بررسی مشخصات فنی جک T9

۱۶ خرداد ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی جک T9

کمپانی جک برای رقابت با پیکاپ‌های بزرگ آمریکایی و ژاپنی، محصول جدیدی را به لیست تولیدات خود اضافه کرده است. این خودرو از لحاظ ابعاد از جک T8 بزرگتر است و در بازارهای جهانی با عنوان T9 یا جک هانتر شناخته می‌شود. جک T9 نسبت به کی ام سی T8 چهره عضلانی‌تری دارد و می‌خواهد خود را در بازارهای مختلف نظیر روسیه، استرالیا، آفریقای جنوبی و…، به جای وانت‌های گران‌قیمت آمریکایی جا بیندازد.

کرمان موتور برای رقابت با محصول جدید گروه بهمن یعنی پیکاپ بهمن G9 قصد دارد تا جک تی۹ را با نام KMC T9 در ایران مونتاژ کند و به فروش برساند.

مزایا و معایب

+ طراحی ظاهری مشابه پیکاپ‌های آمریکایی

+ کابین باکیفیت و جادار

+ قابلیت حمل بار سنگین

+ قابلیت آفرود مناسب

– کیفیت کمتر از رقبای آمریکایی و ژاپنی

مشخصات فنی

اگرچه کمپانی JAC پیشرانه‌های مختلف بنزینی، دیزل و برقی را برای T9 در نظر گرفته، اما مطمئنیم که به جز نسخه‌های بنزینی هیچ مدل دیگری از جک T9 وارد بازار ایران نخواهد شد. دو نسخه از موتورهای بنزینی برای وانت پیکاپ بزرگ جک قابل سفارش است.

اولین نمونه که در حال حاضر روی آمیکو آسنا اتوماتیک نیز قرار گرفته، موتور ۲.۴ لیتری توربوشارژ تحت لیسانس میتسوبیشی است. این پیشرانه قدرتی معادل ۲۱۱ اسب بخار و ۳۲۰ نیوتن.متر گشتاور تولید می‌کند. انتقال قدرت در این مدل به جعبه دنده اتوماتیک ۶ سرعته یا گیربکس دستی ۶ سرعته‌ سپرده شده است. در مورد مصرف سوخت و شتاب این نسخه اطلاعات دقیقی در دست نیست، اما می‌توان حدس زد که این خودرو حدود ۹ تا ۱۰ لیتر بنزین در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف کند. شتاب صفر تا صد آن نیز فراتر از ۱۴ ثانیه خواهد بود.

اما یک موتور ۲ لیتری توربوشارژ بنزینی نیز در مشخصات فنی جک T9 به چشم می‌خورد که تقریبا مشابه موتور بهمن G9 است. این پیشرانه قدرتی برابر با ۱۹۷ اسب بخار و ۳۵۰ نیوتن.متر گشتاور تولید می‌کند. برای انتقال قدرت به چرخ‌ها نیز از گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک ZF و ترانسفرکیس جلو به همراه دیفرانسیل عقب کمک گرفته شده است. این پیکاپ آفرودر چهارچرخ محرک در حالت استاندارد نیرو را به چرخ‌های عقب می‌فرستد، اما راننده می‌تواند چرخ‌های جلو را نیز در حالت 4H و4L  به جمع محور‌های محرک اضافه کند. قفل اتوماتیک دیفرانسیل عقب نیز راهکار دیگر جک T9 برای بهبود قابلیت بیراهه‌نوردی محسوب می‌شود.

در مورد تجربه رانندگی با کی ام سی T9 باید بدانید که به دلیل نوع طراحی بدنه، به‌ویژه طول سپر جلو و ارتفاع خودرو از سطح زمین، زوایای حمله و فرار قابل قبولی برای T9 فراهم شده تا در مسیرهای آفرود عملکرد بهتری ارایه دهد. سیستم تعلیق خودرو کمی خشک است، اما سفتی آن زیاد آزاردهنده نیست. شما با این خودرو می‌توانید تا سه و نیم تن بار را یدک بکشید و مقدار قابل‌توجهی لوازم و وسایل سنگین را در قسمت بار جای دهید. قفل دیفرانسیل عقب هم در مسیرهای ناهموار به کمک سیستم چهار چرخ محرک آمده و خودرو را از چاله‌ها و ناهمواری‌ها بیرون می‌کشد.

