بررسی مشخصات فنی جیلی جئومتری C

۱۷ دی ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی جیلی جئومتری C

خودروهای برقی هرچند با تاخیر در حال ورود به بازار ایران هستند، اما به نظر می‌رسد که از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ این روند سرعت بیشتری گرفته است. با توجه به تاکید وزیر صنعت برای واردات یا تولید خودروهای برقی، شرکت فردا موتورز بعد از رونمایی از اولین محصول وارداتی خود با نام جیلی آزکارا هیبرید، یک ماشین تمام برقی با نام جیلی جئومتری C را هم برای عرضه به بازار ایران انتخاب کرده است.

این خودرو یک کراس‌ اوور کامپکت تمام برقی محصول سال ۲۰۱۹ است که از یک موتور الکتریکی نیرو دریافت می‌کند و در اصل دومین محصول از سری جیامتری یا جئومتری در سبد تولیدات جیلی به حساب می‌آید.

مزایا و معایب

+ طراحی ظاهری و داخلی مدرن

+ کیفیت ساخت قابل قبول

+ کابین جادار و باکیفیت

+ توان حرکتی و شتاب مهیج

+ احتمال کم خرابی اساسی پیشرانه

– کمبود زیرساخت‌های ماشین برقی در ایران

– قیمت بالای باتری ماشین‌های برقی

مشخصات فنی

ماشین جئومتری C به عنوان یکی از اولین خودروهای تمام برقی وارداتی به بازار ایران، از یک موتور الکتریکی به قدرت ۱۵۰ کیلووات (۱۹۷ اسب بخار) با حداکثر گشتاور ۳۱۰ نیوتن.متر نیرو دریافت می‌کند. این میزان گشتاور برای یک ماشین ۱۵۴۵ کیلوگرمی، آن هم زمانی که تمام آن به‌صورت لحظه‌ای و از همان ابتدای حرکت به چرخ‌ها منتقل شود، شتاب‌گیری اولیه بسیار مهیجی به وجود می‌آورد، به‌نحوی که پشت سرنشینان را به صندلی‌ها می‌چسباند.

طبق تست‌های انجام‌شده روی این ماشین برقی چینی، شتاب صفر تا صد جیلی ژئومتری C معادل ۶.۹ ثانیه است. البته این رقم در عمل به حدود ۷.۵ ثانیه نیز ارتقا پیدا می‌کند، اما باز هم در مقایسه با بسیاری از خودروهای پرمدعای بنزینی نظیر کی ام‌ سی‌ J7 یا لاماری ایما بسیار پرشتاب‌تر است.

البته حداکثر سرعت این ماشین برقی ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت بیشتر نیست که باز هم برای مصارف خانوادگی و عادی، کافی به نظر می‌رسد. حتی در جاده‌های خلوت بین شهری هم چنین سرعتی بالا و البته خلاف قانون است.

اما گذشته از بحث شتاب و سرعت، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دارندگان ماشین‌های برقی، ظرفیت باتری، میزان پیمایش و مدت زمان شارژ این خودروهاست. باید بدانید که شرکت جیلی دو نوع باتری با ظرفیت ۵۳ و ۷۰ کیلووات ساعت را برای تامین انرژی مورد نیاز موتور جئومتری C در نظر گرفته است.

حداکثر برد حرکتی این ماشین با باتری ۵۳ کیلووات ساعتی حدود ۴۰۰ کیلومتر عنوان شده است، اما باتری ۷۰ کیلوواتی می‌تواند تا ۵۵۰ کیلومتر نیز دوام بیاورد. مدت زمان شارژ این باتری‌ها با برق خانگی به ترتیب ۸.۵ و ۱۱ ساعت طول می‌کشد. البته به کمک شارژرهای فوق سریع می‌توان این زمان را به ۴۵ دقیقه تا یک ساعت رساند.

نکته منفی که در مشخصات فنی جیلی جئومتری C به چشم می‌خورد، استفاده از سیستم تعلیق تیر پیچشی نیمه‌مستقل در قسمت عقب است. این سیستم تعلیق به اندازه سامانه‌های مالتی لینک نمی‌تواند در حفظ تعادل خودرو و همچنین جذب ضربات جاده موثر عمل کند. هرچند که تعمیر و نگهداری آن ارزان‌تر تمام می‌شود و در سرعت‌های عادی عملکرد قابل قبولی ارائه می‌دهد.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو یک موتور برقی
ظرفیت باتری ۵۳ کیلووات ساعت
قدرت ۱۹۷ اسب بخار
گشتاور ۳۱۰ نیوتن متر
گیربکس تک سرعته اتوماتیک
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۶.۹ ثانیه
سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت
بُرد خودرو ۴۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
نوع بدنه کراس اوور کامپکت
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

طول ۴۴۳۲ میلی‌متر
عرض ۱۸۳۳ میلی‌متر
ارتفاع ۱۵۶۰ میلی‌متر
فاصله محورها ۲۷۰۰ میلی‌متر
وزن خالص ۱۵۴۵ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق ۳۴۰ لیتر
قطر رینگ ۱۷ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی جیلی جئومتری C

جیلی جئومتری C محصول سال ۲۰۱۹ است، بنابراین حداقل ۴ سال از طراحی اولیه آن می‌گذرد. این خودرو در زمان خودش بسیار مدرن و آینده‌نگرانه به نظر می‌رسید، اما اکنون شاید نسبت به رقیبان خود کمی قدیمی‌تر احساس شود. البته این نگاه می‌تواند تنها مختص کارشناسان باشد و به نظر ما افراد عادی با دیدن ماشین جیامتری C از طراحی نسبتا مدرن و تا حدی فانتزی آن استقبال خواهند کرد؛ به شرطی که با طرح‌های نوین و متمایز خودروهای برقی در این سبک مشکلی نداشته باشند.

در نمای جلو اثری از گریل یا جلوپنجره دیده نمی‌شود. یک دریچه بزرگ در قسمت پایین سپر تعبیه شده است تا هوای مورد نیاز جهت خنک‌سازی موتور و باتری‌ها به داخل مجموعه فنی راه پیدا کند.

کناره‌های سپر نیز دارای ورودی‌های هوای مشکی رنگی هستند که اگر به انتهای آنها دقت کنید، متوجه باز بودنشان خواهید شد؛ یعنی باد می‌تواند درون آن جریان پیدا کند و ضمن خنک‌سازی لاستیک و دیسک چرخ، آیرودینامیک خودرو را نیز تا حدودی بهبود بخشد. در نمای جانبی، شیب سقف و نحوه طراحی فریم پنجره‌ها تاحد زیادی جلب توجه می‌کند.

در قسمت پشت نیز شاهد استفاده از یک سپر ساده هستیم که در کنار چراغ‌های دوتکه بزرگ و اسپویلر بالای شیشه، عناصر اصلی این زاویه از جئومتری C را تشکیل می‌دهند.

در مجموع باید گفت که ظاهر جئومتری سی کماکان می‌تواند مدرن و زیبا به نظر برسد، اما وقت آن رسیده که نسل جدیدی از این خودرو طی یکی دو سال آینده به بازارهای جهانی معرفی شود.

طراحی داخلی

کابین جیلی جئومتری C

طراحان داخلی این ماشین برقی چندین سال قبل بسیار خلاقیت به خرج داده و یک کابین ساده، مدرن و زیبا را برای این خودرو به وجود آورده‌اند.

طرح داشبورد در عین سادگی بسیار زیبا و جذاب‌تر از طراحی داخلی اکثر محصولات تسلا و بسیاری دیگر از خودروهای برقی به نظر می‌رسد. فرم خاص کنسول بین صندلی‌های جلو بسیار متمایز و آینده‌نگرانه است؛ شیفتر وضعیت دنده به‌صورت یک کلید گردان در آن بین خودنمایی می‌کند و طرح هندسی المان‌های این بخش دلنشین احساس می‌شود.

در سمت دیگر غربیلک فرمان دو شاخه بسیار خوش‌دست به چشم می‌آید و ما را به یاد برخی خودروهای اسپرت می‌اندازد. هماهنگی بین فرم نمایشگر مالتی مدیا و نمونه کوچک‌تر آن در پشت فرمان به‌عنوان صفحه کلاستر نیز در نوع خود خوشایند و دلپسند به نظر می‌رسد. همچنین اگر بخش میانی داشبرد دقت کنید، سبک و محل قرارگیری دکمه‌های سیستم تهویه در جلوی دریچه میانی نیز خلاقانه و منحصربه‌فرد است.

جیلی جیامتری C معادل ۲۷۰۰ میلیمتر فاصله محوری دارد. بنابراین فضای طولی کابین آن بسیار بزرگ و جادار احساس می‌شود و در نتیجه سرنشینان ردیف دوم از فضای پای بسیار وسیعی بهره‌مند می‌شوند. البته به دلیل شیب زیاد سقف در قسمت انتها، شاید افراد بلندقد با فضای سر در آن ناحیه کمی مشکل پیدا کنند.

اگر سری هم به صندوق عقب بزنید، متوجه خواهید شد که فضایی در حد ۳۴۰ لیتر به لوازم و چمدان‌های مسافرتی شما اختصاص داده شده است. این میزان حجم صندوق عقب خیلی بزرگ نیست، اما باز هم می‌تواند ۴ تا ۵ چمدان مسافرتی جمع و جور را در خود جا دهد.

آپشن‌ها و امکانات

با توجه به اطلاعات منتشرشده تا این لحظه، مواردی مثل ترمز پارک برقی و اتوهلد، سامانه کنترل پایداری و کشش، شش کیسه هوا، سقف پانوراما و دوربین ۳۶۰ و عقب، کروز کنترل هوشمند، سیستم پارک اتوماتیک، رادار هشدار تصادف از جلو، دستیار کمکی حفظ خودرو بین خطوط، سیستم هشدار خروج از خط، ترمز اضطراری خودکار و…،  جزو مهمترین امکانات ماشین جئومتری C فردا موتور محسوب می‌شوند.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک دارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییر لاین دارد
رادار تصادف جلو دارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری دارد
ترمز پارک برقی دارد
پدال شیفتر ندارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد
گرمکن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما دارد
سانروف دارد

قیمت جئومتری C در بازار

نمای عقب جیلی جئومتری C

قیمت خودرو جئومتری C در بازار چین بسته به نوع باتری و سطح امکانات از ۱۹ هزار تا ۲۶ هزار دلار متغیر است. در زمان نگارش این مطلب هنوز معلوم نیست که نسخه وارداتی فردا موتورز در بازار چین چه قیمتی دارد، اما اگر فرض کنیم با توجه به سقف ارزی واردات خودرو به ایران، همان قیمت ۲۰ هزار دلار برای این ماشین در نظر گرفته شده باشد، با فرض تعرفه ۴ درصدی واردات ماشین‌های برقی و اضافه کردن ۳۰ درصد سایر هزینه‌ها، خرید ماشین جئومتری سی مبلغی در حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برای متقاضیان سامانه یکپارچه هزینه در پی خواهد داشت.

با توجه به مشخصات فنی و امکاناتی که برای این خودرو ذکر شده است، قیمت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برای جیلی ژئومتری C منطقی به نظر می‌رسد. این خودرو با توجه به شتاب‌گیری سریع، برد حرکتی مناسب و امکانات ایمنی و رفاهی متنوع، گزینه‌ای جذاب برای افرادی است که به دنبال یک خودروی برقی باکیفیت و قیمت متوسط هستند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور