لاماکو فلو آرین پارس موتور؛ بررسی و مشخصات فنی

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ لاماکو فلو آرین پارس موتور؛ بررسی و مشخصات فنی

دانگ فنگ به عنوان یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان چین،‌ شرکای تجاری متعددی در ایران دارد و محصولات متنوعی را از طریق این شرکا به بازار عرضه می‌کند. البته به دلیل مسائل مربوط به تحریم‌ها،‌ این محصولات با برندهایی غیر از برند اصلی در ایران بازاریابی و فروخته می‌شوند.

یکی از شرکای تجاری موفق دانگ فنگ در ایران شرکت آرین پارس موتور است که دانگ فنگ T5 EVO را با نام لاماری ایما مونتاژ و عرضه می‌کند. بعد از موفقیت قابل توجه لاماری ایما در بازار، آرین پارس موتور تصمیم به گسترش همکاری خود با دانگ فنگ گرفته است و قصد دارد سبد محصولات خود را گسترش دهد.

در این راستا قرار است به‌زودی دانگ فنگ گلوری 500 روی خط مونتاژ آرین پارس موتور بیاید. البته به دلیل اقتصادی بودن این خودرو و قرارگرفتن آن در رده‌ای پایین‌تر نسبت به لاماری ایما،‌ آرین پارس موتور برند جدید «لاماکو» را برای آن معرفی کرده است تا به نوعی یادآور یک لاماری اقتصادی باشد (لاماکو ترکیب نام لاماری با کلمه اکو به معنی اقتصادی است). نام در نظر گرفته شده برای دانگ فنگ گلوری 500 در بازار کشورمان هم فلو (flo) است و این محصول جدید با نام «لاماکو فلو» عرضه خواهد شد.

در مورد لاماکو فلو یا همان دانگ فنگ گلوری 500 خوب است بدانید که نخستین بار در سال ۲۰۱۹ معرفی شده و محصول زیر مجموعه فنگون گروه دانگ فنگ است. یعنی همان زیرمجموعه‌ای که دانگ فنگ ix5‌ (دیگنیتی پرایم بهمن موتور) را تولید می‌کند.

ماجرای عرضه گلوری 500 در بازار کشورمان ماجرایی طولانی است و از سال‌ها قبل نام خودروسازان مختلفی به عنوان عرضه کننده این خودرو در ایران شنیده می‌شد، اما در نهایت این عرضه اتفاق نمی‌افتاد. تا این‌که بالأخره طلسم شکسته شده است و آرین پارس موتور این خودرو را با نام لاماکو فلو به ایران خواهد آورد.

طراحی ظاهری لاماکو فلو

لاماکو فلو خودرویی اقتصادی است و از طراحی اولیه آن بیش از ۶ سال می‌گذرد. بنابراین طبیعی است که چهره چندان به‌روزی نداشته باشد.

در نمای جلو لاماکو فلو چراغ‌ها و جلوپنجره‌ای بزرگ را می‌بینیم که در عین سادگی،‌ حسی از قدرت را به بیننده القا می‌کنند. دیگر عنصر این حس قدرت را می‌توانیم در موتور (کاپوت) عضلانی بدانیم.

معرفی لاماکو فلو

در نمای جانبی لاماکو فلو شاهد خطوط سیال و نرم هستیم که در عین سادگی، جلوه‌ای پویا به این نما بخشیده است. رنگ مشکی ستون C و حالت شناور سقف در کنار رینگ‌های تیره هم دیگر عواملی هستند که این نما را از سادگی بیش از حد خارج می‌کنند.

طراحی لاماکو فلو

نمای عقب لاماکو فلو هم در کمال سادگی شکل گرفته است و شاید تنها نکته آن قرارگیری کامل چراغ‌ها روی درب صندوق بار باشد که یادآور دیگنیتی است.

طراحی داخلی لاماکو فلو

طراحی داخلی لاماکو فلو هم مثل طراحی بیرونی، نشان‌دهنده ذات اقتصادی این خودرو است. چراکه در آن اثری از المان‌های به‌روز خودروهای چینی مثل مانیتور و کلاستر پیوسته یا لیور دنده الکترونیکی نیست.

اما این موضوع اصلا به معنی نازیبا یا دمده بودن طراحی داخلی لاماکو فلو نیست. به عنوان مثال، المان‌هایی مثل غربیلک فرمان و دریچه‌های تهویه مطبوع طرحی اسپرت و به‌روز دارند. یا بخش طرح چرم روی داشبورد، حس نشستن در خودرویی با کلاس قیمتی بالاتر را به سرنشینان القا می‌کند. بنابراین طراحی داخلی لاماکو فلو را می‌توانیم نسبت به کلاس قیمتی خودرو قابل قبول و رقابتی بدانیم.

کابین لاماکو فلو

فضای کابین لاماکو فلو برای ۴ نفر سرنشین بزرگسال قابل قبول است و وجود سقف پانوراما هم به دل‌بازتر شدن محیط کمک کرده است.

مشخصات فنی لاماکو فلو

دانگ فنگ گلوری ۵۰۰ در بازار چین نسخه‌های بنزینی،‌ پلاگین هایبرید و تمام برقی دارد که فعلاً فقط نسخه بنزینی آن در قالب لاماکو فلو به بازار کشورمان عرضه خواهد شد. این نسخه مجهز به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو با حداکثر قدرت ۱۴۸ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۲۰ نیوتن متر است که نیروی آن از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) به محور جلو منتقل می‌شود.

خویشاوندی لاماکو فلو با دیگنیتی در بخش فنی هم کاملا مشهود است. چرا که این پیشرانه و گیربکس دقیقا همان نمونه‌های استفاده شده در دیگنیتی پرایم بهمن موتور هستند. پیشرانه‌ای که شاید اعداد و ارقام خروجی شگفت انگیزی نداشته باشد اما به دلیل بهره‌گیری از سیستم پاشش سوخت چند نقطه‌ای (MPI)‌ در مقایسه با پیشرانه‌های با پاشش سوخت مستقیم (GDI) حساسیت کم‌تری به کیفیت سوخت دارد.

موتور لاماکو فلو

لاماکو فلو با این مشخصات فنی قطعا خودرویی با دینامیک رانندگی اسپرت نیست اما کسل کننده هم نخواهد بود و شتابی قابل قبول را به نمایش خواهد گذاشت. البته به رسم برخی خودروهای چینی،‌ اعداد مصرف سوخت و شتاب صفر تا صد رسمی برای لاماکو فلو اعلام نشده است.

سیستم تعلیق محور جلو لاماکو فلو از نوع رایج مک فرسون است اما تعلیق عقب از نوع غیر مستقل پیچشی انتخاب شده که گزینه‌ای اقتصادی محسوب می‌شود. این سیستم تعلیق اقتصادی روی هندلینگ خودرو تاثیر منفی دارد. بنابراین به صورت قطعی می‌توانیم بگوییم که لاماکو فلو از نظر هندلینگ به پای خویشاوند نزدیکش یعنی دیگنیتی پرایم نخواهد رسید. چراکه دیگنیتی در محور عقب از سیستم تعلیق مستقل مالتی لینک بهره می‌برد.

مشخصات کلی لاماکو فلو

نوع موتور خودرو چهار سیلندر خطی
حجم موتور ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربوشارژر
قدرت ۱۴۸ اسب بخار
گشتاور ۲۲۰ نیوتن.متر
گیربکس CVT با قابلیت تیپ ترونیک
محور محرک جلو
شتاب
سرعت
مصرف سوخت
استاندارد آلایندگی یورو ۵
فرمان برقی
بدنه کراس‌اوور کامپکت
نوع رینگ آلومینیومی

 

ابعاد و ظرفیت‌های لاماکو فلو

طول ۴۳۸۵ میلیمتر
عرض ۱۸۵۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۶۴۵ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۵۵ میلیمتر
وزن خالص ۱۴۷۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۳۱۸ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۰ لیتر
قطر رینگ ۱۷ اینچ

آپشن های لاماکو فلو

لاماکو فلو خودرویی تقریبا اقتصادی است و نباید توقع امکانات پیشرفته‌ای مثل انواع رادارها یا رانندگی نیمه خودران از آن داشته باشیم. اما اگر سطح توقع خود را در حد رده قیمتی همین خودرو نگه داریم،‌ لاماکو فلو راضی کننده ظاهر می‌شود. تنها آپشن قابل توجه لاماکو فلو که می‌تواند در مقابل برخی رقبا یک برگ برنده باشد،‌ سقف پانوراما است و در بقیه آپشن‌ها باید این خودرو را در حد رقبا و یا حتی کمی پایین‌تر بدانیم.

نمایشگر لمسی لاماکو فلو

از مهم‌ترین آپشن های لاماکو فلو می‌توانیم به مواردی مثل کی‌لس استارتر،‌کروز کنترل،‌ سقف پانوراما،‌ مالتی مدیا،‌ تهویه مطبوع الکتریکی،‌ پاور ویندوز،‌ سنسور پارک عقب،‌ دوربین دید عقب،‌ سنسور نور،‌ سنسور باران،‌ ترمز پارک برقی با اتوهلد،‌ کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)،‌ کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل حرکت در سراشیبی (HDC) و ۲ ایربگ اشاره کنیم.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
ضد واژگونی
اتو پارک
سنسور جلو
سنسور عقب دارد
سنسور باران دارد
سنسور فشار باد تایر دارد
سنسور خواب‌آلودگی راننده
رادار نقطه کور
رادار تغییر لاین
رادار تصادف جلو
رادار تصادف عقب
رادار تابلوخوان
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری خودکار
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
دی لایت دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان
پدال شیفتر
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ۸.۸ اینچ
سیستم صوتی ۶ اسپیکر
ناوبری دارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه
هداپ
کیسه هوا ۲ عدد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک
صندلی برقی راننده
صندلی برقی سرنشین جلو
گرمکن صندلی جلو
سردکن صندلی جلو
ماساژور صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما دارد
سانروف دارد

مزایای لاماکو فلو

+ حساسیت نسبتا پایین پیشرانه به کیفیت سوخت

+ توانایی‌های حرکتی قابل قبول

+ خوش‌نامی شرکت عرضه‌کننده

معایب لاماکو فلو

– طراحی ساده و تاحدودی قدیمی

– لیست آپشن معمولی

– تعلیق عقب غیر مستقل

قیمت لاماکو فلو در بازار

با توجه به این‌که لاماکو فلو هنوز به بازار عرضه نشده است، قیمت آن هم مشخص نیست، اما با توجه به مشخصات این خودرو،‌ رقبایش را باید خودروهایی مثل تیگارد X35، ام وی ام X33 کراس،‌ هایما S5 و جک S3 بدانیم که همه این خودروها در حال حاضر در بازار آزاد بین ۱.۲ تا ۱.۶ میلیارد تومان قیمت دارند. بنابراین قیمت لاماکو فلو هم برای موفقیت در بازار باید در همین محدوده تعیین شود تا ارزش خرید آن حفظ شود.

نویسنده: امیر خادمی پور

فروش فوری خودرو