سانگ یانگ تیوولی؛ بررسی تیپ‌ها(الیت، آرمور، توربو اسپشیال)

۱۶ تیر ۱۳۹۹ سانگ یانگ تیوولی؛ بررسی تیپ‌ها(الیت، آرمور، توربو اسپشیال)

بررسی تاریخچه سانگ یانگ نشان می‌دهد که این کمپانی یکی از قدیمی‌ترین تولیدکنندگان خودرو در کشور کره جنوبی به شمار می‌رود که محصولات آن در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ شمسی به‌صورت جسته‌و‌گریخته به بازار ایران راه پیدا کردند.

یکی از معروف‌ترین تولیدات این شرکت، شاسی‌بلند موسو مجهز به موتور مرسدس بنز بود که در بازار ایران مورد توجه قرار گرفت و سپس تولیدات دیگری از این خودروساز به‌صورت وارداتی در کشورمان عرضه شدند. در آن دوران، محصولات سانگ یانگ به طراحی ظاهری زشت و نامتقارن معروف بودند، اما با ورود یک کراس اوور کوچک به نام تیوولی، این ذهنیت نسبت به تولیدات سانگ یانگ عوض شد. تیوولی از سال ۲۰۱۵ و بعد از مالکیت کمپانی هندی ماهیندرا بر سانگ یانگ به تولید رسید. شرکت رامک خودرو نیز این محصول را از مدل ۲۰۱۶ وارد بازار ایران کرد که تاکنون در قالب تیپ‌های مختلف، به‌صورت وارداتی و سپس مونتاژی در اختیار متقاضیان داخلی قرار گرفته است.

در حال حاضر، ماشین تیوولی عمدتا با سه تیپ الیت، آرمور و توربو اسپشیال در بازار ایران حضور دارد که تیپ الیت در قالب مدل‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، تیپ آرمور با مدل ۲۰۱۸ (طی سال ۱۳۹۹ به‌صورت مونتاژی) و مدل توربو اسپشیال از اواخر پاییز ۱۴۰۰ به دست مشتریان داخلی رسیدند. در این مطلب از مجله خودرو ضمن معرفی این خودروها، به بررسی تفاوت‌های هر سه تیپ سانگ ‌یانگ تیوولی می‌پردازیم.

طراحی ظاهری سانگ ‌یانگ تیوولی الیت، آرمور، توربو اسپشیال

سانگ ‌یانگ تیوولی با مدل ۲۰۱۶ و در قالب تیپ الیت برای نخستین‌بار وارد بازار ایران شد. طراحی ظاهری این خودرو به‌صورت کلی فاصله بسیار زیادی با محصولات قبلی سانگ یانگ داشت و در واقع بنیان‌گذار یک مسیر جدید در زبان طراحی تولیدات این کمپانی کره‌ای شد که تاکنون نیز می‌توان آن را در محصولات جدید کمپانی سانگ یانگ مشاهده کرد؛ که البته اخیرا به نام کی‌جی موبیلیتی شناخته می‌شود. تولیداتی نظیر کوراندو ۲۰۲۴ و تورس تقریبا از زبان طراحی برگرفته از طراحی ظاهری تیوولی بیرون آمده‌اند.

به‌طور کلی، سانگ یانگ تیوولی از شیوه طراحی بدنه تقریبا جعبه‌ای‌شکل استفاده می‌کند که البته اصلاً قدیمی نبوده و به‌واسطه اعمال خطوط مدرن حجمی یا منحنی‌های جذاب روی بدنه، ظاهر به‌مراتب امروزی و نوین به این ماشین کراس‌اوور جمع‌و‌جور بخشیده است.

تیوولی الیت

تیوولی الیت

در طی این سال‌ها ظاهر ماشین تیوولی خیلی تغییر نکرده و تیپ‌های مختلف این خودرو با یک نوع استایل مشخص در بازار ایران و جهان عرضه شده‌اند. به‌نحوی تیپ آرمور و توربو اسپشیال که به ترتیب بعد از مدل الیت وارد بازار ایران شدند، همان سر و شکل اولیه خود را حفظ کرده‌اند.

تیوولی الیت

تیوولی الیت

البته تغییراتی در چهره یا برخی جزئیات تزئینی بدنه مدل‌های جدید اعمال شده بود تا به‌نوعی با فیس‌لیفت جزئی روبه‌رو باشیم. به‌عنوان مثال، طرح بخش سپر تیپ آرمور نسبت به نسخه‌های اولیه الیت تا حدودی تغییر کرده و فرم چراغ مه‌شکن به همراه جزئیات سپر در اطراف آن متفاوت شده است. نسخه مونتاژی تیوولی آرمور نیز با همان شمایل مدل وارداتی از سال ۱۳۹۹ به مشتریان تحویل داده شد، با این تفاوت که طرح رینگ‌ها تغییر کرده و تزئینات کرومی نیز به دیفیوزر سپر عقب اضافه شده بود.

تیوولی آرمور

تیوولی آرمور

همچنین مدل تیوولی توربو که ابتدا در قالب تیپ فایتر به بازار ایران آمد، از طراحی سپر متفاوت نسبت به مدل آرمور برخوردار شده بود. این خودرو دارای چراغ‌های مه‌شکن جلوی دایره‌ای بود که بعد از مدت کوتاهی جای خود را به نسخه اسپشیال با چراغ‌های LED مه‌شکن سه‌تایی داد. راحت‌ترین و مهم‌ترین راه تشخیص تیوولی توربو اسپشیال، همین چراغ‌های مه‌شکن سه‌تایی است که این نسخه از خانواده تیوولی را نسبت به دیگر اعضای آن کاملا متمایز می‌کند و به‌راحتی قابل تشخیص است.

تیوولی توربو اسپشیال

تیوولی توربو اسپشیال

همچنین گرافیک چراغ‌های عقب به همراه طراحی به‌روزتر درِ صندوق عقب نیز از دیگر به‌روزرسانی‌های ظاهری تیوولی توربو اسپشیال محسوب می‌شود که از اواخر پاییز ۱۴۰۰ به‌صورت مونتاژی توسط شرکت رامک خودرو در اختیار مشتریان ایرانی قرار گرفت.

تیوولی توربو اسپشیال

تیوولی توربو اسپشیال

طراحی داخلی سانگ یانگ تیوولی الیت، آرمور، توربو اسپشیال

تیپ الیت که اولین نسخه تیوولی در بازار ایران محسوب می‌شود، با نوعی طراحی داخلی زیبا و متعادل برای سال ۲۰۱۶ به بازار ایران وارد شد. شاخصه اصلی این طراحی، دریچه‌های تهویه عمودی و قرارگیری نمایشگر لمسی مالتی‌مدیا در وسط آن است که با صفحه کلاستر آنالوگ دوتایی و یک محفظه عجیب در قسمت بالای داشبورد همراه شده است.

کابین تیوولی الیت

کابین تیوولی الیت

این طراحی داخلی در هر دو نسخه الیت و آرمور تکرار شده و به‌جز تغییر رنگ برخی تزئینات در مدل آرمور، تفاوت خاصی بین کابین این دو تیپ اولیه ماشین تیوولی دیده نمی‌شود. حتی نسخه مونتاژی تیوولی آرمور مدل ۱۳۹۹ نیز از همین داشبورد و طراحی داخلی برخوردار است.

کابین تیوولی آرمور

کابین تیوولی آرمور

اما داشبورد و به‌طور کلی نمای داخلی مدل‌های توربو فایتر و اسپشیال که از سال ۱۴۰۰ وارد بازار ایران شدند، به میزان زیادی تغییر کرده و دریچه‌های تهویه میانی در قسمت وسط به حالت افقی درآمدند. طراحی پنل تهویه، قاب اطراف پنل لمسی مالتی‌مدیا، فرم اهرم انتخاب وضعیت دنده، فرم دریچه‌های تهویه کناری و حتی پنل درها در نسخه‌های توربو تیوولی اسپشیال و فایتر تغییر کرده‌اند.

کابین تیوولی توربو اسپشیال

کابین تیوولی توربو اسپشیال

بنابراین با یک محیط داخلی جدید و متفاوت از تیپ‌های الیت و آرمور در مدل اسپشیال روبه‌رو هستید که از لحاظ کیفی نیز رتبه بالایی دارد و از متریال مرغوب در ساخت داشبورد یا رودری‌های آن استفاده شده است.

سطح کیفی روکش‌های صندلی و فوم آن‌ها نیز در وضعیت مطلوبی قرار دارد، به‌نحوی که حتی بعد از حدود ۱۰۰ هزار کیلومتر نیز همان شکل و شمایل اولیه خود را حفظ می‌کند. صندلی‌های جلو مکان راحتی برای کاربر خواهند بود و فرم صندلی‌ها در حد اعتدال، حمایت و راحتی مناسبی برای سرنشین ایجاد می‌کند.

اما صندلی‌های ردیف عقب، مطابق اکثر خودروها، فرم ساده‌تری دارند، اما فضای بزرگی برای حضور ۲ تا ۳ نفر سرنشین بزرگسال با قد حدود ۱۹۰ سانتی‌متر فراهم می‌کنند. به‌نحوی که پاها، زانوها و حتی شانه‌های سه نفر خیلی با یکدیگر تداخل پیدا نخواهند کرد. گنجایش صندوق عقب تیوولی خیلی بزرگ نیست و به ۴۲۳ لیتر می‌رسد که اگرچه خیلی وسیع نیست، اما پاسخ‌گوی نیازهای سفر خانوادگی چهار نفره خواهد بود.

مشخصات فنی سانگ‌ یانگ تیوولی الیت، آرمور، توربو اسپشیال

مشخصات سانگ‌ یانگ تیوولی از لحاظ فنی در دو نسخه الیت و آرمور تفاوتی با یکدیگر ندارد. این دو مدل، هر دو از موتور ۱.۶ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی همراه با گیربکس شش‌دنده اتوماتیک استفاده می‌کنند که قدرتی نزدیک به ۱۲۸ اسب بخار و ۱۶۰ نیوتن‌ متر گشتاور را به محور جلو منتقل می‌کند.

شتاب صفر تا صد تیوولی آرمور و الیت حدود ۱۲.۵ ثانیه بوده و میانگین مصرف سوخت آن نیز حدود ۷.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ارزیابی شده است. این ماشین ۱۳۰۰ کیلوگرمی یک باک سوخت ۴۷ لیتری دارد و به رینگ‌های ۱۸ اینچی مجهز است.

موتور تیوولی الیت و آرمور

موتور تیوولی الیت و آرمور

اما مدل توربو اسپشیال، همان‌طور که از نام آن پیداست، به موتور توربوشارژ مجهز شده و قدرت بالاتری نسبت به تیپ‌های قبلی ارائه می‌دهد. موتور چهار سیلندر ۱.۵ لیتری توربوشارژ تیوولی اسپشیال، حدود ۱۶۳ اسب بخار و ۲۶۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند و این میزان نیرو را از طریق گیربکس شش‌دنده اتوماتیک به محور جلو می‌رساند.

موتور تیوولی توربو اسپشیال

موتور تیوولی توربو اسپشیال

این سطح از افزایش توان باعث شده تا شتاب صفر تا صد تیوولی اسپشیال به‌مراتب سریع‌تر از مدل‌های الیت و آرمور باشد؛ به‌نحوی که این خودرو می‌تواند ظرف مدت ۸.۸ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و ۳.۷ ثانیه در شتاب‌گیری نسبت به مدل‌های پیشین سریع‌تر عمل ‌کند. البته مقایسه سانگ یانگ تیوولی با نیسان جوک نشان می‌دهد که حریف ژاپنی مقداری سریع‌تر عمل می‌کند و شتاب بهتری دارد.

این در حالی‌ است که وزن آن نیز حدود ۹۵ کیلوگرم افزایش یافته است. میانگین مصرف سوخت تیوولی توربو اسپشیال ۶.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر بوده و حجم باک سوخت آن نیز برابر ۴۷ لیتر است که تفاوتی با مدل‌های قبلی ندارد.

مشخصات کلی

  سانگ یانگ تیوولی الیت سانگ یانگ تیوولی آرمور تیوولی توربو اسپشیال
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۶ لیتر ۱.۶ لیتر ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶
تنفس موتور طبیعی طبیعی توربوشارژ
قدرت ۱۲۸ اسب بخار ۱۲۸  اسب بخار ۱۶۳ اسب بخار
گشتاور ۱۶۰ نیوتن.متر ۱۶۰ نیوتن.متر ۲۶۰ نیوتن.متر
گیربکس ۶ سرعته اتومات AT ۶ سرعته  اتومات  AT ۶ سرعته اتوماتیک AT
محور محرک دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۲.۵ ثانیه ۱۲.۵ ثانیه ۸.۸ ثانیه
سرعت ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷.۲ لیتر در صد کیلومتر ۷.۲ لیتر در صد کیلومتر ۶.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵ یورو ۵
فرمان برقی برقی برقی
بدنه کراس اوور کوچک کراس اوور کوچک کراس اوور کوچک
نوع رینگ آلومینیومی آلومینیومی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

  سانگ یانگ تیوولی الیت سانگ یانگ تیوولی آرمور تیوولی اسپشیال
طول ۴۲۰۲ میلیمتر ۴۲۰۲ میلیمتر ۴۲۲۵ میلیمتر
عرض ۱۷۹۸ میلیمتر ۱۷۹۸ میلیمتر ۱۸۱۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۶۰۰ میلیمتر ۱۶۰۰ میلیمتر ۱۶۱۳ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۰۰ میلیمتر ۲۶۰۰ میلیمتر ۲۶۰۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۳۰۰ کیلوگرم ۱۳۰۰ کیلوگرم ۱۳۹۵ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۲۳ لیتر ۴۲۳ لیتر ۴۲۳ لیتر
حجم مخزن سوخت ۴۷ لیتر ۴۷ لیتر ۴۷ لیتر
قطر رینگ ۱۸ اینچ ۱۸ اینچ ۱۸ اینچ

آپشن های سانگ‌ یانگ تیوولی الیت، آرمور، توربو اسپشیال

دو تیپ اولیه تیوولی یعنی الیت و آرمور از لحاظ آپشن تفاوت زیادی با هم ندارند و صرفا تزئینات داخلی کابین و غربیلک فرمان آن‌ها مقداری با یکدیگر متفاوت است. امکاناتی مثل کروز کنترل، سیستم‌های کنترل کشش و پایداری، سه حالت رانندگی، سنسور پارک جلو، حسگر باران، نمایشگر فشار باد تایرها، سنسور نور، شش کیسه هوا، تهویه دیجیتال، گرم‌کن صندلی جلو، آینه‌های تاشونده برقی و سانروف، مهم‌ترین تجهیزات این دو نسخه از تیوولی به شمار می‌روند.

اما مدل اسپشیال، تجهیزات مدرن و جدیدتری دارد و علاوه بر موارد فوق، امکاناتی نظیر تنظیم برقی صندلی راننده، تنظیم گودی کمر صندلی راننده، سردکن صندلی‌های جلو، شارژر بی‌سیم، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه و رادار تشخیص نقطه کور را به لیست تجهیزات ایمنی و رفاهی خود اضافه کرده است.

  سانگ یانگ تیوولی الیت سانگ یانگ تیوولی آرمور تیوولی اسپشیال
کروز کنترل دارد دارد دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد دارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد دارد
ضد واژگونی دارد دارد دارد
سنسور جلو دارد دارد دارد
سنسور عقب دارد دارد دارد
سنسور باران دارد دارد دارد
سنسور فشار باد تایر دارد دارد دارد
رادار نقطه کور دارد
ترمز ضدقفل دارد دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد دارد
ترمز پارک برقی
اتولایت دارد دارد دارد
دی لایت دارد دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ‍‍‍۷ اینچ (لمسی) ۷ اینچ (لمسی) ۱۰.۲ اینچ
سیستم صوتی ۶ اسپیکر ۶ اسپیکر ۸ اسپیکر
ناوبری دارد
دوربین عقب دارد دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد
کیسه هوا ۶ عدد ۶ عدد ۶ عدد
ورود بدون کلید دارد دارد دارد
استارت بدون کلید دارد دارد دارد
تهویه اتوماتیک دارد دارد دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو
گرمکن صندلی جلو دارد دارد دارد
سردکن صندلی جلو دارد
آینه بغل برقی دارد دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل
پانوراما
سانروف دارد دارد دارد

خرید سانگ یانگ تیوولی الیت، آرمور، توربو اسپشیال

اگر بخواهیم به‌طور خلاصه به تفاوت‌های این سه تیپ از سانگ یانگ تیوولی اشاره کنیم، باید بدانید که تیوولی الیت اولین مدل این خودرو بود که در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به‌صورت وارداتی به بازار ایران راه پیدا کرد و به‌دلیل عرضه گسترده، با استقبال مناسبی هم روبه‌رو شد.

نسخه آرمور ۲۰۱۸ نیز در واقع مدل نیوفیس همین تیپ الیت است و از لحاظ فنی یا سطح آپشن تفاوت زیادی با مدل الیت ندارد. تیپ‌های آرمور و الیت هر دو موتور ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی دارند و مشخصات فنی آن‌ها تفاوتی با یکدیگر نشان نمی‌دهد.

در سال ۱۳۹۹، شرکت رامک خودرو نسخه مونتاژی تیپ آرمور را به بازار فرستاد، اما از اواسط سال ۱۴۰۰، سانگ یانگ تیوولی فایتر با موتور توربوشارژ به بازار راه پیدا کرد که علاوه بر بخش فنی، طراحی سپر و چراغ‌های مه‌شکن آن نیز با مدل‌های قبلی تفاوت داشت.

کمی بعد نیز، از پاییز ۱۴۰۰، تیوولی توربو اسپشیال به‌صورت مونتاژی به بازار آمد که شناسه ظاهری آن، چراغ‌های LED مه‌شکن سه‌گانه بود. این نسخه از تیوولی به موتور توربوشارژ ۱.۵ لیتری مجهز بوده و از لحاظ آپشن نیز تجهیزات مدرن‌تری مثل رادار نقطه‌کور، تهویه اتوماتیک و صندلی برقی راننده را در فهرست تجهیزات خود جا داده است.

در صورتی‌ که نیاز به یک خودروی کره‌ای کم‌استهلاک با قیمت مناسب و کارایی خانوادگی دارید، دو تیپ الیت و آرمور می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای شما باشند. استفاده از موتور تنفس طبیعی، استهلاک فنی این دو مدل را پایین آورده و آن‌ها را به گزینه‌هایی مناسب برای خانواده‌های ایرانی تبدیل کرده است.

اما اگر از عملکرد فنی تیوولی آرمور و الیت یا سطح تجهیزات آن‌ها رضایت ندارید، می‌توانید به سراغ تیوولی توربو اسپشیال با شتاب مهیج، قدرت فنی بالاتر و تجهیزات رفاهی جدیدتر بروید. به‌ویژه آن‌که تیوولی توربو اسپشیال از لحاظ فنی نسبت به گزینه‌های چینی هم‌ردیف، کمبودی نشان نمی‌دهد و سطح تجهیزات آن در مقایسه با حریفان چینی قابل‌قبول‌تر است. بنابراین، برای افرادی که به‌دنبال خودروهای باکیفیت کره‌ای در رده‌های قیمتی ماشین‌های چینی هستند، گزینه مناسبی محسوب می‌شود. البته با توجه به قیمت روز خودرو، خصوصا قیمت خودرو خارجی، تیپ توربو اسپشیال گرانتر از تیوولی الیت و آرمور بوده و خرید آن هزینه بیشتری را هم طلب می‌کند.

نویسنده: حسین باباپور

فروش فوری خودرو