پژو پارس در برابر سورن پلاس

۲۸ دی ۱۴۰۲ پژو پارس در برابر سورن پلاس

بازار سدان‌های جمع و جور ایران تنوع بسیار کمی دارد و تنها به چند مدل انگشت‌شمار محدود می‌شود. این محدودیت در بازه‌‌های قیمتی پایین خیلی بیشتر به چشم می‌آید، چرا که در صورت تاکید بر خرید ماشین صفر کیلومتر، مشتریان چاره‌ای جز انتخاب از بین گزینه‌های داخلی ندارند. در این رده، پژو پارس از قدیمی‌های بازار است و طرفداران فراوانی دارد، به‌خصوص نسخه پارس LX که از موتور به‌روزتر TU5 بهره می‌برد. گزینه دیگر، سورن پلاس است که در اصل رقیب هم‌خانواده پارس محسوب می‌شود. این دو مدل به دلیل مشخصات و قیمت مشابه، مشتریان را بر سر دو راهی قرار می‌دهند. مقایسه پژو پارس با سورن پلاس نشان می‌دهد که کدام خودرو ارزش خرید بیشتری دارد.

مشخصات فنی

برای مقایسه پژو پارس با سورن پلاس، تیپ LX پارس و سورن مجهز به موتور EF7 انخاب شده است.

پژو پارس LX در زیر کاپوت خود موتور پرطرفدار TU5 را دارد. حجم دقیق این موتور ۴ سیلندر تنفس طبیعی، ۱۵۸۷ سی سی است. در حالت استاندارد، این موتور توانایی تولید حداکثر ۱۰۵ اسب بخار قدرت در دور ۵۸۰۰ و ۱۴۲ نیوتن.متر گشتاور در دور ۴۰۰۰ را دارد. نیروی تولیدی از طریق گیربکس دستی ۵ سرعته به سمت چرخ‌های محور جلو ارسال می‌شود.

بر اساس داده‌های رسمی ایران خودرو، شتاب صفر تا صد پژو پارس TU5 برابر با ۱۳.۲ ثانیه است و امکان دستیابی به نهایت سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت با آن وجود دارد. این سدان پرفروش در هر صد کیلومتر مسیر شهری ۱۰.۱ لیتر و در هر صد کیلومتر راه جاده‌ای ۶ لیتر بنزین مصرف می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی آن نیز ۷.۲۴ لیتر است.

سمند سورن پلاس قرار است با موتور XU7P هم وارد بازار شود. اما نسخه‌های قبلی این خودرو به موتور EF7 مجهز هستند، پیشرانه‌ای که مثل TU5 هواداران زیادی دارد. حجم این موتور ۱۶۴۵ سی سی است و قدرت تولیدی آن به ۱۱۳ اسب بخار در دور ۶۰۰۰ می‌رسد. بیشینه گشتاور این موتور ۴ سیلندر تنفس طبیعی هم برابر با ۱۵۳ نیوتن.متر است که بین دورهای ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ حاصل می‌شود. مثل پژو پارس، در سورن پلاس نیز گیربکس ۵ سرعته دستی وظیفه انتقال قدرت به چرخ‌های محور جلو را بر عهده دارد.

طبق کاتالوگ این خودرو می‌تواند در زمان ۱۲ ثانیه صفر تا صد را طی کند؛ حداکثر سرعت آن نیز ۱۸۹ کیلومتر بر ساعت است. از لحاظ مصرف سوخت باید گفت سورن پلاس در صد کیلومتر جاده‌ای ۵.۸ لیتر و در صد کیلومتر ترکیبی ۷.۳۶ لیتر بنزین می‌سوزاند. نکته عجیب اینکه در وبسایت ایران خودرو خبری از میزان مصرف سوخت شهری برای سورن پلاس نیست.

مقایسه پارس با سورن پلاس در بخش مشخصات فنی نشان می‌دهد که روی کاغذ سورن پلاس از نظر شتاب و پژو پارس TU5 از نظر مصرف سوخت برتری دارد. البته این برتری خیلی محسوس و با اختلاف زیاد نیست و شاید نتوان این شاخص‌ها را معیار اصلی برای انتخاب قرار داد.

مشخصات کلی

  پژو پارس سورن پلاس
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۶ لیتر ۱.۷ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶
تنفس موتور طبیعی طبیعی
قدرت ۱۰۵ اسب بخار ۱۱۳ اسب بخار
گشتاور ۱۴۲ نیوتن.متر ۱۵۳ نیوتن.متر
گیربکس ۵ سرعته دستی ۵ سرعته دستی
محور محرک دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۳.۲ ثانیه ۱۲ ثانیه
سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت ۱۸۹ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷.۲۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر ۷.۳۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵
فرمان هیدرولیک هیدرولیک
بدنه سدان جمع و جور سدان جمع و جور
نوع رینگ آلومینیومی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

  پژو پارس سورن پلاس
طول ۴۴۹۸ میلیمتر ۴۵۳۴ میلیمتر
عرض ۱۷۰۴ میلیمتر ۱۹۴۴ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۱۰ میلیمتر ۱۴۶۰ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۶۹میلیمتر ۲۶۷۱ یلیمتر
وزن خالص  ۱۱۸۵ کیلوگرم ۱۲۴۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق ۴۷۰ لیتر ۵۰۰ لیتر
حجم مخزن سوخت ۶۶ لیتر ۶۳ لیتر
قطر رینگ ۱۵ اینچ ۱۵ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی پژو پارس

طراحی سورن پلاس

هر دو خودرو چند سالی است که در بازار حضور دارند و آنقدر آنها را از نزدیک دیده‌ایم که نیازی به مقایسه سورن پلاس با پارس از نظر طراحی و پرداختن به جزئیات وجود ندارد.

پژو پارس از جاافتاده‌ترین خودروهای موجود در کشور است. این خودرو در حقیقت فیس لیفت پژو ۴۰۵ به حساب می‌آید و می‌توان آن را جزو موفق‌ترین پروژه‌های داخلی دانست. با آنکه این سدان ایرانی-فرانسوی سن و سال بالایی دارد، اما به لطف طراحی هماهنگ و البته نبود رقبای به‌روز و مدرن، همچنان یکی از پرتقاضاترین مدل‌های داخلی به شمار می‌رود. طراحی ظاهری این خودرو آنقدر پخته است که نمی‌توان ایرادی گرفت، هر چند غبار زمان در چهره آن احساس می‌شود.

سورن پلاس در واقع نسخه ارتقایافته از سمند است و از لحاظ فرم کلی پیکره، اشتراکات زیادی با آن دارد. این خودرو از چراغ‌های مدرن‌تر با گرافیک امروزی‌تر بهره‌ می‌برد. به همین جهت چهره سمند سورن پلاس خیلی قدیمی نیست و به دلیل فروش پایین‌ و حضور کمرنگ‌تر در خیابان‌ها، گزینه‌ای متفاوت و متمایز از پژو پارس به نظر می‌آید.

البته این امر به معنای بدنه زیباتر و طراحی هماهنگ‌تر نیست. در تایید این موضوع باید گفت که نگاه کردن به سورن پلاس زودتر چشمان بیننده را خسته می‌کند! شاید در مقایسه پژو پارس با سورن پلاس از نظر طراحی بتوان رای به برتری پارس داد، البته که زیبایی امری سلیقه‌ای است و سورن پلاس هم طرفداران خود را دارد.

طراحی داخلی

کابین پژو پارس

کابین سورن پلاس

نوبت به مقایسه سورن پلاس با پارس در بخش طراحی داخلی می‌رسد تا مشخص شود کدام یک فضای بهتر و راحت‌تری را در اختیار سرنشینان می‌گذارد.

کابین پژو پارس بازطراحی شده و نسبت به طرح اصلی تغییرات زیادی را تجربه کرده است. این تغییرات را می‌توانیم به دو بخش سبک طراحی و کیفیت مواد به‌کاررفته تقسیم کنیم. داشبورد جدید از نظر طراحی به‌روزتر است و دیگر مدل‌های دهه ۹۰ میلادی را تداعی نمی‌کند. اما در بخش کیفیت با عقبگرد بزرگی روبرو هستیم. پنل درها و داشبورد اصلی پژو پارس و البته ۴۰۵ جنسی از مواد نرم و مرغوب داشتند و لمس آنها با حس مثبت همراه بود. اما در داشبورد بازطراحی‌شده پژو پارس TU5 کیفیت مواد اصلا و ابدا چنگی به دل نمی‌زند. کل قسمت‌ها، حتی پنل درها از پلاستیک خشک و بی‌کیفیت هستند و پس از مدتی به صدا می‌افتند.

کابین سورن پلاس هم طراحی قابل قبولی دارد، البته فقط در بین مدل‌های داخلی. این خودرو به دلیل کابین جادار و صندوق عقب بزرگ از بهترین ماشین های ایرانی برای مسافرت است. چنانچه مبنای مقایسه را اصول و ترندهای طراحی روز دنیا قرار دهیم، هیچ یک از این دو خودرو حرفی برای گفتن ندارند. نکته مثبت کابین سورن پلاس این است که کیفیت داشبورد این خودرو بهتر از پارس کار شده و از مواد نرم‌تری ساخته شده است. ضمن اینکه رودری‌ها نیز وضعیت بهتری دارند. شایان ذکر است سورن پلاس در تیپ‌های متفاوتی عرضه می‌شود و در تیپ‌های بالارده سیستم سرگرمی از طریق نمایشگر مرکزی مدیریت می‌شود.

آپشن ها و امکانات

پژو پارس TU5 مثل اکثر تولیدات داخلی از امکانات پیشرفته محروم است. سیستم تهویه مطبوع خودکار، تنظیم برقی پشتی صندلی جلو، کلیدهای روی فرمان، آینه‌های جانبی برقی تاشو با راهنما، سیستم اتولاک (قفل خودکار درها پس از حرکت)، مستر لاک، اتوفلاشر، تایمر چراغ سقف و آگاه‌سازی راننده از باز و بسته شدن درها از طریق چراغ‌های راهنما و چراغ سقفی و همچنین LED داخل جلوآمپر، مواردی هستند که ایران خودرو در کاتالوگ پژو پارس LX درج کرده است.

اما سمند سورن پلاس از امکانات بیشتر و بهتری بهره می‌برد که مهم‌ترین آنها عبارتند از: کروز کنترل، سیستم تهویه خودکار با کانال مخصوص سرنشینان عقب، تنظیم برقی پشتی صندلی راننده و سرنشین جلو، آینه‌های جانبی راهنمادار مجهز به گرمکن و تاشونده به‌ صورت برقی، کلیدهای کنترلی روی فرمان، تنظیم ارتفاع نور چراغ‌های جلو از کابین، سیستم روشنایی ترک خودرو، سیستم راهنمای تعویض دنده و نمایشگر داشبورد با کامپیوتر سفری.

مقایسه پژو پارس با سورن پلاس در بخش آپشن‌ها و امکانات گویای آن است که سمند سورن بر رقیب خود برتری دارد و کسانی که خواهان امکانات بیشتر هستند، باید به سراغ این مدل بروند. علاوه‌بر این، باید گفت که سورن پلاس در بخش تجهیزات ایمنی نیز از وضعیت به مراتب بهتری برخوردار است.

  پژو پارس سورن پلاس
کروز کنترل ندارد دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی ندارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد ندارد
کنترل کشش ندارد دارد
کنترل پایداری ندارد دارد
اتو پارک ندارد ندارد
سنسور جلو ندارد ندارد
سنسور عقب دارد دارد
رادار نقطه کور ندارد ندارد
رادار تغییر لاین ندارد ندارد
رادار تصادف جلو ندارد ندارد
رادار تصادف عقب ندارد ندارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی ندارد ندارد
ترمز اضطراری ندارد ندارد
ترمز پارک برقی ندارد ندارد
پدال شیفتر ندارد ندارد
اتولایت ندارد ندارد
چراغ روز دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
گرم‌کن فرمان ندارد ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ندارد دارد
ناوبری ندارد ندارد
نمایشگر هدآپ ندارد ندارد
دوربین عقب ندارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد ندارد
کیسه هوا دارد دارد
ورود بدون کلید ندارد ندارد
استارت بدون کلید ندارد ندارد
تهویه اتوماتیک دارد دارد
صندلی برقی راننده دارد دارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد دارد
گرمکن صندلی جلو ندارد ندارد
سردکن صندلی جلو ندارد ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد ندارد
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل ندارد دارد
پانوراما ندارد ندارد
سانروف ندارد ندارد

پژو پارس یا سورن پلاس

نمای عقب پژو پارس

نمای عقب سورن پلاس

جمع‌بندی مقایسه پژو پارس با سورن پلاس نشان می‌دهد که کدام خودرو گزینه مناسب‌تری برای خرید است. اگر قرار باشد از روی مشخصات، لیست تجهیزات و کیفیت کابین برنده این رقابت را انتخاب کنیم، باید رای به برتری سمند سورن پلاس بدهیم. البته این برتری خیلی پررنگ نیست و سورن پلاس با اختلاف کم بر پژو پارس LX پیروز می‌شود.

در بخش پیشرانه تفاوت‌های دو مدل از نظر میزان خروجی چشمگیر نیست. هر دو موتور TU5 و EF7 در بین پیشرانه‌های داخلی از راندمان و عملکرد خوبی برخوردار هستند. اما تجربه ثابت کرده است که موتور TU5 از نظر استهلاک و همچنین هزینه تعمیرات شرایط بهتری دارد.

در کنار این، تحلیل بازار خودرو حکایت از آن دارد که پژو پارس LX با وجود سالخورده بودن و تمامی ضعف‌ها، در بازار پرتقاضاتر است و هر وقت که مالک قصد فروش ماشین خود را داشته باشد، به راحتی خواهد توانست آن را نقد کند، امری که نقطه ضعف سورن پلاس به حساب می‌آید.

به‌طور کلی می‌توان گفت برای کسانی که شتاب بیشتر، کابین باکیفیت‌تر، امکانات بهتر و سواری نرم‌تر ارجحیت دارد، سمند سورن پلاس گزینه معقول‌تری است. اما افرادی که طراحی ظاهری هماهنگ‌تر و نقدشوندگی جزو اولویت‌های اصلی آنهاست، باید به سراغ پژو پارس LX بروند.

ذکر این نکته ضروری است که قیمت محصولات ایران خودرو دستخوش تغییرات زیادی شده است. اگر نگاهی به قیمت روز خودرو داشته باشید، خواهید دید قیمت پژو پارس نسبت به قیمت سمند سورن پلاس در بازار با اختلاف بالاتر است و این مسئله نیز می‌تواند در انتخاب گزینه نهایی تاثیرگذار باشد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: سعید علیپور