بررسی مشخصات فنی نیسان سانی جهان نوین آریا

۲۷ دی ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی نیسان سانی جهان نوین آریا

نیسان سانی یکی از قدیمی‌ترین تولیدات کمپانی ژاپنی نیسان است که در بازارهای جهانی تحت نام‌های آلمرا و ورسا نیز شناخته می‌شود. شرکت جهان نوین آریا که در دهه ۹۰ تنها نماینده رسمی عرضه محصولات نیسان در ایران شناخته می‌شد، در زمستان ۱۴۰۲ خبر از عرضه نسل قبل نیسان سانی برای بازار ایران داد.

این در حالی است که شرکت‌های دیگری نیز برای عرضه محصولات نیسان در ایران اعلام آمادگی کرده‌اند و در میان محصولات آنها نسل جدید نیسان سانی نیز دیده می‌شود. محصول جهان نوین آریا سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ روی خط تولید قرار داشت و در کشورهای مختلفی همچون تایلند، چین، مصر، ویتنام، مکزیک و… ساخته می‌شد.

مزایا و معایب

+ موتور تنفس طبیعی با استهلاک کم

+ گیربکس AT

+ صندوق بزرگ

– طراحی ظاهری و داخلی قدیمی

– امکانات کم

مشخصات فنی

ماشین نیسان سانی جهان نوین آریا از یک موتور تنفس طبیعی ۴ سیلندر به حجم ۱.۵ لیتر، قدرتی برابر با ۱۰۸ اسب بخار و ۱۳۴ نیوتن.متر گشتاور دریافت می‌کند. این پیشرانه با یک گیربکس اتوماتیک ۴ سرعته همراه شده است تا چرخ‌های جلو را به گردش درآورد. واضح است که چنین مشخصات فنی فقط برای مصارف عادی و معمولی مناسب است.

بنابراین می‌توان انتظار داشت که عملکرد فنی نسل قدیمی نیسان سانی مشابه تارا اتوماتیک باشد، با این تفاوت که کیفیت فنی موتور و گیربکس محصولات نیسان بسیار بالاتر از تولیدات ایران خودرو است.

موتور تنفس طبیعی و گیربکس AT نشان از استهلاک کم این خودرو دارند و دردسرهایی همچون حساسیت به کیفیت بنزین در این ماشین ژاپنی بسیار ناچیز خواهد بود.

در مورد شتاب صفر تا صد این محصول شرکت جهان نوین آریا صحبتی به میان نیامده است، اما احتمال می‌دهیم که نیسان سانی ۲۰۱۹ بتواند در حدود ۱۲ ثانیه از صفر به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. میزان مصرف سوخت نیسان سانی جهان نوین آریا ۲۰۱۹ حدود ۶.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد شده است و از یک منبع سوخت ۴۱ لیتری تغذیه می‌شود.

در این سدان ژاپنی از سیستم تعلیق جناقی مستقل در جلو و اکسل ثابت در عقب استفاده شده است. بر همین اساس می‌توان هندلینگ متوسطی را برای نیسان سانی جهان نوین آریا متصور بود.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور طبیعی
قدرت ۱۰۸ اسب بخار
گشتاور ۱۳۴ نیوتن.متر
گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۲ ثانیه
سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۶.۷۴ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵
فرمان برقی
بدنه سدان جمع و جور
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۴۲۵ میلیمتر
عرض ۱۶۹۵ میلیمتر
ارتفاع ۱۵۰۰ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۰۰ میلیمتر
وزن خالص —–
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۹۰ لیتر
حجم مخزن سوخت ۴۱ لیتر
قطر رینگ —–

طراحی ظاهری

طراحی نیسان سانی ۲۰۱۹

باید گفت مهمترین عیب و ایراد نیسان سانی جهان نوین آریا همین طراحی ظاهری قدیمی و از مد افتاده آن است. نمای جلو بسیار گنگ احساس می‌شود و هیجان خاصی در چهره این خودرو وجود ندارد. طرح چراغ‌ها نیز قدیمی و زشت است که در مقایسه با خودروهای امروزی جذاب به نظر نمی‌رسد.

البته باید تاکید کنیم که این خودرو بیش از ۱۳ سال پیش طراحی شده و به بازار آمده است. بنابراین جای تعجب ندارد که چنین ظاهری را از خود به نمایش بگذارد. اگر قیمت این خودرو در سامانه یکپارچه واردات پایین در نظر گرفته شود، آن وقت مشتریان به طراحی ظاهری آن چندان ایراد نخواهند گرفت. در غیر این صورت، فرم قدیمی این خودرو حداقل در مقایسه با نسل جدید آن و البته دیگر خودروهای جدید چینی وارداتی به بازار ایران مورد توجه قرار می‌گیرد و حتی ممکن است باعث عدم استقبال مشتریان ایرانی از این ماشین ژاپنی شود.

طراحی داخلی

کابین نیسان سانی ۲۰۱۹

از یک خودرو با عمر طراحی ۱۳ – ۱۴ ساله نمی‌توان انتظار یک داشبورد زیبا و فضای داخلی دلچسب را داشت. به‌خصوص که این سدان در رده محصولات اقتصادی جهانی نیز قرار می‌گیرد. بنابراین طبق انتظار نمای داخلی و فرم داشبورد نیسان سانی بسیار قدیمی است، طراحی دلچسبی ندارد و حداکثر می‌تواند با محصولات داخلی نظیر تندر پلاس و پژو پارس اتوماتیک مقایسه شود. دسته‌دنده این خودرو بسیار شبیه نمونه استفاده‌شده در رنو ساندرو و تندر ۹۰ اتوماتیک است که با توجه به شراکت رنو با نیسان، این شباهت چندان دور از انتظار نیست.

تنها بخش تکنولوژیک این کابین صفحه نمایشگر مالتی مدیا در وسط داشبورد است و نقاط دیگر اثر چندانی از تکنولوژی‌های مدرن‌تر به چشم نمی‌آید. متریال داخل کابین نیز مطابق آنچه از یک خودرو اقتصادی انتظار می‌رود، دارای سطح کیفی چندان مرغوبی نیست، اما نسبت به خودروهای داخلی وضعیت بهتری ارائه می‌دهد.

فاصله محوری این خودرو ۲۶۰۰ میلیمتر است، بنابراین فضای داخل کابین آن به‌ویژه فضای پای سرنشینان عقب در حد مناسب برای افرد بزرگسال قرار دارد. ضمن آنکه حجم صندوق عقب نیسان سانی جهان نوین آریا ۴۹۰ لیتر است و ظرفیت بالایی برای جا دادن اسباب و لوازم مسافرتی ۵ نفر ارائه می‌دهد.

آپشن ها و امکانات

نیسان سانی ۲۰۱۹ جهان نوین آریا در نسخه پایه به ایران آمده و از امکانات حداقلی نظیر سیستم تهویه مطبوع دستی، شیشه‌های برقی جلو و عقب، آینه‌های جانبی برقی، نمایشگر مرکزی ۶ اینچی، پورت USB و بلوتوث، سیستم صوتی با ۴ بلندگو، سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب، کنترل پایداری، ترمز کمکی و ۲ کیسه هوا برخوردار است.

کروز کنترل ندارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی ندارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش ندارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو ندارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور ندارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری ندارد
ترمز پارک برقی ندارد
پدال شیفتر ندارد
اتولایت ندارد
چراغ روز ندارد
دکمه‌های کنترلی فرمان ندارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری ندارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید ندارد
استارت بدون کلید ندارد
تهویه اتوماتیک ندارد
صندلی برقی راننده ندارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرمکن صندلی جلو ندارد
سردکن صندلی جلو ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما ندارد
سانروف ندارد

قیمت نیسان سانی جهان نوین در بازار

نمای عقب نیسان سانی ۲۰۱۹

با توجه به آنکه این نسل از نیسان سانی دیگر در دنیا تولید نمی‌شود، نمی‌توان در مورد قیمت پایه فعلی آن به‌طور دقیق اظهار نظر کرد. اما بر اساس ظاهر قدیمی، موتور معمولی، امکانات حداقلی و مواردی از این دست، می‌شود انتظار داشت که قیمت پایه نیسان سانی جهان نوین در گمرک ایران حدود ۱۱ هزار دلار ارزیابی شود. بنابراین با احتساب نرخ ارز ۵۰ هزار تومان و تعرفه گمرکی ۷۵ درصد به‌علاوه حدود ۳۰ درصد سایر هزینه‌ها، می‌توان قیمت نهایی این خودرو برای مشتری ایرانی را ۲۲ هزار دلار برآورد کرد. یعنی احتمالا این خودرو با قیمتی بیش از یک میلیارد تومان در اختیار خریداران داخلی قرار خواهد گرفت.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور