-
- تحلیل قیمت بازار خودرو (هفته منتهی به ۱۲ خرداد)
- تحلیل قیمت بازار خودرو (هفته منتهی به ۵ خرداد)
- تحلیل قیمت بازار خودرو (اردیبهشت ۱۴۰۲)
- تحلیل قیمت بازار خودرو (فروردین ۱۴۰۲)
بازار خودرو در چند سال اخیر به یک بازار ملتهب با نوسانهای بسیار تبدیل شده است. تقریبا هر اتفاقی از رویدادهای سیاسی گرفته تا تصمیمهای اقتصادی قیمت خودرو در بازار آزاد را تغییر میدهد. تقریبا از زمان لغو برجام و ممنوعیت واردات خودرو با برگزاری قرعهکشیها، پای واسطهها به بازار خودرو باز شد. تا خودرو هم روزهای چند نرخی بودن را تجربه کند.
بارها راهکارهای مختلفی از سوی مسئولان اندیشیده شد اما پس از مدتی از یادها رفت. اواخر سال ۱۴۰۰، رئیس جمهوری ۸ فرمان را برای سامان دادن به وضعیت صنعت خودرو صادر کرد. پس از آن وزارت صمت با روشهای مختلف تلاش کرد این فرمانها را اجرایی کند. راهاندازی سامانه یکپارچه فروش خودرو و آزادسازی واردات خودرو از جمله همین اقدامات بود.
تحلیل قیمت بازار خودرو (هفته منتهی به ۱۲ خرداد)
چند هفتهای است که بازار خودرو، دچار نوسانهای عجیبی شده است. اما در هفته منتهی به ۱۲ خردادماه، با توجه به کاهش اندک نرخ ارز و برگزاری دومین مرحله عرضه در سامانه یکپارچه فروش خودرو، قیمتها تقریبا ثابت، کمنوسان و با کاهش جزئی همراه بود.
کارشناسان بازار خودرو معتقدند در صورت ادامه ثبات نرخ ارز و قیمت خودرو در بازار، تمایل بیشتری برای معامله ماشین ایجاد خواهد شد.
تحلیل قیمت خودرو صفر (هفته منتهی به ۱۲ خرداد)
در هفته منتهی به ۱۲ خردادماه، نرخ ارز اندکی کاهش یافت. اما معامله چندانی در بازار انجام نشد. به همین دلیل قیمت خودروها تقریبا ثابت ماند. البته با توجه به اخبار ثبتنام خودرو در سامانه یکپارچه و نیاز برخی فروشندگان به پول نقد، گاهی کاهش اندک ۱ تا ۲ درصدی در قیمت بعضی خودرو مشاهده شد.
تحلیل قیمت خودرو کارکرده (هفته منتهی به ۱۲ خرداد)
گرچه قیمت خودروهای ایرانی و چینی کارکرده در آگهیهای فروش کاهش چندانی نداشت اما در واقع معامله خودرو با قیمت پایینتر از آگهیها انجام میشد. البته این کاهش به نسبت قیمت خودروهای صفر، کمتر بود. اما بازار خودروهای وارداتی از این روند پیروی نکرد و برای کاهش قیمت، مقاومت نشان داد.
تحلیل قیمت بازار خودرو (هفته منتهی به ۵ خرداد)
بازار خودرو در هفته منتهی به ۵ خردادماه، هیچ تمایلی برای کاهش قیمتها از خود نشان نداد. به نظر میرسد نبود خریدار، باعث شده حتی کاهش قیمتها هم مینیاتوری باشد. به عنوان مثال قیمت برخی از خودروهای داخلی در طول هفته تنها ۰.۵ تا ۱ درصد کاهش یافت. کارشناسان معتقدند بازار خودرو در انتظار خبری جدید است تا سمت و سوی روند تازه خود را مشخص کند.
تحلیل قیمت خودرو صفر (هفته منتهی به ۵ خرداد)
در هفتهای که گذشت، قیمت خودروهای صفر با کمترین شیب ممکن، اندکی کاهش یافت. قیمت خودروهای وارداتی نیز معمولا ثابت بود یا افت بسیار اندکی را تجربه کرد.
تحلیل قیمت خودرو کارکرده (هفته منتهی به ۵ خرداد)
بنابر مشاهدات کارشناسان، قیمت درج شده در آگهیهای مصرفکنندگان بازار خودرو و نمایشگاهداران تقریبا ثابت مانده است. بنابراین شیب کاهشی قیمت خودروهای کارکرده در این هفته متوقف شد.
تحلیل قیمت بازار خودرو (اردیبهشت ۱۴۰۲)
شاید بهترین عبارت برای توصیف بازار خودرو در اردیبهشتماه، «آشفته بازار» باشد. روزهای ابتدایی اردیبهشتماه با افزایش نرخ ارز آغاز شد اما خلاف رویه همیشگی، این بار قیمت خودرو از نرخ ارز تبعیت نکرد و حتی در نخستین روزهای اردیبهشتماه کاهش یافت.
شیب نزولی قیمت خودرو در میانه این ماه با استیضاح وزیر صمت شدت بیشتری گرفت و قیمت خودروهای داخلی، مونتاژی و حتی وارداتی در بازار پایین آمد.
روند کاهش قیمت خودرو همچنان ادامه یافت. از سوی دیگر تعیین قیمت خودروهای مونتاژی توسط شورای رقابت نیز در دستور کار قرار داشت. بنابراین بیشتر خریداران برای خرید ماشین تامل بیشتری میکردند.
در اواسط اردیبهشتماه، تثبیت نرخ ارز و آغاز دومین مرحله عرضه خودرو در سامانه یکپارچه، سرعت افت قیمت خودرو را بیشتر کرد. البته در این میان به دلیل عدم حضور ایران خودرو در این مرحله عرضه در سامانه، محصولات این شرکت کمی افزایش قیمت را تجربه کردند.
روند افت قیمت تا انتهای اردیبهشتماه ادامه داشت و حتی برخی فروشندگان حاضر بودند خودروهای خود را ۱۰ تا ۲۰ درصد پایینتر از قیمت اصلی بفروشند!
تحلیل قیمت خودرو صفر (اردیبهشت ماه)
با آغاز اردیبهشت، قیمت خودروهای صفر، افت محسوسی داشت، بهگونهای که در برخی موارد حتی کاهش ۸ درصدی قیمت نیز دیده میشد.
این روند همچنان در روزهای بعدی هم ادامه یافت و تا پایان اردیبهشتماه، تقریبا قیمت تمامی خودروهای صفر داخلی، مونتاژی و حتی وارداتی نزولی شد.
تحلیل قیمت خودرو کارکرده (اردیبهشت ماه)
در ابتدای اردیبهشتماه، قیمت خودروهای کارکرده به نسبت خودروهای صفر، مقاومت بیشتری برای کاهش قیمت نشان داد. اما در هفته دوم اردیبهشتماه این مقاومت شکسته شد و روند افت قیمت در خودروهای دست دوم آغاز شد.
به دلیل وضعیت نامشخص قیمت خودروهای صفر و همچنین نوسان نرخ ارز در اردیبهشتماه، خریدار زیادی برای خودروهای کارکرده وجود نداشت. خریداران خودرو ترجیح میدادند تا ثبات بیشتر بازار صبر کنند. بنابراین با بر هم خوردن تعادل عرضه و تقاضا، خودروهای کارکرده، خصوصا خودروهای سن بالای چینی افت قیمت بیشتری را تجربه کردند.
تحلیل قیمت بازار خودرو (فروردین ۱۴۰۲)
سال نو با افزایش نرخ ارز آغاز شد. دلار در روزهای اولیه سال ۱۴۰۲، با افزایش نسبی نسبت به آخرین روزهای سال گذشته، در محدوده ۵۰ تا ۵۲ هزار تومان نوسان داشت. از همین رو، قیمت خودرو باز هم شیب افزایش تندی را تجربه کرد. این افزایش قیمت سبب شد تا با وجود نرخ ۵۲ هزار تومانی دلار، قیمت خودرو در مقایسه با زمان دلار ۵۸ تومان، تفاوت چندانی نداشته باشد.
گرچه از ابتدای سال ۱۴۰۲، مهمترین خبر سیاسی توافق ایران و عربستان بود که شوک مختصری به نرخ ارز داد و کمی باعث ریزشش شد اما قیمت خودرو این بار چندان از قیمت ارز پیروی نکرد و به جای کاهش حتی افزایش یافت.
از سوی دیگر اعلام احتمال افزایش قیمت پایه محصولات ایران خودرو و سایپا افزایش قیمت خودرو در بازار را تشدید کرد. البته شیب صعودی نمودار قیمت، چندان هم تند نبود.
در هفته پایانی فروردین، بازار خودرو تقریبا روزهای با ثباتی را پشت سر گذاشت. ثبات نرخ ارز در کنار اعلام نتایج قرعهکشی سامانه یکپارچه و برگزاری مزایده ایران خودرو، سبب شد تا قیمت خودرو شاهد نوسان اندکی باشد. با ظهور ثبات در بازار و کاهش ریسک معامله، خرید و فروش نیز در بازار افزایش یافت.
تحلیل قیمت خودرو صفر (فروردین ماه)
قیمت خودرو صفر داخلی و خارجی که از بازارهای ارز و طلا عقب مانده بود، در اولین هفته کاری سال ۱۴۰۲ با افزایش شدید، عقبماندگی خود را به صورت جهشی جبران کرد. در ادامه گرچه قیمت خودروهای صفر داخلی و خارجی بهصورت نوسانی بالا و پایین رفت اما با نگاهی به بازه طولانی مدت، نرخ تمامی خودروهای صفر افزایش یافته بود.
در هفته پایانی فروردین، با توجه به ثبات تقریبی قیمت ارز و عدم اعتماد مردم به کاهشی بودن دلار و نبود معامله در بازار خودرو، قیمتها تقریبا ثابت بوده اما گاهی به دلیل نیاز به پول نقد و اخبار قرعه کشی ایران خودرو بازار تمایل اندک خود را به کاهش 1 الی 2 درصدی نشان داد.
تحلیل قیمت خودرو کارکرده (فروردین ماه)
تعداد فروشندگان خودرو کارکرده، در ۲ هفته نخست فروردین چندان زیاد نبود. اما با توجه به معاملات خودرویی و مشاهده بازار خودرو، در میانه فروردین، مالکان ماشینهای کارکرده، تمایل چندانی به معامله نداشتند. البته معمولا اوضاع بازار خودرو در فروردین ماه به همین نحو رقم میخورد اما اخبار مربوط به افزایش قیمت خودروهای صفر، این اتفاق را تشدید کرده است. اما معاملات انجامشده حکایت از افزایش قیمت ماشینهای کارکرده داشت.
در هفته پایانی فروردین، معامله خودروهای داخلی با قیمتی بسیار پایینتر از آگهیهای فروش، انجام میشد. اما خودروهای کارکرده خارجی در برابر کاهش قیمت، مقاومت نشان دادند و چندان تمایلی برای کاهشی شدن شیب قیمت نداشتند.