مشخصات فنی جیلی کول ری

۳ فروردین ۱۴۰۲ مشخصات فنی جیلی کول ری

اولین محموله جیلی کول ری در اوایل بهمن ۱۴۰۱ وارد ایران شد تا بدین ترتیب بعد از مدت‌ها، واردات خودرو جیلی به کشور از سر گرفته شود. این خودرو یک کراس اوور جمع‌وجور شهری با توان فنی مناسب و طراحی ظاهری نسبتا اسپرت است و می‌تواند نقطه اشتراک میان انتظارات خانوادگی و تمایلات جوان‌پسندانه از یک کراس اوور شهری تلقی شود.

جیلی کول ری در سال ۲۰۱۹ متولد شده و حالا حدود چهار سال بعد از عرضه در بازار چین، اولین نسخه‌های آن به کشورمان راه پیدا کرده است.

مزایا و معایب

+ عملکرد فنی و هندلینگ مناسب

+ شتاب مهیج

+ طراحی زیبای کابین

+ مصرف سوخت نسبتا مقرون به صرفه

+ برند معتبر

– استایل بدنه تقریبا قدیمی

– استفاده از سیستم تعلیق میله پیچشی برای قسمت عقب

– گنجایش کم صندوق عقب

– عرضه احتمالا محدودتر از رقبای مونتاژی و در نتیجه خدمات پس از فروش نه‌چندان گسترده در ایران

مشخصات فنی

جیلی Coolray در اکثر تیپ‌های خود صرفا با یک نوع موتور به فروش می‌رسد. بدین ترتیب یک موتور ۴ سیلندر توربوشارژ به حجم ۱.۵ لیتر مجهز به سیستم تزریق مستقیم سوخت، نیروی کول ری را تامین می‌کند. البته نباید از حجم موتور این خودرو دلسرد شوید و گمان کنید که توان خروجی آن خیلی مطلوب نیست؛ چرا که مهندسان جیلی موفق شده‌اند از همین حجم سیلندر محدود هم توانی در حد ۱۷۷ اسب بخار در دور موتور ۵۵۰۰ دور در دقیقه بیرون بکشند که برای خودرویی در این سطح کاملا مناسب و تقریبا هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد.

در سیستم انتقال قدرت نیز یک گیربکس ۷ سرعته دو کلاچه وجود دارد تا نیروی موتور به محور چرخ‌های جلو برساند.

این ترکیب فنی حداکثر گشتاور ۲۵۵ نیوتن.متر را به تایرها منتقل می‌کند و باعث می‌شود تا ماشین ۱۳۴۰ کیلوگرمی شتاب تقریبا سریع و هیجان‌انگیزی را ارائه دهد. طبق اعلام منابع خارجی شتاب صفر تا ۱۰۰ جیلی کولری حدود ۷.۹ ثانیه است؛ این رقم در مقایسه با اکثر کراس اوورهای موجود در بازار ایران سریع‌تر بوده و موجب می‌شود تا جیلی کولری ضمن ارائه کارایی مناسب برای مصارف خانوادگی، بتواند توجه ویژه مشتریان جوان‌تر را هم به خود جلب کند.

مهندسان جیلی تصمیم گرفته‌اند تا از سیستم تعلیق مک فرسون مستقل در جلو و میله پیچشی در عقب استفاده کنند تا احتمالا هزینه‌های ساخت خودرو کمی کاهش پیدا کند. اما بهتر بود که از سیستم تعلیق مالتی لینک مستقل برای ناحیه عقب خودرو استفاده می‌شد تا هم هندلینگ بهتری ارائه می‌داد و هم کیفیت سواری خودرو خیلی تحت تاثیر قرار نمی‌گرفت.

به هر حال در شرایط فعلی با توجه به توان فنی اسپرت و نسبتا پرقدرت، باید انتظار داشت که سیستم تعلیق به‌ویژه در ناحیه عقب کمی خشک باشد تا پایداری خودرو در سرعت‌های مختلف حفظ شود.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو

خطی بنزینی
حجم موتور

۱.۵ لیتر

سیلندر / سوپاپ

۴ / ۱۶
تنفس موتور

توربو

قدرت

۱۷۷ اسب بخار
گشتاور

۲۵۵ نیوتن.متر

گیربکس

اتوماتیک 7سرعته DCT
محور محرک

 دیفرانسیل جلو

شتاب

۷.۹ ثانیه
سرعت

مصرف سوخت

۶.۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی

یورو ۶

فرمان

برقی
بدنه

کراس اوور سایز جمع‌وجور

نوع رینگ

آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۳۳۰ میلیمتر

عرض

۱۸۰۰ میلیمتر

ارتفاع

۱۶۰۹ میلیمتر

فاصله محورها

۲۶۰۰ میلیمتر
وزن خالص

۱۳۵۵ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب

۳۳۰ لیتر

حجم مخزن سوخت

۴۵ لیتر
قطر رینگ

۱۸ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل

دارد
کروز کنترل هوشمند

دارد (تیپ فول)

کنترل ایستایی در سربالایی

دارد

کنترل سرعت در سرازیری

دارد

کنترل کشش

دارد

کنترل پایداری

دارد
اتو پارک

دارد (تیپ فول)

سنسور جلو

دارد
سنسور عقب

دارد

رادار نقطه کور

دارد (تیپ فول)
رادار تغییر لاین

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد
رادار تصادف عقب

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد
توزیع نیروی ترمز

دارد

ترمز کمکی

دارد
ترمز اضطراری

دارد (تیپ فول)

ترمز پارک برقی

دارد
پدال شیفتر

ندارد

اتولایت

دارد
چراغ روز

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد
گرم‌کن فرمان

ندارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد
ناوبری

دارد

نمایشگر هدآپ

دارد
دوربین عقب

دارد

دوربین ۳۶۰ درجه

دارد
کیسه هوا

دارد

ورود بدون کلید

دارد
استارت بدون کلید

دارد

تهویه اتوماتیک

دارد
صندلی برقی راننده

دارد

صندلی برقی سرنشین جلو

ندارد
گرم‌کن صندلی جلو

دارد (تیپ فول)

سردکن صندلی جلو

دارد (تیپ فول)
ماساژور صندلی جلو

ندارد

آینه بغل برقی

دارد
گرم‌کن آینه بغل

دارد

پانوراما

دارد
سانروف

دارد

 طراحی ظاهری

نمای ظاهری جیلی کول ری

بعد از بررسی مشخصات فنی جیلی کول ری بهتر است نگاهی هم به ویژگی‌های ظاهری این کراس اوور کامپکت چینی بیندازیم. جیلی Coolray در سال ۲۰۱۹ وارد میدان شده و در نتیجه طبیعی است که سبک طراحی آن کمی قدیمی به چشم بیاید. این زبان طراحی احتمالا به‌زودی با ارائه نسل دوم جیلی کولری به پایان برسد و شاهد طرح‌های مدرن و آینده‌نگرانه‌تری در نسل دوم جیلی کولری باشیم.

البته در حال حاضر جیلی کولری ۲۰۲۳ می‌تواند ظاهری متعارف و مورد پسند از خود برای مشتریان ایرانی به نمایش بگذارد. خصوصا استفاده از برخی المان‌های اسپرت در سپرهای جلو و عقب، سراگزوزهای دوتایی در هر دو سمت به فرم کاملا مهیج به همراه استفاده از اسپویلر جذاب تعبیه شده روی قسمت بالای شیشه عقب، می‌تواند هیجان بیشتری برای ظاهر جیلی کولری به وجود آورد و آن را به عنوان یکی از محصولات خوش استایل و تا حدودی جوان‌پسند چینی در بازار ایران مطرح کند.

طراحی داخلی

نمای داخلی جیلی کول ری

نمای داخل جیلی کول ری از ادوات نسبتا باکیفیت و چشم‌نواز تشکیل شده است. خصوصا که گفته شده در طراحی داخلی این خودرو از برخی المان‌های تخیلی سفینه‌های فضایی موجود در فیلم‌های جنگ ستارگان نیز الهام گرفته شده است. در این میان مواردی مثل طرح دریچه‌های تهویه کناری، استفاده از روکش چرمی در قسمت بالای داشبرد و همچنین طرح دستگیره رودری‌ها، جلوه‌ای نسبتا لوکس به کابین جیلی کولری بخشیده‌اند.

در اینجا المان‌های اسپرت کمتر دیده می‌شود اما با این وجود می‌توان روی طرح جوان‌پسند غربیلک فرمان تا حدودی حساب باز کرد. کنسول بین صندلی‌های جلو نیز شامل کلیدهای مختلف و همچنین اهرم تعویض دنده است که در ارتقای سطح زیبایی نمای داخل جیلی کولری موثر به نظر می‌رسد. از نظر میزان فضای موجود در کابین باید گفت که کابین این خودرو جزو نمونه‌های نسبتا جادار محسوب می‌شود، با این حال افراد با قد بیش ۱۸۰ سانت در صندلی‌های ردیف عقب کمی محدودیت خواهند داشت .

یک نکته منفی در مورد فضای کابین کول ری به محدودیت ظرفیت صندوق عقب آن برمی‌گردد؛ چرا که شما نهایتا حدود ۳۳۰ لیتر حجم در قسمت پشت صندلی‌های ردیف دوم جیلی کولری خواهید یافت که نمی‌تواند به اندازه رقبا جادار و متناسب با نیازهای خانوادگی باشد. جهت اطلاع باید بدانید که صندوق عقب پژو ۲۰۷ حدود ۲۴۵ لیتر ظرفیت دارد اما پژو ۴۰۵ می‌تواند ۴۷۰ لیتر گنجایش درون صندوق عقب به شما ارائه دهد. بنابراین طراحی داخلی جیلی این امکان را دارد که مورد رضایت مشتری ایرانی قرار گیرد اما گنجایش صندوق عقب آن خیلی خانواده پسند نخواهد بود.

جیلی کولری؛ کراس اوور تندوتیز وارداتی

نمای عقب جیلی کول ری

جیلی کولری یک کراس اوور کامپکت خانوادگی است که نخستین بار در سال ۲۰۱۸ رونمایی شد. این خودرو در سال ۲۰۲۱ با یک پکیج اسپرت ظاهری به بازار آمد و حالا ظاهرا قرار است همین مدل اسپرت‌تر که دارای کیت بدنه است، در بازار ایران عرضه شود.

این کراس اوور چینی با تکیه بر توان فنی و شتاب مهیج به همراه ظاهر اسپرت و طراحی داخلی زیبای خود می‌تواند در جمع مشتریان ایرانی جایگاهی پیدا کند.

خصوصا که برند جیلی در ایران به عنوان یکی از باکیفیت‌ترین خودروسازان چینی شناخته می‌شود و بر همین اساس نیز قادر است جایگاه از دست رفته خود را در ایران خیلی زود بازیابی کند.

محصولاتی مثل لاماری ایما، هایما S8، فونیکس تیگو ۷ پرو و کیا سلتوس در حال حاضر جزو نزدیک‌ترین رقبای این خودرو از لحاظ قیمتی و همچنین کلاس بدنه به حساب می‌آیند.

قیمت جیلی کولری در بازارهای جهانی بر اساس نوع امکانات این خودرو متفاوت است و بازه گسترده‌ای از ۱۳ تا ۱۹ هزار دلار را در برمی‌گیرد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: تیم محتوا خودرو45