مقایسه سهند S با اطلس G

۶ تیر ۱۴۰۴ مقایسه سهند S با اطلس G

پلتفرم X200 سایپا کماکان حکم آچارفرانسه را برای سایپا دارد و بسیاری از افرادی که توان مالیشان اجازه خرید خودروهای گران قیمت‌تر را نمی‌دهد، مجبورند در رده قیمتی محصولات اقتصادی به سراغ نوادگان پراید یا همان محصولات پلتفرم ایکس ۲۰۰ بروند. تیبا اولین خودرو این پلتفرم محسوب می‌شود و بعد از آن محصولاتی شامل انواع ساینا و انواع کوییک پا به میدان گذاشتند. حالا هم نسخه‌ فیس‌لیفت ساینا با نام سهند S توسط پارس خودرو راهی میدان شده و نمونه‌های فیس لیفت کوییک نیز با عنوان اطلس G در فهرست محصولات سایپا جا گرفته است.

با این حال اطلس و سهند نسبت به مدل‌های قبلی تغییرات جالب توجهی داشته‌اند که می‌تواند خرید این دو خودرو نسبتا جدید را برای مشتری ایرانی جذاب‌تر کند. از آنجا که این دو محصول سایپا در یک رده قیمتی قرار می‌گیرند، بنابراین می‌توانند رقیب همدیگر نیز باشند، البته یک رقابت درون‌خانوادگی. مقایسه سهند S با اطلس G نقاط ضعف و قوت این دو خودروی را پیش روی ما می‌گذارد.

مقایسه طراحی ظاهری سهند S با اطلس G

تنها نکته‌ای که سهند S و اطلس G را نسبت به محصولات قبل از خود یعنی ساینا و کوییک به‌طور واضح متمایز می‌کند، بحث تغییر طراحی چهره و نمای عقب آنهاست. در این میان وضعیت سهند نسبت به اطلس دلنشین‌تر است و از این جهت برتری نسبی در مقایسه با هاچبک سایپا ارائه می‌دهد.

طراحی سهند S

در مقایسه اطلس G با سهند S از نظر طراحی ظاهری می‌بینیم که هر دو خودرو در نمای جانبی همان استایل قدیمی مربوط به تیبا صندوقدار و تیبا ۲ را حفظ کرده‌اند، اما ناحیه روبرو و قسمت پشت آنها به طور کامل فیس لیفت شده است. این فیس لیفت جوری انجام شده که به نظر می‌آید سهند S ماشین زیباتری از کار درآمده و هماهنگی بیشتری بین المان‌های چهره و نمای پشت آن دیده می‌شود. طرح کشیده چراغ‌های جلو و عقب به نوبه خود جذاب است و جلوپنجره نسبتا زیبا همراه با استایل تهاجمی سپر جلو نیز باعث به وجود آمدن یک چهره تقریبا به‌روز و تا حدودی جوان‌پسند برای این محصول اقتصادی سایپا شده است.

طراحی اطلس G

اطلس G هم با وجود آنکه چهره کاملا جدیدی از خود به نمایش می‌گذارد، اما هماهنگی زیادی بین نمای جلو و عقب آن وجود ندارد و نسبت به سهند پارس خودرو کمتر زیبا جلوه می‌کند. ازهمین‌رو باید گفت که هر دو خودرو در رده محصولات اقتصادی، ظاهر تقریبا قابل قبول و مناسب ارائه می‌دهند، اما به دلیل آنکه سهند المان‌ها و عناصر هماهنگ‌تری در بدنه خود به نمایش می‌گذارد و به‌ویژه نمای پشت آن دلچسب‌تر احساس می‌شود، بنابراین می‌توان نمره بالاتری به طراحی ظاهری سدان جدید پارس خودرو داد و آن را ماشین زیباتری نسبت به اطلس دانست.

نمای عقب سهند S

این نکته هم جالب توجه است که طرح چهره سایپا اطلس G شباهت زیادی به فورد فیگو دارد و احتمالا از روی آن الگوبرداری شده است که البته قابل قبول از آب درآمده، اما به دلیل ناهماهنگی با طرح پشت و بغل، به پای زیبایی و تناسب سهند S نمی‌رسد.

نمای عقب اطلس G

مقایسه طراحی داخلی اطلس G با سهند S

همان‌طور که محصولاتی همچون ساینا و کوییک از نظر طراحی داشبورد و نمای داخلی تفاوت زیادی با یکدیگر نداشتند، سهند S و اطلس G نیز از این جهت تقریبا وضعیت مشابهی دارد. پوسته داشبورد این دو خودرو در مقایسه با ساینا و کوییک به‌طور کامل عوض شده و حالا نمایی جدید از طراحی داخلی محصولات پلتفرم ایکس ۲۰۰ سایپا را به نمایش می‌گذارد. البته طرح کلی این داشبورد برای ما بسیار آشناست و قبلا مشابه آن را در رنو سیمبل دیده‌ایم.

رنو سیمبل نسل دوم تندر ۹۰ محسوب می‌شود و مدتی به‌صورت وارداتی در ایران عرضه شده است. به نظر می‌رسد طراحان سایپا با الگوبرداری از داشبورد سیمبل و تغییر فرم قسمت میانی شامل دریچه‌های تهویه و جایگاه نمایشگر مولتی مدیا، یک داشبورد جدید با حداقل هزینه طراحی برای سهند و اطلس به وجود آورده‌اند.

داشبرد سهند S

مهمترین تفاوتی که در مقایسه سهند S با اطلس G در بخش طراحی داشبورد به چشم می‌آید، این است که سهند S به‌عنوان نسخه کم‌آپشن فاقد نمایشگر مالتی‌مدیاست، اما اطلس G به‌طور استاندارد از این امکان سود می‌برد. در سایر قسمت‌ها تفاوت خاصی میان کابین این دو خودرو مشاهده نمی‌شود و صفحه کیلومترشمار با گرافیک جدید و چینش متفاوت نسبت به قبل هم می‌تواند جزو تحولات دیگر فضای داخلی سهند و اطلس به شمار برود. متاسفانه جنس مواد به کار رفته در ساخت داشبورد و تودری‌ها در مقایسه با گذشته خیلی ارتقا پیدا نکرده و همان پلاستیک خشک نه‌چندان مرغوب در کابین اطلس جی و سهند اس هم دیده می‌شود.

داشبرد اطلس G

میزان گنجایش صندلی‌های ردیف اول و دوم در هر دو خودرو تقریبا برابر و مناسب برای حضور ۴ تا ۵ نفر است. به‌ویژه فضای پای صندلی‌های ردیف عقب نسبت به خودروهایی همچون پراید یا پژو ۲۰۶ و پژو ۲۰۷ جادارتر به نظر می‌رسد.

شاید تنها مزیت فضای داخل سهند نسبت به اطلس برخورداری از صندوق عقب بزرگ‌تر است که می‌تواند آن را به خودرویی کاربردی‌تر برای خانواده‌ها تبدیل کند. طبق اطلاعات منتشرشده توسط سایپا، حجم صندوق سهند معادل ۳۷۰ لیتر است، ولی گنجایش صندوق عقب اطلس نهایتا به ۲۸۵ لیتر می‌رسد. اگرچه فضای بار اطلس نسبت به کوییک حدود ۶۰ لیتر بزرگ‌تر شده است، اما هنوز هم توان رقابت با صندوق عقب بزرگ‌تر سهند اس را ندارد. البته با توجه به هاچبک بودن اتاق اطلس این اختلاف حجم صندوق کاملا طبیعی است و جای انتقاد خاصی برای آن وجود ندارد.

مقایسه مشخصات فنی سهند S با اطلس G

از آنجا که با یک پلتفرم‌ آن هم از سری ۲۰۰ محصولات سایپا روبرو هستیم، بنابراین انتظار مشخصات فنی متفاوت را نباید از سهند S و اطلس G داشته باشیم. این دو خودرو از همان موتور ۸ سوپاپ موجود روی تیبا و ساینا استفاده می‌کنند، با این تفاوت که این پیشرانه کمی به‌روز شده تا کارایی بیشتر و مصرف سوخت پایین‌تری داشته باشد و از لحاظ هماهنگی با استانداردهای آلایندگی نیز شرایط بهینه‌تری را ارائه دهد.

مجموعه آپدیت‌های نرم‌افزاری به‌علاوه تغییر منیفولد دود به نمونه استیل یا همان هدرز، سبب شده که موتور سهند و اطلس که با کد M15I شناخته می‌شود، حدود ۴ اسب بخار قدرت بیشتر و ۹ نیوتن.متر گشتاور بالاتری تولید کند. بنابراین حداکثر قدرت موتور سهند و اطلس در دور موتور ۵۲۵۰ RPM برابر ۹۱ اسب بخار است و بیشینه گشتاور آن نیز به ۱۳۷ نیوتن.متر در دور ۴۰۰۰ RPM می‌رسد.

موتور M15i سایپا

قاعدتا این افزایش قدرت نمی‌تواند چندان روی ارتقای حس رانندگی با سهند و اطلس در مقایسه با مدل‌های قبلی سری ایکس ۲۰۰ تاثیر بگذارد، اما به هر حال اضافه شدن هدرز و تغییرات جزئی دیگر باعث می‌شود که موتور تنفس بهتری داشته باشد و کمی سرحال‌تر به نظر برسد. ضمن آنکه می‌توان گفت سر و صدای موتور نیز نسبت به قبل کمی کاهش داشته است. گیربکس این دو خودرو نیز از نوع ۵ سرعته دستی است و می‌تواند نیروی موتور را به محور جلو انتقال دهد.

با توجه به یکسان بودن نوع موتور این دو خودرو نمی‌توان انتظار اختلاف فاحش عملکرد میان آنها را داشت، اما از آنجا که بدنه اطلس از نوع هاچبک است و در خودرو سهند، با یک سدان کوچک طرف هستیم، با این حساب شاید اختلاف نوع بدنه و کمتر بودن وزن اطلس بتواند تاثیراتی روی تجربه رانندگی بگذارد و اطلس را کمی چابک‌تر نشان دهد. البته مقایسه اطلس G با سهند S نشان می‌دهد که اختلاف وزن این دو خودرو تنها حدود ۳۵ کیلوگرم است که انتظارات ما در مورد تاثیرگذاری روی عملکرد دینامیکی اطلس و بهبود آن نسبت به سهند را تا حد زیادی از بین می‌برد.

با این حال سهند در شتابگیری نسبت به حریف کمی کندتر عمل کند که میزان آن شاید خیلی چشمگیر نباشد و به ۰.۲ تا ۰.۳ ثانیه برسد. بنابراین اگر شتاب صفر تا صد اطلس G حدود ۱۳ ثانیه باشد، این رقم در سهند S به ۱۳.۲ ثانیه می‌رسد. البته این میزان شتاب برای شرایط استاندارد است و اگر در جاده‌ها و مسیرهای شهری یا بین‌شهری انجام شود، ممکن است نتایجی کاملا متفاوت از آن به دست آید.

سیستم تعلیق جلو مک فرسون و تعلیق عقب از نوع یکپارچه میله پیچشی به‌علاوه عرض نسبتا کم موجب شده پایداری خودروهای X200 در سرعت‌های بالا مقداری کمتر از حد انتظار باشد و به پای محصولاتی همچون پژو پارس یا پژو ۴۰۵ نرسد. اما کیفیت سواری این دو خودرو به نحوی است که می‌تواند آسایش نسبی در این بازه قیمتی برای سرنشینان به همراه آورد و آنها را در این مورد راضی نگه دارد.

میانگین مصرف سوخت سهند S و اطلس G مجهز به گیربکس دستی تقریبا برابر و نزدیک به ۶.۸ تا ۶.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر به صورت ترکیبی برآورد شده است که در عمل باید به ارقامی بیش از ۷.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برسد.

مشخصات کلی

  سهند S اطلس G
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۵ لیتر ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۸ ۴ / ۸
تنفس موتور طبیعی طبیعی
قدرت ۹۰ اسب بخار ۹۱ اسب بخار
گشتاور ۱۳۷ نیوتن.متر ۱۳۷ نیوتن.متر
گیربکس ۵ سرعته دستی ۵ سرعته دستی
محور محرک دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۳ ثانیه ۱۳.۲ ثانیه
سرعت ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۶.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر ۶.۸۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵
فرمان هیدرولیک هیدرولیک
بدنه سدان کوچک هاچبک کوچک
نوع رینگ فولادی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

  سهند S اطلس G
طول ۴۲۱۵ میلیمتر ۴۰۲۰ میلیمتر
عرض ۱۶۷۷ میلیمتر ۱۶۸۵ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۸۵ میلیمتر ۱۵۳۷ میلیمتر
فاصله محورها ۲۴۱۰ میلیمتر ۲۴۱۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۱۰۰ کیلوگرم ۱۰۶۵ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق ۳۷۰ لیتر ۲۸۵ لیتر
حجم مخزن سوخت ۴۱ لیتر ۴۲ لیتر
قطر رینگ ۱۴ اینچ ۱۴ اینچ

مقایسه آپشن های سهند S با اطلس G

سایپا برای نامگذاری محصولات و تعیین تیپ‌ها از حروف S و G استفاده می‌کند. ماشین‌هایی که در نام آنها حرف S وجود دارد، خودروهای کم‌آپشن هستند و ماشین‌هایی که با حرف G نامگذاری شده‌اند، خودروهای فول‌آپشن محسوب می‌شوند.

مقایسه سهند S با اطلس G در زمینه امکانات نشان می‌دهد که سهند اس به‌عنوان نسخه کم آپشن و پایه در مقایسه با اطلس جی به‌عنوان مدل فول آپشن دنده‌ای خانواده اطلس، از کمبود مواردی مثل سانروف، نمایشگر مالتی مدیا ۷ اینچی، دوربین عقب، دکمه‌های روی فرمان، آینه جانبی تاشونده برقی و روکش چرمی صندلی‌ها رنج می‌برد.

بنابراین سهند S خودرو کم آپشن‌تری نسبت به اطلس G محسوب می‌شود و به‌ویژه نبود نمایشگر مالتی مدیا با دوربین عقب و سامانه مسیریاب می‌تواند برای کاربران کمی آزاردهنده باشد. نکته مهم در این دو خودرو اضافه شدن سیستم‌های کنترل کشش و پایداری، ترمز کمکی و چراغ ترمز اضطراری است که باعث ارتقای پایداری و امنیت آنها خواهد شد.

اگرچه سهند S در بخش آپشن‌ها رقیب اطلس G نمی‌شود، اما سایپا در نظر دارد تا سهند G را با امکانات یکسان و مشابه با اطلس روانه بازار کند. در آن زمان، این دو خودرو در شرایط برابرتری به رقابت می‌پردازند.

  سهند S
اطلس G
کروز کنترل
کروز کنترل هوشمند
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری
کنترل کشش دارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد
ضد واژگونی
اتو پارک
سنسور جلو
سنسور عقب دارد دارد
سنسور باران
سنسور فشار باد تایر دارد دارد
سنسور خواب‌آلودگی راننده
رادار نقطه کور
رادار تغییر لاین
رادار تصادف جلو
رادار تصادف عقب
رادار تابلوخوان
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
ترمز اضطراری خودکار
ترمز پارک برقی
اتولایت دارد دارد
دی لایت دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرمکن فرمان
پدال شیفتر دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ۷ اینچ
سیستم صوتی ۴ اسپیکر ۴ اسپیکر
ناوبری
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه
هداپ
کیسه هوا ۲ عدد ۲ عدد
ورود بدون کلید
استارت بدون کلید
تهویه اتوماتیک
صندلی برقی راننده
صندلی برقی سرنشین جلو
گرمکن صندلی جلو
سردکن صندلی جلو
ماساژور صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد دارد
پانوراما
سانروف دارد

خرید سهند S یا اطلس G

مقایسه اطلس G با سهند S نشانگر وجود تشابهات زیادی بین این دو محصول سایپا است، با این تفاوت که اطلس یک خودرو هاچبک با بهره‌مندی از امکانات بیشتر است که از لحاظ طراحی چهره و نمای پشت نیز کاملا با سهند اختلاف دارد. بنابراین باید نتیجه گرفت که این دو خودرو در اصل ماهیت یکسانی دارند و انتخاب یکی از آنها به سلیقه و البته نوع کاربرد خودرو و اولویت مشتری بستگی دارد. اگر احتیاج به بدنه اسپرت‌تر و آپشن‌های بیشتر مثل نمایشگر مالتی مدیا و دوربین عقب دارید و با چهره کمی ناهماهنگ اطلس می‌توانید بسازید، قاعدتا هاچبک جدید سایپا گزینه قابل‌قبولی برای شما خواهد بود.

اما اگر خانواده بزرگ‌تری دارید و وجود صندوق عقب برای شما ضروری است، می‌توانید به سراغ سهند بروید. ضمن آنکه سهند طراحی چهره و نمای پشت جذاب‌تری دارد و از این جهت نیز بیشتر می‌تواند با معیارهای مورد نظر مشتریان ایرانی در شرایط فعلی تطابق پیدا کند. هر دو خودرو کیفیت سواری قابل قبولی ارائه می‌دهند و فضای پای ردیف دوم آنها در این کلاس بدنه نسبتا جادار و راحت به نظر می‌آید.

مقایسه سهند S با اطلس G از نظر قیمت خودرو نشان می‌دهد که بودجه مورد نیاز خرید خودرو برای یکی از این دو محصول سایپا تقریبا در یک محدوده قرار دارد، البته اطلس G به دلیل آپشن‌ها و امکانات بیشتر، کمی گران‌تر است.

نویسنده: حسین باباپور

فروش فوری خودرو

۲۴ نظرات
  1. ایناکه همون تیباوکوییکه که چندقلوهای هم سان

    پاسخ
  2. آدم خندش میگیره چه فرقی دارن آخه اینا. بابا یکم ازین دانش بنیانها استفاده کنید صنعتتونو ببرید بالا. تاکی میخواید مسخره خاص و عام بشید.

    پاسخ
    • با این ماشیناشون

      پاسخ
  3. مگه همین موتور پراید نیستند ؟ تمام ماشین هایی که سایپا می سازد همه موتور پراید سال ۷۶ هستند ( تیبا ۱ و ۲ – ساینا – کوییک – اطلس – سهند – شاهین و..). هر چه ساختن ، کیفیت ها ضعیف تر است. حداقل از موتور ریو ال اس که سال ۸۴ تا ۹۰ وارد ایران شد کپی برداری می کردند.چون هم اتاق و طراحی خوبی دارد و هم ۱۶ سوپاپ هست.شما ریو کره‌ای سال ۸۴ را از همه نظر با خودرو های سایپا مقایسه کنید ،ببینید چقدر فاصله دارید با ساده ترین خودرو های خارجی.

    پاسخ
    • موتور پراید ۶۰ اسب بخار قدرت داره، این ۹۰ اسب بخار.
      ۵۰% افزایش قدرت تفاوت فاحشی ایجاد میکنه.
      من هر دو رو دارم و این اختلاف وقتی چند نفر داخل ماشین باشن، کاملا محسوسه.

      پاسخ
      • دقیقاً فرمایشات شما درسته قدرت موتور تیبا خیلی بیشتر از پرایده،،من کاری ندارم که از صنعت روز دنیا عقب هستیم ،،ولی بی انصافی پرای رو با تیبا مقایسه کنیم

        پاسخ
      • سلام کدومش بهتره

        پاسخ
    • خدای ریو با ال۹۰ حرف نداره …خوب اینها مغزشان تا این حد کار میکند

      پاسخ
  4. پارس خودرو ابرو برد ساینا بیاره با کمی تغییر جلو عقب قالب کنه

    پاسخ
    • به نظرم پارس‌خودرو به‌عنوان برند دوم سایپا که معمولاً ماشین‌هایی باکیفیت بالاتر از سایپا میزنه، بهتر بود سهند G رو عرضه کنه تا این همه حرف‌وحدیث پشت سر خودش درست نکنه.

      پاسخ
  5. والایکیش که کوئینک هستش واون یکی هم ساینافقط چراغهاش تغییرکرده بنظربنده

    پاسخ
  6. سلام دوستان سایناو سهند و …همه شان پراید هستند که رنگشان کردند و بزکش کردن و به ملت می فروشند

    پاسخ
  7. اینا یه چیزی دیدن از خودرو سازی از راه دور کجای دنیا اینجوری خودرو تولید میکنن پروتوکل ها شون تماما بر عکس دنیاست حاضر هم نیستن چهار تا خودرو با قیمت مناسب وارد کنن بدن دست مردم
    رقابت سر تولید کردن الوده کننده ترین و نا امن ترین و گرانترین و پر هزینه ترین خودرو هاست

    پاسخ
  8. بعضیا صفر تا صد یه ماشین هم اگه عوض بشه باز هر چی ایرانخورو بزنه میگن همون ۴۰۵ و هرچی سایپا بزنه میگن همون پراید!

    آقاجان باشه شماها منتقد و خوبید!

    من دارم ۲۰۶ تیپ ۲ رو میدم سهند بگیرم چون عملا کاربردی تره. هیچ ربطی هم به پراید نداره.

    پاسخ
  9. سلام
    من سهند اس ثبت نام کردم و از ما ۲۲۴ میلیون گرفتن و طبیعتا موقع تحویل هم ۲۲۴ دیگه با فرض بر اینکه افزایش قیمت نخوره میگیرن که جمعا میشه ۴۵۰ تومن
    اما اطلس جی که فول آپشنه ۴۰۶ تومنه
    یعنی سهند اس کم اپشن از اطلس جی فول اپشن ۴۰ تومن گرون تره چرا واقعا؟؟؟؟؟؟؟؟
    به کی باید این اعتراض رو بیان کنیم توروخدا کمک کنید

    پاسخ
  10. چرا سهند با توجه به اینکه امکانات و آپشن های کمتری از اطلس داره با قیمت بیشتری پیش فروش میشه؟ در حالی که باید ارزانتر باشه

    پاسخ
  11. سهند S سانروف نداره؟

    پاسخ
    • با سلام،
      سهند s مدل کم‌آپشنه و سانروف نداره.

      پاسخ
      • پس کدوم مدلش سانروف داره؟
        تو عکس ها قسمت سانروف داره.

        پاسخ
        • با سلام،
          سهند G سانروف داره که مدل فول آپشن و گرون‌تره و هنوز برنامه تولید و فروشش از سوی سایپا اعلام نشده.

          پاسخ
  12. الان که سهند اس گرونتر از اطلس جی پر آپشن شده

    پاسخ
  13. من کوییک خریدم قبلا ۲۰۷ داشتم الان دوساله ولی واقعا راضی ام خدا وکیلی

    پاسخ
  14. من ۲۰۶ اس دی داشتم
    سر جریانی مجبور شدم بفروشم و کوییک gx بگیرم
    همین نوشته ها رو می خوندم که همه بد بیراه می گفتند خیلی افسرده شده بودم که چرا همچین چیزی که می گن باید بخرم
    اما خدا شاهده الان این چند ماه خیلی راضی ام
    مسافرت هم رفتم واقعا راضی ام
    حالا نمیام با یک میلیاردی ها مقایسه ش کنم ولی باور کنید من تفاوتی با اس دی ندیدم در خیلی جهات اصلا اس دی رو فراموش کردم
    اما نگاه مردم ….

    پاسخ
  15. من این خودروها را پراید ‌تیبا و ساینا را داشتم ودارم حتی یک پیچشون هم به پراید نمیخوره نه اندازه اتاق نه وزن نه سایز نه موتور و دیفرانسیل و اتاق و…چرا بعضیها نظر غیر کارشناسی میدن این خودروها که اولیش تیبا بود طراحی مهندسان المانی و کره ای وایرانی بود. همه خودروهادی دنیا در بسیاری موارد حتی دررشرکتهای پیشرفته طراحی و پیشرفت و بهینه سازی از روی خودروهای قبلیشون هستند حتی در مواردی بدلیل صرفه اقتصادی برخی قطعاتشون مشترک و بهم میخوره، نمیخوام از این خودروهای پر از نقطه ضعف و قیمت بالاو کم کیفیت حمایت کنم ولی کمی هم با مطالعه وحسابشده صحبت کنیم.حق یارتون.

    پاسخ

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *