فهرست مطالب
شرکت مدیران خودرو در مراسم رسمی که شب گذشته، یعنی جمعه ۵ آذر برگزار کرد، به صورت رسمی و ضمن اعلام قیمت نهایی، کراساوور ساب کامپکت نسل جدید X22 پرور را رونمایی کرد.
مینی کراساوور ام وی ام X22 چهار سال پیش از سوی شرکت مدیران خودرو روانه بازار کشور شد. خودرویی که بر پلتفرمی مشترک با ام وی ام ۳۱۵ بنا شده بود اما به لطف بهره بردن از زبان طراحی جدید و جوان پسندانه، تفاوتهای بسیاری با سایر محصولات وقت مدیران خودرو از خود نشان داد و موفق شد تاکنون در رقم قابل توجه ۵۰ هزار دستگاه به فروش برسد.
X22 پرو، جانشین جدید
شرکت مدیران خودرو شب گذشته طی یک مراسم رسمی در حضور خبرنگاران تخصصی حوزه خودرو، از X22 جدید که با پسوند پرو (Pro) شناخته میشود، رونمایی کرد. این خودرو در نمای جلو از طراحی کاملا نوین و منطبق بر زبان طراحی جهانی مشترک با برندهایی چون سیتروئن و نیسان بهره میبرد. طراحی بخش جلو، از سیستم روشنایی در روز LED باریک تشکیل شده است که سیستم روشنایی اصلی خودرو در پایین آن قرار دارد. این تغییر در کنار سپر جدید در عقب، آینههای جانبی مشترک با آریزو ۵ و جلوپنجره سه بعدی کهکشانی جدید (مشابه با کراساوور جدید چری تیگو ۸ پرو)، بزرگترین تغییرات اعمال شده بر سبک طراحی خارجی X22 پرو جدید است.
ناگفته نماند که نمای داخلی این خودرو نیز کاملا دستخوش تغییر شده و ضمن بهرهگیری از تریم داخلی دو رنگ و سبک طراحی راننده محور، از المانهای طراحی نوین و مشترک با سایر خودروهای جدید مدیران خودرو بهره میگیرد. ویژگیهایی چون نمایشگر بزرگ ۹ اینچی با کیفیت HD با قابلیت اتصال به تلفن همراه و ویژگی میرور لینک (Mirror Link)، ترمز پارک برقی، اتوهولد، کنترل حرکت در سرازیری و فرمان برقی از ویژگیهای رفاهی و ایمنی مهم این خودرو به شمار میآیند. متاسفانه جای خالی سیستم استارت بدون کلید در این کراس اوور کامپکت احساس میشود.
پیشرانه و سیستم انتقال نیرو X22 پرو هم به طور کلی دگرگون شده و حالا از پیشرانه سه سیلندر کم حجمتر ۱.۰ لیتری توربو و گیربکس CVT اتوماتیک (ضریب متغیر) با ۹ ضریب از پیش تعیین شده بهره میگیرد که با وجود ارائه میزان مصرف سوخت کمتر و اندکی گشتاور بیشتر، در مقایسه با پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی نسل پیشین با گیربکس چهار سرعت اتوماتیک (AT)، حالا رفتار بسیار پیش بینی شدهتر و پسنیدیدهتری (مخصوصا در حالت تیپ ترونیک) دارد.
تجربه رانندگی با X22 پرو
X22 با پیشرانه ۱.۵ لیتری چهار سیلندر با دو گیربکس پنج سرعت دستی یا چهار سرعت اتوماتیک روانه بازار میشد. مدل جدید با پسوند پرو (Pro) حالا از پیشرانه کوچکتر سه سیلندر ۱.۰ لیتری توربو بهره میگیرد که کاهش ۰.۵ لیتری در حجم آن میتواند برای مشتریان کمی نگران کننده باشد.
مشکل نسخه اتوماتیک X22 در حقیقت ضعف نسبی پیشرانه و تعداد نسبتا کم ضرایب گیربکس (تنها چهار دنده) بود که تواناییهای فنی خودرو را اندکی محدود ساخته و از لذت سواری آن در مسیرهای غیر شهری کم میکرد. به همین دلیل بسیاری از خریداران همچنان نسخه دستی پنج سرعت را به مدل اتوماتیک آن ترجیح میدادند.
با این حال مدل جدید با وجود داشتن نیم لیتر حجم کمتر موتور، توانی برابر با ۱۰۲ اسب بخار و گشتاوری معادل ۱۵۰ نیوتون.متر تولید میکند که از دیدگاه قدرت اختلافی نامحسوس با پیشرانه قبلی دارد اما از دیدگاه گشتاور، برتری ۱۵ نیوتون.متری را به نمایش میگذارد. این اختلاف هرچند بسیار جزئی و شاید نامحسوس باشد، اما گیربکس CVT جدید تیپ ترونیک با ۹ ضریب دنده از پیش تعریف شده (گیربکس مشترک با چری آریزو ۶)، حالا هماهنگی بسیار بیشتری با این پیشرانه کوچک دارد.
از این رو در آزمایش رانندگی پرفشاری که در پیست اتومبیلرانی مجموعه ورزشی آزادی با حضور خبرنگاران تخصصی خودرو برگزار شد، X22 Pro رفتار دینامیکی بسیار پویاتر و سرزندهتری از خود به نمایش گذاشت که نسخه اتوماتیک نسل پیشین از آن بیبهره بود. تنظیم بودن رفتار پیشرانه و هماهنگی بسیار بیشتر آن با گیربکس CVT جدید، حالا باعث شده است که X22 Pro در مسیرهای بین شهری و جادههای نامتعارف، رفتار قابل پیشبینیتر و اسپرتتری از خود نشان دهد.
در صورت استفاده از حالت اتوماتیک معمولی (غیر از تیپ ترونیک دستی)، همچنان شاهد رفتار یک گیربکس استاندارد CVT خواهیم بود. تاخیر در تعویض دنده، تاخیر در معکوس کشی و افزایش دور موتور به منظور دستیابی به توان بالاتر، همگی از ویژگیهای استاندارد یک گیربکس CVT است، اما مزیت این نسخه جدید از X22 آنجایی است که با تغییر وضعیت گیربکس از حالت D به وضعیت تیپ ترونیک دستی، شاهد تغییر رفتاری کاملا محسوس خواهیم بود که کنترل را به طور صد در صد در اختیار راننده قرار میدهد.
با این وجود نباید از این کراساوور شهری انتظار رفتار اسپرت و تند و تیز داشت. X22 نیز همانند تمامی خودروهای کلاس ساب کامپکت کراساوور یا مینی کراساووری که بر اساس پلتفرمهای سواری (هاچبک) توسعه یافتهاند، در اجرای مانورهای تند و تیز استقامت چندانی از خود نشان نمیدهند. این موضوع از ذات سواری بودن آنها نشات میگیرد و مالک موظف است با آگاهی از ویژگیهای فنی خودرو مورد نظر، در بازه تواناییهای فنی آن اقدام به رانندگی کند.
قیمت نهایی فروش
همزمان با فرایند رونمایی، مدیران ارشد مدیران خودرو بلافاصله قیمت فروش X22 پرو را برابر با ۵۸۰ میلیون تومان اعلام کردهاند که در بازار آشفته محصولات داخلی و در برابر برخی رقبای تولیدی شرکتهای خودروسازی دولتی، رقم منطقی و رقابتی به نظر میرسد. فروش این خودرو از همین امروز، ششم آذر ماه آغاز شده و خریداران میتوانند در راستای تملک X22 پرو جدید از طریق شرکت مدیران خودرو اقدام کنند.
نویسنده: شهاب انیسی