بررسی مشخصات فنی جی ای سی آیون S پلاس

۲۳ مرداد ۱۴۰۳ بررسی مشخصات فنی جی ای سی آیون S پلاس

آزادی دوباره واردات خودرو این بار با تاسیس شرکت‌های خودروسازی و واردکننده زیادی همراه شد که نیامده سنگ‌های بزرگ برداشته‌اند. خودروسازی آریان ستاک یکی از این شرکت‌ها است که قصد دارد منحصرا در زمینه عرضه خودروهای تمام الکتریکی باتری‌دار (BEV) فعالیت کند.

از آنجایی که طراحی و تولید خودرو برقی اساسا کاری دشوار و نیازمند تکنولوژی بسیار بالا است و در بازار ایران مخاطب گسترده‌ای ندارد، این شرکت با تاسیس در سال ۱۳۸۹ چندان فعال نبود، اما واردات خودرو موجب شد نام آن در فضای رسانه‌ای منتشر شود. خودرو Aion S+ از برند GAC دومین محصول الکتریکی معرفی‌شده این خودروساز در بازار ایران به حساب خواهد آمد. جی ای سی آیون S پلاس در آینده‌ای نزدیک روانه بازار خواهد شد.

مزایا و معایب

+ توان فنی مناسب

+ سطح امکانات رفاهی قابل قبول

– سابقه نه چندان درخشان برند مادر در ایران

– نوظهور بودن خودروسازی آرین ستاک

مشخصات فنی

آیون اس پلاس (Aion S+) یک سدان سایز کوچک است که در سال ۲۰۲۱ و بر اساس پلتفرم مدل بنزینی آیون S به بازار چین معرفی شد. این خودرو از موتور الکتریکی ۱۵۰ کیلوواتی بر محور جلو بهره می‌گیرد که با گیربکس اتوماتیک تک سرعت کاهنده (Gear Reduction) به چرخ‌های جلو متصل شده است. باتری این خودرو ظرفیتی برابر با ۵۸.۸ کیلووات.ساعت دارد که در مدت زمان ۱۰ ساعت با برق متناوب استاندارد شهری (۲۲۰ ولت AC/۱۶ آمپر) شارژ می‌شود. اما در صورت استفاده از شارژر مخصوص برق مستقیم توان بالا (DC) می‌تواند در گذر ۴۵ دقیقه به شارژ ۸۰ درصد برسد. اگرچه قیمت نهایی این شارژرهای توان بالا برای تمامی خودروهای برقی قابل توجه است، اما تملک آن به واقع نیاز روزمره رانندگی در سطح شهر را درست همانند یک خودرو بنزینی با باک پر، برطرف می‌کند.

حداکثر پیمایش مفید جی ای سی آیون S پلاس با شارژ کامل و مصرف ۱۲.۹ کیلووات.ساعت انرژی الکتریکی در هر ۱۰۰ کیلومتر برابر با ۵۱۰ کیلومتر (در چرخه NEDC) عنوان شده است که برای استفاده درون‌شهری کاملا رضایت‌بخش است. اما نکته مهم گشتاور قابل توجه خودرو در مقایسه با وزن نهایی آن است که می‌تواند با حس نسبی اسپرت‌گرایی در زیر پاهای مالک جلوه کند. از آن گذشته، آیون S پلاس با داشتن ضریب درگ (Cd./مقاومت در برابر باد) برابر با رقم ۰.۲۱۱ یک خودرو بسیار ارودینامیک به حساب می‌آید و نشان می‌دهند که طراحی آن با رعایت موازین مهندسی و اصولی انجام گرفته است.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو یک موتور برقی
ظرفیت باتری ۵۸.۸ کیلووات ساعت
قدرت ۲۰۱ اسب بخار
گشتاور ۳۵۰ نیوتن.متر
گیربکس اتوماتیک تک سرعت کاهنده
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۷.۶ ثانیه
سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت
بُرد خودرو ۵۱۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
بدنه سدان سایز کوچک
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۸۱۰ میلی‌متر
عرض ۱۸۸۰ میلی‌متر
ارتفاع ۱۵۱۵ میلی‌متر
فاصله محورها ۲۷۵۰ میلی‌متر
وزن خالص ۱۷۳۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۵۳ لیتر
قطر رینگ ۱۷ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی آیون S پلاس

خودروسازان چینی در دهه گذشته از دیدگاه طراحی مسیر پیشرفت و ترقی شگرفی را پشت سر گذاشتند، اما این موضوع در خصوص تمامی محصولات صنعت خودروسازی این کشور صدق نمی‌کند. جی ای سی آیون S پلاس نیز از این مهم مستثنی نیست. طراحی کلی خودرو بسیار ساده و معاصر است.

نمای جلو خودرو یک جلوپنجره عرضی بسیار بزرگ با برش‌های تزئیناتی عمودی را دربر دارد که وجود آن با این ابعاد و اندازه در یک خودرو برقی نه‌تنها الزامی نیست، بلکه صرفا جنبه زیبایی‌شناختی دارد. چراغ‌های جلو با سیستم روشنایی تمام LED گرافیک طراحی سه‌گوش درست شبیه به دو برند مطرح ولوو و کادیلاک دارد.

نمای جلو آیون اس پلاس خالی از هر المان ظاهری دیگر است و طراحان جز در زمینه بهبود ارودینامیک، فاکتور دیگری را مد نظر قرار نداده‌اند. در نمای جانبی نیز شاهد همان حجم از سادگی هستیم که با دستگیره‌های مخفی همراه شده است. دستگیره مخفی درها نه‌تنها از نظر بصری جذاب است، بلکه بر دستیابی به بهترین ضریب ارودینامیک (ضریب درگ) نیز تاثیرگذار است.

بخش انتهایی خودرو با دربرگرفتن دو نوار باریک قرمز رنگ از نوع LED یادآور برخی محصولات ولوو و البته محصولات اخیر برند جنسیس است. نمای بخش عقب آیون S پلاس با وجود رعایت ساده‌گرایی، بدون تردید به مراتب زیباتر، گیراتر و جذاب‌تر از زوایای دیگر خودرو است.

آیون مدل دیگری تحت عنوان آیون S MAX را نیز شامل می‌شود که با طراحی و عرضه در سال ۲۰۲۳، از دیدگاه جذابیت بصری نمای خارجی و مخصوصا المان‌های طراحی داخلی به مراتب زیباتر از نسخه معرفی‌شده در بازار ایران است.

طراحی داخلی

کابین آیون S پلاس

درصد قابل توجهی از خودروهای الکتریکی در طراحی نمای داخلی خود از المان‌های منطقی‌تر و اغراق کم‌تر بهره می‌گیرند که در حقیقت از ذات پاک‌تر نیروی الکتریسیته منشا می‌گیرد. این میانه‌روی در طراحی و دوری از اغراق در فظای داخلی خودروها که Aion S+ نیز از آن بهره‌مند است، موجب می‌شود حس و حال فضای کابین آرام‌ (غیر اسپرت)، ساده و تقریبا بدون تاریخ انقضا جلوه کند، اما در عین حال مخاطبان بیشتری را به خود جلب می‌کند و از سوی درصد بزرگ‌تری از جامعه هدف مورد استقبال قرار می‌گیرد.

داشبرد آیون S+ با دریچه‌های مخفی سیستم تهویه مطبوع، طراحی نامتقارن دارد. تنها سه المان اصلی شامل فرمان سه‌شاخه جذاب با طراحی مربع مانند تزئیناتی از نوع D-Cut، نمایشگر دیجیتال کلاستر ۱۰.۲۵ اینچی و نمایشگر مولتی مدیا بسیار بزرگ ۱۴.۶ اینچی طراحی داشبرد را بر هم زده و از یک‌نواختی خارج می‌کند.

کنسول میانی دو طبقه دربرگیرنده تریم تزئیناتی مشکی پیانویی با اتصال در شیب ملایم به داشبرد، تنها دربرگیرنده اهرم دنده دوار و کلید ترمز اضطراری برقی است. تریم تزئیناتی دو رنگ روی داشبرد، رودری‌ها و صندلی‌ها در ترکیب با سیستم روشنایی انتزائی رنگی داخل کابین با قابلیت انتخاب رنگ و دوخت بخیه تزئیناتی کابین جلوه آرام‌بخش و گرمی را به اتاق خودرو می‌بخشد. فقط امیدواریم که شرکت واردکننده از تریم دو رنگ داخلی برای نسخه‌های منحصر به بازار ایران دست نکشد.

آپشن ها و امکانات

در بخش آپشن‌های ایمنی و رفاهی آیون S پلاس با داشتن ویژگی‌هایی چون نظارت بر فشار باد تایرها، کنترل حرکت در سربالایی، شیشه‌های جانبی برقی دارای آنتی ترپ (تشخیص مانع)، ورود و استارت بدون کلید، سقف پانوراما، کروز کنترل هوشمند تطبیقی، روکش چرمی فرمان، صندلی برقی راننده، شارژر بی‌سیم تلفن همراه، رادار پارک عقب، دستیار صوتی، دوربین ۳۶۰ درجه و سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک در سطحی قابل قبول جلوه می‌کند.

در بخش ویژگی‌های رفاهی، فاکتورهایی چون تایر زاپاس کامل، گرم‌کن آینه‌های جانبی و سقف پاناروما بازشونده به عنوان آپشن قابل انتخاب معرفی شده است که به صورت سفارشی در دسترس خواهد بود. همچنین در این بخش آپشنی تحت عنوان پارک اتوماتیک نیز به چشم می‌خورد اما توضیحی در خصوص نحوه عملکرد و دقت این ویژگی ارائه نشده است.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک دارد
سنسور جلو ندارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری ندارد
ترمز پارک برقی دارد
پدال شیفتر ندارد
اتولایت
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرمکن صندلی جلو ندارد
سردکن صندلی جلو ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد (آپشنال)
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما دارد
سانروف ندارد

قیمت آیون S پلاس در بازار

نمای عقب آیون S پلاس

با قرارگیری در بازه قیمت تقریبی نزدیک به ۲۰ هزار دلار، جی ای سی آیون S پلاس در میان وارداتی‌های کنونی بازار ایران خودرویی با قیمت نهایی مناسب به حساب می‌آید. خودروهای برقی امروزی اگرچه برای استفاده روزمره درون‌شهری بسیار مناسب هستند، اما تنها مشکل آن‌ها شارژ بسیار کند با برق استاندارد شهری (برق خانگی)، قیمت قابل توجه شارژرهای سریع و نبود زیرساخت‌ها مناسب (ایستگاه شارز بین راهی) در کشور است که استفاده از آن‌ها به عنوان خودروهای بین شهری را غیر ممکن می‌سازد.

اگرچه بسیاری از خودروهای برقی دارای گارانتی‌های طولانی‌مدت در مقایسه با خودروهای بنزینی هستند، از جمله آیون اس پلاس با گارانتی ۸ ساله یا ۱۵۰ هزار کیلومتری، اما در صورت نیاز به تعویض پک باتری، هزینه مورد نیاز آن به اندازه‌ای بالا است که معمولا توجیه اقتصادی به همراه ندارند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی / عکاس: میلاد قزللو