بررسی مشخصات فنی چانگان هانتر پلاس

۱۹ آذر ۱۴۰۳ بررسی مشخصات فنی چانگان هانتر پلاس

بازار پیکاپ‌های دو کابین دو دیفرانسیل کشور هرچه در دهه گذشته از کمبود و خلا رنج می‌برد، حالا به لطف خودروسازان چینی با تنوع بسیار زیاد و همچنان رو به رشد مواجه شده است. از جدید‌ترین گزینه‌های سایز متوسط دو کابین دو دیفرانسیل بازار که از سوی شرکت زامیاد (زیرمجموعه گروه سایپا) رونمایی شده است، باید از چانگان هانتر پلاس نام برد.

خودرویی که تاریخ رونمایی آن به سال ۲۰۱۹ بازگشته و تحت چند نام مختلف با طراحی‌های متفاوت در بازارهای بین المللی به فروش می‌رسد. حالا زامیاد قرار است چانگان هانتر پلاس را به صورت وارداتی روانه بازار کشور کند.

مزایا و معایب

+ طراحی ظاهری و داخلی قابل قبول

+ توان مناسب پیشرانه

+ ارائه از سوی شرکت شناخته‌شده زامیاد

– ورود به بازار اشباع‌شده پیکاپ‌های دو کابین

– عدم ارائه در نسخه فیس‌لیفت ۲۰۲۳

مشخصات فنی

چانگان هانتر پلاس در حقیقت همان پیکاپ چانگان لنتوژ است که روی پلتفرم مشترک با کایسن F70، تا تمایز در طراحی بخش جلو و عقب روانه بازار شد. این خودرو در بازار ایران با پیشرانه ۲ لیتری توربو تزریق مستقیم (T-GDI) با استاندارد آلایندگی یورو ۶ عرضه خواهد شد که در اتصال مستقیم با گیربکس اتوماتیک ۸ سرعت از ساخته‌های ZF آلمان و گیربکس کمک بورگ وارنر آمریکا است. سیستم انتقال نیروی این خودرو از نوع دو دیفرانسیل موقت انتخابی (4WD) با کنترل حالت الکترونیکی است. خوشبختانه در ۵ حالت رانندگی عنوان‌شده در سیستم انتقال نیروی هانتر پلاس، ضمن وجود حالت نرمال، اکو، اسپرت و برفی، از حالت آفرود نیز سخن به میان آمده است که نیم‌نگاهی به قابلیت‌های بیراهه‌نوردی این دو دیفرانسیل جدید بازار دارد.

چانگان هانتر پلاس با وجود وزن خالص نزدیک به ۲ تن و توان باربری برابر با ۹۵۰ کیلوگرم، گشتاور قابل قبول پیشرانه در کنار ضرایب متعدد سیستم انتقال نیروی ۸ سرعت، می‌تواند چالاکی رضایت‌بخشی را به سرنشینان تقدیم ‌کند. البته برای ارائه توان باربری نزدیک به یک تن، این خودرو به ناچار در محور عقب از سیستم تعلیق یکپارچه با فنرهای شمش بهره می‌گیرد که بیشتر مناسب استفاده تحت وزن زیاد است و به هنگام خالی بودن خودرو، با کمی کوبش طبیعی در محور عقب همراه خواهد بود.

بر اساس شنیده‌ها، نه‌تنها محور عقب هانتر پلاس به قفل دیفرانسیل مجهز است، بلکه خودرو از دیفرانسیل مرکزی به همراه قفل بهره می‌گیرد. اگر این تعبیر به واقع صحیح باشد، باید این خودرو را تنها پیکاپ دو دیفرانسیل بازار دانست که از دیفرانسیل مرکزی و قفل دیفرانسیل مرکزی بهره می‌گیرد. البته از نظر مهندسی و فنی انتظار می‌رود که خودروی ساخت چین از این کلاس و این رده قیمتی فاقد قفل و دیفرانسیل مرکزی باشد، چرا که وجود دیفرانسیل مرکزی قفل‌دار معمولا مختص به خودروهایی است که از سیستم دو دیفرانسیل دائمی (AWD) بهره می‌گیرند.

هنوز کاتالوگ رسمی از مشخصات دقیق این خودرو منتشر نشده است. در نتیجه نمی‌توان به طور قطع از جزئیات قابلیت‌های فنی این خودرو سخنی عنوان کرد.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو بنزینی تزریق مستقیم
حجم موتور ۲ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربوشارژر
قدرت ۲۳۳ اسب بخار
گشتاور ۳۹۰ نیوتن.متر
گیربکس ۸ سرعت اتوماتیک
محور محرک دو دیفرانسیل (4WD)
شتاب
سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۱۰ – ۱۲ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان
بدنه پیکاپ دو کابین سایز متوسط
نوع رینگ آلیومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۵۳۵۰ میلی‌متر
عرض ۱۹۸۰ میلی‌متر
ارتفاع ۱۸۷۵ میلی‌متر
فاصله محورها ۳۱۸۰ میلی‌متر
وزن خالص ۲۰۶۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت بار ۹۵۰ کیلوگرم
حجم مخزن سوخت ۸۰ لیتر
قطر رینگ

طراحی ظاهری

طراحی چانگان هانتر پلاس

از نظر طراحی نمای خارجی، چانگان هانتر پلاس نسخه به‌روزشده و زیباتری از کایسن F70 است. در نتیجه نه تنها از دیدگاه طراحی خارجی، بلکه از نظر طراحی داخلی نیز یک سر و گردن بالاتر و در کلاس خودروهای روز کشور چین قرار دارد.

نمای جلو متشکل از جلوپنجره بزرگ با تزئینات مشبک مشکی و کرومی است که با تزئینات متصل‌کننده سیستم روشنایی به یکدیگر همراه است. طراحی و گرافیک کلی چرغ‌های جلو شاید چندان چشم‌نواز و متمایز نباشد. حتی ممکن است کمی شبیه به کی ام سی T8 به نظر برسد، اما بخش اصلی متمایزکننده چهره چانگان هانتر پلاس با سایر خودروهای این کلاس، استفاده از دو شکاف عمودی در دو گوشه سپر است که چراغ‌های مه‌شکن را در دل خود جای می‌دهد.

نمای جانبی همان ظاهر مشترک با بیشتر خودروهای هم کلاس را به تصویر می‌کشد. گلگیرهایی که دارای بیرون‌زدگی اندک است و با تریم مشکی پلاستیکی تزیین شده است. استفاده از سه‌پایه باربند در راستای افق در دو طرف محفظه بار (در نسخه رونمایی‌شده) جلب توجه می‌کند، اما ابعاد تایرها در مقایسه با تناسبات هندسی نهایی، کمی کوچک‌تر جلوه می‌کند. البته این ایراد تقریبا در تمامی پیکاپ‌های دو کابین صفر کیلومتر چینی موجود در بازار دیده می‌شود.

بخش انتهایی خودرو چراغ‌های عقب مستطیل عمودی با گرافیک متمایز و سیستم روشنایی در روز LED، تلاش دارد تا با سایر پیکاپ‌ها متفاوت باشد. حقیقت آن است که طراحی سگمنت پیکاپ از سگمت‌های رایج نظیر سواری سدان و کوپه و حتی شاسی بلند به مراتب دشوارتر است.

در سال ۲۰۲۳، شرکت چانگان برای هانتر پلاس ویژه بازار داخلی چین یک فیس لیفت ظاهری ارائه کرد که مخصوصا در نمای جلو از المان‌های بسیار مدرن و آینده‌گرایانه بهره می‌گیرد. متاسفانه نمونه رونمایی‌شده از سوی زامیاد دارای طراحی قدیمی‌تر و معاصرتر از برخی رقبای آن در بازار امروز ایران است.

طراحی داخلی

کابین چانگان هانتر پلاس

نمای داخلی با توجه به طراحی روز خودرو بسیار جذاب و گیرا است. مخصوصا آن که شرکت زامیاد نمونه دارای تریم داخلی دو رنگ این خودرو را برای رونمایی استفاده کرده است. داشبرد دارای طراحی قرینه است، اما این تقارن با شیب ملایم داشبرد به سمت راننده و با طراحی راننده‌محور کابین درهم می‌شکند.

مجموعه کلاستر و نمایشگر مولتی مدیا هر دو دارای ابعاد مشابه و طراحی پیوسته افقی است که هم‌خوانی بسیار خوبی با طراحی ساده و نیمه‌لوکس کابین دارد. دریچه‌های سیستم تهویه دارای طراحی مخفی است که تنها با یک تریم کرومی باریک تزئین شده است. غربیلک سه‌شاخه خودرو با تریم تزئیناتی مشکی پیانویی، جلوه متناسبی با سایر بخش‌ها دارد. اما باید اعتراف کرد که استفاده از تریم تزئیناتی مشکی پیانویی بر روی کنسول میانی، فرمان یا رودری‌ها در هر خودرویی ایده بسیار بدی است، چراکه این تریم به شدت مستعد کثیف شدن است و به‌کارگیری آن در محل‌هایی که دائما با دستان سرنشینان و راننده در تماس باشد، جلوه زیبایی به همراه نخواهد داشت.

طراحی کابین چانگان هانتر پلاس به صورت کلی بسیار ساده، معقول و البته در عین رعایت تناسبات هندسی است. اما اگر این ترکیب در تریم دو رنگ به بازار کشور عرضه نشود، به سادگی ۵۰ درصد زیبایی بصری خود را از دست خواهد داد. چرا که این تریم دو رنگ داخلی است که موجب بازتاب حجم‌ها و خطوط به‌کاررفته در طراحی تزئیناتی کابین می‌شود.

آپشن ها و امکانات

همان‌طور که پیشتر بیان شد، کاتالوگ رسمی از سوی زامیاد در خصوص ویژگی‌های نهایی چانگان هانتر پلاس منتشر نشده است. اما در نسخه رونمایی‌شده ویژگی‌هایی چون سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دو کانال، صندلی‌های برقی جلو به همراه گرم‌کن، سیستم ناوبری، کروز کنترل، شارژر بی‌سیم تلفن همراه، شروع حرکت در سربالایی، رادار نقاط کور، سیستم هشدار خروج از خط، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم ترمز اضطراری اتوماتیک، سنسور پارک جلو و عقب، ورود و استارت بدون کلید، سنسور نور، سنسور باران و قفل دیفرانسیل عقب رویت می‌شود.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
ضد واژگونی
اتو پارک ندارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
سنسور باران دارد
سنسور فشار باد تایر دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییر لاین دارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری خودکار دارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
دی لایت دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
پدال شیفتر ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
سیستم صوتی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هداپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد
کیسه هوا ۲ عدد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد
گرمکن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما ندارد
سانروف

قیمت چانگان هانتر پلاس در بازار

نمای عقب چانگان هانتر پلاس

هنوز هیچ قیمتی برای چانگان هانتر پلاس مطرح نشده است. این خودرو در بازار جهان با توجه به تریم و سطح امکانات رافاهی و ایمنی در حدود ۱۴ هزار تا نزدیک ۲۲ هزار دلار قیمت می‌خورد.

چانگان هانتر پلاس رقیب مستقیم خودروهای مشابه نظیر بهمن G9، کی ام سی T9، فوتون تانلند G7 و مکسوس استار H است. در نتیجه کار زامیاد برای رقابت در بازار پیکاپ‌های دو کابین سایز متوسط در بازار امروز کشور ساده نخواهد بود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی