مقایسه سورن پلاس EF7 با سورن پلاس XU7P

۷ خرداد ۱۴۰۴ مقایسه سورن پلاس EF7 با سورن پلاس XU7P

شرکت ایران‌خودرو در اواخر سال ۱۳۹۸ از نسخه فیس‌لیفت جدید سمند سورن با نام سورن سال رونمایی کرد. این خودرو در نهایت تحت عنوان سورن پلاس از سال ۱۳۹۹ به خریداران ایرانی تحویل شد. سورن پلاس در ابتدا با موتور EF7 یا همان موتور ملی به بازار آمد و بعد از مدتی نیز نسخه دوگانه‌سوز این خودرو به دست مشتریان، به‌ویژه ناوگان تاکسیرانی رسید.

اما اواخر سال ۱۴۰۲ بود که نسخه جدیدی از سورن پلاس با پسوند XU7P به سبد تولیدات ایران‌خودرو اضافه شد که موتور آن تغییر کرده و به مدل ۸ سوپاپ ۱.۸ لیتری XU7P پژو مجهز شده بود. این موتور در اصل نسخه به‌روزرسانی‌شده ایکس‌یو۷ بوده که پیش از این روی خودروهایی مثل پژو ۴۰۵ و پژو پارس بسیار مورد استفاده قرار گرفته بود.

در ادامه به بررسی تفاوت‌های سورن پلاس EF7 با سورن پلاس XU7P پرداخته‌ایم تا نقاط قوت و ضعف این دو محصول اقتصادی ایران‌خودرو برای مشتریان و علاقه‌مندان بیشتر مشخص شود.

مقایسه طراحی ظاهری سورن پلاس EF7 با سورن پلاس XU7P

تا زمانی که شرکت ایران‌خودرو در ارائه محصولات جدید بسیار ضعیف ظاهر شده و معمولا همان خودروهای قدیمی را با کمی فیس‌لیفت و با نام جدید به بازار می‌فرستد، انتظار نداریم که مدل‌های جدید یک خودروی خاص از لحاظ طراحی بدنه تفاوتی با یکدیگر داشته باشند. بنابراین اختلاف چندانی در طراحی ظاهری سورن پلاس EF7 با سورن پلاس XU7P وجود ندارد، به جز این مورد که رینگ‌های آلومینیومی دورنگ چندپره از روی سورن پلاس‌های XU7P حذف شده و به جای آن، رینگ فولادی و قالپاق پلاستیکی جایگزین شده است.

سورن پلاس XU7P

به‌طور کلی، طراحی ظاهری سورن پلاس بر اساس خودروی قدیمی سمند صورت گرفته و نسبت به نسخه قبلی سورن، به جز در مواردی مثل اضافه شدن اسپویلر عقب، تغییر گرافیک چراغ‌ها و برخی تزیینات جزئی دیگر، تحول خاصی روی آن صورت نگرفته است.

این سبک طراحی نهایتا می‌توانست برای خودروهایی تا سال ۲۰۱۰ زیبا و جذاب باشد و از آن به بعد باید تحولات اساسی روی آن صورت می‌گرفت تا بتواند در بازارهای رقابتی به حضور خود ادامه دهد که متأسفانه این‌طور نشده است. به دلیل تنوع کم خودروهای اقتصادی در کشورمان، همچنان محصولات قدیمی نظیر سورن پلاس توسط مشتریان به ناچار خریداری می‌شوند و مورد استفاده قرار می‌گیرند. قطعاً اگر خودروهای وارداتی جدید در رنج قیمتی سورن پلاس به بازار عرضه شوند، آن‌وقت کمتر کسی این محصول نسبتا قدیمی را به‌عنوان یک خودروی زیبا و خوش‌فرم خریداری خواهد کرد.

سورن پلاس XU7P

از لحاظ حجم‌پردازی یا عناصر مدرن طراحی نیز اثر خاصی دیده نمی‌شود و سورن پلاس با یک بدنه نسبتاً حجیم، نه‌چندان خوش‌فرم، با استایل قدیمی و طرح چراغ‌های معمولی در بازار ایران عرضه می‌شود. البته این را باید گفت که بدنه سورن پلاس نسبت به پژو پارس طراحی زیباتری دارد و تا حدودی نسبت به آن نوین‌تر و مدرن‌تر احساس می‌شود.

مقایسه طراحی داخلی سورن پلاس EF7 با سورن پلاس XU7P

نمای داخلی سورن پلاس XU7P نیز تفاوت خاصی با مدل EF7 ندارد، به جز آن‌که این خودرو فاقد کروز کنترل بوده و اثری از کلید کروز کنترل در کابین مدل XU7P دیده نمی‌شود. طراحی داشبورد سورن پلاس بر اساس داشبورد قدیمی سورن ELX صورت گرفته و در واقع همان طرح و قطعات به اینجا منتقل شده است. البته طرح رودری‌ها، دستگیره‌ها و غربیلک فرمان عوض شده تا فضای داخلی اتاق تا حدی متفاوت به نظر برسد.

طراحی داخلی سورن پلاس EF7

به‌طور کلی سورن پلاس در هر دو نمونه EF7 و XU7P دارای کابینی نسبتا قدیمی است که طرح داشبورد آن، به‌ویژه بخش کنسول میانی، از دریچه‌های تهویه گرفته تا پنل تهویه و سایر ادوات این قسمت، چندان جذابیتی برای مشتریان امروزی ارائه نمی‌دهد. این سبک طراحی در اواسط دهه ۸۰ شمسی می‌توانست برای خودروی سورن تا حدودی زیبا به نظر برسد، اما امروزه قطعاً دیگر قابلیت رقابت با خودروهای جدیدتر را ندارد.

هرچند که باید به این نکته اضافه کنیم که اکثر محصولات اقتصادی موجود در بازار کشورمان از لحاظ طراحی داخلی ضعف دارند و عمدتاً به دلیل پایین آوردن هزینه ساخت و قیمت تمام‌شده، با همان داشبوردهای قدیمی عرضه می‌شوند که سورن پلاس هم از همین قاعده پیروی می‌کند.

کیفیت مواد و پلاستیک‌های استفاده‌شده در سورن پلاس‌های EF7 و XU7P تقریبا مشابه است و نسبت به خودروهایی مثل پژو پارس یا شاهین کمی مرغوب‌تر احساس می‌شود، هرچند که به‌طور کلی نمی‌تواند رضایت کامل مشتریان را جلب کند. جادار بودن صندلی‌ها به‌ویژه برای سرنشینان ردیف عقب، از نقاط قوت کابین سورن پلاس در هر دو نسخه مورد بررسی است که معمولا افراد بلندقد در این بخش دچار محدودیت فضای پا یا سر می‌شوند. اما سورن پلاس از این ناحیه نسبتاً خوب ظاهر شده و به‌خصوص فضای پای مناسبی را در اختیار سرنشینان بلندقد در صندلی‌های ردیف دوم خود قرار می‌دهد.

حجم صندوق عقب هر دو نوع سورن پلاس EF7 و XU7P نیز برابر و معادل ۵۰۰ لیتر است که برای یک خودروی خانوادگی رقم نسبتاً مناسبی محسوب می‌شود. به این ترتیب حدود ۵ چمدان نسبتا بزرگ می‌توان در این فضا جا داد که قطعاً برای مصارف خانوادگی و مسافرتی، دغدغه چندانی باقی نمی‌گذارد.

مقایسه مشخصات فنی سورن پلاس EF7 با سورن پلاس XU7P

مهم‌ترین و شاخص‌ترین فرق بین سورن پلاس XU7P و EF7، تفاوت در موتورهای آن‌هاست که مسیر این دو نسخه از سورن پلاس را از یکدیگر جدا می‌کند. اگر در موتور مدل XU7P را بالا بزنید، با یک پیشرانه ۸ سوپاپ به‌روزرسانی‌شده روبه‌رو می‌شوید که نسخه قبلی آن به تعداد بسیار زیاد روی محصولاتی همچون پژو ۴۰۵، سمند و پژو پارس نصب شده بود.

شرکت ایران‌خودرو با اعمال برخی به‌روزرسانی‌ها روی موتور XU7 پژو، آن را با نام XU7 پلاس ابتدا روی بدنه پژو پارس نصب کرد و سپس محصولاتی همچون آریسان ۲ و سورن پلاس هم به این دسته اضافه شدند.

مشخصات فنی سورن xu7P

موتور XU7P از لحاظ ساختاری همان موتور XU7 است، با این تفاوت که طراحی میل‌سوپاپ، میل‌لنگ، شاتون و پیستون به‌صورت جزئی تغییر کرده و حالا روغن استفاده‌شده در این موتور نیز تنها از نوع 0W-20 است که با روغن مورد استفاده در موتور XU7 تفاوت دارد. همچنین مجاری مکش هوا و فیلتر هوای این موتور نیز تغییر کرده و با موتور TU5 پژو مشترک شده است.

قدرت موتور XU7P سورن پلاس حدود ۹۸ اسب بخار است و بیشینه گشتاور آن نیز به ۱۴۶ نیوتن‌متر می‌رسد. این خودرو به‌صورت متوسط معادل ۷.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ترکیبی بنزین می‌سوزاند و شتاب صفر تا صد آن نیز نزدیک به ۱۳ ثانیه در شرایط استاندارد اندازه‌گیری شده است. همچنین مصرف سوخت سورن پلاس XU7P در شهر و جاده به‌ترتیب معادل ۱۰ و ۵.۷ لیتر برآورد شده که برای یک خودروی داخلی قابل قبول به نظر می‌رسد.

1F

اما سورن پلاس EF7 همان موتور ملی قدیمی با حجم ۱.۷ لیتر را به همراه دارد که سرسیلندر آن از نوع ۱۶ سوپاپ بوده و حدود ۱۱۳ اسب بخار به‌علاوه ۱۵۳ نیوتن‌متر گشتاور به محور جلو منتقل می‌کند. شتاب صفر تا صد سورن پلاس EF7 با حدود ۴۴ کیلوگرم وزن کمتر، حدود ۱۲ ثانیه است و کمی نسبت به برادر خود سریع‌تر عمل می‌کند.

میانگین مصرف سوخت آن نیز معادل ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ترکیبی بوده و برای جاده و شهر، به‌ترتیب برابر ۹.۹ و ۵.۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر اندازه‌گیری شده است. بنابراین سورن پلاس EF7 هم از لحاظ مصرف سوخت و هم از نظر شتاب نسبت به مدل XU7P کمی بهتر عمل می‌کند و از این جهت می‌تواند رضایت بیشتری در کاربر به‌وجود بیاورد.

هر دو خودرو دارای سیستم تعلیق مستقل مک‌فرسون برای جلو و یکپارچه محور پیچشی در قسمت عقب هستند که سواری نسبتاً متعادل و نه‌چندان خشک به آن‌ها ارائه می‌دهد. هندلینگ و پایداری هر دو نسخه نیز در سرعت‌های متعادل تقریباً اطمینان‌بخش است و نسبت به برخی دیگر از خودروها، مواردی مثل بدفرمانی یا انحراف قسمت عقب در سرعت‌های متعارف چندان قابل وقوع نخواهد بود. به‌ویژه که هر دو خودرو دارای سیستم‌های کنترل کشش و پایداری هستند که می‌توانند در جلوگیری از انحراف و بهبود هندلینگ کاملاً تأثیرگذار باشند.

مشخصات کلی

  سورن پلاس EF7 سورن پلاس XU7P
نوع موتور خودرو خطی بنزینی با سیستم زمان‌بندی متغیر سوپاپ خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۷ لیتر ۱.۸ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۱۶/۴ ۸/۴
تنفس موتور طبیعی طبیعی
قدرت ۱۱۳ اسب بخار ۹۸ اسب بخار
گشتاور ۱۵۳ نیوتن.متر ۱۴۶ نیوتن.متر
گیربکس ۵ سرعته دستی ۵ دنده دستی
محور محرک دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۲ ثانیه ۱۳ ثانیه
سرعت ۱۸۹ کیلومتر بر ساعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷ لیتر در صد کیلومتر ۷.۶ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵
فرمان هیدرولیک هیدرولیک
بدنه سدان جمع و جور سدان جمع و جور
نوع رینگ آلومینومی یا فولادی فولادی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

  سورن پلاس EF7 سورن پلاس XU7P
طول ۴۵۳۴ میلیمتر ۴۵۳۴ میلیمتر
عرض ۱۷۳۵ میلیمتر ۱۷۳۵ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۶۰ میلیمتر ۱۴۶۰ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۷۱ میلیمتر ۲۶۷۱ میلیمتر
وزن خالص ۱۲۲۸ کیلوگرم ۱۲۷۲ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب  ۵۰۰ لیتر  ۵۰۰ لیتر
حجم مخزن سوخت  ۶۳ لیتر  ۶۳ لیتر
قطر رینگ ۱۵ اینچ ۱۵ اینچ

مقایسه آپشن‌های سورن پلاس EF7 با سورن پلاس XU7P

عمده تفاوتی که بین سطح امکانات این دو مدل دیده می‌شود، به نبود کروز کنترل و رینگ‌های آلومینیومی در نسخه XU7P برمی‌گردد. همچنین سورن پلاس‌های EF7 تولیدی قبل از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ فاقد سامانه‌های کنترل کشش، کنترل پایداری، سنسور فشار باد و کنترل ایستایی در سربالایی هستند که از پاییز ۱۴۰۲ به‌صورت اجباری روی تمام مدل‌های سورن پلاس نصب شده است.

نمایشگر لمسی مالتی‌مدیا نیز در برخی مدل‌های سورن پلاس EF7 نصب نشده اما نسخه‌های فول از این امکان برخوردار هستند. تنظیم برقی صندلی‌های جلو و آینه‌های جانبی تاشونده برقی از دیگر امکانات شاخص این دو نسخه سورن پلاس محسوب می‌شوند.

  سورن پلاس EF7 سورن پلاس XU7P
کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری
کنترل کشش دارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد
ضد واژگونی
اتو پارک
سنسور جلو
سنسور عقب دارد دارد
سنسور باران
سنسور فشار باد تایر دارد دارد
سنسور خواب‌آلودگی راننده
رادار نقطه کور
رادار تغییر لاین
رادار تصادف جلو
رادار تصادف عقب
رادار تابلوخوان
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
ترمز اضطراری خودکار
ترمز پارک برقی
اتولایت
دی لایت دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
گرمکن فرمان
پدال شیفتر
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ‍‍‍۷ اینچ لمسی ۷ اینچ لمسی
سیستم صوتی ۴ اسپیکر ۴ اسپیکر
ناوبری
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه
هداپ
کیسه هوا ۲ عدد ۲ عدد
ورود بدون کلید
استارت بدون کلید
تهویه اتوماتیک دارد دارد
صندلی برقی راننده دارد دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد دارد
گرمکن صندلی جلو
سردکن صندلی جلو
ماساژور صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل
پانوراما
سانروف

خرید سورن پلاس EF7 یا سورن پلاس XU7P

با توجه به نکاتی که بیان کردیم، می‌توان گفت از لحاظ طراحی ظاهری، کاربردپذیری فضای داخلی، میزان گنجایش صندوق عقب و کیفیت سواری تفاوت چندانی بین این دو مدل سورن پلاس وجود ندارد. با این حال سورن پلاس XU7P فاقد کروز کنترل بوده و از این جهت نسبت به مدل EF7 ضعف نشان می‌دهد. همچنین ممکن است برخی نمونه‌های EF7 سورن پلاس فاقد سیستم مالتی‌مدیا و دوربین عقب باشند که باید هنگام خرید به این نکته هم توجه داشته باشید.

اما مهم‌ترین تفاوت بین این دو خودرو، اختلافات فنی و تفاوت موتورهای آن‌هاست. به‌طور کلی موتور XU7P به دلیل به‌روزرسانی و طراحی جدیدتر برخی قطعات اصلی، دارای لوازم یدکی گران‌تر و هزینه‌های تعویض روغن یا سرویس نگهداری کمی بالاتر است که این مورد می‌تواند روی انتخاب مشتریان تأثیرگذار باشد.

همچنین مشکل سوزاندن واشر در موتور XU7P هنوز هم به‌طور کامل رفع نشده و ممکن است این عیب نسبت به موتور EF7 بیشتر به‌وجود بیاید. ضمن آنکه این موتور به صورت دوره‌ای نیاز به شیم بندی دارد تا فاصله بین بادامک‌ها و استکانی تنظیم شود. اما استکانی موتور EF7 از نوع هیدرولیک یا اتومات بوده و نیازی به فیلرگیری یا شیم بندی ندارد.

سورن پلاس با موتور EF7 دارای شتاب بیشتر و مصرف سوخت پایین‌تر است که می‌تواند سواری لذت‌بخش‌تری را به شما ارائه دهد. با این حال پیچیدگی‌های فنی موتور ملی کمی بالاتر بوده و احتمالاً تعمیرات آن، زمان و دردسرهای بیشتری برای مالک یا تعمیرکار به‌وجود می‌آورد؛ به‌ویژه که لوازم مصرفی مثل تسمه دینام یا کیت تسمه تایم موتور EF7 کمی گران‌تر بوده و همین مورد می‌تواند هزینه‌های تعمیرات را افزایش دهد.

با این حال به نظر می‌رسد به دلیل عرضه طولانی‌مدت انواع خودروها با موتور ملی در بازار، خرید سورن پلاس EF7 با توجه به بهره‌مندی از نقاط قوتی همچون کروز کنترل، شتاب بهتر، مصرف سوخت پایین‌تر، موتور ۱۶ سوپاپ با تایپیت هیدرولیک و سر و صدای کمتر، نسبت به حریف تا حدودی منطقی و کم‌دردسرتر باشد.

نویسنده: حسین باباپور

فروش فوری خودرو

۵۹ نظرات
  1. گیربکس xu7p یک نقطه قوت هستش که فراموش شده ،
    در سرعت ۱۲۰ کیلومتر دور موتور به ۳۰۰۰ نمی‌رسه و باعث میشه که اصلاً صدای موتور داخل نیاد

    پاسخ
    • اینم در نظر بگیرید ک گیربکس خیلی زیادی برای این موتور سبک و دنده ریز هست و موتور توی دنده پنج نمیتونه دور گیربکس رو پر کنه…و ینی فشار حداکثری روی موتور و موتور پاره میشه..موتور و گیربکس باید از نظر قدرت باهم مَچ باشن گیربکس برای این موتور بدردنمیخوره اگه تجربه کرده باشید دنده چهارش ۱۹۰ تا راه میره وقتی می‌رید دنده پنج دیگه سرعت بالا نمیره… اما گیربکس ۱۷۴۵ ک روی ای اف های قدیمی و پژو های قدیمی هست کاملا اوکیه فقط یکم …یه کوچولو باید سبک تر بشه درحدی ک توی هر دنده دور موتور دویستا بیاد پایین ماشین زوزه نکشه

      پاسخ
  2. سلام.سورن پلاسxu7 ضعف هایی در خود جا داده است که نصبت به افزایش قیمتی که جا داده در دل مردم اصلا ارزش خرید ندارد به دلیل اینکه از هر نقطه ای در داخل کابین یا موتور ضعف برجا گذاشته است مثال نوع جنس داشبورد از جنس مواد ضایعاتی وشکننده وکدر است جنس صندلی و فوم هایش کمبود فوم فوم سرد استفاده نشده است ضعف در موتور در گشتاور دنده عقب که در این حالت که قرار میگیرد خودرو اصلا گشتاور خوبی ندارد و خودرو خاموش می‌شود خواهشا تولید کنندگان به دنبال ظاهرآرایی نباشند کیفیت موتور رو بالا ببرید نصبت به نسخه های قدیمی تر وازمواد نو پتروشیمی در داخل کابین ها استفاده گردید نه مواد کهنه ضایعاتی مردم را مثل خانواده خود بدانید و بهترین ها را برایشان به ارمغان بیاورید اگر واقعا از جنس این مردم وخاک هستید.

    پاسخ
  3. قیمتشم تو بازار در نظر بگیریم خرید xu7p به صرفه‌تره

    پاسخ
    • ماشین فقط سمند سورن

      پاسخ
  4. با سلام و خسته نباشید خدمت شما کارشناس محترم آقای حسین باباپور….
    در اینکه فرمودید تنوع کم در تولیدات ایران خودرو و دیگر برادرش سایپا مشهود است ، شکی نیست، اما باید یکجایی یا یک روزی و یا یک اتفاقی بیافتد که این دو شرکت خودشان کناره‌گیری کنند. اما این آرزویی محال است و با مافیای قدرتمندی سرکار داریم که دولتمردان از رویارویی با آنها عاجزند و یا می ترسند.
    مقایسه بجایی از دو خودرو انجام دادید و شکی درش نیست، ولی بنا گفته خودتان با دو نوع خودروی بسیار قدیمی و طراحی ۲۰ سال پیش که در آن زمان هم قابل قبول نبود، مواجه هستیم. و این مقایسه‌ها تکرار مکررات هستند و هیچ سودی ندارند.
    ولی باز هم شاید نوشتن این چنین مقالاتی ، صدای وجدان بعضی‌ها شود و شاید شاید شاید ما هم از حق داشتن خودرویی بهتر و ایمنتر بهره‌مند شویم.
    با تقدیم بهترین احترامات فائقه: قاسم نژاد هرمزگان

    پاسخ
  5. سلام
    لطفاً زمانی که تصمیم میگیرید مردم رو راهنمایی کنید درست راهنمایی کنید
    EF7 که ایران خودرو به ما تحویل داده ۱۶سوپاپه نمی‌دونم چرا برای شما رو ۸سوپاپ تحویل دادن

    پاسخ
    • منظور از ۸ سوپاپ موتور ایکس یو سون پلاس نه موتور ef7

      پاسخ
  6. موتور xu7 های قدیمی که روی ۴۰۵ بود به راحتی ef7 پشت سر می‌گذاشت و قدرت شتاب خیلی بهتری داشت ، نسخه xu7p هم در عمل بهتر از ef7 , ef7 روی کاغذ خوبه در عمل کاره ای نیست

    پاسخ
    • ای اف گاز سیمی حتی ایکس یو قدیمی هم میزنه..متاسفانه اکثر ای اف ها گاز برقی ان و اصلا بدردنمیخوره

      پاسخ
    • Ef7 معادل زانتیا ۳۰۰۰ عمل میکنه بیا شمال نشونت بدم صفر تا صد تنفس طبیعی ۴ ثانیه باورت نمیشه

      پاسخ
    • کاملا واو به واو حرفاتون رو نادرست میدونم

      پاسخ
    • XU7 قدیمی‌ها به راحتی EF7 رو پشت سر میذاره!!!!؟؟؟😂😂
      واقعا ۴۰۵ سمند EF7 رو میگیره؟؟؟
      حتما میذاره که میگی🤦🏻😂😂

      پاسخ
    • فقط یه ….. می تونه XU7P رو با EF7 مقایسه کنه و بعدش بگه XU 7 بهتره.
      مطمئنا موتور EF7 ؛ سورن XU7P رو میذاره کولش.

      پاسخ
  7. اقای بابا پور باید ب این نکته اشاره میکردین ک سورن پلاس باموتور xu7pکلاه گشادتر از گشاد ایرانخودرو برسر مشتریان است ولا غیر…..

    پاسخ
    • همان موتور با تکنولوژی ۴۰ سال پیش و پر از دردسر این نتیجه حمایت بی چون و چرا از صنعتی است که در صورت وجود رقابت محلی از اعراب ندارد .تنها با واگذاری به یک خودرو ساز بین المللی حتی چینی می‌توان به درآمدهای از آن امیدوار بود و لا غیر

      پاسخ
  8. ممنون بابت اطلاع رسانی و ارائه اطلاعات فنی مفید . موفق باشید و پیروز

    پاسخ
    • با سلام
      من نمی‌دونم که به چه دلیلی ایران خودرو در تولید خودروهای خود تبعیض قائل میشه در صورتی که همان پول را داره میگیره منظورم قیمت ماشین شخصی وتاکسی هست چون من خودم تاکسی دارم وآن را با مدل‌های شخصی مقایسه میکنم می‌بینم که در تولید تاکسی از جنسهای بی کیفیت و درجه ۳استفاده می‌کنه ولی قیمت آن با شخصی‌ها تفاوتی ندارد وکجاست سازمان حمایت از مصرف کننده که با این کارخانه بی کیفیت برخورد کنه
      انشالله که مسئولین از خواب خرگوشی بیدار بشوند وجلوی این دزدی در حق ملت را بگیرند چون تاکسی وسیله ایاب وذهاب مردم هست ودر همه جای دنیا بالاترین کیفیت را دارد ولی انگار در ایران مردم برای خودروسازان کم اهمیت هستند و هر روز از کیفیت خودروی تاکسی کاسته میشه وآپشنهای آن را حذف میکنند

      پاسخ
  9. استاد یکی از مهمترین تفاوتهای بین دو موتور EF7 وXU7P اینه که سرسیلندر موتورEF7 مجهز به ۱۶ سوپاپ ورود و خروج هوا وهمچنین میل سوپاپcvvt یا همان زمان بندی متغیر میباشد که متاسفانه شما اصلا بهش اشاره نکردین

    پاسخ
  10. ۱۵ ماهه سورن پلاس xu7p دارم. صفر خریدم
    حقیقتا آشغال هست. اصلا توصیه نمیکنم.

    پاسخ
    • دلیل ایرانخودرو برای جایگزین یه موتور آشغال به جای موتور ای اف هزینه تعمیر موتور بالای ای اف بوده….در صورتی ک هزینه سرویس روغن و فیلتر موتور ایکس یو پلاس نسبت به ای اف حدود یه تومن گرون تره…و موتور حدود سیصد هزارتا کار میکنه تا به تعمیر بیفته…و توی این کارکرد حدود شصت تا سرویس پنج هزارتا انجام میشه ک میشه شصت میلیون…یعنی به اندازه یه تعمیر موتور کامل باید هزینه بیشتری برای شرویس های ماشین پرداخت کنی…یه مشت مهندس احمق و ابله دارن ماشین تولید میکنن
      اخه از همه نظر ای اف بهتر از ایکس یو هست..هم قدرت و گشتاور هم شتاب هم مصرف سوخت هم کم صدا تر هست.

      پاسخ
    • من ۲ ساله دارمش هیچ عیبی ازش ندیدم
      شتاب بالا سرعت خوب و قوی
      خیلی عالیه

      پاسخ
      • چی میگی داش با سمند دوگانه کارخانه ۸ سوپاپ ۱۵ سال پیش سورن پلاس ۸ سوپاپ پلاسه نمیدونم چیچی صفر کارخانه رو لوله میکنم کجا شتاب و سرعت خوبی داره همه همه همه ناراضی هستن بجز تو یکی

        پاسخ
  11. سورن باید نسخه اتوماتیک و هوشمند با طراحی بدنه روز وارد میدان شود ، سان روف دار ، مجهز و مدرن نه با شکل بسیار ساده و بدون امکانات ، البته شرکت های ایرانی به سود بیشتر فکر می کنند ، و اقدام به نصب قطعات درجه دو و سه می کنند که این امر یعنی مراجعات مکرر به نمایندگی ها و اتلاف وقت و انرژی زیاد برای داشتن یک خودرو ضعیف میدان

    پاسخ
  12. اگر میخواهید در هر بار تعویض روغن بجای مبلغ ۱/۵ میلیون (برای موتور ef7) بالغ بر ۳ میلیون تومان(برای موتور xu7p) هزینه کنید پس برید xu7p بخرید، در ضمن واشر سوزی در xu7p همچنان رایج است و حل نشده. وقتی نیروهای سفارشی با پارتی بازی بابا جونشون استخدام میشند و سریع سمت مدیر طراح را می گیرند نتیجه میشه این!!!!!!!!!

    پاسخ
  13. سلام.خواهشن معنی سورن پلاس چه می‌شه به ماشینی پلاس می گویند که رینگ آلمینیومی داشته باشد.موتور خوب.کروزکنترل وخیلی ازابشن های دیگه درزمانی که این موارد نیست بگید سورن خالی مردم سرکار نذارید خواهشن

    پاسخ
  14. الان سورن باید مثل پیکان تو خاطرات بود نه توی جاده ها، البته با این اوضاع افتضاح ایران هنوز پیکان هم تو جاده ها دیده میشه چه برسه به سورن ، هرچند لیاقت این ملت همینه

    پاسخ
  15. چقدر بدبخت شدیم که به ناچار این خودرو ها باید سوار بشیم ،نه امنیت داره نه کیفیت داره نه مقاومه ،خریدم بخدا با لگد بزنی تمام سپر ماشین می‌ریزه پایین خرد میشه اگه خدای ناکرده تصادف بشه قطعا کسی زنده نمی‌مونه تو این خودرو،

    پاسخ
  16. بخشید ها فرقون فرقونه اسمش فرق می‌کنه به یکی میگن فرقون پلاس فلان به یکی دیگه میگن فرقون پلاس فلان ماهیتش یکیه

    پاسخ
    • سگ زرد برادر شغاله

      پاسخ
  17. البته در نظر بگیرید قطعا ef7از نظر فقط موتوری بهتره،اما آیا ارزش داره ۱۵۰تا۲۰۰ میلیون بیشتر داد؟براش نسبت به xu7p،
    چون کروز کتترل و رینگ که قابل تعویضه لوازم جانبی هست

    پاسخ
  18. سلام از نظر من سورن پلاس ماشین با امنیت خوبی هست ولی اصلا موتور xu7p به درد نمیخوره چون پدر من سمند se داره که موتورش ۸ سوپاپ هست این موتور روی ۴۰۵ و پرشیا خوب هست ولی روی سمند نه و در ظمن توی سربالای جوش میاره

    پاسخ
  19. سلام.
    راستش اگه بخوام خیلی خلاصه و مختصرو مفید بگم xu7pبه معنی واقعی کلمه یه سطل زباله متحرک هستش،به نسبت پولی که واسه خریدش دادم میشه گفت اندازه چرخ تافیای قدیم خدمات نمیده و نداره.واقعا از خریدش پشیمون شدم.متاسفانه از بسکه مشکل فنی و ایراد داره که نمیدونم از کدومش بگم.از کولرش بگم که کار نمیکنه،از پدال کلاچش بگم که ضربه داره،از لرزش اطاق و فرمونش توی سرعت ۱۰۰به بالا بگم که تا دلتون بخواد،از قدرت و شتاب ماشین توی سربالایی بخوام بگم که واقعا هیچ قدرت و شتابی توی سربالایی نداره که بخوام حرفی بزنم.
    واقعا از خریدش پشیمون هستمو پیشنهادم میکنم تا اونجایی که راه داره و میتونیدxu7pرو از توی گزینه های انتخابیتون واسه خرید یه خودرو هم قیمتش حذف کنید.

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      من دارم ۲۶ هزارتا کار کرده
      خداییش اصلا هیچ مشکلی نداشته
      مسافرت هم رفتیم با پارس tu5 پاب پای اون میرفت حتی بعضی جاها اون میموند…
      البته کلا ماشین ایرانی شانسی
      ولی خدایی من راضیم ازش

      پاسخ
    • همه اینایی که گفتی تو نسخه ای اف ۷ هم هست ، تازه بدتر از این هم هست

      پاسخ
  20. یادمه ایران خودرو اوایل انقلاب که ماشینهایی مثل شورلت و دوج و بیوک و بلیزر پونتیاک و…بود امد موتور پراید برداشت گذاشت روی رنو شد رنو پیکی یا موتور پیکان گذاشت روی پژو شد اردی
    الان که بعداز ۴۵سال رسیده به اینجا که هنوز نتونسته سنسور جلو برای سورن بگذاره..
    واقعا جای تاسف داره

    پاسخ
  21. سلام
    بر خلاف نظر خیلی از دوستان ، xu7pدر تابستان خوزستان بهتر جواب می ده. تست کردم در هوای ۴۸ درجه ef7یک تا دوخط دماش از نصف رد میشه و xu7pبه نصف نمی رسه. حداکثر سرعت xu7pهم بیشتره.ولی ef7 برای مناطق خنک و سرد بهتره.رفاه صندلی سورن پلاس از تارا و پارس و دنا خیلی بهتره اما دنا بروز تر و خوشگل تره.

    پاسخ
  22. کسی که میخاد بره سورن پلاس xu7p بخره همون بهتر ک بره سمند سال xu7 بگیره الکی اونهمه پول بیشتر نده چون بدتر شده که بهتر نشده.و در کل تر زدن بااین طراحی و خودرو ساختنشون

    پاسخ
  23. واقعا اشغال این همه از مردم پول میگیرن ولی هیچ امکاناتی نداره کاش همون پراید صبا یا پیکان جوانان بود جای اینا خیلی بهتر بود

    پاسخ
  24. مردم ما یه عمره میان زیر همچین پست هایی حرف های الکی میزنن ، اقا ما همه میدونیم ارزش نداره و این چرتو‌پرتا ، مردم میان کامنت بخونن که اگه کسی داشت نظرشو بشنون.
    خلاصه بگم بهتون موتور ef7 بهتره اما نه ۲۰۰ ملیون بالاتر و مدل پایین تر خریدنش.
    موتور xup هم اگه روغنش به موقع عوض کنید راحت تا ۱۵۰ هزارتا هیچ هزینه ای نداره.
    درضمن یکی سالی ۱۵ تا میره یکی سالی ۴۰ تا.
    خیلی فرقه که چطور رانندگی‌ میکنی اگه تو همش بگازی و نرسی به ماشین تارا و شاهین و ۲۰۷ و …. بنزم بدن دستت میای ناله میکنی.
    خلاصه که ۲۰۰ ملیون اختلاف ارزنده نیست برای ef7 همانطور که این اختلاف بین پارس tu5 و پارس سال اصلا و ابدا ارزنده نیست خلاص پول خودتونه

    پاسخ
  25. مصرف سوختش چیه برقی، هیبرید،نوع سوخت یا دوگانه بودن در شرایط فعلی کشور برای این دسته از خودرو های خانواده که افراد با درامد نه آن چنانی میخرن مهمه،،کدوم موتور برای دوگانه سوز کردن جواب بده اون خوبه

    پاسخ
  26. من یک xu7p صفر گرفتم یک سفر رفتم تا خسروی و برگشتم ماشین را فروختم ، اصلا راه نمی رفت بخصوص تو سربالایی ها ، همزمان یه تیبا هم داشتم و هی با خودم میگفتم کاش با اون اومده بودم تو سربالایی ها پراید و تیبا میخوردن ماشین را ، تو راه افتادن واقعا جون میکنه تا راه بی افته ، م بعد از چهار ماه سواری ردش کردم رفت و راضیم از این کارم

    پاسخ
  27. ماشین فقط سمن سورن😂

    پاسخ
  28. در میان انبوه آپشن‌های لوکس و فناوری‌های خیره‌کننده‌ای که سایت وزین خودرو۴۵ برای دو خودروی به‌روزشده‌ی ایرانی برشمرده، مواردی چون کیسه‌ هوای راننده، رینگ آلومینیومی و سنسور دنده عقب با افتخار به‌عنوان تجهیزات “لوکس” معرفی شده‌اند — انگار با رولزرویس طرفیم، نه سمند ارتقایافته!
    با این حساب، داشتن موتور، اتاق و صندلی هم احتمالاً آپشن‌هایی لاکچری محسوب می‌شوند که از قلم افتاده‌اند و امیدواریم در پست‌های آینده با دقت بیشتری به آن‌ها پرداخته شود.

    پاسخ
    • سلام. در جایی از متن از این اپشن‌ها تحت کلمه لوکس استفاده نشده وقطعا هر شخصی می‌داند در سال ۲۰۲۵ میلادی چه آپشن ها و خودورهایی لوکس محسوب می‌شوند.

      پاسخ
  29. ینی بخدا ما لیاقتمون همینه هرچی سرمون میاد مقصر خودمونیم
    داریم ازهمه کشورها حتی کشورای همسایه عقب افتاده تر از خودمون جامیمونیم
    الان هند توی هر ۱۵ دقیقه ی موتور میزنه ما هنوز درگیر موتورای آشغال ایرانخودرو و سایر خودروسازها هستیم
    هرجور دلشون میخاد مردمو میدوشن
    یجوری مجبورمون کردن ک نمیدونیم کدوم لگن از کدوم لگن بهتره هرکدوم کمترآشغالتره اونو انتخاب کنیم تازه همینو باید پنج شش سال کارکنیم پولشوب زور دربیاریم بریزیم تو حلق اونا
    بعد بیفتیم ازاین مکانیکی ب اون مکانیکی درگیر درست کردنش باشیم
    از خدا میخام توهمین دنیا بدترین بلاها سرخودتونو خونوادتون بیاد تا اینجوری با مال و جان مردم بازی نکنید خدا ازتون نگذره…

    پاسخ
  30. مردباش دیدگاه منو تایید کن بذار دردودلمونو یکی بخونه شاید ب گوش یکی رسید ی فکری ب حال ما جوونا کرد هرچند بعید میدونم…

    پاسخ
  31. تفاوت بین شاطون و واشر سر سیلندر خخخخخ

    پاسخ
  32. فقط به خاطر کم‌کردن هزینه یه دفعه ۸تا سوپاپ کم شده با کلی جزئیات متور فقط چرا آخه
    EF7زیاد بود برای کی مردم

    پاسخ
  33. ببینید تا درِ دروازه کشور روی ماشین های خارجی بسته باشه وهیچ رقابتی تو کار نباشه همین آشه وهمین کاسه ما باید چه بخواهیم چه نخواهیم باید سوار این بنجول ماشینها بشیم بیخود نیست که یک ماشین ژاپنی مثل تویوتا مدل بیست سال جلوتر از خودرو های روز کشور بهتر است هم از لحاظ فنی و هم کیفیت متریال بکار رفته در بدنه و شاسی (حالا که خودرو سازها فعلا سوارمان هستند و کاریش هم نمیشه کرد) تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل

    پاسخ
  34. دیگه اینه وضعیت این مردم بدبخت ،بین دوتاماشین ۲۰سال قبل مثل انتخاباتشون مقایسه میذارن که دوتا سطل زباله هست بخواین یا نخواین انتخاب کنید الان پول میدی سال دیگه تحویل میگیری تازه زمان تحویل هم یه مابه التفات رو باید بدی! جالب اینکه تو شیشه تم دودی کنی ازگارانتی خارجه!! ای دادبیادماکارداریم

    پاسخ
    • چرا فکر میکنید خودروی که هیچ نشانه ای از استاندار ندارد و هیچ راحتی ندارد قالب مردم کنید ایران خودرو با رنگ کردن تخم مرغ بجای توپ پینگ پنگ به مردم داره عشق میکنه من بیست سال پیش یخچال امر سان گرفتم هنوز از نظررخ و فنی حرفه آنها رو میزنه یخچال جدید تولید داخلی رو گرفتم، تا ارز کشورم رو بیرون نفرستم ولی اشتباه کردم نه تنها حمایت نکردند بلکه صاحب کارخونه نسبت به اعتراضم تهدید هم کرد وبرای نبضش چند روز عقب انداخت و باعث نابودی وسایلم شد الان بعد از گذشت یکسال یخچال رو ببینید خنده تون میگیره عین طویله شده همه چیزش کار دستیه من با این پول میتونستم بهترین محصولات سامسونگ رو بخرم ای خاک بر سر افرادی مثل من که تحت تاثیر حرف قرار میکردند حالا من پول دادم تا کنم آن تولید کننده بی شرف که هیچ انصافی نداره رو برزگ کنم تا هیچ وقت کشورم رشد نخواهد کرد لعنت به همه شون درد بخورند

      پاسخ
  35. درود مختصر :xu7 و مشتقات اون یعنی : مشکل .

    خرابی . دائم تعمیرگاه بودن . کلا فراموش کنید xu7

    رو .

    Ef7 هم تا حدود سال ۹۱ که قطعات آلمانی روی

    موتور بود خوب بود ولی این جدیدا که از چین

    قطعه میاد زیاد مشکل دارن .

    من میگم در بازار دست دوم بگردیم و یه مدل ۹۰

    کنین که موتورش دست نخورده باشه و تمام .

    بدنه و جلو بندی که قابل تعمیر .

    یا حق.

    پاسخ
  36. هر دوتاش دوتا آشغال و ارابه مرگ بیشتر نیستند

    پاسخ
  37. Xu7p اصلا سمتش نرید داشتم بیچاره کرد منو . دوستم خرید اونم بیچاره اس. بازم ef7 یخورده ارزش خرید داره

    پاسخ
    • ایران به کجا کشیده شده

      پاسخ
  38. سمند وماشین های ایرانی خوبن فقط نگهداری مهم وتمام

    پاسخ
  39. یه احمق فقط به ایرانخودرو ۷۵۰۰۰۰۰۰۰تومن پول بده

    پاسخ
  40. سلام.من اگه میدونستم رینگ فولادی میذارن وکروزکنترل حذف می کنن.به قرآن اگه ثبت نام می کردم.اون ازموتوری که گذاشتن روش خدای واسه چی برن سورن ثبت نام کنن مردم.همه چیزایی که باید داشته باشه ازروش برداشتن

    پاسخ

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *