بررسی مشخصات فنی نیسان ورسا ۲۰۲۳

۲۱ آبان ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی نیسان ورسا ۲۰۲۳

با آزاد شدن واردات، شرکت نامی خودرو پیشرو به سراغ برند نیسان رفته و قصد دارد چند مدل از محصولات این خودروساز ژاپنی را در کشور عرضه کند. یکی از مدل‌هایی که این شرکت برای واردات انتخاب کرده، نیسان ورسا (Versa) است. این خودرو جزو محصولات پایین‌رده نیسان محسوب می‌شود و یکی از ارزان‌ترین اتومبیل‌های صفر کیلومتری است که می‌توان در بازار آمریکا خریداری کرد. با وجود این، ورسا به لطف محبوبیت محصولات ژاپنی نزد ایرانیان و اعتبار شرکت نیسان، پتانسیل خوبی در جلب نظر مثبت برخی از مشتریان دارد. نسل کنونی نیسان ورسا از سال ۲۰۱۹ تولید می‌شود. برای رویارویی بهتر با رقبا، نیسان چندی پیش نسخه فیس‌لیفت این سدان ساب کامپکت را معرفی کرد. بنابراین، مدل وارداتی به ایران نسخه فیس‌لیفت نسل فعلی خواهد بود.

مزایا و معایب

+ طراحی بیرونی قابل قبول

+ امکانات مناسب

+ کیفیت خوب کابین

+ ایمنی بالا

+ مصرف سوخت بهینه طبق استاندارد ایران

+ استهلاک کم قوای محرکه

– طراحی داخلی نه‌چندان بروز

– عدم بهره‌مندی از پیشرانه قدرتمند

– شتاب پایین

مشخصات فنی

نیسان ورسا ۲۰۲۳ در همه تریم‌ها به موتور ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی مجهز است. این موتور توانایی تولید ۱۲۲ اسب بخار و ۱۵۵ نیوتن.متر گشتاور را دارد. بسته به تریم، پیشرانه ورسا با جعبه دنده دستی ۵ سرعته دستی یا گیربکس اتوماتیک CVT ترکیب می‌شود. طبق انتظار در این سدان کوچک، چرخ‌های محور جلو نیروی موتور را دریافت می‌کنند. با اتکا به این قوای محرکه، نیسان ورسا قادر است در ۱۰.۶ ثانیه سرعت خود را از حالت سکون به ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برساند. این خودرو در مسیر مستقیم امکان دستیابی به حداکثر سرعت ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت را دارد.

نیسان ورسا با گیربکس CVT در هر صد کیلومتر شهری ۷.۳۵ لیتر سوخت مصرف می‌کند. این رقم برای اتوبان ۵.۸۸ لیتر اعلام شده است. در حالت ترکیبی هم، این نسخه از ورسا مصرف سوختی برابر با ۶.۷۲ لیتر دارد. بد نیست اشاره کنیم گیربکس‌های CVT به رانندگی بی‌روح و خسته‌کننده معروف هستند؛ اما گیربکس CVT نیسان ورسا ۲۰۲۳ از نوع Xtronic است. این نوع گیربکس امکان شبیه‌سازی تعویض دنده را دارد، در نتیجه راننده کمتر دچار حس یکنواختی می‌شود.

نکته عجیب اینکه نسخه مجهز به گیربکس ۵ سرعته دستی، پرمصرف‌تر است و در هر صد کیلومتر شهری ۸.۷ لیتر بنزین می‌سوزاند. این نسخه در اتوبان ۶.۷۲ لیتر سوخت مصرف می‌کند و میزان مصرف ترکیبی آن ۷.۸۴ لیتر است.

با توجه به ماهیت اقتصادی، نباید انتظار استفاده از سیستم تعلیق پیشرفته در نیسان ورسا را داشت. سیستم تعلیق این خودرو در جلو از نوع مک‌فرسون و در عقب از نوع میله پیچشی است. این نوع تعلیق در مقایسه با تعلیق‌های کاملا مستقل، عملکرد ضعیف‌تری دارد و خودروهای مجهز به آن دارای سواری خشک‌تر هستند. ضمن اینکه این خودروها از نظر هندلینگ نیز در رده‌ای پایین‌تر قرار می‌گیرند.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۶ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور طبیعی
قدرت ۱۲۲ اسب بخار
گشتاور ۱۵۵ نیوتن.متر
گیربکس ۵ سرعته دستی

CVT

محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۰.۶ ثانیه
سرعت ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷.۸۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

۶.۷۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
بدنه سدان جمع و جور
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۴۹۶ میلیمتر
عرض ۱۷۴۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۶۶ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۱۹ میلیمتر
وزن خالص ۱۱۷۸ کیلوگرم

۱۲۳۷ کیلوگرم

تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۲۵ لیتر
حجم مخزن سوخت ۴۱ لیتر
قطر رینگ ۱۵ – ۱۷ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب دارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری دارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده ندارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرمکن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما ندارد
سانروف دارد

طراحی ظاهری

طراحی نیسان ورسا ۲۰۲۳

نیسان ورسا ۲۰۲۳ بدنه‌ای به طول ۴۴۹۶ میلیمتر دارد. عرض این سدان ژاپنی برابر با ۱۷۴۰ میلیمتر و ارتفاع آن برابر با ۱۴۶۶ میلیمتر است؛ فاصله محوری ورسا نیز به ۲۶۱۹ میلیمتر می‌رسد. با چنین ابعادی، این خودرو در دسته سدان‌های ساب کامپکت قرار می‌گیرد و در بازارهای بین‌المللی رقبایی مثل کیا ریو، میتسوبیشی آتراژ و هیوندای اکسنت را پیش روی خود دارد. در بین خودروهای داخلی، ورسا از نظر ابعاد تا حدودی با سایپا شاهین و پژو ۲۰۶ صندوقدار قابل مقایسه است.

محصول اقتصادی نیسان از طراحی بروز و مدرنی برخوردار است. در نسخه فیس لیفت ابعاد جلوپنجره ورسا رشد کرده و بخش اعظمی از نمای روبرو را فراگرفته است. این جلوپنجره که از آن با نام V-Motion یاد می‌شود، در دو طرف خود قطعات کرومی دارد. استفاده از این قطعات حس لوکس بودن را به بیننده القا می‌کند. چراغ‌های جلو نیسان ورسا ۲۰۲۳ به جلوپنجره متصل شده‌اند و دارای قاب نسبتا بزرگی هستند. همانند مدل‌های اخیر کمپانی ژاپنی، این خودرو نیز لوگوی جدید و تخت نیسان را روی خود دارد.

نیسان ورسا ۲۰۲۳ در نمای جانبی طراحی قابل قبولی دارد. هر چند ذات اقتصادی این خودرو در نمای جانبی واضح و مشخص است، اما طراحان سعی کرده‌اند با کمک خطوط برجسته روی گلگیرها، استفاده از رنگ مشکی برای ستون‌ها و نصب رینگ‌های چند پره، این نما را از حالت یکنواختی خارج کنند. بسته به تیپ اندازه رینگ‌های این خودرو بین ۱۵ تا ۱۷ اینچ متغیر است.

در نمای عقب نیسان ورسا نیز با طراحی پخته و هماهنگی روبرو هستیم. اگرچه در این بخش خبری از المان‌های هیجان‌انگیز نیست، ولی نمی‌توان هیچ ایرادی از ترکیبی کلی گرفت. چراغ‌های حاضر در این بخش افقی هستند و ساختاری دو تکه دارند. گرافیک داخلی چراغ‌ها حرف V انگلیسی را در ذهن تداعی می‌کند. سپر عقب نیسان ورسا طراحی ساده‌ای دارد و در قسمت پایینی آن یک دیفیوزر به چشم می‌خورد که بیشتر تزئینی است تا کاربردی. در این نما اثری از خروجی اگزوز نیست و طراحان نیسان آن را پشت سپر عقب مخفی کرده‌اند.

طراحی داخلی

کابین نیسان ورسا ۲۰۲۳

طراحی کابین نیسان ورسا ۲۰۲۳ در مقایسه با مدل‌های جدید، خیلی بروز نیست. البته این موضوع برای مشتری ایرانی که با انواع محدودیت‌ها روبرو است، اهمیتی ندارد. داشبورد این سدان کوچک، حجم‌پردازی شده و در تریم پایه S میزبان یک نمایشگر ۷ اینچی لمسی در قسمت میانی است. در این تریم، سیستم صوتی شامل ۴ بلندگو می‌شود و امکان اتصال دستگاه‌های جانبی از طریق ورودی AUX و USB وجود دارد. آینه‌های گرم‌شونده، فرمان برقی، کروز کنترل، دوربین دید عقب، سیستم تهویه مطبوع تک ناحیه‌ای، کامپیوتر سفری و سیستم ورود بدون کلید از امکانات استاندارد ارزان‌ترین نسخه از نیسان ورسا ۲۰۲۳ هستند.

در بحث ایمنی و امنیت، تریم پایه S نیسان ورسا ۲۰۲۳ از قابلیت‌ها و سیستم‌هایی مثل هشدار خروج از بین خطوط، ۱۰ ایربگ، دستیار ترمز اضطراری، سامانه پایش فشار باد لاستیک‌ها، دزدگیر و ایموبلایزر سود می‌برد.

در تریم پرچمدار SR لیست امکانات و سیستم‌های ایمنی نیسان ورسا ۲۰۲۳ بلندتر و پربارتر می‌شود که برخی از مهم‌ترین آنها عبارتند از: سیستم پایش نقاط کور، اخطار وجود ترافیک در پشت خودرو، سیستم پایش هوشیاری راننده، نمایشگر ۸ اینچی، سیستم صوتی با ۶ اسپیکر، رادیوی ماهواره‌ای، استارت دکمه‌ای، شارژر بی‌سیم، کروز کنترل تطبیق‌پذیر و روکش چرمی فرمان. اما نکته منفی اینکه ترمزهای عقب ورسا در همه تریم‌ها از نوع کاسه‌ای است که برای یک خودرو مدل ۲۰۲۳ جای تعجب دارد. ضمن اینکه در هیچ کدام از تریم‌ها خبری از نمایشگر تمام دیجیتال در پشت فرمان نیست.

قیمت نیسان ورسا در بازار ایران

نمای عقب نیسان ورسا ۲۰۲۳

قیمت خودرو نیسان ورسا ۲۰۲۳ در بازار آمریکا بین ۱۶ الی ۲۰ هزار دلار متغیر است. با احتساب تعرفه و سایر هزینه‌های جانبی، می‌توان قیمتی در حدود ۲ میلیارد تومان را برای مدل پایه ورسا S پیش‌بینی کرد. این رقم برای مدل پرچمدار SR نیسان ورسا تا حوالی ۲.۵ میلیارد تومان بالا می‌رود. نکته تامل‌برانگیز اینکه ورسا در مقیاس جهانی، خودرویی بسیار اقتصادی و ارزان‌قیمت است. با این حال، تعرفه سنگین و هزینه‌های جانبی قیمت تمام‌شده را تا جایی بالا می‎برند که بخشی از مشتریان ایرانی امکان خرید ماشین ورسا و دیگر مدل‌های وارداتی مشابه را به راحتی ندارند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: سعید علیپور