گیربکس ۸ سرعته ZF که احتمالا روی نسخه مونتاژی کرمان موتور نصب می‌شود، کار خود را به نحو عالی انجام می‌دهد. این جعبه دنده هماهنگی مناسبی با پیشرانه دارد و ضرایب آن به طرز دقیق و متناسبی انتخاب شده‌اند. محیط جادار کابین فضای راحتی برای سرنشینان ایجاد کرده و فرم ارگونومیک صندلی‌ها نیز حمایت قابل قبولی از بدن سرنشین در ناهمواری‌های مسیرهای آفرودی و دیگر جاده‌ها به عمل می‌آورد.

با این حال اگر با سرعت و شتاب بالا وارد پیچ‌های تند شوید، احتمال وقوع بیش فرمانی و انحراف قسمت عقب خودرو تا حدی وجود دارد. اما در شرایط معمولی جک T9 از لحاظ هندلینگ و پایداری، رانندگی اطمینان‌بخش و مناسبی را ارائه می‌دهد.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۲ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربوشارژ
قدرت ۱۹۷ اسب بخار
گشتاور ۳۵۰ نیوتن.متر
گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک
محور محرک دو دیفرانسیل
شتاب —–
سرعت —–
مصرف سوخت ۹.۵ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
بدنه پیکاپ بزرگ
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

طول ۵۳۳۰ میلیمتر
عرض ۱۹۶۵ میلیمتر
ارتفاع ۱۹۲۰ میلیمتر
فاصله محورها ۳۱۱۰ میلیمتر
وزن خالص —–
تعداد سرنشین ۵ نفر
وزن بار قابل حمل —–
حجم مخزن سوخت —–
قطر رینگ ۱۹ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییر لاین دارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری دارد
ترمز پارک برقی دارد
اتوهلد دارد
پدال شیفتر ندارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرم‌کن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما ندارد
سانروف دارد

طراحی ظاهری

طراحی جک T9

خودروساز چینی برای جک T9 مدل ۲۰۲۳ دو نوع جلوپنجره جدید طراحی کرده. اولین جلوپنجره که دارای میله‌های عمودی است، برای نسخه‌های توربودیزل و برقی آماده شده تا در بازارهایی مثل استرالیا و آفریقای جنوبی به فروش برسد. اما نمونه‌ای که احتمالا کی ام سی T9 با آن به ایران می‌آید، جلوپنجره مشبک بزرگی به رنگ مشکی است که بخش زیادی از نمای جلو را به پر می‌کند. قاب طوسی رنگ دور چراغ‌ها و جلوپنجره مشابه جلوپنجره داینامیک میتسوبیشی به نظر می‌رسد با این تفاوت که به رنگ کرومی نیست و همان رنگ طوسی یا تیره برای این قاب انتخاب شده است.

چراغ‌ها به صورت جداگانه طراحی شده و نوار دی‌لایت در بالا به همراه چراغ‌های اصلی در دو طرف سپر خودنمایی می‌کند.

درب کاپوت و ناحیه جانبی بدنه فرم حجیمی به خود گرفته تا چهره عضلانی و مشابه با محصولات آمریکایی برای این پیکاپ بزرگ به وجود آورد. در نمای جانبی از فلاپ‌های مشکی‌رنگ به منظور حجیم‌تر جلوه دادن قوس گلگیرها استفاده شده است. نمای عقب خودرو نیز طراحی متعادل و مناسبی دارد و رول کیج نصب‌شده، ضمن افزایش قابلیت حمل بار، نمای جالبی به فرم کلی بدنه جک T9 می‌بخشد.

