کیا سال میلادی گذشته نسل جدیدی از خانواده اپتیما را تحت عنوان کیا اپتیما ۲۰۲۱ معرفی کرد. این خودرو رقبایی همچون هوندا آکورد و مزدا ۶ را به چالش کشیده و امید میرود که بتواند در حجم قابلتوجه به فروش برسد.
اگر قرار باشد نسل جدید اپتیما را نسبت به نسل قبلی خود مقایسه کنیم شاهد افزایش ۲ اینچی طول و عرضی آن هستیم. ضمن آنکه ارتفاع این خودرو نیز کاهش یافته است.
تغییراتی نیز در طراحی چراغهای روشنایی روز خودرو و جلو پنجره رخ داده است. مجموع این تغییرات سبب شده که این فست بک از ظاهر جذابتر و بهروزتری برخوردار شود.
البته این خودرو چندان بر اساس المانهای مینیمالیستی و محافظهکارانه طراحی نشده و چندان شبیه به خودروهای معمول و رایج موجود در کلاس خود نیست. همین تفاوت نیز یکی از دلایلی است که امید میرود خودرو مذکور به واسطه آن از محبوبیت بالاتری نسبت به دیگر رقبا برخوردار شود.
کابین کیا اپتیما ۲۰۲۱
نباید این نکته را نیز نادیده گرفت که که متریال مورد استفاده در این خودرو در نوع خود از بهترینها و باکیفیتترینها محسوب میشود و این مورد یک امتیاز ویژه تلقی میشود.
بهعنوان نمونه در درون کابین خودرو کیا اپتیما از تریم چوبی استفاده شده است. همین موضوع حکایت از طراحی خاص و کلاسیک خودرو مذکور دارد. علاوهبر تریم چوبی داشبورد چرمهای به کار گرفته شده در پنلهای در این خودرو نشاندهنده کیفیت بالای متریال داخل کابین است.
جالب است بدانید طراحان کیا درون کابین آپشنی را ارائه دادهاند که به واسطه آن اگر حالت رانندگی تغییر کند نورهای مخفی درون کابین نیز تغییر رنگ میدهند.
اگر شما به کابین این خودرو وارد شوید اولین چیزی که نظر شما را به خود جلب میکند نمایشگر ۱۰.۳ اینچی قرار گرفته در میانه کنسول است که البته کمی هم به سمت راننده متمایل است. این صفحه نمایشگر در کنار دکمهها و ابزارآلات قرار گرفته در کنسول حس کابین هواپیما را به راننده و سرنشین جلو منتقل میکند.
یک نمایشگر ۱۲.۳ اینچی دیگر نیز پشت فرمان این خودرو قرار داد که در واقع در نقش کیلومترشمار به ایفای نقش میپردازد.
تمامی نمایشگرهای موجود در داخل کابین این خودرو بسته به شرایط آب و هوایی و همچنین ساعات شب و روز میتوانند تاریک یا روشن شوند.
البته جالب است بدانید که کیا کابین اپتیما نسل پنجم را کاملا مدرن طراحی نکرده و هنوز هم نشانههایی از طراحی سنتی درون کابین این خودرو مشاهده میشود. بهعنوان نمونه دکمههای تهویه کاملا سنتی طراحی شدهاند.
به سراغ فرمان کیا اپتیما ۲۰۲۱ برویم. طراحی مشابه با دیگر فرمانهای دیکات مشاهده میکنیم که چندان نوآوری خاصی در آن دیده نمیشود. فرمان کیا اپتیما ۲۰۲۱ شما را به شدت به یاد انواع مدلهای مرسدس ای ام جی میاندازد.
فضای درون کابین این خودرو به خصوص در قسمت عقب کاملا مناسب سرنشینان بلندقامت است. اما در خصوص صندلیهای ردیف جلو وضعیت کمی متفاوت است چرا که سقف خودرو در قسمت جلویی کمی شیبدار شده و با محدودیت مواجه است.
لازم به ذکر که با وجود محدودیتهای موجود کیا صندلیهای بسیار مناسبی را برای این خودرو طراحی کرده است. صندلیهای هر دو ردیف کاملا سرنشینان را در بر میگیرد و در حین عبور از پیچها آنها را درون خود حفظ میکند.
مشخصه دیگری که برای سرنشینان این خودرو فراهم است صداهای طبیعی است که به واسطه سیستم اطلاعات سرگرمی امکان پخش شدن آنها درون کابین فراهم شده است. این صداها شامل برخی صداهای طبیعی مانند جنگل، دریا، صدای جلز ولز آتش و… است که به منظور آرامش بخشیدن به سرنشینان خودرو برای آنها فراهم شده است.
قوای محرکه کیا اپتیما ۲۰۲۱
زیر کاپوت این خودرو یک پیشرانه ۱.۶ لیتری توربوشارژر قرار دارد که ۱۷۷ اسب بخار قدرت و ۱۹۵ نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. این پیشرانه پیش از این در هیوندای سوناتا مورد استفاده قرار گرفته و توان آن از پیش اثبات شده است که البته نقاظ ضعف آن نیز از پیش برای همگان آشکار است. پیشرانه فوق در سرعتهای بالا غرش ناخوشایندی را از خود نشان میدهد.
کیا همچنین برای نسخه GT اپتیما ۲۰۲۱ از یک پیشرانه ۲ لیتری تنفس طبیعی و یک پیشرانه ۲ لیتری توربو شارژ استفاده خواهد کرد که در مجموع ۳۰۰ اسب بخار قدرت خروجی آن است.
سیستم تعلیق این خودرو کاملا مناسب و کارا است. این سیستم ضربات سخت وارد شده به کابین را هم جذب کرده و در ناهمواریها اجازه نمیدهد که سرنشینان اذیت شوند. یکی از نقاط ضعف این خودرو که البته کیا قول داده در نسخههای بعدی بهبود یابد ترمزهای تیز و غیر دلچسب آن است که با توجه به عملکرد تیز فرمان از پیش کاملا قابل پیشبینی بوده است.
با توجه به استایل و نحوه طراحی این خودرو انتظار میرود که کیا اپتیما ۲۰۲۱ بتواند در میان دیگر شاسیبلندها و کراساوورهای امروزی بیشتر مورد توجه قرار گیرد و نتیجه چنین اتفاقی نیز به طور قطع دستیابی به فروش بالاست.
نویسنده: زهرا ملکی
حیف که وارد نشده