطعاتی که با آن‌ها در تماس هستند، لطمه‌ای وارد نشود. در ضمن، لوازم یدکی مرغوب، ماندگاری بیشتری داشته و باعث افزایش دوام و عمر مفید خودرو می‌شوند. تعمیرکاران و فروشندگان معتبر به راحتی می‌توانند قطعات یدکی اصل را از نمونه‌های فیک و بی‌کیفیت تشخیص دهند. لوازم یدکی نامرغوب هرچند ارزان‌قیمت هستند، ولی بعدها هزینه سنگینی روی دوش مالک می‌گذارند.

توجه به کیفیت سوخت

استفاده از سوخت باکیفیت در خودروهای امروزی که از استاندارد آلایندگی یورو۴، یورو۵ و یورو۶ پیروی می‌کنند، نکته بسیار حائز اهمیتی است. توربوشارژ خودرو یا موتورهایی که با سوپرشارژر تقویت شده‌اند، به سوخت باکیفیت با عدد اکتان مناسب نیاز دارند. در غیر این صورت نمی‌توانند عملیات احتراق را به درستی انجام دهند. احتراق ناقص موجب آسیب به قطعات موتور شده طول عمر مفید ماشین را کاهش می‌دهد.

شست و شوی صحیح ماشین

شست و شوی صحیح ماشین

بدنه ماشین با مرور زمان دچار آلودگی‌های مختلف می‌شود. شستن این آلودگی‌ها از کدرشان رنگ ماشین و همین‌طور پوسیدگی بدنه و قطعات فلزی آن جلوگیری می‌کند. اما شست و شوی ماشین و مخصوصا شستشوی انژکتور خودرو باید به نحو صحیح و با استفاده از لوازم و مواد شوینده مناسب انجام شود تا مبادا رطوبت به داخل قطعات برقی نفوذ کرده و لطمه‌ای به قسمت‌های الکتریکی از جمله شمع‌ها، دلکو، کوئل، سنسورهای خودرو، سیستم ABS و … وارد شود.

اصلاح شیوه رانندگی

کنار گذاشتن عادات نامناسب رانندگی مثل گاز دادن‌ها و ترمزگیری‌های ناگهانی، بالا بردن بیش از حد دور موتور، حمل بار سنگین با ماشین، رانندگی با حداکثر سرعت، یدک کشی‌های متعدد و… باعث افزایش عمر مفید ماشین می‌شوند. در حقیقت هر چه ماشین متحمل فشار کمتری باشد، دچار استهلاک کمتری شده و برهه سلامت نسبی آن طولانی‌تر می‌شود. توصیه می‌شود در هنگام روشن کردن خودرو، مخصوصا پس از پارک طولانی‌مدت، حدود ۳ الی ۴ دقیقه با دور موتور کمتر از ۱۵۰۰ حرکت کرده و سپس دور موتور را افزایش دهید. این کار باعث گرم شدن قطعاتی مثل گیربکس، دیفرانسیل و… می‌شود. همچنین پس از پارک و پیش از بستن کامل سوئیچ، مدتی صبر کنید تا فن ماشین به طور کامل خاموش شود. رعایت این نکات ساده و بدیهی، طول عمر ماشین را بهبود می‌بخشند.

نصب سیستم های کمک راننده پیشرفته

در صورت امکان در وهله اول به سراغ خرید خودرویی بروید که دارای سیستم‌های پیشرفته کمک‌راننده باشد. این سیستم‌ها احتمال تصادف خودرو با موانع مختلف را کاهش داده و آمار تلفات را به حداقل می‌رسانند. این سیستم‌ها شامل ویژگی‌هایی همچون نمایش نقاط کور، ترمز اضطراری، حفظ حرکت خودرو در بین خطوط، کنترل حرکت در سربالایی و سرپایینی و … هستند که به کمک‌راننده آمده و بسیاری از عملیات بحرانی را به طور خودکار انجام می‌دهند. واضح است که چنین سیستم‌هایی با جلوگیری از بروز تصادف، باعث افزایش طول عمر خودرو می‌شوند.

انتخاب مکانیک باتجربه برای تعمیر خودرو

مکانیک باتجربه

هرگز به بهانه پرداخت هزینه کمتر، خودروی خود را به تعمیرکار ناشی و تازه‌کار نسپارید. برخی قطعات ماشین مانند لنت‌ها زودتر از قطعات مصرفی دیگر از کار افتاده و نیاز به تعویض دارند. البته این موضوع به معنی اتمام عمر مفید ماشین نیست. ولی اگر عملیات ساده تعویض لنت را یک تعمیرکار غیرحرفه‌ای انجام دهد، طول عمر مفید خودرو کاهش پیدا می‌کند. یک تعمیرکار ماهر از اطلاعات کافی در مورد کامپیوتر، الکترونیک و مهندسی خودرو برخوردار بوده و با تشخیص به موقع معایب و رفع آن‌ها، از بروز مشکلات شدیدتر جلوگیری می‌کند.

خودتان راننده باشید

یکی از عوامل مؤثر در کاهش یا افزایش عمر مفید ماشین، رفتار راننده است. بنابراین اگر سلامت و ماندگاری خودرو برای شما اهمیت دارد، شخصا عهده‌دار هدایت آن در جاده‌های مختلف باشید و اجازه ندهید فرد دیگری پشت فرمان بنشیند.

روش تشخیص پایان عمر مفید ماشین

طول عمر مفید خودرو

برخی قطعات خودرو همانند لاستیک، لنت، چراغ ها، شمع و … با گذشت زمان کارایی خود را از دست داده و باید تعویض شوند. تعویض چنین قطعاتی هزینه گزافی بر دوش مالک تحمیل نمی‌کند و به معنی از کار افتادگی و پایان عمر مفید خودرو نیستند. به بیان دیگر، عمر مفید خودرو در گرو قطعه مهم‌تری به نام موتور است، چراکه موتور، قلب تپنده ماشین به حساب می‌آید. در صورت نگهداری نامناسب و یا پس از کارکرد طولانی‌مدت، موتور به تدریج کارایی خود را از دست داده، فرسوده و خراب می‌شود. از آنجا که موتور، گران‌ترین قطعه کاربردی در خودرو است، خراب شدن موتور به معنی خراب شدن ماشین بوده و پایان عمر مفید آن را نشان می‌دهد.

عمر مفید خودروهای خارجی

عمر مفید هر خودرویی بستگی به کیفیت ساخت آن دارد. بدون شک خودروهای متعلق به برند معروفی همچون بنز، طول عمر بیشتری نسبت به خودرویی مانند پراید دارند. در حقیقت به هیچ‌وجه نمی‌توان کیفیت خودروهای داخلی را با کیفیت محصولات شرکت‌های خارجی معتبر مقایسه کرد. با این حال، حتی ماشین‌های خارجی نیز بالاخره یک روز خراب شده و طول عمر مفید آن‌ها به پایان می‌رسد.

در گذشته عمر مفید خودروهای خارجی نهایتا ۸ سال بود. با این حال در سال‌های اخیر به لطف پیشرفت تکنولوژی، عمر مفید آن‌ها به طور متوسط حدود ۱۲ سال در نظر گرفته می‌شود که معادل ۲۴۰ هزار کیلومتر است. البته کمپانی‌های مطرح دارای محصولاتی هستند که عمر مفید آن‌ها به ۱۶ سال (معادل ۳۲۰ هزار کیلومتر) نیز می‌رسد.

عوامل موثر بر طول عمر مفید خودرو

عمر مفید خودرو متأثر از عوامل متعددی است که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • برند و کیفیت ساخت خودرو
  • نگهداری مناسب از خودرو و تعویض به موقع قطعات و روغن‌های مصرفی
  • استفاده از سوخت مرغوب
  • مسافت پیموده شده توسط خودرو
  • نحوه رانندگی

طول عمر ماشین های الکتریکی

خودروهای برقی به تازگی وارد بازار شده‌اند اما اطلاعات بسیار کم و غیرقطعی در مورد طول عمر مفید آن‌ها وجود دارد. با این حال بد نیست بدانید ماندگاری یک خودروی برقی وابسته به ظرفیت/ قابلیت اطمینان باتری و بُرد پیمایشی آن است. طبق بررسی‌های انجام‌شده در سال ۲۰۲۰، میانگین عمر ماشین‌های الکتریکی حدود ۱۵ سال (معادل کارکرد ۲۶۰ کیلومتر) تخمین شده، هرچند که با پیشرفت تکنولوژی و بهبود باتری‌ها، این رقم هر سال بیشتر می‌شود.

طول عمر مفید خودروهای الکتریکی نیز مانند خودروهای بنزینی، به کارکرد موتور و باتری آن‌ها بستگی دارد. از آنجا که موتور الکتریکی فاقد قطعات مکانیکی بوده و ساختمان ساده‌تری دارد، جای تعجب نیست که دیرتر از موتور بنزینی و درون‌سوز، خراب شده و ماشین را از کار بیندازد. با این وجود، اکثر خودروهای الکتریکی امروزی با گارانتی ۱۰۰ هزار کیلومتر (معادل ۸ سال کارکرد) عرضه می‌شوند.

نتیجه گیری

طول عمر مفید خودرو به برهه‌ای از زمان گفته می‌شود که در آن، ماشین در سلامت نسبی به سر می‌برد و به اصطلاح به خرج نیفتاده است. با گذشت زمان، قطعات مختلف ماشین اثربخشی و کارایی خود را از دست داده و باید تعویض شوند. ولی تا زمانی که موتور به خوبی کار کند، طول عمر مفید ماشین ادامه دارد. خودروهای داخلی به دلایل متعدد از جمله کیفیت پایین ساخت و همین‌طور کیفیت پایین سوخت، عمر مفید کوتاه‌تری نسبت به خودروهای خارجی دارند، با این حال در صورت نگهداری مناسب و انجام سرویس‌های دوره‌ای می‌توان طول عمر مفید آن‌ها را افزایش داد.

پرسش های متداول

۱- عمر مفید خودروهای سایپا و ایران‌خودرو چقدر است؟

بسته به کیفیت ساخت، طول عمر مفید خودروهای سایپا و ایران‌خودرو متغیر است. به عنوان مثال، عمر مفید ماشینی همچون پراید حدود ۸ الی ۹ سال در نظر گرفته شده، حال‌آنکه برهه سلامت نسبی سمند و پژو ۲۰۶ معادل ۷ الی ۸ سال است!

۲- طول عمر مفید یک خودرو چقدر است؟

طول عمر مفید خودروهای داخلی حداقل ۸ سال و حداکثر ۱۰ سال است. با این حال، متوسط عمر مفید خودرو حدود ۱۲ سال در نظر گرفته می‌شود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: تیم تولید محتوای خودرو45