لاماری ایما در برابر دیگنیتی پرایم

۱۸ فروردین ۱۴۰۲ لاماری ایما در برابر دیگنیتی پرایم

لاماری ایما و دیگنیتی پرایم، دو کراس اوور چینی مونتاژ داخل هستند که با ورود به بازار ایران سروصدای زیادی برپا کردند و واکنش‌های متعددی را برانگیختند.

دیگنیتی پرایم در اوج تحریم‌ها و عدم عرضه محصولات جدید، ناگهان توسط گروه خودروسازی بهمن معرفی شد و به دلیل فرم کوپه مانند خود خیلی سریع در کانون توجهات قرار گرفت.

از طرف دیگر، لاماری ایما هم با توجه به ظاهر متمایز و بسیار مدرن توانسته طرفداران زیادی برای خود دست‌وپا کند و با تکیه بر موتور پرقدرتی که زیر کاپوت جا داده، در نبود رقبای مطرح کره‌ای و ژاپنی وارداتی، شور و شوق زیادی بین مشتریان ایجاد کرده است.

با توجه به نزدیک بودن رده قیمتی و کلاس بدنه دیگنیتی پرایم و لاماری ایما، این دو خودرو در حال حاضر رقیب همدیگر محسوب می‌شوند و بسیاری از مشتریان این سوال را از خود می‌پرسند که لاماری ایما بخریم یا دیگنیتی پرایم؟

در ادامه با مقایسه لاماری ایما و دیگنیتی پرایم از «مجله خودرو ۴۵» همراه باشید تا تمام نقاط قوت و ضعف این دو خودرو را به اطلاع شما برسانیم تا درنهایت بتوانید بهترین انتخاب را متناسب با نیازهای خود بین این دو شاسی بلند شهری داشته باشید.

مشخصات فنی

مقایسه لاماری ایما و دیگنیتی پرایم را از بخش فنی این دو کراس اوور چینی شروع می‌کنیم. جالب است بدانید که این دو خودرو علی‌رغم عرضه تحت برندهای متفاوت در ایران، جزو محصولات کمپانی دانگ فنگ هستند که یکی با نشان فورتینگ و دیگری تحت لوگوی فنگون وارد بازار چین شده است.

این دو شاسی بلند شهری چینی همچون بسیاری از همنوعان خود به موتورهای توربوشارژ ۱.۵ لیتری تزریق مستقیم مجهز هستند.

البته شباهت حجم موتور این دو خودرو در میزان توان خروجی پیشرانه‌های آنها وجود ندارد؛ موتور لاماری ایما قدرتی معادل ۱۹۵ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۹۵ نیوتن متر را در اختیار راننده می‌گذارد. این میزان توان خروجی در مقایسه با محصولاتی همچون دیگنیتی پرایم که قدرتی برابر ۱۴۸ اسب بخار و گشتاور ۲۱۰ نیوتن متر ارائه می‌دهند، بسیار مهیج و برتر به نظر می‌رسد.

برتری توان موتور لاماری در شتابگیری نمود بیشتری دارد، چراکه اگر یک مسابقه درگ یا همان شتابگیری بین لاماری ایما و دیگنیتی پرایم برگزار کنید، آن وقت شاید بتوانید در آینه‌های لاماری چراغ‌های جلوی دیگنیتی پرایم را در هاله‌ای از گردوخاک و از فاصله دور تشخیص دهید؛ چراکه اختلاف شتاب صفر تا صد این دو کراس اوور چینی حداقل ۴ ثانیه است.

همچنین شتاب صفر تا ۱۰۰ لاماری ایما در شرایط استاندارد و با بنزین باکیفیت چیزی حدود ۹ ثانیه برآورد می‌شود؛ اما این رقم برای دیگنیتی پرایم نزدیک به ۱۳ ثانیه است. درنتیجه اگر جزو طرفداران خودروهای پرشتاب هستید، بهتر است حتما لاماری ایما را به جای دیگنیتی پرایم انتخاب کنید.

علاوه بر میزان اختلاف توان موتور این دو، عملکرد جعبه‌دنده‌های آنها نیز در اختلاف فنی بین دیگنیتی و لاماری کاملا تاثیرگذار است. زیرا دیگنیتی پرایم از یک گیربکس CVT با ماهیتی آرام استفاده می‌کند اما لاماری ایما یک گیربکس دوکلاچه تَر WDCT تند و تیز را به موتور خود متصل کرده که باعث می‌شود رانندگی چابک و هیجان‌انگیزتری به کاربران خود هدیه دهد.

نکته عجیب در سیستم انتقال قدرت لاماری ایما، نبود سامانه تیپ ترونیک است که می‌توانست با یک جفت پدال شیفتر پشت فرمان، رانندگی بی‌نظیری به کاربران هدیه دهد؛ اما متاسفانه در حال حاضر این طور نیست و لاماری بدون تعویض دستی دنده‌ها یا همان تیپ ترونیک به بازار آمده است.

در مورد مقایسه لاماری و دیگنیتی از نظر تجربه رانندگی و کیفیت سواری، باید بدانید که سیستم تعلیق دیگنیتی پرایم سواری نرم و آرامش‌بخش‌تری را به شما می‌دهد اما لاماری ایما با توجه به قدرت موتور بالا و عملکرد فنی نسبتا اسپرت‌تر، لازم است که سیستم تعلیق خشک‌تری داشته باشد تا بتواند هندلینگ و پایداری لازم را در سر پیچ‌ها و در سرعت‌های بالا ارائه دهد و دچار انحراف و واژگونی نشود.

بنابراین به عنوان نتیجه مقایسه لاماری ایما و دیگنیتی پرایم در بخش فنی باید گفت که مسلما محصول آرین پارس موتور یعنی لاماری ایما برتری فاحش و بدون حرف حدیثی نسبت به حریف دارد و امتیاز بالایی در این بخش دریافت می‌کند.

مشخصات کلی

دیگنیتی پرایم لاماری ایما
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۵ لیتر ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربو MPi توربو GDi
قدرت ۱۴۸ اسب بخار ۱۹۵ اسب بخار
گشتاور ۲۲۰ نیوتن متر ۲۸۵ نیوتن متر
گیربکس  CVT اتوماتیک تیپ ترونیک 7 دنده اتوماتیک WDCT
محور محرک دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۳ ثانیه ۹ – ۹.۵ ثانیه
سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷.۳ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵
فرمان برقی برقی
بدنه کراس اوور متوسط کراس اوور کامپکت
نوع رینگ آلومینیومی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

دیگنیتی پرایم لاماری ایما
طول ۴۶۸۵ میلی‌متر ۴۵۶۵ میلی‌متر
عرض ۱۸۶۵ میلی‌متر ۱۸۶۰ میلی‌متر
ارتفاع ۱۶۴۵ میلی‌متر ۱۶۹۰ میلی‌متر
فاصله محورها ۲۷۹۰ میلی‌متر ۲۷۱۵ میلی‌متر
وزن خالص ۱۵۷۰ کیلوگرم ۱۵۵۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۷۸۰ لیتر ۴۸۰ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۸ لیتر ۵۵ لیتر
قطر رینگ ۱۸ اینچ ۱۹ اینچ

آپشن ها و امکانات

دیگنیتی پرایم لاماری ایما
کروز کنترل دارد دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد دارد
کنترل کشش دارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد
اتو پارک ندارد ندارد
سنسور جلو دارد ندارد
سنسور عقب دارد دارد
رادار نقطه کور ندارد ندارد
رادار تغییر لاین ندارد ندارد
رادار تصادف جلو ندارد ندارد
رادار تصادف عقب ندارد ندارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
ترمز اضطراری ندارد ندارد
ترمز پارک برقی دارد دارد
پدال شیفتر ندارد ندارد
اتولایت دارد دارد
چراغ روز دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
گرم‌کن فرمان ندارد ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد دارد
ناوبری دارد ندارد
نمایشگر هدآپ ندارد ندارد
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد ندارد
کیسه هوا دارد دارد
ورود بدون کلید دارد دارد
استارت بدون کلید دارد دارد
تهویه اتوماتیک دارد دارد
صندلی برقی راننده دارد دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد ندارد
گرم‌کن صندلی جلو دارد ندارد
سردکن صندلی جلو ندارد ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد ندارد
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد دارد
پانوراما دارد دارد
سانروف دارد دارد

طراحی ظاهری

نمای جلوی دیگنیتی پرایم

نمای جلوی لاماری

مبحث طراحی ظاهری هم می‌تواند یکی از مهم‌ترین جنبه‌های مقایسه لاماری و دیگنیتی باشد؛ زیرا این دو کراس اوور چینی جزو خودروهای گران‌قیمت بازار به حساب می‌آیند و مشتریان در این رنج قیمت از ظاهر ماشین توقع زیادی دارند.

فرم کوپه قسمت عقب دیگنیتی پرایم مهم‌ترین مشخصه ظاهری این خودرو است که باعث شده هواداران زیادی داشته باشد و ظاهر دیگنیتی را به یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این خودرو تبدیل کند.

اما در سوی دیگر، با یک شاسی بلند شهری کامپکت طرف هستیم که ظاهر بسیار مدرن و منحصربه‌فردتری را به نمایش می‌گذارد؛ لاماری ایما یا همان دانگ فنگ T5 ایوو با الگوبرداری از برخی محصولات جگوار و دیگر خودروسازان روز دنیا خلق شده و شمایلی اسپرت، مهیج و چشم‌نواز ارائه داده که می‌تواند در دل‌وجان هر بیننده ایرانی به راحتی نفوذ کند.

همین عامل نیز باعث شده تا لاماری ایما علی‌رغم برخی کمبودها از لحاظ امکانات و همچنین خدمات پس از فروش نسبت به حریفان، با استقبال بیشتری روبه‌رو شود. در این خودرو شاهد تلفیق نسبتا چشم‌نواز خطوط ملایم با برخی المان‌های هندسی مدرن هستیم که درمجموع استایلی زیبا، خوش‌تراش و عامه‌پسند را به نمایش می‌گذارد.

دیگنیتی پرایم نیز همان‌طور که اشاره شد، به دلیل فرم کوپه خود توانسته جلوه‌های بصری جذابی به نمایش بگذارد اما به نظر ما در مقایسه با لاماری ایما به‌ویژه در بخش طراحی نمای جلو، کمی ضعف دارد و در رتبه دوم قرار می‌گیرد.

طراحی داخلی

نمای داخلی دیگنیتی پرایم

نمای داخلی لاماری

با مقایسه لاماری و دیگنیتی پرایم از جهت طراحی داخلی و کیفیت کابین، متوجه می‌شوید که لاماری ایما کمی محافظه‌کارانه و پایین‌تر از سطح انتظار، به‌ویژه از نظر کیفیت متریال داخلی ظاهر شده است. با این حال استایل داخلی این خودرو همچنان زیبا است و می‌تواند جذابیت قابل قبولی برای کاربران داشته باشد.

از طرف دیگر، به نظر می‌رسد نمای داخلی دیگنیتی پرایم طراحی شکیل‌تر و کیفیت بالاتری ارائه می‌دهد که باعث می‌شود مشتری از حضور در کابین دیگنیتی احساس بهتری پیدا کند و آن را کمی باکیفیت‌تر بداند. ضمن آن که فضای داخلی دیگنیتی پرایم به‌ویژه فضای سرنشینان ردیف عقب به دلیل فاصله محوری بزرگتر، کمی راحت‌تر از لاماری ایما است.

البته فضای داخل لاماری ایما نیز برای حضور سرنشینان بزرگسال کافی به نظر می‌رسد و فضای سر در صندلی‌های ردیف عقب این خودرو نسبت به حریف کمی بهتر ارزیابی می‌شود.

صندوق عقب ۷۸۰ لیتری نکته مثبت دیگری است که به بخش طراحی داخلی دیگنیتی نسبت به لاماری برتری می‌دهد. زیرا گنجایش صندوق لاماری ایما تنها ۴۸۰ لیتر است که در مقایسه با رقیب محدودتر بوده و می‌تواند هنگام مسافرت خانواده‌ها را با کمبود جا برای لوازم روبه‌رو کند.

همچنین کابین لاماری از کمبود برخی آپشن ها رنج می‌برد؛ نبود دوربین ۳۶۰ درجه، تنظیم برقی صندلی سرنشین جلو، گرمکن صندلی‌های جلو و درب صندوق برقی از مهم‌ترین ایرادات کابین لاماری نسبت به دیگنیتی پرستیژ (سری جدید دیگنیتی پرایم) در بحث تجهیزات محسوب می‌شود.

نتیجه گیری

نمای عقب دیگنیتی پرایم

نمای عقب لاماری

اگر مطلب مقایسه لاماری ایما و دیگنیتی پرایم تا اینجا مطالعه کرده باشید، متوجه نقاط ضعف و قوت این دو ماشین چینی مونتاژی نسبت به یکدیگر شده‌اید. اما اگر بخواهیم به این سوال شما که لاماری بخریم یا دیگنیتی پرایم، به طور دقیق و خلاصه پاسخ بدهیم، باید جوابی که در ادامه آمده را به عرض برسانیم.

درمجموع افرادی که به توان حرکتی اتومبیل به‌ویژه شتاب خودرو اهمیت بالایی می‌دهند، استایل اسپرت و مدرن بدنه برایشان بسیار مهم است و از گیربکس‌های CVT دل خوشی ندارند، باید به سراغ لاماری ایما بروند و آن را بخرند. لاماری ایما یک کراس اوور بسیار زیبا با توان حرکتی فوق‌العاده است که می‌تواند پاسخگوی بسیاری از توقعات شما باشد. البته نبود تیپ ترونیک برای خودرو در حد ایما اصلا قابل هضم نیست.

همچنین باید به بحث مهم ایمنی نیز توجه ویژه نشان دهیم؛ در این بین تحقیقات ما نشان می‌دهد که دانگ فنگ T5 ایوو یا همان لاماری ایما موفق شده نتایج بسیار دلگرم‌کننده در آزمون موسسه سی انکپ در سال ۲۰۲۱ به دست آورد و پنج ستاره کامل این موسسه چینی را در کارنامه خود ثبت کند.

در مورد تست ایمنی دیگنیتی پرایم یا دانگ فنگ IX5 اطلاعات دقیقی در دسترس نیست، اما با توجه به سایر اطلاعات دریافتی ما این طور به نظر می‌رسد که ایمنی این خودرو نسبت به لاماری تاحدودی پایین‌تر است .

از سوی دیگر، دیگنیتی پرایم نیز طراحی ظاهری جذابی دارد که می‌تواند سلیقه‌های بسیاری را با خود همراه کند. همچنین این خودرو کیفیت سواری نسبتا لذت‌بخش و نرم‌تری ارائه می‌دهد، کابین بزرگ‌تری دارد، صندوق عقب آن برای مسافرت مناسب‌تر است و در سری جدید خود که با نام دیگنیتی پرستیژ وارد بازار شده، از برخی امکانات بیشتر مثل دوربین ۳۶۰، گرمکن صندلی‌های جلو، تنظیم برقی صندلی شاگرد و دوربین جانبی سود می‌برد.

بنابراین اگر خیلی طرفدار خودروهای پرشتاب نیستید و با عملکرد آرام گیربکس CVT مشکلی ندارید، به نظر ما دیگنیتی پرایم می‌تواند انتخاب بهتری برای شما باشد. ضمن آنکه تعدد نمایندگی‌های بهمن موتور بسیار بیشتر از آرین پارس موتور است و درنتیجه خدمات پس از فروش دیگنیتی نسبت به لاماری گستردگی بیشتری دارد؛ این مورد می‌تواند نکته مهمی در مقایسه لاماری و دیگنیتی محسوب شود که باید به آن توجه کرد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: تیم محتوا خودرو45