بررسی مشخصات فنی اشکودا کوشاک ۲۰۲۳

۲ مرداد ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی اشکودا کوشاک ۲۰۲۳

اشکودا خودروساز اروپایی است که در سال ۱۹۲۵ در جمهوری چک تاسیس شد. پس از افت و خیز بسیار در طول قرن گذشته، این برند در سال ۲۰۰۰ به عضویت گروه فولکس واگن درآمد. پس از آن، به‌لطف حمایت‌های مالی و فنی فولکس واگن، اشکودا جانی تازه گرفت و توانست با تولید خودروهای اقتصادی و مدرن، حضور خود را در بازارهای بین‌المللی گسترش دهد. محصولات اشکودا از لحاظ پلتفرم با تولیدات فولکس واگن یکسان است و مهندسی و کیفیت آنها در سطح بالایی قرار دارد. با آزاد شدن واردات خودرو به کشور، پارس ساتر هوشمند پنج مدل اشکودا را برای عرضه انتخاب کرده است.

اشکودا کوشاک (Kushaq) یکی از جدیدترین خودروهایی است که به سبد محصولات این شرکت اضافه شده است. این کراس‌اوور به‌عنوان بخشی از پروژهIndia 2.0  توسط شاخه هندی اشکودا توسعه پیدا کرده و در این کشور تولید می‌شود. اشکودا کوشاک جثه کوچکی دارد و در کلاس B قرار می‌گیرد. این کراس‌اوور اشتراکات فنی زیادی با فولکس واگن تی-کراس و تایگون دارد و به‌ لحاظ فنی می‌توان حساب ویژه‌ای روی آن باز کرد.

مزایا و معایب

+ مهندسی اروپایی

+ طراحی به‌روز و مدرن

+ ایمنی بالا

+ هندلینگ کم‌نظیر

– کابین نه‌چندان جادار

– کیفیت پایین بعضی بخش‌های کابین

– امکانات کمتر از رقبای چینی و کره‌ای

مشخصات فنی

اشکودا کوشاک در هند با دو موتور ۱ و ۱.۵ لیتری به‌فروش می‌رسد. هر دوی این موتورها در اصل به فولکس واگن تعلق دارند و از خانواده TSI (توربوشارژ) هستند. موتور ۱ لیتری با آنکه سه سیلندر است، اما به‌خاطر تکنولوژی پیشرفته آلمانی، ۱۱۵ اسب بخار قدرت و ۱۷۵ نیوتن.متر گشتاور تولید می‌کند. این موتور با گیربکس دستی ۶ سرعته یا گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته ترکیب می‌شود.

موتور ۱.۵ لیتری توانایی تولید ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن.متر گشتاور را دارد. در مدل‌های مجهز به این موتور، گیربکس دستی ۶ سرعته یا جعبه دنده اتوماتیک ۷ سرعته DSG نیرو را به چرخ‌ها ارسال می‌کند. اشکودا شتاب ۰ تا ۱۰۰ کوشاک با موتور ۱ لیتری را ۱۰.۶ ثانیه اعلام کرده و این رقم برای مدل ۱.۵ لیتری، ۸.۶ ثانیه است. با این حال بهترین رکوردهایی که نشریه اتوکار هند ثبت کرده، به‌ترتیب عبارتند از ۱۱.۴۷ و ۹.۵۴ ثانیه. در رابطه با حداکثر سرعت کوشاک اطلاعات موثقی در دست نیست، ولی این کراس‌اوور کوچک توانایی دستیابی ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت را دارد.

با توجه به ماهیت اشکودا کوشاک، کراس‌اوور تند و تیزی نیست، اما عملکرد آن را در بین رقبا باید ستایش کرد. جایی که این خودرو رقبای خود را با اختلاف زیادی شکست می‌دهد، هندلینگ و لذت رانندگی آن است. این خودرو بر مبنای پلتفرم MQB توسعه پیدا کرده و اشتراکات فنی زیادی با تی-کراس و تایگون دارد. رفتار این کراس اوور دو رگه در تغییر مسیرهای ناگهانی به‌قدری قابل پیش‌بینی و پایدار است که حس اطمینان را به راننده منتقل می‌کند. این حس در رقبایی مثل کیا سلتوس و هیوندای کرتا به‌مراتب کمتر است.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۱ لیتر

۱.۵ لیتر

سیلندر / سوپاپ ۳ / ۱۲

۴ / ۱۶

تنفس موتور توربوشارژ
قدرت ۱۱۵ اسب بخار

۱۵۰ اسب بخار

گشتاور ۱۷۵ نیوتن متر

۲۵۰ نیوتن متر

گیربکس ۶ سرعته دستی

۶ سرعته اتوماتیک

۷ سرعته DSG

محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۸.۶ ثانیه

۱۰.۶ ثانیه

سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
بدنه کراس اوور
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۲۲۱ میلیمتر
عرض ۱۷۶۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۶۱۲ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۵۱ میلیمتر
وزن خالص ۱۲۹۸ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۳۸۵ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۰ لیتر
قطر رینگ ۱۶ اینچ

۱۷ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور ندارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری ندارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده ندارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرم‌کن صندلی جلو ندارد
سردکن صندلی جلو دارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل
پانوراما ندارد
سانروف دارد

طراحی ظاهری

طراحی اشکودا کوشاک ۲۰۲۳

در همان نگاه نخست به کوشاک، معلوم می‌شود که با محصولی از برند اشکودا طرفیم. این کراس‌اوور ریزجثه، استایلی اروپایی و چهره‌ای خشن دارد. در نمای جلو ساختار دو تکه چراغ‌ها که یکی از ترندهای پرطرفدار جهان خودرو است، جلب توجه می‌کند. جلوپنجره عریض این خودرو میله‌های دوگانه عمودی دارد که با یادآوری برخی مدل‌های اسپرت، باعث القای حس هیجان می‌شود. خطوط تیز، حجم‌پردازی‌ها و ورودی‌های هوای سپر این حس را بیشتر تقویت می‌کند.

در نمای جانبی نسبت خانوادگی اشکودا کوشاک با فولکس واگن تی-کراس و تایگون آشکار می‌شود. شیشه‌های جانبی، خطوط روی درها و نسبت‌های موجود تداعی‌کننده یک فولکس واگن است. این خودرو با رینگ‌های ۱۶ و ۱۷ اینچی تولید می‌شود. هر دو رینگ طراحی زیبایی دارند و جزو نقاط قوت کوشاک در نمای بیرونی به‌شمار می‌روند.

اشکودا کوشاک در نمای پشت طراحی ساده‌تری از نمای جلو دارد. چراغ‌های عقب این خودرو نیز دو تکه و از نوع LED است و گرافیک آنها مشابه با حرف L دیده می‌شود. برخلاف شمار زیادی از مدل‌های جدید که دارای چراغ‌های عقب سرتاسری است، چراغ‌های کوشاک ساختاری مستقل و جدا از هم دارد. خطوط تیز روی درب صندوق، درج نام اشکودا با حروفی بزرگ و وجود یک محافظ نقره‌ای رنگ در پایین سپر، از دیگر ویژگی‌های قابل ذکر این خودرو در نمای پشت به شمار می‌رود. گفتنی است روی سپر کوشاک خبری از خروجی اگزوز نیست و این قطعه در زیر سپر قرار دارد.

طراحی داخلی

کابین اشکودا کوشاک ۲۰۲۳

اشکودا کوشاک درون کابین هم ذات اروپایی خود را نشان می‌دهد. داشبورد این خودرو فرم ساده‌ای دارد، اما در عوض غربیلک فرمان آن جزو زیباترین‌ها است. در تیپ‌ پایه قسمت میانی داشبورد، میزبان یک نمایشگر ۷ اینچی لمسی برای سیستم سرگرمی است. در تیپ فول، این سیستم به‌وسیله نمایشگر ۱۰ اینچی مدیریت می‌شود. گرافیک، خوانایی و پاسخ‌دهی این نمایشگر در سطح مناسبی قرار دارد. این نمایشگر از اندروید اتو و اپل کارپلی بی‌سیم پشتیبانی می‌کند.

سیستم تهویه مطبوع اشکودا کوشاک از طریق دکمه‌های لمسی کنترل می‌شود. حساسیت این دکمه‌ها بالاست و راننده در تنظیم دمای دلخواه به زحمت نمی‌افتد. صندلی‌های جلوی این خودرو از راحتی و نرمی کافی برخوردار است و در تیپ‌های رده‌بالا به سردکن مجهز می‌شود.

سیستم صوتی اشکودا کوشاک شامل ۶ بلندگو است. اگرچه این سیستم نشان هیچ یک از برندهای مطرح را ندارد، ولی اشکودا مانور ویژه‌ای روی کیفیت صدای آن می‌دهد و تاکید می‌کند کوشاک برای سرنشینان خود تجربه خوبی در این زمینه رقم می‌زند.

با وجود نقاط قوت زیاد، کابین کوشاک بدون نقص نیست. نمایشگر پشت فرمان آنالوگ است و یک صفحه دیجیتال سیاه و سفید با دقت پایین، اطلاعات ضروری را نمایش می‌دهد. این در شرایطی است که رقبای چینی در پشت فرمان به نمایشگر دیجیتال بزرگ مجهز شده‌اند. همچنین، راننده و سرنشین جلو مجبورند صندلی خود را دستی تنظیم کنند. در ضمن، کیفیت مواد به‌کار رفته، به خصوص پلاستیک برخی قسمت‌ها چنگی به دل نمی‌زند.

قیمت اشکودا کوشاک در ایران

نمای عقب اشکودا کوشاک ۲۰۲۳

در حال حاضر مشخص نیست کدام نسخه از اشکودا کوشاک وارد بازار کشور خواهد شد. این خودرو به‌ پشتوانه نام فولکس واگن و مشخصات فنی مطلوب پتانسیل بالایی برای موفقیت در ایران دارد و چنانچه با قیمتی منطقی عرضه شود، احتمال موفقیت آن زیاد خواهد بود. مدل پایه کوشاک در هند معادل ۶۰۰ میلیون تومان ارزش دارد. قیمت مدل پرچم‌دار هم معادل ۱ میلیارد تومان می‌شود. حالا باید منتظر ماند و دید که پای این خودرو با چه قیمتی به خیابان‌های کشور باز خواهد شد. از جمله رقبای اشکودا کوشاک باید به هیوندای کرتا، کیا سلتوس، نیسان کیکس، پژو ۲۰۰۸، نیسان جوک، رنو کپچر، سانگ یانگ تیوولی و تویوتا C-HR اشاره کنیم.

فروش فوری خودرو

نویسنده: سعید علیپور