بررسی مشخصات فنی سینوگلد جانژینگ

۲۰ دی ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی سینوگلد جانژینگ

خودروسازان داخلی این روزها به دنبال افزایش تعداد مدل‌های برقی در سبد محصولات خود هستند. سایپا به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های حاضر در بازار خودرو ایران، به سراغ سینوگلد جانژینگ رفته است و قصد دارد این سدان برقی را عرضه کند. نکته جالب اینکه این خودرو در واقع همان ام وی ام آریزو ۵ برقی است که در چین با نام سینوگلد جانژینگ نیز به فروش می‌رسد. در واقع شرکت کوچک سینوگلد که در سال ۲۰۱۶ تاسیس شده، با خرید امتیاز نسخه برقی آریزو ۵ آن را با نام جانژینگ برای ناوگان تاکسیرانی تولید می‌کند. این امر در همان نگاه نخست به طراحی بیرونی محصول جدید سایپا، آشکار می‌شود.

مزایا و معایب

+ هزینه نگهداری کمتر از ماشین بنزینی

+ گارانتی طولانی‌مدت باتری

+ عدم آلایندگی

+ بهره‌مندی از دو نمایشگر دیجیتال

– پیشرانه نه‌چندان قدرتمند

– ظرفیت پایین باتری و پیمایش کم

– شتاب و سرعت پایین

– سطح متوسط تجهیزات

مشخصات فنی

سایپا سینوگلد جانژینگ از نظر شاسی و بدنه با آریزو ۵ برقی مشترک است. اما از لحاظ پیشرانه و مشخصات فنی تفاوت‌هایی بین این دو خودرو وجود دارد. موتور برقی محصول چری، ۱۲۲ اسب بخار قدرت و ۲۷۶ نیوتن.متر گشتاور تولید می‌کند. در مقابل پیشرانه سینوگلد جانژینگ توانایی تولید ۱۳۴ اسب بخار قدرت و ۱۷۴ نیوتن.متر گشتاور را دارد. با این حساب باید گفت نماینده سایپا از نظر قدرت نسبت به آریزو ۵ EV برتر است، اما از لحاظ میزان گشتاور رقابت را واگذار می‌کند.

با اتکا به این پیشرانه، شتاب صفر تا ۵۰ سایپا سینوگلد ۶ ثانیه است. این خودرو در مسیر مستقیم توانایی دستیابی به حداکثر سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت را دارد. با این رکوردها، مشخص است که با خودرویی تنبل سروکار داریم. البته باید پذیرفت انتظار شتاب و سرعت بالا از یک تاکسی اصلا منطقی نیست.

بر اساس کاتالوگ رسمی، سایپا سینوگلد به باتری لیتیوم یونی ۴۸.۱۶ کیلووات ساعتی مجهز است. با اتکا به این باتری نه‌چندان پرظرفیت، مطابق با استاندارد NEDC جانژینگ می‌تواند تا ۴۰۵ کیلومتر مسافت را بدون نیاز به شارژ مجدد پشت سر بگذارد. با توجه به حجم باتری، این رقم خوشبینانه به‌ نظر می‌رسد و بعید است در شرایط واقعی شاهد تحقق رکوردی مشابه باشیم. اما خبر خوش اینکه باتری این خودرو ساخت شرکت معروف CATL است و تا ۶۰۰ هزار کیلومتر گارانتی دارد.

طبق داده‌های موجود در کاتالوگ، سایپا سینوگلد برای شارژ کامل باتری با برق شهری به ۷ الی ۹ ساعت زمان نیاز دارد. این خودرو از فناوری شارژ سریع پشتیبانی می‌کند و در صورت اتصال به یک پورت پرسرعت، در ۳۰ دقیقه تا ۸۰ درصد از ظرفیت باتری آن پر می‌شود.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو یک موتور برقی
ظرفیت باتری ۴۸.۱۶ کیلووات ساعت
قدرت ۱۳۴ اسب بخار
گشتاور  ۱۷۴ نیوتن.متر
گیربکس تک سرعته اتوماتیک
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۶ ثانیه (۰ تا ۵۰)
سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت
بُرد خودرو ۴۰۵ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو
فرمان برقی
بدنه سدان جمع و جور
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۶۰۲ میلیمتر
عرض ۱۸۲۵ میلیمتر
ارتفاع ۱۵۲۰ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۷۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۴۶۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب —–
قطر رینگ ۱۶ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی سینوگلد جانژینگ

سایپا سینوگلد از لحاظ طراحی ظاهری شباهت فراوانی با چری آریزو ۵ برقی دارد و می‌توان این دو مدل را یک روح در دو بدن دانست. البته با کمی دقت در جزئیات تفاوت‌هایی بین آنها به چشم می‌خورد. بیشترین تفاوت به نمای روبرو مربوط می‌شود، جایی که طراحان سینوگلد در فرم سپر و جلوپنجره بازنگری‌هایی انجام داده‌اند. طبق انتظار این خودرو به جای نشان چری، لوگوی سینوگلد را روی جلوپنجره خود دارد.

در نمای جانبی رینگ‌ها اصلی‌ترین وجه تمایز موجود بین سینوگلد جانژینگ و چری آریزو ۵ برقی هستند و در صورت استفاده از رینگ‌های یکسان، تشخیص آنها از همدیگر تقریبا غیرممکن خواهد بود. در نمای عقب نیز وضعیت به همین شکل است و تنها تفاوت این دو خودرو برقی، فقط به لوگو محدود می‌شود.

طراحی داخلی

کابین سینوگلد جانژینگ

سایپا سینوگلد جانژینگ در داخل کابین هم شباهت زیادی به آریزو ۵ EV دارد. اما از آنجایی که این خودرو برای استفاده در ناوگان تاکسیرانی توسعه پیدا کرده، برخی از آپشن‌ها و امکانات آن حذف شده است و کابین اقتصادی‌تر احساس می‌شود.

داشبورد سینوگلد اگرچه فرم کلی را حفظ کرده، ولی از نظر کیفیت مواد به‌کاررفته و تعداد دکمه‌های موجود در قسمت میانی، در سطحی پایین‌تر از نسخه برقی آریزو ۵ قرار دارد. در کنار این‌ها باید گفت در سایپا سینوگلد خبری از پنل لمسی زیر نمایشگر نیست و به‌جای آن یک محفظه برای گذاشتن اشیای مختلف می‌بینیم! چنین وضعیتی روی کنسول میانی نیز قابل مشاهده است.

مثل ام وی ام آریزو ۵ برقی، داشبورد سایپا سینوگلد جانژینگ هم میزبان یک نمایشگر ۹ اینچی برای سیستم اینفوتینمنت است. این تاکسی برقی از نمایشگر دیجیتال ۷ اینچی در پشت فرمان بهره می‌برد.

آپشن ها و امکانات

با توجه به ماهیت سایپا سینوگلد جانژینگ، نباید انتظار آپشن‌های پرتعداد را از آن داشت. فرمان این تاکسی سبز از نوع برقی است و سامانه‌هایی مثل ترمز ضد قفل (ABS)، سیستم کنترل پایداری و سیستم کنترل کشش در آن استاندارد هستند. از دیگر امکانات سینوگلد باید به اتوهلد، دستیار شروع حرکت در سربالایی، کنترل حرکت در سرازیری، نوربالای خودکار و سیستم پایش باد تایرها اشاره کرد.

کروز کنترل ندارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو ندارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور ندارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز ندارد
ترمز کمکی ندارد
ترمز اضطراری ندارد
ترمز پارک برقی
پدال شیفتر ندارد
اتولایت دارد
چراغ روز ندارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب ندارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید ندارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده ندارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرمکن صندلی جلو ندارد
سردکن صندلی جلو ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما ندارد
سانروف ندارد

قیمت سینوگلد جانژینگ در بازار

نمای عقب سینوگلد جانژینگ

قیمت سایپا سینوگلد جانژینگ در چین حدود ۱۶۰ هزار یوان است. این رقم معادل ۱.۱ میلیارد تومان می‌شود. اگر قرار باشد این خودرو برقی در ناوگان دولتی مورد استفاده قرار بگیرد، می‌تواند حامل برچسب قیمتی در همین حدود باشد. اما در صورت فروش عادی و احتساب تعرفه و سایر هزینه‌های جانبی، می‌توان قیمتی در حدود ۱.۵ میلیارد تومان را برای سایپا سینوگلد متصور شد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: سعید علیپور