در مجموع، ظاهر جک T9 به عنوان یک پیکاپ بزرگ، هم مقداری لوکس به نظر می‌رسد و هم قابلیت‌های موردنظر آفرودسواران را به خوبی ارائه می دهد.

طراحی داخلی

کابین جک T9

نمای داخلی جک T9 به وضوح از محصولات آمریکایی نظیر فورد F-150 الگوبرداری شده، اما این الگوبرداری خیلی به چشم نمی‌آید و نمی‌توان ایراد چندانی به آن گرفت. طرح کلی داشبرد متناسب با روحیات رانندگان و سرنشینان چنین خودروهای بزرگ آفرودی ترسیم شده و حالتی هندسی و مردانه دارد.

نمایشگر بزرگ عمودی در قسمت میانی داشبرد بخش زیادی از تنظیمات و کنترل‌گرها را درون خود جا داده تا تعداد دکمه‌های کابین به حداقل برسد. تونل بزرگ جعبه دنده نیز با یک کنسول حجیم پوشش داده شده تا فضایی لوکس بین صندلی‌های جلو ایجاد شود.

طراحی اهرم تعویض دنده در نوع خود جذاب و سطح بالا به نظر می‌رسد و صفحه کلاستر دیجیتال نیز از دیگر ویژگی‌های تکنولوژیک این خودرو به شمار می‌رود.

غربیلک فرمان دوشاخه نیز طراحی جذابی دارد و حس قاطعیت و قدرت را در دستان راننده تا حدودی به وجود می‌آورد. فضای کابین کافی است و افراد حاضر در صندلی‌های عقب هم راحتی دلنشینی را تجربه خواهند کرد.

متریال به‌کاررفته در کابین خودرو مرغوب به نظر می‌رسد و از این نظر انتقاد چندانی به جک تی۹ وارد نیست. البته باید دید که کی ام سی T9 درنهایت با چه کیفیتی در ایران عرضه می‌شود تا آن وقت بتوان به طور دقیق در مورد کیفیت متریال این خودرو اظهار نظر کرد.

قیمت جک T9 در بازار ایران

نمای کناری جک T9

تا زمان نگارش این متن هنوز مشخص نشده که قیمت کی ام سی T9 در ایران در چه محدوده‌ای قرار می‌گیرد. متاسفانه قیمت جک T9 مدل ۲۰۲۳ در بازارهای جهانی هم تاکنون به طور دقیق مشخص نشده، اما می‌توان حدس زد که این خودرو در ایران و در صورت ثبات نرخ ارز حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان یا بیشتر قیمت‌گذاری شود. به هر حال مسئله قیمت در بازار کشور ما با توجه به مولفه‌های مختلف، امری بسیار پیچیده است و باید تا هنگام عرضه خودرو منتظر ماند و دید کرمان موتور این محصول را با چه قیمتی به دست مشتریان می‌رساند.

اگر JAC T9 از لحاظ کیفیت ساخت و قطعات در سطح قابل قبولی باشد، می‌تواند جانشین خوبی برای آفروردرهای سطح اول جهانی محسوب شود که فرصت حضور آنها در ایران فراهم نشده است. البته منظورمان این نیست که این خودرو از لحاظ کیفی در سطح آنها قرار دارد، بلکه با توجه به قیمت پایین‌تر و همچنین صادر نشدن مجوز ورود محصولات باکیفیت جهانی به بازار ایران، وانت‌هایی مثل کی ام سی T9 می‌توانند در نبود رقبای جهانی، توقعات مشتریان را تا حد زیادی برآورده ساخته و به نیازهای ایشان پاسخ دهند.

مهم‌ترین رقیب جک T9 در بازار ایران فعلا پیکاپ بهمن G9 است که قابلیت‌های مناسب و امکانات متنوعی دارد. باید دید که پیکاپ جک در زمان حضور در بازار ایران با چه مشخصات فنی و چه سطحی از امکانات حاضر می‌شود تا بتوان به طور دقیق‌تر مقایسه بین این دو پیکاپ بزرگ را انجام داد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور