بررسی مشخصات فنی لوکانو ۷

۲ اسفند ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی لوکانو ۷

کمپانی چری در سال ۲۰۲۳ تصمیم گرفت تا شکل و شمایل کراس اوورهای خانوادگی خود را تغییر دهد و طرفداران ماشین‌های آفرود و طبیعت‌گردی را هم به دایره هواداران محصولاتش اضافه کند. چری TJ-1 اولین محصول این شرکت چینی به عنوان یک شاسی بلند شهری با قابلیت بالای طبیعت‌گردی به شمار می‌رود که تجهیزات فنی مورد نیاز مثل سیستم تمام چرخ محرک و قفل دیفرانسیل در آن به کار گرفته شده است. این خودرو در ابتدا با نام‌های چری تانسو ۰۶ و چری اکسپلورر ۰۶ روانه بازار چین شد. اما خودروساز چینی برای عرضه محصولات جدید خود به بازارهای جهانی برند جدیدی با نام جیکو را تاسیس کرد تا چری TJ-1 را با نام جیکو ۷ تحویل خریداران در کشورهای ترکیه، حاشیه خلیج فارس و… دهد.

همان‌طور که محصولات چری در ایران با برندهای فونیکس مدیران خودرو و فیدلیتی بهمن موتور عرضه می‌شود، جیکو نیز با نامی مختص بازار داخلی به دست خریداران ایرانی می‌رسد. برند جدید لوکانو نام دارد و شریک جدید چری نیز ماموت خودرو است. از این رو چری TJ-1 با اسم لوکانو ۷ وارد ایران می‌شود.

مزایا و معایب

+ طراحی ظاهری مشابه رنجرور

+ قابلیت آفرود

+ سطح بالای آپشن‌ها

– رقبایی با مشخصات فنی و امکانات یکسان

مشخصات فنی

خودروسازان برای کنترل هزینه‌ها سعی می‌کنند چندین ماشین را با ظاهر متفاوت و روی پلتفرم‌های یکسان و محدود و پیشرانه‌های کم‌تنوعی که در اختیار دارند، روانه بازار کنند. بنابراین نباید انتظار استفاده از یک موتور جدید را برای این خودروی تازه‌وارد داشته باشیم. چری نیز از همین قاعده پیروی کرده و همان موتور ۱.۶ لیتری توربوشارژ را که در حال حاضر روی فونیکس تیگو ۸ پرو و فونیکس FX نصب شده، برای لوکانو 7 انتخاب کرده است.

این پیشرانه می‌تواند ۱۹۷ اسب بخار قدرت و ۲۹۰ نیوتن.متر گشتاور تولید کند. یک گیربکس اتوماتیک دوکلاچ ۷ سرعته روغنی نیز وظیفه انتقال قدرت موتور به چرخ‌ها را بر عهده دارد.

همان‌طور که اشاره شد این مشخصات فنی روی محصولاتی مثل تیگو ۸ پرو و فونیکس FX مدیران خودرو حضور دارد و برای مشتریان ایرانی هم چیز جدیدی محسوب نمی‌شود. البته مدل هیبریدی جیکو ۷ نیز در صف تولید قرار دارد. مدل هیبرید لوکانو ۷ از یک موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ به قدرت ۱۵۴ اسب بخار و گشتاور ۲۲۰ نیوتن.متر سود می‌برد. دو موتور برقی نیز به یاری این پیشرانه بنزینی می‌آید و توان فنی بهتری را ارائه می‌دهد. هنوز جزئیات بیشتری در مورد نوع و توان این دو موتور برقی منتشر نشده است.

البته فعلا نسخه بنزینی لوکانو ۷ روانه بازار ایران می‌شود. باید انتظار عملکردی نزدیک به فونیکس FX را از این خودرو داشته باشیم. هرچند به دلیل آیرودینامیک بهتر FX، شتاب صفر تا صد آن از لوکانو ۷ کمی بهتر خواهد بود. بر این اساس انتظار داریم شتاب صفر تا صد لوکانو 7 در محدوده ۹ ثانیه قرار بگیرد.

همچنین میزان مصرف سوخت لوکانو ۷ ماموت حدود ۷ لیتر در هر صد کیلومتر برآورد می‌شود و بیشترین سرعت آن نیز نزدیک به ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت خواهد بود. در ضمن به دلیل آن ‌که این خودرو لقب شاسی‌بلند آفرودر سبک را یدک می‌کشد، توقع داریم که تجهیزات فنی مثل قفل دیفرانسیل اتوماتیک نیز جزو امکانات استاندارد این خودرو قرار بگیرد تا بتواند در بیراهه‌نوردی نه‌چندان دشوار، عملکرد بهتری از خود نشان دهد و سرنشینان را در طبیعت به خوبی جابه‌جا کند.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۶ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربوشارژ
قدرت ۱۹۷ اسب بخار
گشتاور ۲۹۰ نیوتن.متر
گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک W – DCT
محور محرک دو دیفرانسیل
شتاب ۹.۵ ثانیه
سرعت ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۸ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
بدنه کراس اوور کامپکت
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

طول ۴۵۱۵ میلیمتر
عرض ۱۸۶۵ میلیمتر
ارتفاع ۱۶۸۰ میلیمتر
فاصله محورها ۱۶۷۵ میلیمتر
وزن خالص ۱۷۰۹ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب —–
حجم مخزن سوخت —–
قطر رینگ ۱۷ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی لوکانو ۷

فرم ظاهری Lucano 7 تاحدودی به خودروهای معروف انگلیسی رنجرور شباهت دارد. خطوط صاف و کمی شیبدار با اتصال به یکدیگر چهارچوب اصلی بدنه را تشکیل داده‌اند. فریم پنجره‌ها با حالت ذوزنقه خود، بیش از پیش ما را به یاد محصولات رنجرور می‌اندازد. طراحی نمای جلو کمی خانوادگی‌تر به نظر می‌رسد که البته دو مدل جلوپنجره برای این خودرو طراحی شده بود که یکی ظاهر خشن‌تر و اسپرت‌تری داشت و دیگری توان آفرود را پشت نمای شهری خود مخفی کرده بود. در نهایت نسخه‌ای با جلوپنجره جمع‌وجورتر و نوارهای عمودی وارد بازارهای جهانی شد.

چراغ‌های اصلی در کناره‌های جلوپنجره بزرگ مشکی رنگ حضور دارند و لامپ‌های دی‌لایت هم به قسمت ابرویی انتقال یافته است. در نمای بغل از گلگیرهای برجسته و رینگ‌های ۱۷ اینچی استفاده شده و تناسب اندام مقبولی را به وجود آورده‌اند. در ناحیه پشت هم اکثر المان‌های اصلی فرمی هندسی دارند و اثری از انحناهای ظریف در این قسمت به چشم نمی‌خورد که البته باید همین طور باشد. زیرا حالا نمای عقب هماهنگی دلنشینی با طرح چهره پیدا کرده و همه چیز روی روال خودش پیش رفته است.

در مجموع باید گفت که طراحی ظاهری لوکانو ۷ به سبک محصولات کمپانی معروف لندرور صورت گرفته و فرمی دلنشین و تا حدی مجلل را برای طرفداران این سبک از کراس‌اوورهای خانوادگی با قابلیت آفرود سبک رقم زده است.

طراحی داخلی

کابین چری TJ-1

در نمای داخلی لوکانو 7 هم اشکال هندسی ساده به فرم مربعی و مستطیلی در اکثر بخش‌ها به چشم می‌خورد. داشبورد، دریچه‌های تهویه، دستگیره تودری‌ها، نمایشگرها و… چنین شمایلی دارند و مسلم است که برای هماهنگی هر چه بیشتر با فرم نمای بیرونی جیکو ۷ به این شکل طراحی شده‌اند.

این سبک طراحی آرام‌بخش و البته کارآمد به نظر می‌رسد. حالت شیک و لوکس خاصی در طراحی داشبرد حس می‌شود و نبود کلیدهای فیزیکی، آرامش ذهنی سرنشینان را بیش از پیش افزایش می‌دهد. کیفیت متریال رودری‌ها و داشبرد مرغوب بوده و سطوح نرم در نواحی پرلمس به کار گرفته شده است.

فضای سرنشینان ردیف عقب لوکانو ۷ در حد فونیکس تیگو ۷ پرو است و اگرچه به اندازه تیگو ۸ پرو گنجایش ندارد، اما باز هم فضای خوبی را در اختیار سرنشینانی با قد ۱۹۰ سانتیمتر قرار می‌دهد. عرض زیاد خودرو نیز موجب بزرگ شدن فضای شانه‌ای افراد حاضر در ردیف دوم خواهد شد. در مورد ظرفیت صندوق این خودرو اطلاعاتی در دست نیست، اما چنین خودرویی باید گنجایشی بیشتر از ۵۰۰ لیتر داشته باشد تا همه لوازم موردنیاز طبیعت‌گردی خانوادگی به راحتی درون آن جا بگیرد.

آپشن ها و امکانات

هدف از تاسیس برند جیکو و لوکانو، نسخه ایرانی آن، صادرات کراس اوورهای رده‌بالا به بازارهای جهانی است. ازاین‌رو، لوکانو ۷ و لوکانو ۸ به جدیدترین آپشن‌های خودرویی مجهز شده‌اند.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو ندارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییر لاین دارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری دارد
ترمز پارک برقی دارد
اتوهلد دارد
پدال شیفتر ندارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد
گرم‌کن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما دارد
سانروف دارد

قیمت لوکانو ۷ در بازار

نمای عقب چری TJ-1

لوکانو ۷ به کمک طراحی لوکس و دلنشین، به‌علاوه برخورداری از سامانه تمام چرخ محرک می‌خواهد خود را در بازارهای در حال رشد به عنوان یک گزینه ارزان‌قیمت و البته خوش‌کیفیت در برابر تولیداتی نظیر خودروهای لوکس و گران رنجرور مطرح کند.

درست است که این ماشین چینی هیچ‌گاه نمی‌تواند طرفداران ثروتمند محصولات لندرور را به سمت خود بکشاند، اما به هر حال همه دوست‌داران شاسی‌بلندهای لوکس پول کافی برای خرید آن مدل خودروها را ندارند و در بعضی بازارها هم نمی‌توان بعضی ماشین‌ها را وارد کرد.

بنابراین وجود خودروهایی مثل جیکو ۷ می‌تواند تا حد زیادی اقشار متوسط را که علاقه‌مند به خرید یک شاسی‌بلند نیمه لوکس با قابلیت آفرود سبک هستند، به سمت خود بکشاند.

چری برای عرضه لوکانو ۷ در ایران، ماموت خودرو را به عنوان شریک دارد و در کنار این خودرو، لوکانو ۸ یا همان چری تیگو ۹ را نیز روانه بازار کشور می‌کند. نکته جالب اینجاست که لوکانو ۷ در ایران باید با رقبای هم‌خانواده چری خود یعنی فونیکس تیگو ۷ پرو مکس، اکستریم LX و فیدلیتی XB1 رقابت کند. مشخصات فنی هر ۴ خودرو هیچ تفاوتی با هم ندارد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور