لاماری ایما در برابر فونیکس FX

۴ مرداد ۱۴۰۲ لاماری ایما در برابر فونیکس FX

مونتاژکاران ایرانی به تدریج به سمت عرضه کراس‌اوورهای اسپرت و جذاب‌تر چینی گام برداشته‌اند. لاماری ایما سنگ اول این بنا را گذاشت و پس از آن محصولات دیگری همچون فونیکس FX به میدان آمدند. این دو خودرو جزو شاسی‌بلندهای شهری جدید چینی به حساب می‌آیند که مدت کوتاهی پس از عرضه جهانی، در ایران حاضر شدند. این خودروهای کراس اوور از لحاظ کلاس بدنه، قیمت و توان فنی رقیبان نزدیکی برای هم به حساب می‌آیند و همین موضوع باعث می‌شود تا مشتریان از خود بپرسند که لاماری ایما بهتر است یا فونیکس FX؟

برای آنکه بدانید کدام‌یک از این دو کراس اوور چینی ارزش خرید بالاتری دارد و بهتر می‌تواند نیاز شما را برآورده کند، به مقایسه لاماری ایما با فونیکس FX پرداخته‌ایم. لازم به ذکر است در این مطلب نسخه فول آپشن فونیکس FX یعنی تیپ پرمیوم را بررسی شده است.

مشخصات فنی

لاماری ایما و فونیکس FX، جزو کراس‌اوورهای پرقدرت بازار ایران به حساب می‌آیند و با ارائه قدرت بیش از ۱۹۰ اسب بخار، توانسته‌اند سواری هیجان‌انگیز و دلچسبی را برای کاربران خود فراهم کنند.

موتور لاماری ایما از نوع ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژ با سیستم تزریق مستقیم سوخت است که روی کاغذ ۱۹۵ اسب بخار قدرت و ۲۸۵ نیوتن.متر گشتاور تولید می‌کند. این میزان نیرو از طریق یک جعبه دنده دوکلاچه ۷ سرعته روغنی یا تَر، به سوی محور جلو هدایت می‌شود.

فونیکس FX هم از یک موتور ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژ مجهز سیستم تزریق مستقیم سوخت، نیرویی معادل ۱۹۷ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۹۰ نیوتن.متر را دریافت می‌کند. این خروجی از طریق یک جعبه دنده ۷ سرعته دوکلاچه تر به محور جلو تحویل داده می‌شود.

جای خوشحالی دارد که بدانید موتور فونیکس FX با فونیکس تیگو ۸ پرو یکسان است و البته قرار است روی برخی دیگر از محصولات جدید برند فونیکس هم نصب شود. بنابراین از جهت تامین قطعات یدکی و تعمیرات، شرایط بهتری از موتور لاماری ایما خواهد داشت.

همچنین علیرغم ادعاهایی که در مورد توان فنی و شتاب بالای لاماری ایما، پیش از ورود به کشورمان به گوش می‌رسید، در تست‌های غیررسمی که توسط کارشناسان و خبرنگاران حوزه خودرو انجام شد، متوجه شدیم که لاماری ایما نمی‌تواند شتابی در حدود ۸.۵ ثانیه را فراهم کند و بهترین شتاب صفر تا صد لاماری ایما حدود ۹.۵ ثانیه است و اگرچه برای یک کراس اوور شهری در این کلاس قابل قبول و مناسب به حساب می‌آید، اما توان رقابت با محصولات جدید و چابک‌تری مثل فونیکس FX را ندارد.

با توجه به تست‌هایی که روی کراس اوور جذاب چری انجام شده است، می‌توان نتیجه گرفت که شتاب صفر تا ۱۰۰ فونیکس FX نزدیک به ۸.۱ ثانیه است و نسبت به بسیاری رقبا از جمله لاماری ایما برتری محسوسی دارد.

همچنین حساسیت پدال گاز و واکنش‌های پیشرانه FX تا حدی از لاماری ایما سریع‌تر است و لگ یا همان وقفه توربو در آن کمتر احساس می‌شود. البته لاماری ایما هم برای کاربران عادی محدودیت خاصی ایجاد نمی‌کند و می‌تواند در نوع خود رانندگی هیجان‌انگیزی داشته باشد. اما به هر حال واکنش آن به فشردن پدال گاز در مقایسه با فونیکس FX کمی کندتر حس می‌شود.

با وجود آنکه کیفیت سواری خودروهای کراس اوور به دلیل تامین پایداری کافی و ارتقای هندلینگ، باید به صورت خشک تنظیم شود، اما هنگام رانندگی شهری و در جاده‌های آسفالت و مسیرهایی که ناهمواری چندانی ندارند، میزان کوبش‌های درون کابین فونیکس FX و لاماری ایما چندان شدید نیست.

اگر کمی بیشتر دقت کنید، متوجه خواهید شد که سواری لاماری ایما از حریف، به‌ویژه در صندلی‌های ردیف عقب مقداری خشک‌تر است و این موضوع می‌تواند در مسیرهای ناهموار و خاکی، بیشتر خود را نشان دهد. اما در مسیرهای عادی می‌توان سواری نرمی را از هر دوی این شاسی‌بلندهای زیبای چینی مشاهده کرد.

قدرت ترمزگیری، به‌ویژه در فونیکس FX بسیار اطمینان‌بخش به نظر می‌رسد. ترمز لاماری ایما هم در نوع خود کارایی کافی را دارد، اما می‌توان روی کارآمدی ترمزهای محصول مدیران خودرو کمی بیشتر حساب باز کرد.

با توجه به استفاده از سیستم تعلیق مالتی لینک مستقل در فونیکس FX پریمیوم و لاماری ایما، وضعیت هر دو خودرو از نظر بیش فرمانی در ورود سریع به پیچ‌ها، قابل قبول است و انحراف چندانی در قسمت عقب خودرو احساس نمی‌شود. البته با توجه به قدرت بالای موتورها به ویژه در فونیکس FX، می‌توان انتظار کم فرمانی در ورود فوق‌سریع به پیچ را داشت. هرچند که این مشکل هم با وجود سامانه‌های کنترل پایداری و کنترل کشش تا حد زیادی رفع شده است و در رانندگی‌های عادی و سرعت‌های متعارف، کمبود پایداری در این دو شاسی بلند چینی احساس نمی‌شود.

طراحی ظاهری

طراحی لاماری ایما

طراحی فونیکس FX

مقایسه لاماری ایما و فونیکس FX از نظر طراحی ظاهری کار تقریبا دشواری به نظر می‌رسد، چراکه یکی از نقاط قوت لاماری طراحی جذاب و امروزی آن بوده که باعث شده تا این خودرو نسبت به دیگر کراس اوورهای هم‌دوره خود در بازار ایران، بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. طراحی لاماری ایما شاید علاقه‌مندان را به یاد خودروهای کراس اوور جگوار بیندازد و نمای روبروی آن با حالتی شبیه به پوزه کوسه، می‌تواند قاطعیت و خشونت موردپسند رانندگان و مالکان جوان را فراهم کند.

در سوی دیگر این میدان فونیکس FX مدیران خودرو حضور دارد که از زبان طراحی جدید موسوم به هنر متحرک سود می‌برد. این شیوه طراحی به قدری متفاوت است که شرکت چری آن را برای عرضه در بازارهای معتبر اروپا پدید آورده و خطوط بسیار نوین، هیجان‌انگیز و آیرودینامیک را به نمایش می‌گذارد.

از نمای بغل و قسمت عقب، فونیکس مدیران خودرو نه تنها نسبت به لاماری ایما کمبودی ندارد، بلکه شاید بسیاری از مشتریان آن را بیشتر نیز بپسندند. اما در بخش چهره می‌توان انتقادهایی را به فونیکس FX وارد دانست. به نحوی که شاید بسیاری آن را نازیباتر از نمای جلوی لاماری ایما تلقی کنند. با این حال شاید هم افرادی که طراحی‌های فانتزی و فوق مدرن را می‌پسندند، به این حرف ما خرده بگیرند و سلیقه‌شان به سمت فونیکس FX بیشتر متمایل باشد.

درمجموع باید گفت هر دو خودرو از طراحی مدرن، گیرا و سیال برخوردارند که باعث می‌شود پرستیژ بالایی در سطح جامعه داشته باشند و از نظر ظاهری جذاب به چشم برسند.

طراحی داخلی

کابین لاماری ایما

کابین فونیکس FX

در مقایسه فونیکس FX با لاماری ایما از نظر طراحی داخلی، متوجه شدیم که وضعیت محصول مدیران خودرو نسبت به لاماری ایما کمی دلچسب‌تر است و طراحی آن تناسب بیشتری با نمای بیرونی خودرو دارد.

نمای داخلی لاماری ایما نیز چندان خالی از نکات مثبت نیست و در نوع خود توانسته رضایت نسبی کاربران را به دنبال داشته باشد. البته به‌کارگیری بیش از حد متریال پلاستیکی خشک در قسمت‌های مختلف داشبورد و رودری‌ها، یکی از نکات منفی است که در هر دو خودرو یافت می‌شود. انتظار بر این بود که از مواد باکیفیت‌تری در ساخت داشبورد و رودری‌های این دو شاسی بلند جذاب چینی استفاده شود تا کاربران از حضور در اتاق این دو خودرو حس بهتری داشته باشند و آن را با محصولات لوکس‌تر چینی مقایسه کنند.

نکته مثبت کابین لاماری ایما برخورداری از فاصله محوری کشیده‌تر و درنتیجه کابین جادارتر نسبت به فونیکس FX است که باعث می‌شود سرنشینان ردیف عقب فضای پای بیشتری داشته باشند.

همچنین به دلیل ارتفاع بیشتر سقف، کاربران ردیف دوم لاماری ایما از این نظر هم وضعیت بهتری نسبت به رقیب دارند و افراد بلندقد می‌توانند سواری راحت‌تری را در صندلی‌های ردیف عقب لاماری ایما نسبت به فونیکس FX تجربه کنند.

حجم صندوق عقب فونیکس FX تنها 292 لیتر است که برای این کلاس کافی به نظر نمی‌رسد و نمی‌تواند با احتیاجات کاربران خانوادگی همخوانی داشته باشد. در سوی دیگر حجم صندوق لاماری ایما ۴۸۰ لیتر است و اگرچه در برابر حریفان کمی کوچک به نظر می‌رسد، با این حال وضعیت بسیار بهتری نسبت به فونیکس FX دارد و می‌تواند چمدان‌های مسافرتی ۴ تا ۵ نفر را درون خود جای دهد.

لاماری ایما یا فونیکس FX

نمای عقب لاماری ایما

نمای عقب فونیکس FX

در نهایت می‌خواهیم بدانیم که بالاخره لاماری ایما بخریم یا فونیکس FX؟

هر دو خودرو ویژگی‌های مثبت زیادی دارند و می‌توانند در بازار ایران کماکان خوش بدرخشند. اما اگر دقیق‌تر بخواهیم بررسی کنیم، باید بگوییم که فونیکس FX به دلیل برخورداری از شتاب و چالاکی بهتر، سواری هیجان‌انگیزتری دارد و برای مشتریانی که به دنبال خودروهای تند و تیز هستند، گزینه مناسب‌تری محسوب می‌شود.

البته لاماری ایما هم از لحاظ شتاب‌گیری وضعیت قابل قبولی دارد، اما وقتی در یک رقابت دِرگ کنار فونیکس FX قرار می‌گیرد، راننده فونیکس می‌تواند برای سرنشینان لاماری دست تکان دهد و آنها را جا بگذارد.

دلیل شتاب‌گیری بهتر فونیکس FX این است که حداکثر توان خود را با کمترین افت به سر چرخ‌ها منتقل می‌کند. این در حالی است که اکثر خودروهای موجود در بازار ایران قادر نیستند آن قدرتی را که روی کاتالوگ ذکر شده، به سر چرخ‌ها انتقال دهند و درنتیجه از لحاظ شتاب دچار افت می‌شوند.

همچنین نکته مهم دیگری که فونیکس FX را نسبت به حریف برتر خواهد کرد، بحث ایمنی است. فونیکس FX تنها خودروی چینی موجود در کشور محسوب می‌شود که توانسته پنج ستاره ایمنی از موسسه بسیار معتبر و سخت‌گیر یوروانکپ اروپا به دست آورد. این یعنی با یک ماشین ایمن و مطمئن طرفیم.

خوشبختانه لاماری ایما هم توانسته پنج ستاره ایمنی از موسسه چینی CNCAP دریافت کند، اما سطح استانداردهای سی انکپ به اندازه یورو انکپ سخت‌گیرانه نیست و درنتیجه باید امنیت کمتری را برای لاماری ایما متصور باشیم.

ضمن آنکه وجود تجهیزاتی مثل ترمز اضطراری، دوربین ۳۶۰، رادار هشدار نقطه کور، رادار تصادف جلو و عقب، رادار تغییر خط، کروز کنترل هوشمند، گرمکن و سردکن صندلی جلو باعث ارتقای رفاه و امنیت سرنشینان فونیکس خواهد شد.

از دیگر مزایای فونیکس FX نسبت به لاماری ایما می‌توان به اشتراک فنی این خودرو با بعضی محصولات چری در ایران و خدمات پس از فروش گسترده مدیران خودرو در سطح کشور اشاره کرد. این مهم باعث می‌شود مالکان FX در بحث گارانتی و همچنین تعمیرات و نگهداری کمتر دچار دردسر شوند.

در طرف دیگر لاماری ایما توانسته علی‌رغم برخی کمبودها دل بسیاری از مشتریان ایرانی را برباید و آنها را شیفته خود کند. دلیل اصلی جذابیت این خودرو در درجه اول طراحی ظاهری فوق‌العاده زیبا و متمایز آن است که سلیقه‌های گوناگونی را با خود همسو کرده و به یکی از جذاب‌ترین خودروهای بازار از نظر طراحی بدنه تبدیل شده است. فضای داخلی جادارتر و صندوق عقب بزرگ‌تر هم باعث می‌شود تا کاربردپذیری این خودرو از فونیکس FX بهتر باشد و خانواده‌ها هنگام مسافرت محدودیت کمتری را تجربه کنند.

بنابراین اگر یک کراس اوور زیباتر، با کابین بزرگ‌تر و صندوق عقب وسیع‌تر و عملکرد فنی مناسب نیاز دارید، لاماری ایما می‌تواند گزینه مناسبی برای تامین توقعات شما باشد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور