خودروهای امروزی دیگر مثل ماشینهای قدیمی نیستند که حتی درهایشان هم فقط با کلید باز شوند. توسعه تکنولوژی در همه جنبههای صنعت خودروسازی دیده میشود. امروز شما درهای خودرو را با ریموت و دزدگیر ماشین و از راه دور باز میکنید و به محض جا گرفتن پشت فرمان خودرو و چرخاندن سوییچ، سیستم مولتی مدیا خودرو را روشن، مسیر حرکت خود را بررسی و همزمان موسیقی را پخش میکنید.
سیستم مولتی مدیا خودرو چیست؟
تقریبا از دهه ۱۹۲۰ بود که صنعت خودروسازی، به صنعتی پرطرفدار تبدیل شد. از همان سالها کمکم سر و شکل خودروها تغییر کرد و آپشنهایی سرگرمکننده و کاربردی به آنها افزوده شد. اوایل دهه ۱۹۳۰ میلاد، اولین سیستمهای صوتی یا همان رادیو تکبانده، روی خودرو نصب شد و در طول سالها دگرگونیهای قابل توجهی یافت. اما قدرت تجسم بشر، چیزی بیش از پخش موسیقی در ماشین را تصور میکرد. از آنجا که رانندگی، تجربهای لذتبخش است، آدمیزاد دوست داشت آن را با تجربههای دیگر مخلوط کند تا زمان راندن ماشین، لذت بیشتری ببرد. بازی، فیلم دیدن، مسیریابی و… در اتومبیل جزو آرزوهایی بود که دستیابی به آن چندان هم طول نکشید. تقریبا از اوایل قرن ۲۱، ایده استفاده از سیستم مولتی مدیا در خودرو، به صورت جدی در ذهن طراحان خودروهای سواری شکل گرفت. البته در ابتدا، این آپشن تنها روی خودروهای گرانقیمتی مثل لیموزین نصب شده بود اما رفته رفته، پای سیستم رسانهای به خودروهای سواری معمولیتر نیز باز شد.
امروز سیستم مولتی مدیا خودرو، امکاناتی مثل پخش موزیک، پخش فیلم، مسیریابی، امکان اتصال تلفن همراه و مدیریت تماس و… را در اختیار رانندگان قرار میدهد.
امکانات سیستم مولتی مدیا خودرو
پیش از آنکه سیستم مولتی مدیا به خودروها راه پیدا کند، استفاده از بسیاری از امکانات خودرو با سختی همراه بود. اما با اضافه شدن این سیستم، رانندگی بسیار سادهتر و لذتبخشتر از گذشته شد.
اتصال گوشی هوشمند با بلوتوث به مولتی مدیا
یکی از اصلیترین قابلیتهای سیستم مولتی مدیا در ماشین، اتصال تلفن همراه از طریق بلوتوث به آن است. با این روش به سادگی بدون استفاده از تلفن همراه و تنها با مونیتور خودرو، میتوان تماس تلفنی برقرار کرد. همچنین با این روش، راننده میتواند موزیکهای موجود روی حافظه گوشی هوشمند خود را از طریق سیستم مولتی مدیا خودرو پخش و کنترل کند.
دریافت تصویر دوربین های خودرو
سیستم مولتی مدیا خودرو مجهز به یک مانیتور است که راننده از طریق آن میتواند تصاویر دوربین جلو و دوربین عقب خودرو را مشاهده کند تا با رصد نقاط کور ماشین، رانندگی ایمنتری داشته باشد.
مسیریابی با GPS
در حال حاضر، تقریبا تمام خودروهای مجهز به مالتی مدیا، امکان استفاده از GPS و مسیریاب ماهوارهای را دارند. این امکان به سادگی و بدون زحمت، به راننده اجازه میدهد تا نزدیکترین مسیر را به سمت مقصد خود انتخاب کند.
تنظیم سیستم تهویه اتوماتیک خودرو
تنظیم و کنترل سیستم تهویه مطبوع خودرو، گرچه در برخی ماشینها از طریق دکمههای فیزیکی میسر است اما مولتی مدیا نیز به راننده اجازه میدهد تا از طریق مانیتور بتواند سیستم تهویه اتوماتیک را مدیریت کند.
مانیتور در مولتی مدیا خودرو
مولتی مدیا بدون مانیتور مثل زنبور بی عسل است! همانقدر ناقص! در حال حاضر برای بسیاری از خودروهای موجود در بازار، انواع مختلف مونیتور تولید میشود. این مانیتورها با دو سیستم عامل ویندوز و اندروید در بازار به فروش میرسد.
در حال حاضر مانیتورهای اندروید بیش از مدل ویندوزی مورد استقبال قرا میگیرند چون قابلیت اتصال بهتری به گوشیهای اندرویدی موجود در بازار دارند.
ابعاد مانیتور خودرو
سایز مانیتور خودروها با توجه به نوع ماشین، متفاوت است. اما در حال حاضر و به طور کلی، این ابزار نمایشی برای اتومبیل در اندازههای ۵، ۶، ۷، ۸، ۱۰، ۱۱ و ۱۴ اینچی طراحی و ساخته میشوند.
نکات انتخاب مولتی مدیا ماشین
از آنجا که مالتی مدیا خودرو کمک شایانی به رانندگان میکند، انتخاب مناسبترین نوع آن، میتواند در کیفیت نهایی مؤثر باشد. برای خرید بهترین مولتی مدیا باید نکات مختلفی را مدنظر قرار داد.
پورت های ورودی
گرچه یکی از سادهترین راههای اتصال به مانیتور خودرو، بلوتوث است اما راههای دیگری هم برای پخش فایلهای صوتی و تصویری روی آن وجود دارد. بهتر است مولتی مدیایی که انتخاب میکنید ورودیهای AUX و USB نیز داشته باشد تا بتوانید گوشی هوشمند یا فلش مموری را از راههای دیگری به آن متصل کنید.
فرمت های پخش
فایلهای صوتی و تصویری در فرمتهای مختلفی ساخته و ذخیره میشوند. بهتر است مولتی مدیا خودرو شما قابلیت خواندن و پخش طیف بیشتری از فرمتها را داشته باشد تا با محدودیت کمتری در این زمینه مواجه شوید.
سیستم عامل
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، سیستم عاملهای مختلفی مانیتورهای مولتی مدیای خودرو را پشتیبانی میکنند. اما استفاده از مانیتورهای اندرویدی به دلیل داشتن قابلیت Mirror Link و نمایش کامل صفحه نمایش گوشیهای هوشمند اندرویدی روی آن، ممکن است کارآمدتر باشند.
کیفیت و اندازه صفحه نمایش
همیشه اندازه بزرگتر صفحه نمایش به معنای با کیفیتتر بودن آن نیست. بهتر است از مانیتوری برای خودرو خود استفاده کنید که با مدل ماشینتان همخوانی داشته باشد. همچنین توجه به مات یا براق بود و میزان نور آن اهمیت بسیاری دارد.
سرعت بالای عکس العمل
سرعت پردازش بالا در مالتی مدیا اهمیت زیادی دارد. بنابراین بهتر است به این نکته توجه کنید تا با هنگ کردنهای مداوم روبهرو نشوید.
حافظه داخلی کافی
مالتی مدیا باید حافظه داخلی مناسب برای نصب برنامههای اندرویدی داشته باشد. در صورتی که حافظه داخلی آن به اندازه کافی نباشد، برای ذخیره فایلهای صوتی و تصویری و برنامههای مورد نیاز با مشکل مواجه خواهید شد.
امکان نصب آسان
بهتر است نصب مانیتور و مولتی مدیا ساده بوده و کمترین دسترسی را به قطعات دیگر خودرو نیاز داشته باشد. از سوی دیگر به سیستم سختافزاری آن هم توجه کنید تا کیفیت صدای خوبی به شما تحویل بدهد.
آنتن دهی بالا
مولتی مدیا برای داشتن کارایی بهتر به اینترنت متصل میشود. بنابراین در صورتی که آنتندهی آن چندان قوی نباشد، برای اتصال به اینترنت ممکن است با چالشهایی مواجه شوید.
GPS قوی
برای مسیریابی درست، سیستم چند رسانهای خودرو باید در تمام مسیر به جیپیاس متصل باشد. مسیریاب قوی به شما امکان اتصال در دورترین نقاط را هم فراهم میکند.
قیمت مناسب
بهتر است قبل از اقدام به خرید سیستم مولتی مدیا جدید برای خودرو خود، چرخی در بازار بزنید و با توجه به امکانات مورد نیاز و مدل خودرو، مناسبترین قیمت را انتخاب کنید. البته، صرفهجویی بیدلیل نیز ممکن است باعث داشتن امکانات کمتر و بیکیفیتتر شود.
نویسنده: فاطمه امین الرعایا