بهترین ماشین های آفرود ایران (چینی، ژاپنی، آمریکایی)

۲۹ اسفند ۱۴۰۳ بهترین ماشین های آفرود ایران (چینی، ژاپنی، آمریکایی)

بیش از یک دهه است که تب آفرود و بیراهه‌نوردی در ایران بسیار بالا گرفته است و به همین دلیل امروزه شاهد حضور انواع پیکاپ‌های دودیفرانسیل چینی در بازار کشورمان هستیم تا به نوعی خلا نبود ماشین‌های آفرود به‌روز و قابل‌خرید برای عموم مردم، تا حدودی جبران شود.

در تاریخ خودرو ایران، خودروهای آفرود زیادی حضور داشته و دارند که برخی از آنها به دلایلی، توانسته‌اند هنوز هم در بین علاقه‌مندان به این قبیل خودروها، محبوب باشند.

در اینجا نگاهی به محبوب‌ترین و بهترین ماشین های آفرود ایران داریم و البته باید بگوییم که با توجه به نبود تنوع و همچنین نمونه‌های صفرکیلومتر قابل خرید از سوی عموم مردم، باید گفت که این لیست بیشتر با نگاه به بازار فروش، وضعیت خدمات و گستردگی استفاده از این خودروها تهیه شده است. بنابراین به همین دلیل نام های معروفی چون لندروور دیفندر، فورد برانکو، سری هفتاد لندکروزر، نیسان پت فایندر و جیپ چروکی XJ در لیست بهترین خودروهای آفرود ایران دیده نمی‌شود.

بهترین ماشین های آفرود کمتر از ۸۰۰ میلیون تومان

یکی از پرطرف‌دارترین قسمت‌های بازار خودروهای آفرودی، بازه زیر ۸۰۰ میلیون تومان است. البته باید بگوییم که در بین خودروهایی که در این محدوده هستند، شاید نمونه‌های سالم و تکی نیز پیدا شوند که بالای یک میلیارد تومان قیمت داشته باشند که دیگر آنها را برای آفرود و بیراهه‌نوردی استفاده نمی‌کنند.

ماشین های آفرود آمریکایی

بیشتر خودروهای موجود در این رده، امروزه به‌عنوان خودرو فرسوده از سوی دولت شناخته می‌شوند، اما عمده خودروهای آفرودی و البته قابل خرید از سوی قشر متوسط جامعه، همین خودروهای زیر ۸۰۰ میلیون تومان هستند که برای آفرود و بیراهه‌نوردی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

محصولات جیپ

در فهرست بهترین ماشین های آفرود ایران با قیمت زیر ۸۰۰ میلیون تومان می‌توان انواع محصولات جیپ مثل شهباز، صحرا، آهو، سیمرغ و چروکی چیف را دید. خودروهایی که معمولا به شتاب بالا، قدرت زیاد و نرمی شهرت دارند و اکثر آنها امروزه سنی بین ۴۰ تا ۵۰ سال پیدا کرده‌اند.

شورولت بلیزر

شورلت بلیزر دیگر خودرو موجود در این رده است و هرچند در بیراهه‌نوردی می‌تواند بسیار قوی ظاهر شود، اما با توجه به مصرف سوخت زیاد، کمبود لوازم فنی در تمام شهرها و ابعاد بزرگ، معمولا بیشتر برای گردش‌های آخر هفته و لذت سواری فوق‌العاده‌اش، برای رانندگی در داخل شهرها خریداری می‌شود.

تویوتا لندکروزر سری ۴۰، ۶۰ و ۶۲

دیگر محصولات موجود در فهرست بهترین ماشین های آفرود خودروهای تویوتا لندکروزر سری ۴۰، ۶۰ و ۶۲ هستند. خودروهایی که به‌وفور در داخل کشورمان برای بیراهه‌نوردی استفاده می‌شوند و سخت‌جانی آنها، زبانزد همه است.

نیسان پاترول

می‌توان گفت در بین تمام این خودروها، نیسان پاترول با وجود معایب و محاسن زیاد و نداشتن سخت‌جانی محصولات تویوتا یا لذت سواری یک کلاسیک قلدر مثل آمریکایی‌ها، اما به دلیل گسترده‌تر بودن دامنه تهیه قطعات و تعمیرات، بازار بهتری دارد.

نیسان پاترول در مدل‌های ۴سیلندر ۲در و ۴در و همچنین ۶سیلندر ۴در در ایران تولید شده است و نمونه‌های چهارسیلندر آن به علت مشترک بودن پیشرانه با نیسان وانت (نیسان آبی)، وضعیت تامین قطعه بسیار خوبی دارند.

پاترول در کشورمان طرفداران زیادی دارد و با توجه به بازار فروش بهتر، یکی از بهترین خودروهای آفرودی و بیراهه‌نوردی است.

نیسان سافاری Y60 – لندکروزر سری ۸۰: اسطوره های ۶سیلندر ژاپنی

دو خودرو نیسان سافاری Y60 و تویوتا لندکروزر سری ۸۰، از پرطرفدارترین خودروهای آفرودی دهه ۹۰ میلادی در خاورمیانه و ایران محسوب می‌شوند. این دو خودرو هنوز هم طرفداران زیادی در تمام خاورمیانه دارند و در ایران نیز به دلیل بهره‌مندی از موتور پرقدرت، زیربندی چهارچرخ فنر لول، ظاهر قلدر و تنومند و امکانات قابل قبول، جایگاه خاصی پیدا کرده‌اند که نمونه‌های فول آپشن و بکر آنها حتی بیش از ۳ میلیارد تومان قیمت دارند.

نیسان سافاری Y60 – لندکروزر سری ۸۰

طرفداران این دو خودرو به قدری روی آنها تعصب دارند که همیشه رقابتی بین آنها برقرار بوده و هست. امروزه افراد زیادی روی این دو خودرو، موتورهای قوی‌تر با سیستم سوخت‌رسانی انژکتور نصب می‌کنند تا همچنان همپای مدل‌های جدیدتر، در بیراهه‌نوردی پرقدرت ظاهر شوند. نیسان سافاری Y60 و تویوتا لندکروزر سری هشتاد، از بهترین ماشین های آفرودی دهه ۹۰ میلادی در کشورمان هستند.

پیکاپ های محبوب ژاپنی

امروزه ماشین های پیکاپ از جمله پرطرفدارترین خودروهای آفرودی و بیراهه‌نوردی در ایران هستند و به همین علت هم شرکت‌های زیادی اقدام به عرضه محصولات چینی از این رده کرده‌اند.

نیسان پیکاپ

نیسان پیکاپ

پیکاپ در کشورمان با نام نیسان پیکاپ شناخته شد و با توجه به تولید بیش از یک دهه در ایران و فراوانی خدمات و قطعات، امروزه به یکی از بهترین ماشین های آفرود تبدیل شده است.

تویوتا هایلوکس تایگر

از دیگر پیکاپ‌های قدیمی محبوب در کشورمان که سخت‌جانی خود را حتی بیشتر از دیگر مدل‌هایش نشان داده است، تویوتا هایلوکس تایگر است. خودرویی که شاید بازار فروش و فراوانی تعمیرات و قطعات نیسان پیکاپ را نداشته باشد؛ اما در سخت‌جانی و قدرت مانور، دست بالا را در اختیار دارد.

اما بین این دو می‌توان گفت اگر به فکر خرید خودرو با قطعات فراوان هستید و به فروش راحت دوباره آن فکر می‌کنید، نیسان پیکاپ گزینه بهتری است. هرچند که در بیراهه‌نوردی، هایلوکس تایگر خودرو تواناتری خواهد بود.

میتسوبیشی پاجرو: خودرویی خاص

بازار خودرو ایران به‌نوعی است که برند در آن حرف اول را می‌زند و به همین دلیل هیچ‌وقت مدل‌های مختلف میتسوبیشی پاجرو نتوانسته‌اند در حد و اندازه کیفیت و توانایی‌های خود ظاهر شوند. میتسوبیشی پاجرو از نسل اول در کشورمان حضور داشته و حتی برخی از نسل‌های آن مثل پاجرو نسل سوم معروف به عنکبوتی هم به‌صورت تک و عددی یا با مزایده سفارتخانه‌ها، به جاده‌های ایران رسیده‌اند.

میتسوبیشی پاجرو

اما نسل دوم پاجرو با موتور ۳ لیتری معروف به پلیس‌راهی و نسخه فیس‌لیفت‌شده آن با موتور ۳.۵ لیتری معروف به بهمنی یا ماهیچه‌ای، از جمله شاسی‌بلندهای خوب بازار برای بیراهه‌نوردی هستند.

می‌توان گفت این ماشین‌ها در سایه نیسان رونیز قرار گرفته‌اند. این در حالی است که از نظر استقامت و استحکام، امکانات رفاهی، طراحی داخلی و همچنین قدرت موتور، دست بالا را در مقابل رونیز دارند؛ اما به علت کمبود قطعات فنی، طراحی ظاهری و همین‌طور بازار فروش ضعیف‌تر، اکثر علاقه‌مندان به آفرود به سمت نیسان رونیز متمایل می‌شوند. اما نکته جالب در خصوص میتسوبیشی پاجرو در دو نسخه گفته‌شده این است که اکثر افرادی که آن را امتحان کرده‌اند، از داشتن این دو خودرو بسیار راضی بوده‌اند.

نیسان رونیز: خوش فروش بازار

می‌توان گفت که هیچ خودرو آفرودی زیر ۲ میلیارد تومان از نظر بازار و خوش‌فروشی در حد نیسان رونیز نخواهد بود.

رونیز از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۹ در ایران عرضه شده است و یکی از محبوب‌ترین خودروهای دودیفرانسیل در کشورمان محسوب می‌شود. توان نسبتا خوب در کنار سخت‌جانی، فراوانی قطعات ظاهری و فنی و همچنین قیت مناسب در مقایسه با برخی از خودروهای دودیفرانسیل و البته طراحی ساده‌ای که هنوز هم می‌توان از آن یک خودرو خوش‌چهره و قلدر ساخت، باعث شده است تا نیسان رونیز همچنان در بازار فروش یکه‌تازی کند.

نیسان رونیز

از رقبای این خودرو که توسط خود شرکت سایپا وارد بازار شد، نیسان سرانزا بود که با وجود داشتن اشتراکات فنی زیاد، کابین جادار و البته امکانات بیشتر، اصلا نتوانست در حد نیسان رونیز ظاهر شود. ادامه عرضه نیسان رونیز با تولید نسل جدید آن می‌توانست بازار خودروهای آفرودی امروز کشورمان را متحول کند که این اتفاق نیفتاد.

تویوتا هایلوکس ویگو: پیکاپ تمام نشدنی

تویوتا هایلوکس ویگو که از سال ۲۰۰۶ در ایران عرضه شده، یکی از محبوب‌ترین خودروهای آفرودی و پیکاپ‌های تاریخ خودرویی در کشورمان هست. هایلوکس ویگو از ابتدای شروع واردات در سال ۱۳۸۵ به بازار عرضه شد و توانست تا اخرین روزهای تولیدش نیز در بازار حضور داشته باشد و بعد جای خود را به نسل جدیدش یعنی هایلوکس ریوو بدهد.

خودرویی که با داشتن موتور ۴سیلندر اما با قدرت قابل قبول، ظاهر زیبا و استهلاک کم در برهه‌ای از زمان به بازار ایران رسید که دیگر رقیب سنتی آن یعنی نیسان فرانتیر یا همان نیسان پیکاپ در نسل جدید به بازار ایران نرسید و همین قضیه باعث شد تا هایلوکس بتواند به‌خوبی یکه‌تازی کند و به یکی از پرفروش‌ترین تویوتاهای تاریخ در ایران تبدیل شود. محبوبیت هایلوکس ویگو حتی در حدی است که بسیاری آن را به نسل بعدی این خودرو یعنی ریوو ترجیح می‌دهند. چرا که هزینه‌های کمتری را با عملکرد تا حدودی مشابه به دست می‌آورند.

تویوتا هایلوکس ویگو

هایولکس ویگو در نمونه‌های ساده در ایران عرضه شد و این در حالی بود که می‌توانست با موتور شش سیلندر خورجینی 1GR که روی دیگر تویوتاهای آن زمان در ایران هم بود، عرضه شود تا بتواند برای سال‌ها به عنوان یک خودرو پرقدرت و همه‌جارو به کار خود ادامه دهد. هایلوکس ویگو با موتور ۲.۷ لیتری بنزینی در ایران عرضه شده است و این در حالی است که در نبود موتور ۶ سیلندر ۴ لیتری، مدل‌های دیزلی این خودرو نیز به تعداد اندکی در کشورمان دیده می‌شود که اتفاقاً عملکرد خوبی نیز به لطف گشتاور بالایشان در بیراهه‌نوردی دارند. این خودرو بیشتر به‌صورت دوکابین در بازار ایران موجود است، اما نمونه‌های تک‌کابین و حتی شاسی کوتاه آن نیز در کشورمان وجود دارد.

لندکروزر اتاق ۱۰۰: بهتر از ۸۰

از بهترین محصولات آفرودی تویوتا و در خانواده لندکروزر، سری ۸۰ بود که با بدنه‌ای آیرودینامیک‌تر نسبت به سری‌های قبلی و با وجود نقاط مشترکی که در ابتدا با سری ۶۲ داشت و بعدا به موتور و گیربکسی قوی‌تر مجهز شد، توانست با فنربندی چهارچرخ لول و امکانات رفاهی بیشتر، یک خودرو آفرودی ماندگار در تاریخ لندکروزر باشد.

لندکروزر اتاق ۱۰۰

اما نسل بعدی این خودرو یعنی لندکروزر سری ۱۰۰ که در نسخه‌ای به نام ۱۰۵ از فنربندی و زیربندی سری ۸۰ برای آن استفاده شد، تمام محاسن و خوبی‌های سری هشتاد را در کنار امتیازات بیشتر به دست خریدار رساند که نتیجه آن، بالاتر قرارگرفتن این خودرو از نظر بیراهه‌نوردان و علاقه‌مندان حتی نسبت به لندکروز سری ۸۰ افسانه‌ای است.

تویوتا برای این خودرو از موتورهای ۶ سیلندر خطی ۴.۵ لیتری و البته ۸ سیلندر خورجینی ۴.۷ لیتری استفاده کرد و امکانات رفاهی و ایمنی زیادی نیز روی آن قرار داد تا به یکی از محبوب‌ترین و بهترین ماشین های آفرود ایران در بین اهالی این رشته تبدیل شود.

لندکروزر سری 100 از سال ۱۳۷۹ در کشورمان حضور پیدا کرد و تا آخرین روزهایی که جای خود را به لندکروز سری ۲۰۰ داد، عرضه شد. نسخه هشت سیلندر این خودرو یکی از محبوب‌ترین و تواناترین خودروهای بیراهه‌نوردی در ایران به حساب می‌آید و هنوز هم افراد زیادی برای بیراهه‌نوردی یک سری 100 تمیز را به نسل بعدی این خودرو ترجیح می‌دهند.

برخلاف لندکروز سری ۸۰ که حضور سازمانی در کشورمان نداشت، از لندکروزر سری 100 به‌طور گسترده‌ای در سازمان‌هایی مثل مثل هلال احمر، نیروهای نظامی و انتظامی، ادارات و نهادهای دولتی استفاده شد.

امتیاز بزرگ سری 100 لندکروزر در این است که نسبت به سری ۸۰، امکانات و توانایی‌های بیشتری دارد و نسبت به سری ۲۰۰، ساده‌تر و با پیچیدگی‌های فنی کمتر است.

پرادو J120 و J150: برادران آفرودی

تویوتا در دهه ۸۰ میلادی برای افرادی که خواهان یک لندکروزر ساده‌تر و ارزان‌تر بودند، محصولی به نام تویوتا لندکروزر پرادو را طراحی کرد که با کاهش امکانات رفاهی و استفاده از موتورهای ضعیف‌تر، قیمت آن را پایین آورده بود. امروزه پرادو به یکی از محصولات مهم و پرطرفدار این شرکت ژاپنی تبدیل شده است و در کشور ما نیز، طرفداران زیادی دارد.

پرادو در سال ۱۳۸۶ وارد ایران شد و تا سال ۱۳۹۲ عرضه می‌شد که به خاطر مسائل مربوط به حجم موتور، مجبور شد از کشورمان برود. پرادو سری ۱۲۰ به‌صورت گسترده در ایران عرضه شد، این در حالی است که نسخه‌های قدیمی‌تر آن یعنی سری اول و سری دوم که با کد اتاق ۹۰ شناخته می‌شوند، در تیراژ بسیار کم و بیشتر به‌صورت سازمانی در ایران حضور پیدا کرده بودند.

پرادو J120 در نسخه‌های ۲در و ۴در و همچنین با موتورهای ۴ سیلندر ۲.۷ لیتری و ۶ سیلندر ۴ لیتری و دنده دستی و دنده اتوماتیک فروخته شد. در این میان، نمونه‌های شش سیلندر، خصوصا مدل ۲در، توانایی‌های بالایی در بیراهه‌نوردی دارند و یکی از خودروهای محبوب علاقه‌مندان به این رشته است.

پرادو J120 و J150

پرادو نسبت به لندکروزر سری 100 که هم‌دوره با آن بود، پیچیدگی‌های فنی و امکانات کمتری داشت که هزینه‌های نگهداری را پایین می‌آورد. حتی نسخه‌هایی از این خودرو بدون ترمز ضد قفل در بازار موجود است که نشان از کمبود آپشن در مدل‌های پایه پرادو J120 است. البته نسخه فول آپشن این خودرو که با پسوند اس اسپشیال شناخته می‌شود، امکانات زیادی دارد که از آن جمله می‌توان به تنظیم ارتفاع نیز اشاره کرد.

پرادو J150 با طراحی به‌روزتر نسبت به سری 120 وارد بازار شد. اما عمر وارداتش چندان زیاد نبود و از طرفی، عرضه آن نیز کم‌تعداد انجام شد. به همین دلیل از این خودرو تعداد بسیار کمتری نسبت به سری 120 دیده می‌شود. پرادو سری ۱۵۰ نیز با همان ترکیب بدنه یعنی دودر و چهاردر و همچنین موتور ۲.۷ لیتری ۴ لیتری مثل نسل قبلی عرضه شد.

به‌هرحال پرادو به عنوان یکی از محبوب‌ترین خودروها برای بیراهه‌نوردی و آفرود در کشورمان شناخته می‌شود که سادگی بیشتر نسبت به لندکروزر، قرارگرفتن در بازه قیمتی بدون رقیب، توانایی‌های حرکتی خوب، طراحی زیبا و امکانات قابل‌قبول در نسخه‌های فول، این خودرو را در لیست محبوب‌ترین و بهترین خودروهای ماشین های آفرود ایران قرار می‌دهد. ضمنا به‌تازگی احتمالاتی برای حضور دوباره پرادو در ایران با استفاده از شریک تجاری تویوتا، یعنی FAW چین شنیده می‌شود که معلوم نیست چقدر به واقعیت نزدیک باشد.

لندکروزر سری ۲۰۰: گرانترین آفرودر ایران

لندکروزر سری ۲۰۰ را می‌توان به عنوان گران‌ترین خودرو آفرودی در کشورمان دانست. خودرویی که امروزه تنها رقیب قیمتی‌اش، تویوتا FJ کروزر است که البته محبوبیت سری 200 برای آفرود و همچنین کاربردی‌تر بودن این خودرو، باعث می‌شود تا FJ کروزر کمی زیر سایه لندکروز J200 قرار گیرد.

لندکروزر سری ۲۰۰

لندکروزر سری 200 از سال ۱۳۸۷ وارد ایران شد. این خودرو در مدل‌های ۶ سیلندر خورجینی با موتور ۴ لیتری، ۸ سیلندر خورجینی با موتور ۴.۶ لیتری و تعداد اندکی با موتور ۵.۷ لیتری در بازار ایران حاضر شد.

وجود سیستم‌های کمکی برای آفرود مثل سیستم کرال کنترل که سرعت خزش و حرکت خودرو را در سرعت‌های پایین و برای بیرون آمدن از مهلکه کنترل می‌کند، سیستم KDSS که برای بازی‌دادن بیشتر به میل موج‌گیر و اجازه‌دادن به تایر برای هرچه بیشتر کش‌آمدن و رسیدن و درگیری به زمین است، قفل دیفرانسیل محور عقب و جلو، تنظیم ارتفاع و مواردی از این دست، نسخه‌های فول سری 200 را به یک خودرو قلدر، با قدرت مانور بالا تبدیل کرده است.

لندکروزر سری 200 در کنار FJ کروزر از جمله گران‌ترین خودروهای شاسی‌بلند ایران هستند که هزینه آفرودسواری با آنها نیز به‌مراتب بالاتر از دیگر خودروها خواهد بود. اما با توجه به همین ویژگی‌ها و توانایی‌های بالای این خودرو، در لیست بهترین ماشین های آفرودی ایران جای می‌گیرد.

کی ام سی و فوتون: چینی های نوظهور

از اواخر دهه هشتاد شمسی، پای پیکاپ‌های چینی به کشورمان باز شد و در بین آنها، کاپرا توانست عملکرد بسیار بهتری از دیگر رقبایش مثل وینگل ۳ و ۵، آمیکو آسنا و فوتون بنزینی و دیزلی داشته باشد.

با بالارفتن تب آفرود در کشورمان و از طرفی علاقه ایرانیان به پیکاپ‌های شاسی‌بلند، امروزه تعداد زیادی پیکاپ چینی دو دیفرانسیل در بازار حضور دارند که در بین آنها، برخی از عملکرد بهتری برخوردارند و می‌توان با کمی ارفاق، آنها را در لیست بهترین خودروهای آفرودی ایران در مقایسه با دیگر پیکاپ‌های چینی قرار داد.

کی ام سی T9 - فوتون تونلند G7

از دیگر پیکاپ‌های خوب چینی در سال‌های اخیر، دو خودرو KMC T9 و فوتون تونلند G7 را می‌توان نام برد.

کی ام سی T8

پیکاپ پرحاشیه KMC T8 به‌عنوان یکی از پرفروش‌ترین پیکاپ‌های چند سال اخیر ایران است. خودرویی که با موتور ۲ لیتری توربوشارژ بنزینی با ۱۷۴ اسب بخار قدرت و گشتاور ۲۹۰ نیوتن.متری، حاشیه‌های زیادی خصوصا در مورد مجموعه کلاچ آن شنیده‌ایم. اما با این وجود کی ام سی T8 را می‌توان نقطه عطفی در حوزه پیکاپ‌های چینی دانست که در مجموع باید به آن نمره قبولی داد.

کی ام سی T9

پیکاپ KMC T9 در واقع نسخه بهبودیافته T8 است که حالا با چهره‌ای متفاوت و تهاجمی‌تر و البته موتور ۲ لیتری ۲۲۱ اسب بخاری با گشتاور بالای ۳۹۰ نیوتن.متری و گیربکس اتوماتیک هشت‌سرعته، توانایی‌های بالایی در بیراهه‌نوردی از خود نشان داده است.

فوتون تونلند G7

فوتون تونلند G7 که به انتخاب بسیاری از افراد، بهترین پیکاپ چینی ایران محسوب می‌شود و البته از نظر امکانات نیز از دیگر رقبایش وضعیت بهتری دارد، از موتور ۲ لیتری ۴ سیلندر توربو بنزینی با ۲۳۸ اسب بخار قدرت و ۳۶۰ نیوتن.متر گشتاور استفاده می‌کند که با توجه به گیربکس اتوماتیک هشت دنده، عملکرد بسیار خوبی در آفرود و بیراهه‌ها دارد.

نتیجه گیری

آفرودسواری در ایران با خودروهای ارزان‌قیمت زیر ۲۰۰ میلیون تومان تا خودروهای بیش از ۱۵ میلیارد تومان انجام می‌شود. تنوع و گستردگی طبیعت کشورمان باعث شده است تا آفرود و بیراهه‌نوردی در ایران بسیار محبوب باشد. اما نکته مهم در این است که اصول اولیه و اصلی بیراهه‌نوردی را که مهم‌ترین آنها، آسیب‌نزدن به طبیعت است، رعایت کنیم.

امروزه با هر بودجه‌ای می‌توان یک خودرو آفرودی خرید و هرچند که شاید نمونه‌های ارزان‌قیمتی که عمر بالایی دارند، کیفیت سواری و توانایی‌های حرکتی مدل‌های بالاتر را نداشته باشند، اما امروزه نیز با کمی هزینه می‌توان این خودروهای قدیمی را برای یک تفریح سالم و هیجان‌انگیز، آماده کرد. بنابراین باید برای خرید خودرو آفرودی، نیازها و انتظارات و برنامه‌های خودمان را ملاک قرار دهیم و خودروی مناسب با وضعیت مناسب خدماتی انتخاب کنیم.

سوال های متداول

چرا نیسان رونیز هنوز هم بازار فروش خوبی دارد؟

نیسان رونیز به دلیل داشتن طراحی قابل‌قبول و فراوانی قطعات و تعمیرات، بازار فروش بسیار خوب، جادار بودن و همچنین قیمت قابل‌قبولی که در مدل‌های ارزان آن به برخی از خودروهای بسیار قدیمی‌تر از آن می‌رسد، انتخاب معقول برای افرادی است که به دنبال خرید یک خودرو آفرودی با قیمت ۸۰۰ میلیون تا ۱.۵ میلیارد تومان هستند.

آیا پاجرو بهمنی خودرو توانایی در آفرود است؟

پاجرو بهمنی یا ماهیچه‌ای، نسخه به‌روزشده نسل دوم این خودرو است که در کشورمان به نام پلیس‌راهی شناخته می‌شود. پیشرانه شش سیلندر خورجینی ۳.۵ لیتری این خودرو می‌تواند ۱۹۲ اسب بخار قدرت و ۳۱۳ نیوتن متر گشتاور تولید کند که با زیربندی فنر لول در عقب و جناغی در جلو، نرمی بالایی در بیراهه‌نوردی دارد. این خودرو در نسخه‌های فول دارای قفل دیفرانسیل عقب و کمک‌فنرهای سه‌حالته است که کیفیت سواری و توانایی‌های حرکتی آن را افزایش می‌دهد.

لندکروزر سری 100 با چه موتورهایی در کشورمان عرضه شده است؟

لندکروزر سری 100 با دو موتور شش سیلندر خطی ۴.۵ لیتری به نام 1FZ و همچنین موتور هشت سیلندر خورجینی ۴.۷ لیتری با کد 2UZ در ایران عرضه شده است.

آیا خرید خودروهای آفرودی قدیمی به‌صرفه است؟

حجم بسیار زیادی از بیراهه‌نوردی‌ها در کشورمان هنوز با خودروهای قدیمی با عمر بالای ۳۰ سال انجام می‌شود. این خودروها امکانات چندانی ندارند و از پیشرانه‌هایی با توان کمتر برخوردارند. اما از طرفی هزینه‌های خرید و نگهداری آنها پایین است و همچنین تعمیرات ساده آنها باعث شده است که معمولا بسیار کم زمین‌گیر شوند. به همین علت خرید و تجهیز آنها برای بیراهه‌نوردی می‌تواند به‌صرفه باشد.

علت حضور زیاد پیکاپ‌ها برای آفرود چیست؟

پیکاپ‌ها نسبت به شاسی‌بلندها فضای اتاق کوچک‌تر دارند که باعث بالارفتن بازده و عملکرد سیستم تهویه‌مطبوع در فصل سرد و گرم می‌شوند. از طرفی فضای بار آنها در بیرون از کابین قرار دارد که هم سروصدای بار به داخل اتاق وارد نمی‌شود و هم امکان حمل سوخت نیز برای مسیرهای طولانی را با خطر کمتری ممکن می‌کند. پیکاپ‌ها همچنین وزن کمتری از شاسی‌بلندها دارند که باعث بالارفتن نسبت قدرت و گشتاور موتور به وزن خودرو می‌شود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: علیرضا داودی