بازار خودرو ایران به دلیل سیاستهای داخلی و تحریمهای خارجی، سالها است که از بازار جهانی جدا افتاده و دیگر خبری از معرفی محصولات برندهای اروپایی در نمایشگاهها و نمایندگیهای داخلی نیست. با وجود این محدودیتها، هنوز هم میتوان بین ماشینهای مونتاژی چینی، خودروهایی را پیدا کرد که از نظر طراحی ظاهری و داخلی و مشخصات فنی بتوانند تا حدودی نظرات و نگاهها را به خود جلب کنند. با کنترل شیوع کرونا در سال ۱۴۰۱، شرکتها محصولات مختلف و متنوعی را در نمایشگاهها رونمایی کردند و به بازار فرستادند.
به نظر شما کدام ماشین، بهترین خودرو تازهوارد بازار ایران است؟
بهمن G9
گروه بهمن در سال ۱۴۰۱ محصولات جدیدی را به بازار ایران معرفی کرد که از نظر طراحی و مشخصات فنی توانستند نظرها را جلب کنند. جذابترین آنها، بهمن G9 است که در شانزدهمین نمایشگاه خودرو اصفهان رونمایی شد. این پیکاپ در چین با نام ZX ویشی ۱۹۴۹ عرضه میشود و برای طراحی آن از وانتهای آمریکایی فورد و رم الهام گرفته شده است. موتور ۱۹۰ اسب بخاری و ۳۶۰ نیوتن.متری قابلیت آفرود را به بهمن G9 میدهد. امکاناتی که برای این پیکاپ در نظر گرفته شده، بیشتر از سدانها و کراساوورهای موجود در بازار است.
سوبا M4
خودروهای مینی ون (MPV) در ایران چندان معروف و کاربردی نیستند، اما به نظر میرسد که پای این خودروهای ۷ نفره کمکم به بازار کشور باز خواهد شد. جدیدترین و جذابترین MPV را فردا موتورز با نام سوبا M4 معرفی کرده است. این خودرو برای اولین بار در چهارمین نمایشگاه خودرو تهران رونمایی شد و بعد از آن، تور نمایشگاهگردی خود را آغاز کرد. سوبا M4 مشخصات فنی و پلتفرم یکسانی با لاماری ایما دارد و با طراحی ظاهری و داخلی خاص، یک ماشین لوکس، البته در بازار ایران محسوب میشود.
فوتون تونلند G7
گروه خودروسازی ایران خودرو بعد از معرفی تیپها و مدلهای مختلف فوتون تونلند، لوکسترین پیکاپ خود را در کارخانه ایران خودرو دیزل رونمایی کرد. این خودرو فوتون تونلند G7 نام دارد و با موتور ۲۳۸ اسب بخاری، قویترین پیکاپ مونتاژ داخل است. این پیشرانه قدرتمند، در کنار اتاق مستقل از شاسی و سیستم چهار چرخ متحرک، G7 را به یک آفرودر واقعی تبدیل میکند. اگرچه قابلیت بیراههنوردی مهمترین شاخصه پیکاپ ایران خودرو دیزل است، اما از نظر امکانات و تجهیزات چیزی کم ندارد و همراه با بهمن G9، فولآپشنترین جزو محصولات تازهوارد بازار کشور به حساب میآید.
فونیکس FX
مدیران خودرو بعد از عرضه کراساوورهای تیگو ۷ پرو و تیگو ۸ پرو، نسخه جوانپسندتری از این خودروها را روانه بازار کرد. فونیکس FX با همان موتورهای خودروهای تیگو تولید شده، اما ابعاد و اندازه کوچکتری از آنها دارد و به همین خاطر، میتواند در ۸ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. فهرست آپشنها و امکانات فونیکس FX هم از روی تیگو ۸ پرو نوشته شده است. این کراساوور جمع و جور در بازارهای جهانی با نام چری اومودا ۵ فروخته میشود و در سال ۲۰۲۳ در دسترس مشتریان انگلیسی و استرالیایی قرار میگیرد.
کی ام سی J7
کرمان موتور چند وقتی به دنبال مونتاژ و عرضه جک J7 بود تا اینکه نسخه پلاس سدان چینی را با اسم کی ام سی J7 به ایرانیها معرفی کرد. طراحی ظاهری اسپرت و لوکس این خودرو برای مشتریان بازار داخلی جذاب است و علاوه بر آن، پیشرانهای با قدرت ۱۷۲ اسب بخار، شتاب ۶.۸ ثانیهای را برای J7 فراهم میکند. مجموع این موارد، کی ام سی J7 را به خودرویی اسپرت و جوانپسند مبدل ساخته است.
هایما 7X
همکاری ایران خودرو با هایما چین در سال ۱۴۰۱ گسترش یافت و با معرفی دو مدل هایما 8S و 7X تعداد محصولات این برند در کشور به عدد ۴ رسید. هایما 7X، خرداد ماه ۱۴۰۱ در نمایشگاه تهران رونمایی شد، اما مراسم معرفی رسمی آن در آخرین روزهای سال جاری صورت گرفت. این خودرو با گنجایش ۷ سرنشین جزو ماشینهای MPV قرار میگیرد و با پیشرانه ۱.۵ لیتری ۱۶۵ اسب بخاری سال ۱۴۰۲ روانه بازار میشود.
نویسنده: میلاد قزللو