خودروسازان کره ای، چشم ‌‌بادامی ‌های صنعت خودرو

۲۱ بهمن ۱۴۰۱ خودروسازان کره ای، چشم ‌‌بادامی ‌های صنعت خودرو

صنعت خودروسازی کره جنوبی، حدودا از ۵۰ سال پیش اولین گام‌های خود را برای تبدیل شدن به یک صنعت جهانی برداشت.

آغاز فعالیت خودروسازان کره‌ای به عنوان صنعتگران دنیای نوین، بسیار دیرتر از اروپا اتفاق افتاد اما سرعت بالای پیشرفت و طراحی‌های به‌روز این ماشین‌ها سبب شد تا خودروسازان این کشور، امروز به عنوان یکی از رقبای سرسخت اروپایی‌ها شناخته شوند.

خودروسازان کشور کره با به کارگیری تجهیزات روز دنیا توانستند طی ۱۰ سال در دنیا عرض‌اندام کنند و برندهای خود را به برندهای پرطرفدار جهانی تبدیل کنند.

صنعت خودرو کره در مسیر رشد

اولین کارخانه خودروسازی کره جنوبی در سال ۱۹۴۴ با نام Kyunsung Precision Industry ثبت و در زمان کمی به یکی از مطرح‌ترین برندهای خودرو جهان تبدیل شد.

کره‌ای‌ها برای آنکه بتوانند سرعت قطار پیشرفت‌شان را افزایش دهند، دو مسیر را پیش گرفتند. در اولین گام با نگاه به کشورهای پیشرو خودروسازی جهان، از نقاط قوت آن‌ها وام گرفتند و از سوی دیگر با تمرکز بر ضعف‌‌های خود و با برطرف کردن‌‌شان توانستند با سرعتی مثال‌زدنی، خود را به جرگه خودروسازان بزرگ جهانی برسانند. علاوه بر این دو نکته، توجه به پیشرفت دانش و تکنولوژی و استفاده از آن برای رسیدن به موفقیت، آن‌ها را به خودروسازان پرطرفدار و مطرح دنیا تبدیل کرد.

کیا، قدیمی ترین خودروساز کره ای

کیا موتورز، قدیمی‌ترین خودروسازی کره‌ای است که از سال ۱۹۴۴ کار خود را با ساخت مفتول‌های فلزی و دوچرخه آغاز کرد. این شرکت در ابتدا با نام صنایع دقیق کیونگ سانگ فعالیتش را شروع کرد اما در سال ۱۹۵۲ نام خود را کیا تغییر داد.

این خودروسازی تقریبا از همان ابتدا، موتورسیکلت، کامیون و خودرو سواری می‌ساخت. اما اولین کارخانه رسمی ساخت ماشین‌های سواری این شرکت در سال ۱۹۷۳ تاسیس شد.

این کمپانی، فراز و نشیب‌های بسیاری را طی حیات خود پشت سر گذاشت. یکی از مهم‌ترین روزهای سخت این خودروسازی، مربوط به اواخر قرن ۲۰ و همزمان با بحران مالی آسیا است که کیا را تا مرز ورشکستگی پیش برد. اینجا بود که دیگر خودروساز کره‌ای، یعنی هیوندای، به کمک کیا آمد و ۵۱ درصد سهام آن را خرید تا این کمپانی نابود نشود.

کیا در سال‌های بعد، پیشرفت‌های قابل توجهی داشت. به گونه‌ای که در سال ۲۰۱۶ توانست قابل اعتمادترین خودروساز بازار آمریکا لقب بگیرد.

کیا پراید،‍ کیا اِلَن، کیا سراتو،‍ کیا سید، کیا سورنتو، کیا تلوراید و… جزو محبوب‌ترین تولیدات این خودروسازی محسوب می‌شوند.

هیوندای، روح باستانی در کالبد امروزی

هیوندای، یکی از موفق‌ترین شرکت‌های تولید خودرو در دنیا است که شاید از لحاظ قدمت به بسیاری از خودروسازان برتر دنیا نرسد اما می‌تواند در میزان محبوبیت با آن‌ها رقابت کند.

هیوندای یا همان هیوندای موتورز از سال ۱۹۶۷ در سئول کره جنوبی کار خود را آغاز کرد و اکنون توانسته لقب بزرگ‌ترین خودروساز کره‌ای را از آن خود کند.

این کمپانی پیش از آنکه به ساخت خودرو بپردازد، در سال ۱۹۴۷ تاسیس شد و تا ۲۰ سال پس از تاسیس، در حوزه مهندسی و ساخت و ساز فعالیت می‌کرد تا اینکه چونگ یویانگ تصمیم گرفت وارد عرصه خودروسازی شود.

هیوندای در کمتر از ۱۰ سال توانست صادرات خود را به کشورهای مختلف آغاز کند و این اولین گام برای جهانی شدن برند هیوندای بود.

در انتهای قرن ۲۰، هیوندای به فکر ایجاد تغییرات اساسی در کسب و کار خود افتاد. بنابراین چونگ مانک کو، جایگزین پدر شد تا با سرمایه‌گذاری بیشتر روی کیفیت و طراحی محصولات خود، گام بلندتری را برای تبدیل شدن به یکی از برترین خودروسازان جهانی بر دارد.

امروزه این خودروسازی وارد عرصه ساخت خودروهای هیبریدی و ماشین های الکتریکی شده است. از مطرح‌ترین محصولات این کمپانی می‌توان به هیوندای پونی، هیوندای اِکسِل، هیوندای سوناتا، هیوندای سانتافه، هیوندای کوپه و… اشاره کرد.

دوو، سقوط اسطوره

شرکت دوو موتورز در سال ۱۹۷۸، پس از گسترش فعالیت‌های شرکت مادر دوو، کارش را آغاز کرد. این شرکت در ابتدا ، ۵۰ درصد سهام کارخانه سایهان موتور را خریداری کرد. حدودا ۵ سال بعد مابقی سهام سایهان موتور نیز متعلق به این شرکت شد. در این زمان، رسما نام دوو موتورز برای بخش صنایع خودرویی دوو انتخاب شد و کم‌کم شهرت جهانی پیدا کرد. تقریبا پس از گذشت ۵ سال، دوو موتورز، نیمی از محصولاتش را به کشورهای مختلف جهان صادر ‌کرد. رفته رفته این برند، سرعت حرکت خود را روی ریل پیشرفت افزایش داد و به بزرگ‌ترین خودروساز کره تبدیل شد. اما در آخرین سال‌های دهه ۱۹۹۰ مشکلات اقتصادی گریبان این خودروساز اسطوره‌ای را گرفت. این روند آنقدر ادامه پیدا کرد که ارزش سهام این شرکت در سال ۲۰۰۰، حدودا ۹۴ درصد افت کرد و بازارهای جهانی را به سرعت از دست داد.

به گفته کارشناسان، مشکلات مدیریتی سبب سقوط دوو موتورز شد. بلندپروازی‌ها و تعدد سرمایه‌گذاری در نهایت بدهی‌های این شرکت را چنان زیاد کرد که از پس پرداخت آن‌ها بر نیامد.

در سال ۲۰۰۰ اموال شرکت دوو، توسط دولت کره حراج شد و یک سال بعد، شرکت جنرال موتورز سهام این شرکت را خرید و نامش را به جی‌ام دوو تغییر داد و اینگونه پایان دوو موتورز رقم خورد.

دوو طی عمر خود، چندین خودرو مطرح تولید کرد که می‌توان از میان آنه‌ها از دوو ماتیز و دوو سیلو نام برد.

جنسیس موتورز، خودروساز لوکس

شرکت جنسیس موتورز، یکی از زیرمجموعه‌های شرکت خودروسازی هیوندای است که تقریبا در سال ۲۰۰۳، مفهوم‌سازی شد. اما اولین خودرو جنسیس در سال ۲۰۰۷ برای رقابت با لکسوس و اینفینیتی به عنوان یک خودروسازی لوکس به بازار آمد.

اما همیشه این پرسش مطرح بود که آیا جنسیس یک برند مستقل است؟ در سال ۲۰۱۵، سخنگوی هیوندای در ایالت متحده جنسیس را برندی مستقل دانست و از حضور موفق این خودروسازی در بازار خودروهای لوکس و خواست مشتریان، به عنوان دلایل این امر نام برد.

معروف‌ترین مدل‌های جنسیس موتور، جنسیس جی ۷۰، جنسیس جی‌وی ۷۰ و جنسیس جی‌وی ۸۰ هستند.

سانگ یانگ موتور، سفر از کره تا هند

سانگ یانگ موتورز، در سال ۱۹۵۴ متولد شد. این شرکت در ابتدا تنها به ساخت ماشین‌های سنگین راه‌سازی، اتوبوس و کامیون می‌پرداخت اما بعد از چند دهه تصمیم به ساخت خودروهای سواری و کراس اوور گرفت. در دهه ۸۰، این شرکت، اولین خودرو شاسی بلند دو دیفرانسل را در کره جنوبی به تولید انبوه رساند و از سال ۱۹۹۱ نیز همکاری با بنز را آغاز کرد. اما در سال ۱۹۹۷ به شرکت دوو موتورز فروخته شد.

این شرکت در نهایت در سال ۲۰۱۰، بخش عمده‌ای از سهام خود را به ماهیندرای هند واگذار کرد. البته این خودروسازی، همچنان اصالتی کره‌ای دارد و چهارمین خودروساز بزرگ کره جنوبی به شمار می‌رود. این خودروساز قدیمی طی عمر خود بارها و بارها تا مرز ورشکستگی رفت و هر بار توسط دولت یا دیگر خودروسازان نجات یافت.

رکستون G4، تیوولی XLV، تیوولی و نیو کوراندو به عنوان مدل‌های مطرح سانگ یانگ شناخته می‌شوند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: فاطمه امین الرعایا