مقایسه لوکانو L7 با فونیکس تیگو ۷ پرو مکس

۱ اسفند ۱۴۰۳ مقایسه لوکانو L7 با فونیکس تیگو ۷ پرو مکس

شرکت چری معتبرترین خودروساز چینی است که از اواسط دهه ۸۰ در ایران حضور دارد. این کمپانی در سال‌های اخیر برندهای زیرمجموعه خود را برای تولید خودروهای مختلف، به‌ویژه کراس‌اوورها توسعه داده تا نیاز بخش وسیع‌تری از مشتریان در سراسر جهان را به‌واسطه آن‌ها پاسخ دهد. نشان تجاری جیکو یکی از جدیدترین زیرمجموعه‌های چری است که محصولات آن در ایران با نشان لوکانو عرضه می‌شود.

در اولین گام، جیکو J7 در ایران با نام لوکانو L7 یا لوکانو ۷ حاضر شده است. این کراس‌اوور کامپکت از لحاظ طراحی شباهت زیادی به محصولات رنجروور دارد و همین موضوع سبب تمایز آن نسبت به دیگر محصولات چری شده است. اما یکی دیگر از محصولات ریشه‌دار چری در ایران با نام تیگو ۷ شناخته می‌شود. جدیدترین عضو این خانواده با نشان فونیکس به فروش می‌رسد، پسوند پرومکس را با خود به همراه دارد. فونیکس تیگو ۷ پرو مکس نسبت به نسخه پرو تغییراتی از لحاظ ظاهری و داخلی تجربه کرده است. مقایسه لوکانو L7 با فونیکس تیگو ۷ پرو مکس یک رقابت درون‌خانوادگی بین محصولات چری در بازار ایران است.

مقایسه مشخصات فنی لوکانو L7 با فونیکس تیگو ۷ پرو مکس

با توجه به هم‌خانواده بودن این دو خودرو، مطابق انتظار بخش فنی آن‌ها نیز ویژگی‌های تقریبا یکسانی دارد. به‌نحوی که هر دوی آن‌ها از موتور ۱.۶ لیتری توربوشارژ تزریق مستقیم (TGDI) به همراه گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه‌تر استفاده می‌کنند.

حداکثر قدرت این موتور برابر با ۱۹۷ اسب بخار و بیشترین گشتاور حاصل از آن ۲۹۰ نیوتن‌متر است که در لوکانو L7 توسط سیستم تمام چرخ محرک قابلیت ارسال نیرو به تمام چرخ‌ها وجود دارد. اما تیگو ۷ پرو مکس ابتدا در دو نسخه تک‌دیفرانسیل جلو وارد بازار شد و بعد مدتی نسخه دو دیفرانسیل تمام چرخ محرک به دست مشتریان رسید که بسته به انتخاب یکی از آن‌ها، قدرت موتور به محور جلو و یا هر دو محور قابلیت ارسال خواهد داشت.

موتور لوکانو ال7

تیگو ۷ پرومکس AWD، از لحاظ قابلیت آفرود سبک نزدیک به لوکانو L7 قرار می‌گیرد و می‌تواند به‌عنوان یک خودروی خانوادگی برای انجام سفرهای بیرون جاده و طبیعت‌گردی سبک مورد استفاده قرار گیرد. اما مدل تک‌دیفرانسیل، نسبت به لوکانو ۷ از لحاظ قابلیت عبور از مسیرهای آفرودی و توانمندی در بحث طبیعت‌گردی، ضعف نشان خواهد داد.

از آنجا که وزن و ابعاد لوکانو L7 با فونیکس تیگو ۷ پرو مکس دو دیفرانسیل شباهت دارد، شتاب ۰ تا صد برای لوکانو ۹.۵ ثانیه و برای تیگو کمی سریع‌تر و ۹ ثانیه است.

در مقایسه لوکانو L7 با فونیکس تیگو ۷ پرو مکس از لحاظ مصرف سوخت، وضعیت لوکانو ال ۷ کمی بهتر از حریف است و ۷.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر بنزین نیاز دارد. این شاخص برای تیگو ۷ پرو مکس دو دیفرانسیل حدود ۸.۴ لیتر برآورد می‌شود. البته در عمل با حضور سرنشینان یا قرار دادن میزان بار قابل توجه در کابین، میزان مصرف سوخت لوکانو L7 نیز به تیگو ۷ پرومکس نزدیک‌تر خواهد شد.

سیستم تعلیق به‌کارگیری‌شده در هر دوی این خودروهای چینی از نوع مستقل مک‌فرسون در جلو است که در تمامی کراس‌اوورهای چینی یا خودروهای سدان از همین نوع استفاده می‌شود. اما برای قسمت عقب از تعلیق مستقل مالتی‌لینک یا چنداتصالی استفاده شده که پایداری بهتر و هندلینگ دلچسب‌تری را به‌ویژه برای خودروهای کراس‌اوور فراهم می‌کند.

مشخصات کلی

  لوکانو L7 تیگو ۷ پرو مکس AWD
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۶ لیتر ۱.۶ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربوشارژر TGDi توربوشارژر TGDi
قدرت ۱۹۷ اسب بخار ۱۹۷ اسب بخار
گشتاور ۲۹۰ نیوتن.متر ۲۹۰ نیوتن متر
گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه تر ۷ سرعته دوکلاچه تر
محور محرک دو دیفرانسیل دو دیفرانسیل
شتاب ۹.۵ ثانیه ۹ ثانیه
سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت ۲۰۰ کیلومتربرساعت
مصرف سوخت ۷.۴ لیتر در صد کیلومتر ۸.۴ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶ یورو ۶
فرمان برقی برقی
بدنه کراس اوور جمع و جور کراس اوور جمع و جور
نوع رینگ آلومینیومی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

لوکانو L7 تیگو ۷ پرو مکس AWD
طول ۴۵۳۸ میلیمتر ۴۵۰۰ میلیمتر
عرض ۱۸۹۸ میلیمتر ۱۸۴۲ میلیمتر
ارتفاع ۱۷۸۹ میلیمتر ۱۷۴۶ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۷۲ میلیمتر ۲۶۷۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۶۲۰ کیلوگرم ۱۶۱۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۱۰ لیتر ۴۷۵ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۷ لیتر ۵۱ لیتر
قطر رینگ ۱۹ اینچ ۱۸ اینچ

مقایسه طراحی ظاهری لوکانو L7 با فونیکس تیگو ۷ پرو مکس

درباره مقایسه فونیکس تیگو ۷ پرو مکس با لوکانو L7 از نظر طراحی ظاهری می‌توان دو جهت‌گیری متفاوت داشت. چراکه تیگو 7 پرو مکس از طرح‌های اصیل شرکت چری برخوردار است و المان‌های مشابه با برادر بزرگ‌تر یعنی تیگو ۸ پرو مکس را به نمایش می‌گذارد، اما لوکانو L7 راهی جدا رفته و سعی دارد خود را به محصولات برند رنجروور نزدیک کند.

لوکانو L7

گذشته از بحث سلیقه می‌توان گفت که لوکانو 7 به دلیل ذات آفرودی‌تر و البته شباهت به محصولات بریتانیایی، می‌تواند از لحاظ طراحی ظاهری خودروی جذاب‌تری برای مشتریان ایرانی باشد. چون‌که تاکنون مشابه این سبک طراحی در بازار ایران برای وجود نداشته و مشتریان دوست دارند تا یک ظاهر متمایز از محصولات چینی فعلی را تجربه کنند.

تیگو 7 پرومکس

اما تیگو ۷ پرومکس تغییر چندان زیادی نسبت به تیگو ۷ پرو نداشته و صرفا برخی جزئیات طراحی بیرونی آن به‌روزرسانی شده است. به‌طور کلی هم ظاهر آن با تیگو ۸ پرومکس مشابهت دارد و در نتیجه می‌توان نتیجه گرفت که نمای بیرونی این خودرو گرچه متناسب و تا حد زیادی زیبا به نظر می‌رسد، اما حالا دیگر کمی تکراری شده و بعضی از مشتریان نیاز به خلاقیت بیشتری در بحث طراحی ظاهری این نوع کراس‌اوورها دارند و لوکانو L7 به‌خوبی می‌تواند به نیاز آن‌ها پاسخ دهد.

مقایسه طراحی داخلی لوکانو L7 با فونیکس تیگو ۷ پرو مکس

نوع طراحی داخلی هر دو خودرو بسیار مدرن، دلنشین و اصطلاحا جنتلمن‌وار به نظر می‌رسد. در این سبک طراحی، اثری از المان‌های پیچیده، فوق فانتزی و غیرقابل درک مشاهده نمی‌شود. اما در عوض نوعی سادگی آینده‌نگرانه در آن موج می‌زند که هم رابط کاربری را بهبود بخشیده و هم حس آرامش‌بخش‌تری برای کاربر به وجود می‌آورد.

در این‌بین، به نظر می‌رسد که طراحی داخلی تیگو ۷ پرو مکس کمی خانوادگی و تا حدودی سنتی‌تر باشد و به معیارهای کلاسیک پایبندی بیشتری نشان می‌دهد. حضور دکمه‌های سیستم مولتی‌مدیا و پنل تنظیم سیستم تهویه به‌صورت مجزا، حس بهتری به کاربران کلاسیک‌پسند می‌دهد. اما برخلاف این نکته، در داشبورد لوکانو ال۷ اثری از دکمه‌های مجزا و کلیدهای تنظیم جداگانه دیده نمی‌شود، بلکه همه‌چیز در یک نمایشگر بزرگ عمودی خلاصه می‌شود و تمام تنظیمات از طریق این سیستم قابل انجام است.

طراحی داخلی تیگو ۷ پرو مکس

نوع دریچه‌های تهویه لوکانو L7 نیز با خودروهای آفرود همخوانی بیشتری دارد و می‌خواهد بیانگر ذات طبیعت‌گرد این کراس‌اوور نسبت به دیگر محصولات چری باشد. اما در فونیکس تیگو 7 پرو مکس دریچه تهویه سراسری و نمایشگرهای دوگانه به‌هم‌چسبیده مشاهده می‌شوند که همخوانی بیشتری با ملاک‌های خانوادگی دارند.

طراحی داخلی لوکانو L7

بنابراین در مقایسه لوکانو L7 با فونیکس تیگو ۷ پرو مکس، طراحی داخلی هر دو خودرو بسیار جذاب و زیبا به نظر می‌رسد و نوع سلیقه یا نیاز مشتری می‌تواند در انتخاب یکی از آن‌ها به‌عنوان گزینه برتر، تعیین‌کننده باشد.

فضای داخل کابین این دو خودرو برابر و جادار است که برای یک خانواده ۵ نفره کافی به نظر می‌رسد. همچنین از نظر میزان فضای صندوق عقب هم باید بدانید که تیگو ۷ پرو مکس ۴۷۵ لیتر گنجایش دارد، اما حجم صندوق لوکانو L7 برابر با ۴۱۰ لیتر است.

مقایسه آپشن های لوکانو L7 با فونیکس تیگو ۷ پرو مکس

تنوع امکانات این دو محصول چری برای بازار ایران رضایت‌بخش است و خوشبختانه سیستم‌های مدرن نظیر کروز کنترل تطبیقی، رادارهای هشداردهنده، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، گرمکن و سردکن صندلی‌های جلو، ترمز اضطراری اتوماتیک و سایر تجهیزات مورد انتظار در فهرست آپشن‌های این دو کراس‌اوور چینی مشاهده می‌شود.

به‌طور کلی می‌توان گفت که از این نظر هر دو در یک سطح قرار می‌گیرند، هرچند اختلافات کوچکی هم میان آپشن‌های آن‌ها دیده می‌شود و لوکانو L7 از نظرآپشن‌هایی مانند هدآپ دیسپلی، گرمکن صندلی‌های عقب و دوربین ۵۴۰ درجه برتر است.

لوکانو L7 تیگو ۷ پرو مکس AWD
کروز کنترل دارد دارد
کروز کنترل هوشمند دارد دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد
ضد واژگونی
اتو پارک
سنسور جلو دارد دارد
سنسور عقب دارد دارد
سنسور باران دارد دارد
سنسور فشار باد تایر دارد دارد
رادار نقطه کور دارد دارد
رادار تغییر لاین دارد دارد
رادار تصادف جلو دارد دارد
رادار تصادف عقب دارد دارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
ترمز اضطراری خودکار دارد دارد
ترمز پارک برقی دارد دارد
اتولایت دارد دارد
دی لایت دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
گرمکن فرمان
پدال شیفتر
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ۱۴.۸ اینچ ۱۲.۳ اینچ
سیستم صوتی ۸ اسپیکر ۸ اسپیکر
ناوبری دارد دارد
نمایشگر هداپ دارد
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد دارد
کیسه هوا ۶ عدد ۶ عدد
ورود بدون کلید دارد دارد
استارت بدون کلید دارد دارد
تهویه اتوماتیک دارد دارد
صندلی برقی راننده دارد دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد دارد
گرمکن صندلی جلو دارد دارد
سردکن صندلی جلو دارد دارد
گرمکن صندلی های عقب دارد
ماساژور صندلی جلو ندارد ندارد
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد دارد
پانوراما دارد دارد
سانروف دارد دارد

خرید لوکانو L7 یا تیگو ۷ پرو مکس

مقایسه لوکانو L7 با فونیکس تیگو ۷ پرو مکس نشان می‌دهد که اصل و اساس این دو خودرو یکسان است و هر دوی آن‌ها از لحاظ فنی، نوع سواری و میزان هندلینگ در یک سطح قرار می‌گیرند. با این حال، لوکانو L7 قابلیت آفرود بهتری نسبت به تیگو ۷ پرومکس ارائه می‌دهد و ظاهر متفاوت و جذاب‌تری دارد که برای لوکس‌پسندان می‌تواند گزینه بهتری محسوب شود.

نمای عقب لوکانو L7

اما از دیگر جهات، هر دو خودرو قابلیت‌ها و توانمندی‌های مشابهی ارائه می‌دهند و نوع سلیقه مشتری در این میان می‌تواند فاکتوری مهم برای انتخاب یکی از آن‌ها محسوب شود. ضمن آنکه قیمت خودرو برای تیگو ۷ پرومکس به میزان قابل توجهی نسبت به لوکانو ۷ پایین‌تر است و خرید خودرو در مدل تیگو ۷ پرومکس را برای شمار بیشتری از مشتریان آسان‌تر و مقرون به صرفه‌تر می‌کند.

نمای عقب تیگو 7 پرومکس

توجه داشته باشید که فروش خودرو برای مدل تیگو ۷ پرو مکس توسط مدیران خودرو انجام می‌شود و لوکانو L7 را مکث موتور روانه بازار می‌کند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور

۷ نظرات
  1. سلام وقتتون بخیر

    تیگو ۷ پرومکس AWD فاقد دوربین ۳۶۰

    هستش ؟

    پاسخ
    • سلام و وقت بخیر. دارای سیستم دوربین ۳۶۰ درجه است.

      پاسخ
  2. به نظر من با توجه به قدمت و اصالت برند چری، همچنین گستردگی خدمات پس از فروش و تعداد نمایندگی ها، انتخاب تیگو ۷ پرومکس خیلی معقول تر به نظر می رسد

    پاسخ
  3. با فراوانی نمایندگی های خدمات پس از فروش مدیران بازار رو قبضه کرده شما چند تا نمایندگی خدمات کمی موتور می بینی

    پاسخ
  4. با سلام و تشکر از مقایسه خوبتون ، لوکانو هداپ ، گرمکن فرمان ،سردکن صندلی جلو ، و گرمکن صندلی عقب ، و دوربین ۵۴۰ درجه بیشتر از تیگو۷ پرومکس دارد.
    ضمناً دوربین ثبت وقایع هم دارد که تیگو ۷ پرومگس هم بنظرم داشته باشد. اما تیگو ۷ رکاب برقی دارد که لوکانو فاقد رکاب است، همینطور جای عینک.
    لطفا در آینده ضمن برسی بیشتر و اصلاح تفاوت ها با اکستریم lx هم مقایسه کنید
    با تشکر

    پاسخ
    • با سلام. ضمن تشکر از مشارکت و حسن نظر شما، به جز مورد گرمکن فرمان که در کاتالوگ رسمی شرکت وجود ندارد سایر موارد اضافه و اصلاح شد.
      با تشکر

      پاسخ
    • من قبلا تیگو ۷ پرو داشتم اما الان لوکانو سوار میشم.
      لوکانو واقعاً فضای داخلی راحت تری داره حتی برای سرنشین عقب ، نفر پشت سر من که با قد ۱۹۸ صندلی راننده را تا انتها عقب میبرم ، به راحتی و با جای پای مناسب مینشیند.
      اما از بیرون برخلاف اعداد و ارقام ارائه شده بنظر فضای تیگو۷ بزرگتر هست و این هم بخاطر طراحی خاص سقف و عقب لوکانو هست که در جلو ارتفاع بیشتر و در انتها با شیب به شیشه عقب ختم میشه که عملا باعث شده فضای جعبه عقب لوکانو کوچکتر بنظر بیاد.اما اون قسمت جعله عملا کارایی برای بار ندارد.
      نکته دیکه دید کم در شیشه عقب لوکانو هست اما مانیتور بزرگ و دوربین ۵۴۰ جبرانش میکنه.
      نکته دیگه باک بزرگتر لوکانو و مصرف سوخت کمتره اون هست من با تیگو۷ با روشن شدن چراغ سوخت فقط ۴۰ لیتر میتونستم بزنم که مصرف سوخت بالاتری هم از لوکانو داره و با کیفیت افتضاح بنزین ایران  با یک باک نهایتا کمتر از ۵۰۰ کیلومتر مشد رفت در حالی که باک بزرگ لوکانو و مصرف سوخت کمترش تا ۷۰۰ کیلومتر میتونید باهاش مسافت طی کنید.
      یک امتیاز دیگه لوکانو لاستیک زاپاس اون هست که مثل چرخهای اصلی بوده و حتی دارای رینگ آلمینیومی هست و در مسافرت طولانی خصوصا آفرود دیگر اصلا نگران پنچری و استفاده از چرخ فرغونی برای مسافت کوتاه و رسیدن به آپاراتی در نظر گرفته شده نخواهید بود.
      چیزی که من کمی با لوکانو مشکل دارم محل قرارگیری اهرم ترمز دستی برقی هست که سمت چپ کنار فرمان و جلوی زانو چپ قرار گرفته البته از نظر امنیتی از تیگو ۷ که کنار دسته دنده هست و ممکنه اتفاقی حین حرکت کشیده بشه (برای من اتفاق افتاد) بهتره
      توی لوکانو برخلاف تیگو جای مخصوص قراردادن عینک نداره ،چراغ زیر کنسول وسط نداره ، اما گیره های مخصوص قرارگیری وسائل و لباس روی ستون های دوطرف( برای سرنشینان پشت ) و روی داشبرد کنار زانوی راست کمک راننده خیلی کاربردی هست همینطور چراغ روی درب جعبه عقب که از بالا نور میده و کل فضای جعبه را در رشب روشن میکنه خیلی کاربردی هست.
      دستیار لوکانو  به خوبی کار میکنه و عملکرد هایی مثل باز و بستن شیشه، سقف پاناروما ، کولر و سرد کن و گرمکن صندلی، روشن کردن رادیو و تغیر آهنگ ، و بلندی صدا را به زبان فارسی به خوبی انجام میده فقط باید واضح صحبت کنید،
      لوکانو برخلاف تیگو ۷ رکاب برقی نداره که البته برای بعضی افراد مسن و کودکان خوب بود اما امکان خراب شدن و به صدا افتادن هم داره مخصوصا برای کسانی که آفرود میرن‌. البته دستگیره های لوکانو برقی و جمع شونده داخل بدنه است که جذابیتش را بیشتر میکنه،
      برخلاف تیگو ۷ که سیستم صوتیش هنگ میکرد و گاهی مانیتور روشن نمیشد یا کلید های صفحه نمایش کار نمیکرد لوکانو l7 از نظر سیستم صوتی و مانیتور کاملا  هماهنگ و خوب عمل میکنه ، ولی چون مانیتور بزرگه باد دریچه کولر سمت راننده میخوره پشتش و زانوی راننده کمی سرد میشه.
      سرد کن صندلی جلو و گرمکن صندلی جلو و عقی و فرمان هم از قابلیت های دیگه لوکانو هست.
      آینه های لوکانو موقع دنده عقب خودکار به سمت پایین میچرخه تا دید بهتری از نقاط کور کنار رکاب خودرو به راننده بده بعد که خلاص میکنید یا دنده را روی حالت درایو قرار میدین دوباره برمیگرده سرجای قبلی که راننده تنظیم و ثبت کرده‌.
      تجهیزات جانبی مثل کف پوش سه بعدی که تیگو بصورت پیش فرض خود کارخونه روش گذاشته بو را لوکانو نداره اما کف پوش موکت با کیفیت بالا داره که برای شهر تمیز خوبه ولی آفرود اصلا مناسب نیست.
      هنوز با لوکانو فرصت نکردم آفرود برم ولی شیب ۳۵یا ۴۰ درجه که تیگو ۷ پرو تک دفرانسیل بزور می رفت را به راحتی طی کرد .
      لوکانو به نسبت تیگو۷ کول باکس بزرگتر و حتی سقف پانارومای با ابعاد بزرگتری هم داره.قطب نما هم روی مانیتورش هست، اما ساعت و دماسنجش خیلی ریز روی صفحه مانیتور امده . هد اپش خیلی خوبه حتی نقشه مسیر را هم در صورت فعال کردن مسیر یاب روی هدآپ علاوه بر سرعت کیلومتر ماشین و سنسورهای اطراف ماشین، نشون میده.
      لوکانو با چرخش فرمان برای ایجاد دید بهتر در تاریکی چراغ مه شکن همان سمت فرمان روشن میشه که واقعا سر پیچ ها به دید راننده کمک میکنه ،
      سو بالای خودکار داره که به محض آمدن ماشین از روبرو در فاصله مناسب بالا را پایین و مجددا بعد از گذشتن از ماشین روبرو خودش سو بالا میشود. فقط کاش پدال شیفتر دنده هم گذاشته بودن دیگه کامل بود.
      تا اینجا نتیجه گیری من برای لوکانو که خیلی مثبته ، باید ببینیم در آینده و خدمات ماموت خودرو چطور پیش میره  البته ۵ یا شاید ۱۰ سرویس رایگان به مدت ۵ سال هم داره که تیگو۷ هم داشت .
      امیدوارم نظرات و تجربیاتم در دو خودرو مفید بوده باشه. البته تیگو ۷ من پرو بود و نه پرومکس ۴چرخ محرک تا قابل مقایشه از نظر فنی با لوکانو باشد.
      بنظرم باید کارشناسان سایت قابلیت های دو ماشین دو دفرانسیل تیگو ۷ پرومکس و لوکانو l7 را از نظر،فنی، ارگونومی، و راحتی بررسی کنند تا مقایسه بهتری انجام شود.

      پاسخ

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *