بررسی مشخصات فنی لاماری ایما برقی

۱۷ تیر ۱۴۰۳ بررسی مشخصات فنی لاماری ایما برقی

لاماری ایما (Eama) کراس‌اوور محبوب و خوش‌فروش بازار ایران از شرکت آرین پارس موتور (زیرشاخه هلدینگ گروه آرین سرمایه) است که از ابتدای ورود به بازار کشور، با داشتن طراحی متمایز و جذاب به همراه ستاپ فنی بنزینی و هیبرید، به خوبی در میان مشتریان جا باز کرد.

این خودرو در نمایشگاه شیراز ۱۴۰۳ این بار در نسخه تمام الکتریکی (EV) و با نام لاماری ایما برقی رونمایی شد تا سبد خانواده ایما بزرگ‌تر و متنوع‌تر از گذشته باشد.

مزایا و معایب

+ توان فنی قابل قبول

+ طراحی کاملا متمایز (فیس لیفت شده)

– زمان قابل توجه شارژ با برق خانگی

– قیمت نهایی بیشتر از بنزینی و هیبرید

– قیمت قابل توجه شارژر سری DC

مشخصات فنی

لاماری ایما EV با نام‌های دیگری چون فورتینگ لیتینگ (Forting Leiting) یا دانگ فنگ فرایدی EV (DFM Friday EV) از یک موتور برقی ۱۶،۰۰۰ دور در دقیقه در ساختار متحرک جلو بهره می‌گیرد که با گیربکس ضریب کاهنده، گشتاور را به محور جلو خودرو منتقل می‌کند. نیروی الکتریکی این موتور برقی از سوی پک باتری لیتیومی مایع خنک به دو ظرفیت ۵۷.۸ و ۸۵.۹ کیلووات.ساعت تامین می‌شود که بر اساس گفته رسانه‌های مختلف، برد الکتریکی مفید به ترتیب برابر با حدود ۵۲۰ تا ۶۳۰ کیلومتر به همراه دارد.

از دیدگاه خروجی، این خودرو با ارائه ۲۰۰ اسب بخار قدرت و ۳۴۰ نیوتون.متر گشتاور، در رده خودروهای خوش‌توان بازار کشور قرار می‌گیرد و با شتاب اولیه ۷.۹ ثانیه‌ای می‌تواند با بیشتر خودروهای بنزین‌سوز توربو تزریق مستقیم بازار رقابت کند. با این تفاوت که آلایندگی و صدای خروجی لحظه‌ای آن برابر صفر است.

مشکل اصلی خودروهای تمام الکتریکی مخصوصا در بازار ایران، نبود زیرساخت‌های مناسب برای دستیابی به سیستم شارژ سریع است. لاماری ایما برقی با خروجی برق شهری (AC/برق متناوب) برای شارژ کامل به ۱۵ ساعت زمان نیاز دارد. اما این زمان با استفاده از شارژر قدرتمندتر برق مستقیم (DC) تنها برابر با ۳۷ دقیقه برای شاررژ از ۳۰ تا ۸۰ درصد خواهد بود.

شرکت‌های ارائه‌کننده خودروهای برقی معمولا شارژرهای پرتوان و سریع را نیز در اختیار مشتری قرار می‌دهند، اما این شارژرها بسیار گران‌قیمت هستند و مالک در بهترین حالت تنها بتواند یکی از آن‌ها را برای محل زندگی خود تهیه کند. ازاین‌رو استفاده از خودروهای برقی در رفت و آمد بین‌شهری (به دلیل نبود زیرساخت مناسب برای شارژ سریع) تقریبا غیرممکن است.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو یک موتور الکتریکی TZ200XVS
ظرفیت باتری ۵۷.۸ و ۸۵.۹ کیلووات ساعت
قدرت ۲۰۰ اسب بخار
گشتاور ۳۴۰ نیوتن.متر
گیربکس اتوماتیک تک سرعت کاهنده
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۷.۹ ثانیه
سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت
بُرد خودرو ۵۲۰ تا ۶۳۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
بدنه کراس اوور سایز کوچک
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۶۰۰ میلی‌متر
عرض ۱۸۶۰ میلی‌متر
ارتفاع ۱۶۸۰ میلی‌متر
فاصله محورها ۲۷۱۵ میلی‌متر
وزن خالص ۱۹۰۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۳۶۰ لیتر
قطر رینگ ۱۹ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی لاماری ایما برقی

جذابیت ابتدایی ظاهر لاماری ایما در طراحی رادیکال و منحصر به فرد اما اغراق‌نشده آن بود. خودرویی که ضمن داشتن طراحی نسبتا فضایی، شباهت‌های بصری اندکی به لامبورگینی اوروس داشت و به‌صورت کلی جذاب، جوان‌پسند و گیرا به نظر می‌رسید. نسخه الکتریکی ایما با تغییرات بسیار زیاد مخصوصا در نمای جلو خودرو همراه شده است که سبک طراحی ابتدایی خودرو و آن صورت اغراق‌نشده را تا حد زیادی زیر سوال می‌برد.

در نسخه برقی ایما طبیعتا هیچ خبری از جلوپنجره رایج نسخه بنزینی نیست و در عوض از صفحه مشبک با طرح‌های شش ضلعی برای تزئین جلو خودرو بهره گرفته شده است که به خوبی غیاب یک جلوپنجره مناسب را پر می‌کند و نمی‌گذارد که صورت خودرو بیش از حد خالی به نظر برسد.

مجموعه سیستم روشنایی خودرو همان طرح کلی چراغ‌های نمونه بنزینی را به همراه دارد، اما در لاماری ایما برقی یک نوار قوس‌دار عمودی به سیستم روشنایی در روز خودرو افزوده شده و کل مجموعه روشنایی در یک تریم تزئیناتی به رنگ مشکی نهفته است. مشکی شدن طراحی تریم سیستم روشنایی خودرو ظاهر ایما الکتریکی را به کلی دگرگون کرده و آن ظاهر بدون اغراق و جذاب را اندکی خدشه‌دار کرده است. چرا که برقراری ارتباط بصری با سبک طراحی جدید نمای جلو این خودرو، حالا به مراتب سخت‌تر از نسخه‌های قبلی است.

طراحی سایر قسمت‌های خودرو تمایز چندانی به خود ندیده و چهارچوب کلی خطوط شکل‌دهنده لاماری تقریبا بدون تغییر باقی مانده است. اما ترکیب تریم تزییناتی نازک نارنجی رنگ در دل تریم مشکی رنگ قرار گرفته بر دامن خودرو، بر جذابیت بصری خودرو می‌افزاید. همچنین نیاز به تاکید است که در نسخه الکتریکی ایما دیگر خبری از سراگزوزهای گرد و اسپرت نیست.

طراحی داخلی

کابین لاماری ایما برقی

فضای داخلی کابین لاماری EV نیز شباهت خود به نسخه های پیشین را حفظ کرده و بیشتر منطبق با نسخه بنزینی لاماری است. تزئینات داخلی شابل داشبرد و کنسول میانی با طرح فیبر کربن، دریچه‌های سیستم تهویه با طراحی دایره‌ای، سیستم نورپردازی انتزاعی و استفاده گسترده از تریم رنگی سبز فسفری است که جلوه اسپرتی به این فضا می‌بخشد. خوشبختانه نسخه الکتریکی لاماری با حذف اهرم دنده مواجه نشده و وجود آن بر کنسول میانی همچنان برای خودرو دوستان جای خوشحالی دارد.

سبک طراحی کابین لاماری در تمامی نسخه‌های عرضه‌شده در بازار، همواره به تناسب هندسی میان اجزا و ساده‌گرایی بدون اغراق (همانند نمای خارجی) مشهور بوده است. بدون تردید قدرتمندترین ویژگی طراحی کابین ایما همواره موضوع دلنشینی و جذابیت المان‌های به‌کاررفته در آن است که از هر شلوغ‌کاری بی‌موردی جلوگیری کرده است.

آپشن ها و امکانات

خوشبختانه از دیدگاه ویژگی‌های ایمنی و رفاهی، لاماری ایما برقی نیز بسیار مجهز و دهان‌پرکن ظاهر شده است. قابلیت‌های این خودرو شامل ترمز پارک برقی، اتوهلد، سیستم کنترل پایداری، هشدار عبور ترافیک عقب، سیستم تشخیص حرکت بین خطوط، سیستم کمکی تغییر لاین، ترمز اضطراری اتوماتیک، کروز کنترل هوشمند تطبیق پذیر، کنترل حرکت خودرو در سرپایینی و سربالایی، نظارت بر فشار باد تایرها، رادار نقطه کور، هشدار تصادف از جلو، صندلی برقی راننده و شاگرد به همراه گرم‌کن، ماساژور و تهویه صندلی راننده، دو نمایشگر ۱۰.۲۵ اینچی افقی کلاستر و مولتی مدیا، فرمان اسپرت D-Cut با روکش چرم، دوربین دنده عقب دینامیک با قابلیت نمایش زاویه فرمان، دوربین ۳۶۰ درجه، ورود و استارت بدون کلید، روشنایی اتوماتیک، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، کول باکس، پاور ویندو، سانروف پانورامیک، سنسور پارک جلو و عقب، سیستم صوتی با ۶ بلندگو و در برقی صندوق با قابلیت تشخیص فرمان هوشمند با حرکت دادن پا است.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییر لاین دارد
رادار تصادف جلو دارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری دارد
ترمز پارک برقی دارد
پدال شیفتر ندارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد
گرمکن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو ندارد
ماساژور صندلی جلو فقط راننده
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما دارد
سانروف دارد

قیمت لاماری ایما EV در بازار

نمای عقب لاماری ایما برقی

ایما EV به‌تازگی در نمایشگاه خودرو شیراز رونمایی شد و از این رو هنوز هیچ اطلاعات دقیقی از قیمت نهایی این خودرو در بازار منتشر نشده است. اما بر اساس تجربه های پیشین مبنی بر عرضه خودروهای هیبرید و الکتریکی در بازار، باید انتظار داشت که قیمت نهایی نسخه الکتریکی ایما بالاتر از نمونه بنزینی و حتی بالاتر از نمونه هیبرید آن باشد.

نبود زیرساخت‌های مناسب درون‌شهری و برون‌شهری برای استفاده پیوسته، مفید و بدون دردسر از خودروهای الکتریکی در کشور و همچنین مدت زمان شارژ طولانی با شارژر استاندارد بسیار کند ۶.۶ کیلوواتی قرارگرفته درون خودرو، موجب می‌شود که علاقه مشتریان به نسخه تمام‌الکتریکی بسیار محدودتر از نمونه هیبرید باشد. به همین دلیل است که خودروهای الکتریکی در بازار ایران هنوز به جایگاه مناسب خود دست نیافته‌اند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی